Human Resource Management MCQs: Multiple Choice Questions and Answers (Quiz & Tests with Answer Keys) by Arshad Iqbal - Read Online
Human Resource Management MCQs
0% of Human Resource Management MCQs completed

About

Summary

Human resource management HRM multiple choice questions has 763 MCQs. Human resource management quiz questions and answers pdf, MCQs on recruitment and selection, HR planning, job analysis, HRIS, HRMS, HR consulting, employee benefits, services, training and development in HRM MCQs with answers, HR strategies, employee testing, strategic management and pay plans, ethics, justice, fair treatment, performance management and appraisal MCQs and quiz for PHR/SPHR/HRCI certifications.
Human resource management multiple choice quiz questions and answers pdf, HRM exam revision and study guide with practice tests for PHR/SPHR/HRCI for online exam prep and interviews. HR interview questions and answers to ask, to prepare and to study for jobs interviews and career MCQs with answer keys.
Employee benefits and services quiz has 24 multiple choice questions. Coaching, careers and talent management quiz has 203 multiple choice questions. Pay plans and strategic management quiz has 114 multiple choice questions with answers. Manager’s role in strategic management quiz has 70 multiple choice questions. Strategic human resource planning quiz has 8 multiple choice questions. Employee recruitment and selection quiz has 23 multiple choice questions. Ethics justice and fair treatment quiz has 17 multiple choice questions. Interviewing candidate’s quiz has 12 multiple choice questions.
Introduction to human resource management (HRM) quiz has 33 multiple choice questions. Job analysis quiz has 22 multiple choice questions. Labor relations and collective bargaining quiz has 31 multiple choice questions. Managing global human resources quiz has 13 multiple choice questions. Pay for performance and financial incentives quiz has 48 multiple choice questions. Performance management and appraisal quiz has 67 multiple choice questions and answers. Employee training and development quiz has 78 multiple choice questions.
HR interview questions and answers pdf, MCQs on advantages of performance appraisal and potential evaluation, career management, basic concepts in performance appraisal and management, career management and jobs, career management guide, training needs analysis and designing program, appraisal interview, bargaining items, basic factors in determining pay rates, basic types of interviews, basics of job analysis, benefits picture, building high performance work system, calculating pay rates, calculating salary rates, career and job, career development and management, competency based interviews, competency based pay, conducting appraisal interview, dealing with performance appraisal problems, determining job pay rates, determining job salary rates, employee motivation, employer life cycle career management, equity theory, ethics and fair treatment, evaluating training effort, flexible benefits programs, fundamentals of management planning, high performance work systems, how managers set objectives, how to validate a test, HR manager responsibilities, HRD scorecard developed, impasses mediation and strikes, implementing management development programs, implementing training programs, effective coaching skills, managers and executives incentives program, insurance benefits, orienting and training employees, job analysis in worker empowered world, job classification, job evaluation process, labor movement, labor strikes, maintaining expatriate employees, managers role in HRM, managing dismissals, managing organizational change programs, managing your career and finding a job, methods for collecting job analysis information, money and motivation, piecework, HR planning and forecasting, pricing managerial and professional jobs, ranking method of performance appraisal, retirement benefits, rewards and recognition, HRM worksheets for competitive exams prep.

Published: Bushra Arshad on
ISBN: 131083055X
List price: $4.99
Availability for Human Resource Management MCQs: Multiple Choice Questions...
With a 30 day free trial you can read online for free
  1. This book can be read on up to 6 mobile devices.

Reviews

Book Preview

Human Resource Management MCQs - Arshad Iqbal

You've reached the end of this preview. Sign up to read more!
Page 1 of 1

Employees

Chapter 1

Benefits and Services

MCQ 1: The employees' pension plan, in which the employees contribute a portion of earning into the fund is classified as

A. cash balance plans

B. early retirement window

C. deferred profit sharing plan

D. savings and thrift plan

MCQ 2: The pension plan, in which specific amount of profit is transferred to employees account, that are payable at the time of retirement or death is classified as

A. deferred profit sharing plan

B. savings and thrift plan

C. cash balance plans

D. early retirement window

MCQ 3: The pension plans, in which the specific percentage of an employee's pay is contributed by an employer are classified as

A. cash balance plans

B. severance pay plans

C. early retirement window plans

D. employee stock ownership plans

MCQ 4: The benefit plans that accommodate employees' preferences of planning for benefit, which is allowed by employer are classified as

A. cafeteria benefit plans

B. fixed benefit plans

C. flexible benefit plans

D. both a and c

MCQ 5: The kind of pension plan in which employer's contribution is specified, in employees' retirement savings funds is classified as

A. defined benefit pension plan

B. defined contribution pension plan

C. defined noncontributory pension plan

D. deferred contribution pension plan

MCQ 6: The sabbatical leave, funeral leave, jury duty and vacations are the examples of

