Home

1,2,3 fixed!

Many homes have a Wendy house that started life as a backyard storage space for all sorts of odds and ends but soon degenerated into a ‘junk room’.

This was certainly the case at reader Annelie Carstens’ Durbanville home, where three teams battled it out on Home’s reality show 1,2,3 Fix It! on DSTV channel VIA in a competition to prove their renovation mettle. In this instance, her cluttered storage space became a treasure chest for the competitors to delve into.

Annelie’s home was one of 600 that were considered for the TV series, sponsored by BUCO and Timbercity.

All three teams worked makeover wonders with their clever ideas; meticulous planning; plenty of blood, sweat and tears – and a bunch of discarded items rescued from Annelie’s Wendy house and garden.

The orange team, Dewald and Erika van Zyl of Lephalale, came out tops with the show’s conclusion in June and the yellow team, Jacques Müller and Justin Duckitt of Nieu-Bethesda, took second place. The blue team, consisting of Wesley Moolman and Ivor Petersen of Cape Town, came in third.

Today, Annelie’s home boasts a welcoming entrance, a lush veggie garden which previously consisted of only

Vous lisez un aperçu, inscrivez-vous pour en lire plus.

Centres d'intérêt associés

Plus de Home

Home2 min de lectureEconomics
In A Jiffy
Hard labour 3/10 Skill level 3/10 Time needed 1 to 2 hours Do it yourself for ± R2 050: wood R1 950, screws R50, glue R40, sandpaper R10 • Instead of using thick and expensive solid wood for the tabletop, we used plywood and edged it with wide planks
Home9 min de lectureArchitecture
See You On The Stoep!
WHO LIVES HERE? Stefan Blom and Albie du Toit WHERE Cape Town SIZE 15m² ORIENTATION North-east Stefan Blom and Albie du Toit are not afraid of colour. On the contrary, their house in Green Point, Cape Town represents all the colours of the rainbow:
Home4 min de lecture
Ask The Experts
Newlyweds Michelle and JC Schoeman missed having a dining room in their rental apartment in Stellenbosch and the small paved area in their courtyard left them feeling uninspired. They were keen to create a space where they can unwind and entertain fr