Vous êtes sur la page 1sur 2

KIEMELT BEFEKTETI INFORMCIK

Ez a dokumentum elltja nt az erre az alapra vonatkoz kiemelt befekteti informcikkal. Jelen dokumentum nem minsl marketing anyagnak. Ezeket az informcikat trvny rja el, hogy segtsgkkel n megrthesse az ebbe az alapba trtn befektets jellegt s kockzatait. Javasoljuk, hogy a tjkozott befektetsi dnts rdekben olvassa el az informcikat.

K&H megtakartsi cl - februr nyltvg alapok alapja HU0000712013 A befektetsi alap alapkezelje a K&H Alapkezel Zrt., a K&H Csoport tagja CLKITZSEK S BEFEKTETSI POLITIKA
Az Alap clja, hogy egy kockzatmegosztson alapul megtakarts hozamt biztostsa a befektetknek, mikzben egy rfolyamvdelmi rendszer segtsgvel trekszik a befektetk tkjnek rszleges vdelmre. Az Alap befektetseinek fbb elemei a bett s ktvny tpus eszkzk, amelyek elsdleges clja a biztonsg megteremtse, ezen fell a rszvny tpus eszkzk, melyek a hozam elrst clozzk. Az Alap befektetsei kztt magyar s nemzetkzi eszkzk egyarnt szerepelhetnek. Az Alapot az Alapkezel szakemberei aktvan kezelik, vagyis a gazdasgi fundamentumok s piaci trendek alapjn vltoztatjk a portfoli sszettelt a hozam maximalizlsa rdekben. Ugyanakkor a z Alapkezel egy rfolyamvdelmi rendszer alkalmazsval arra trekszik, hogy egy meghatrozott periduson bell az Alap egy jegyre jut nett eszkzrtke ne cskkenjen az elre meghatrozott Vdelmi szint al. Ezrt negatv piaci krlmnyek kztt folyamatosan emeli a biztonsgosabb befektetsk arnyt az Alapban, illetve j piaci krlmnyek kztt emeli a kockzatosabb eszkzk arnyt. A Vdelmi szint egy vre rvnyes. Minden vben egy elre meghatrozott napon (megfigyelsi napon: februr 15, vagy ha ez nem forgalmazsi nap, akkor az els rkvetkez forgalmazsi nap) kerl meghatrozsra a kvetkez vre rvnyes Vdelmi szint, ami a megfigyelsi napra rvnyes egy jegyre jut nett eszkzrtk 90%-a. Az els vben a nvrtk 90%-a a Vdelmi szint. Az Alap vagyont tlnyom rszt befektetsi alapokba fekteti. A mgttes befektetsi alapok kivlasztsakor a belga KBC Asset Management N.V. s az Alapkezel szakemberei ltl rendszeresen fellvizsglt befektetsi stratgit kveti az Alap. Az Alapkezel a befektetsi alapok kivlasztsa sorn azt vizsglja, hogy azok mennyiben alkalmasak a befektetsi cl megvalstsra s ez milyen kltsg mellett valsthat meg. Az Alap eszkzeinek sszetteln az Alapkezel vltoztathat. Az Alap osztalkbevtelt nem szerez. Mivel az Alap jelents rszben deviza befektetseket tartalmaz, ezrt a devizarfolyam-vltozsbl fakad kockzat cskkentse rdekben az Alap fedezeti gyleteket hasznl. Az Alap brmely forgalmazsi napon, brmilyen sszegben vsrolhat s visszavlthat, azaz a Befektet brmikor hozztehet, vagy hozzfrhet a befektetett pnzhez. Az Alap befektetsi jegyei az egy jegyre jut nett eszkzrtken vsrolhatk meg illetve vlthatk vissza, s a tranzakci a megbzs megadsnak napjtl szmtott 4. forgalmazsi napon teljesl. Az ajnlott tartsi id legalbb 3 v. Az Alap adott esetben nem megfelel olyan Befektet szmra, aki az ajnlott tartsi id eltelte eltt ki akarja venni az Alapbl a pnzt.

KOCKZAT / NYERESG PROFIL


alacsonyabb kockzat tipikusan alacsonyabb hozam magasabb kockzat tipikusan magasabb hozam

Az brn a potencilisan elrhet hozam s az alaphoz tartoz kockzat kztti sszefggs lthat. Minl nagyobb a szm, annl magasabb (ugyanakkor annl kiszmthatatlanabb is) a vrhat hozam. A legalacsonyabb kategria nem jelenti azt, hogy a befektets teljesen kockzatmentes. Az alacsonyabb kategria azt jelzi, hogy a magasabb szmokhoz kpest ez a termk ltalban alacsonyabb, de kiszmthatbb hozamot knl. A kockzat/nyeresg mutat mltbeli adatokon alapszik. A mltbeli adatok nem minden esetben adnak megbzhat elrejelzst a jvbeli kockzatokra s hozamokra. A kockzat/nyeresg mutatt ezrt rendszeresen fellvizsgljuk, s szksg szerint cskkentjk vagy

