Vous êtes sur la page 1sur 1

AUDIT 1.

Dac auditorul concluzioneaz c nerespectarea unui text legal are consecine semnificative asupra situaiilor financiare ale bncii nu au fost corect preluate n aceste situaii financiare, el trebuie s exprime:
a) o opinie cu rezerve sau o opinie defavorabil; b) o opinie fr rezerve, dar cu un paragraf de observaie; c) o opinie defavorabil.

2. Riscurile cu impact nsemnat asupra situaiei patrimoniale sau reputaionale ale bncii sunt:
a) riscul de credit i riscul reputaional; b) riscuri semnificative; c) riscul de credit i riscul de lichiditate.

3. Care din urmtoarele afirmaii este exact:


a) controlul intern al unei bnci are ca obiectiv furnizarea unor informaii credibile, relevante, complete i oportune structurilor implicate n luarea deciziilor i utilizatorilor externi; b) controlul intern al unei bnci are ca obiectiv detectarea tuturor cazurilor de abatere de la normele legale i de la politicile i procedurile stabilite de conducerea bncii; c) controlul intern al unei bnci are ca obiectiv punerea la dispoziia consiliului de administraie a informaiilor necesare pentru stabilirea msurilor de prevenire a fraudelor.

4. Cine aprob i revizuiete periodic (cel puin anual) strategiile generale i politicile privind activitile unei bnci comerciale?
a) Banca Naional a Romniei; b) consiliul de administraie (sau de supraveghere) al bncii respective; c) adunarea general a acionarilor bncii.

5. Principiul separrii responsabilitilor n sistemul de control intern al unei bnci presupune:


a) evitarea alocrii de responsabiliti personalului, care s conduc la conflicte de interese; b) punerea unei persoane n situaia de a aciona n front office; c) punerea unei persoane n situaia de a aciona n back office.

6. Care este relaia dintre controlul intern i auditul intern al unei bnci?
a) controlul intern se refer la existena i aplicarea procedurilor, iar auditul intern se refer la controlul asupra procedurilor respective; b) ambele se refer la aceeai structur organizatoric a bncii; c) controlul intern se face de personalul bncii, iar auditul intern se face de un auditor financiar (persoan fizic sau juridic).