A. optional pay benefits

B. unemployment pay benefits

C. compensation law benefits

D. supplemental pay benefits

MCQ 7: The direct non-financial and financial payments received by the employees, for continuous work with the company are classified as

A. benefits

B. stock ownership

C. loyalty scholarships

D. all of above

MCQ 8: The benefit paid to terminated employees or laid-off employees is

A. vacations and holidays

B. lifelong learning

C. severance pay

D. optional pay benefits

MCQ 9: The job schedules in which the employees can work for fewer days but, for longer time in each day are classified as

A. deferred work week

B. compressed work week

C. flexible work week

D. stable work week

MCQ 10: The benefits paid for time not worked are also called

A. compensation law benefits

B. supplemental pay benefits

C. optional pay benefits

D. unemployment pay benefits

MCQ 11: The pay for time not worked, sick leave, supplemental benefits and severance pay are the types of benefits called

A. supplemental pay benefits

B. optional pay benefits

C. compensation law benefits

D. unemployment pay benefits

MCQ 12: The process of arming the employees of organization with technology tools, to get the jobs done is called

A. workplace flexibility

B. work hour flexibility

C. work week flexibility

D. contributory flexibility

MCQ 13: The medical organization, consisting of surgeons and specialists that provides routine medical services to employees in exchange of paying nominal fee is called

A. preferred health organization

B. health maintenance organization

C. preferred provider organizations

D. preferred maintenance organizations

MCQ 14: The process of instituting policies to enable employees to get their accumulated pension plans with ease after leaving the organization is classified as

A. compatibility

B. durability

C. portability

D. profitability

MCQ 15: The method according to which two or more people share a full time single job is classified as

A. severance sharing

B. flexible sharing

C. benefit sharing

D. job sharing

MCQ 16: The benefit provided to an individual who is unable to work his or her own faults is classified as

A. optional insurance

B. unemployment insurance

C. supplemental insurance

D. compensatory insurance

MCQ 17: The types in which the benefits are classified are

A. insurance benefits

B. pay for time not worked

C. retirement benefits

D. all of above

MCQ 18: A tax deductible bonus plan according to which employers contribute to a trust for later use for employees is classified as

A. early retirement window plan

B. employee stock ownership plan

C. cash balance plan

D. severance pay plan

MCQ 19: The benefits provided in certain industries by the employers in unexpected conditions are classified as

A. supplemental unemployment benefits

B. supplemental employment benefits

C. optional employment benefits

D. optional unemployment benefits

MCQ 20: The workers compensation, disability insurance, health and hospitalization costs are all types of

A. employment benefits

B. unemployment benefits

C. insurance benefits

D. optional benefits

MCQ 21: One time paid payment at the time of termination of employees is classified as

A. compensation pay

B. supplemental pay

C. sick leave pay

D. severance pay

MCQ 22: The benefits given to the victims who have work-related accidents are called

A. insured compensation

B. supplemental compensation

C. workers compensation

D. optional compensation

MCQ 23: The types of pension plans include

A. contributory versus noncontributory

B. defined contribution versus defined benefit

C. qualified versus non-qualified

D. all of above

MCQ 24: The kind of pension plan which follows a formula to determine retirement benefits is classified as

A. defined benefit pension plan

B. defined contribution pension plan

C. defined noncontributory pension plan

D. deferred contribution pension plan

Answers Key:

1. D

2. A

3. A

4. C

5. B

6. D

7. A

8. C

9. B

10. B

11. A

12. A

13. B

14. C

15. D

16. B

17. D

18. B

19. A

20. C

21. D

22. C

23. D

24. A

Chapter 2

Coaching, Careers and Talent Management

MCQ 1: People are not attracted towards occupations, which require affective activities can be best classified as

A. realistic oriented

B. investigation oriented

C. social oriented

D. artistic oriented

MCQ 2: In traditional focus, providing opportunities for learning is the part of

A. training and development

B. performance appraisal

C. recruiting and placement

D. human resource planning

MCQ 3: In career development focus, the information about individual interests and preferences is a part of

A. training and development

B. performance appraisal

C. recruiting and placement

D. human resource planning

MCQ 4: When the employee's high expectations confront the reality of the boring job, it is called

A. promotions

B. transfers

C. reality shock

D. formal training

MCQ 5: The strategy that employees seek, for interesting jobs and greater advancement opportunities is included in

A. promotions

B. transfers

C. reality shock

D. formal training

MCQ 6: In career development focus, the addition of development plans is a part of

A. training and development

B. performance appraisal

C. recruiting and placement

D. compensation and benefits

MCQ 7: In career development, providing support in employee's development plans is a/an

A. individual role

B. managerial role

C. employer role

D. line manager's role

MCQ 8: Coaching of employees does not include

A. planning

B. preparation

C. follow-up

D. compensating employees

MCQ 9: In the talent management end to end process, the workforce compensation management leads to