nveljk. A szmadat forintban megtakart befektetkre kerlt kiszmtsra. Mirt 3-as az alap kockzat/nyeresg mutatja? Az Alapnak jelents a rszvny- valamint a ktvnykitettsge, mivel befektetsei kztt jelents mrtkben vannak rszvnyekbe illetve ktvnyekbe fektet befektetsi alapok (kollektv befektetsi formk). A mgttes rszvnyek s ktvnyek ralakulsnak megfelelen vltozhat a befektetsi jegyek rtke s hozama. Az Alap befektetsei jelents mrtkben a KBC s a K&H ltal kibocstott befektetsi termkekre irnyulnak, gy az Alap mkdsi kockzatai kztt az ezeket az alapokat forgalmaz pnzintzetekkel val elszmolsi folyamatok zkkenmentes lebonyoltsnak kiemelt fontossga van. Az Alap jegyei a Lettkezel K&H Banknl vannak letti rzsben. Az Alap ezltal a K&H Bankkal kapcsolatos minden mkdsi kockzatnak kzvetlenl is ki van tve. Az Alap forintban bocst ki befektetsi jegyeket. Ugyanakkor tbb befektetsi clpontja is a nemzetkzi tkepiacokon rhet el, gy a mgttes termkek

devizaneme a forinttl eltr, teht az Alap devizakockzatnak is ki van tve. Emiatt az Alap fedezeti cl szrmaztatott gyleteket kthet. Ezek az gyletek azonban nem tudjk tkletesen eltntetni a teljes rfolyamkockzatot. Egy szrmaztatott gylet esetn,

annak jellegbl addan a legnagyobb bizonytalansgi tnyezt az zleti partner fizetkpessge jelenti az gylet lejrati idpontjban. A szrmaztatott gylet megktsekor az Alapkezel a partnerek kivlasztsnl krltekinten jr el.

DJAK
Az n befektetse eltt vagy utn felszmolt egyszeri djak K&H Bank Zrt. (Vezet forgalmaz): Vteli jutalk Visszavltsi jutalk Rendkvli visszavltsi jutalk KBC Securities Magyarorszgi fiktelepe Vteli jutalk Visszavltsi jutalk Rendkvli visszavltsi jutalk Egy v sorn az alapbl levont djak Foly kltsgek 2,10% A foly kltsgeket jelz szmadat a vrhat sszes dj alapjn becslt rtk, mely figyelembe veszi a mgttes befektetsi alapok foly kltsgeit is. A jvben ennek mrtke vrl vre vltozhat . Az rtk nem tartalmazza az tranzakcis kltsgeket. 1,5%, de min 500 Ft, max. 5000 HUF 1,5%, de min. 500 Ft, max. 5000 HUF 1% 1,00% nincs 1,00% Az itt feltntetett djak az n pnzbl befektetse kezdetn illetve vgn maximlisan levonhat sszegek, bizonyos esetekben ennl kevesebbet kell fizetnie. A mindenkor rvnyes tnyleges djakrl krjk, rdekldjn pnzgyi tancsadjnl vagy forgalmazjnl! Rendkvli visszavltsi jutalk a befektetsi kezdettl szmtott egy ven belli visszavlts esetn kerl felszmtsra.

Az alapbl bizonyos klnleges krlmnyek kztt levont djak Teljestmnydj nincs

A fenti djak tbbek kztt az alap mkdtetsnek fedezetl szolglnak (pl. marketing s forgalmazsi kltsgek). A fenti djak cskkentik a befektets potencilis nvekedst. A befektetssel kapcsolatban felmerl esetleges djakrl rszletesebb informcival a Tjkoztat 1. szm mellkletnek 36. s 44. pontja szolgl.

MLTBELI TELJESITMENY
Az Alap futamideje 2013. vben indul, ezrt a mltbeli teljestmnyrl nem ll rendelkezsre adat.

GYAKORLATI INFORMCIK
A Kiemelt befekteti informcikat tartalmaz jelen dokumentum a K&H megtakartsi cl nyltvg alapok alapjt mutatja be. A K&H megtakartsi cl - februr nyltvg alapok alapja lettkezelje a K&H Bank Zrt. A Tjkoztat, a Kezelsi szablyzat djmentesen elrhet magyar nyelven, papr alapon a K&H Bank Zrt. fikhlzatban, illetve elektronikusan a www.kh.hu , www.khalapok.hu s a www.kozzetetelek.hu kzztteli helyeken, ahol tovbbi hasznos tudnivalkrl (idertve az alap aktulis nett eszkzrtkt) tjkozdhat. Az Alap a szemlyi jvedelemadrl szl 1995. vi CXVII. (tovbbiakban: Szja) trvny hatlya al esik. Ne feledje, hogy ez hatssal lehet az n szemlyes adzsi helyzetre. A K&H Alapkezel Zrt. csak akkor vonhat felelssgre az ebben a dokumentumban szerepl valamely lltsa miatt, ha az flrevezet, pontatlan vagy nincs sszhangban a befektetsi alap Tjkoztatjnak vonatkoz rszeivel. Kizrlag a Kiemelt befekteti informci alapjn igny nem rvnyesthet, kivve, ha az informci flrevezet, pontatlan vagy nincs sszhangban a Tjkoztat ms rszeivel. Az Alap Magyarorszgon trvnyesen bejegyzsre kerlt, s annak felgyelett a Pnzgyi Szervezetek llami Felgyelete ltja el. A K&H Alapkezel Zrt. Magyarorszgon trvnyesen bejegyzsre kerlt, s annak felgyelett a Pnzgyi Szervezetek llami Felgyelete ltja el. Ezek a Kiemelt befekteti informcik 2013. janur 7. napjn megfelelnek a valsgnak.