Vous êtes sur la page 1sur 2

Voordelen

Skills Heroes neemt weinig tijd in beslag en heeft veel voordelen: De vakwedstrijden sluiten aan op het mbo-kwalicatiedossier. De opdrachten worden ontwikkeld door docenten en experts uit de betreende vakgebieden. Hierdoor kan Skills Heroes als (extra) examentraining worden ingezet. Tijdens de nales van Skills Heroes maken docenten kennis met vakgenoten, hun branche en bedrijven. Zo ontstaat er een interessant netwerk waarbij kennis kan worden uitgewisseld. Deelnemers ervaren dat ze trots kunnen zijn op hun talenten, krijgen meer zelfvertrouwen en krijgen een unieke kans om te laten zien wat ze kunnen. Een mbo-instelling kan aan de regio laten zien wat het te bieden heeft en zorgt daarmee voor positieve aandacht voor de school. Skills Heroes past uitstekend in het LOB-traject van een school. Dit omdat het beoordelingssysteem (CIS) een verslag oplevert waarbij, per onderdeel, kan worden gereecteerd op het niveau. Wanneer de vakwedstrijd op een open dag wordt georganiseerd, komt een mbo-instelling in contact met potentile studenten en krijgt ze de kans om zich te proleren als school. Door het organiseren van vakwedstrijden kunnen mbo-instellingen aandacht creren voor hun beroepsopleidingen. Er ontstaat een regionale samenwerking tussen brancheorganisaties, kenniscentra, bedrijven, mbo-instellingen en vmbo-scholen. Door deel te nemen aan Skills Heroes wordt meegewerkt aan een positief beeld van het mbo.

Finales

25 januari 2014: Koning Willem I College 21 februari 2014: ROC van Twente 21 maart 2014: AOC Terra, Deltion College, ROC Mondriaan Bezoek www.skillsheroes.nl voor informatie over de wedstrijden op deze locaties.

contact

Neem voor meer informatie contact op met Skills Netherlands: 0172 - 211 120 info@skillsheroes.nl www.skillsheroes.nl

Skills Heroes
Skills Heroes zijn d nationale vakwedstrijden voor mboers. Deelnemen kan in verschillende vakwedstrijden. Deze zijn een aanvulling op bestaande vakwedstrijden die al door verschillende organisaties worden georganiseerd. De nales vinden plaats op verschillende mbo-instellingen. Van autotechnicus tot bloembinder, voor iedere vakman of vakvrouw is deelname aan een wedstrijd mogelijk. Stichting Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs in Nederland. Een van de activiteiten is het organiseren van uitdagende en leerzame vakwedstrijden.

Wedstrijden
Er zijn vakwedstrijden in verschillende beroepen: Autotechnicus Bloembinder Grasch ontwerper ICT Team Challenge Hotel receptionist Kapper Kok Medewerker bediening horeca Mode ontwerper Motoretstechnicus Schoonheidsspecialist Webdesigner Meer informatie over deze beroepen vindt u op: www.skillsheroes.nl/wedstrijden/beroepen
(ICT (netwerk)beheerder, Applicatieontwikkelaar)

Organiseren
Wilt u een vakwedstrijd organiseren die nog niet bestaat? Skills Netherlands kan u hierbij helpen. Zo biedt Skills Netherlands u alle tools die nodig zijn bij het ontwikkelen en organiseren van een vakwedstrijd: van het ontwikkelen van een wedstrijdopdracht en het aanleveren van een kant-en-klaar beoordelingssysteem, tot alle benodigde communicatieproducten. Meer informatie vindt u op: www.skillsheroes.nl/organiseren.

voorrondes en nationale finale


Skills Heroes begint met voorrondes die plaatsvinden op school of in gezamenlijkheid met meerdere scholen in de regio. De winnaars gaan door naar de nationale nales die plaatsvinden op verschillende mbo-instellingen. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen in sommige gevallen deelnemen aan het Europese kampioenschap EuroSkills en/of het wereldkampioenschap WorldSkills. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalicatiedossiers en kunnen daarom opgenomen worden in het onderwijsprogramma. De wedstrijdopdrachten kunnen ingezet worden als les- en toetsingsmateriaal, voorbereiding op het examen en/of proeve van bekwaamheid.

Deelnemen
Elke mbo-instelling kan deelnemen aan Skills Heroes. Mbo-studenten van ieder leerjaar en elk niveau kunnen worden aangemeld. Vul daarvoor de gegevens in op: www.skillsheroes.nl/deelnemen