Vous êtes sur la page 1sur 3

ADMITERE STUDII UNIVERSITARE DE LICEN FACULTATEA DE COMUNICARE I RELAII PUBLICE

Studiile universitare de licen se adreseaz absolvenilor de liceu cu diplom de bacalaureat i celor care doresc s urmeze o a doua specializare dup ce au obinut deja o licen. Diploma obinut dup promovarea examenului de licen este diplom de stat, recunoscut oficial i permite profesarea n urmtoarele domenii: relaii publice, publicitate, psihologie, creare de imagine, mass-media, marketing politic i electoral, comunicare managerial, negocieri comerciale i politice, analiz politic, gestionarea crizelor, managementul resurselor umane, relaii publice internaionale, managementul proiectelor. Specializarea Comunicare i Relaii Publice a fost acreditat prin HG 916 din 11.08.2005, hotrre publicat n Monitorul Oficial nr. 766 din 23.08.2005. Specializarea Publicitate a fost autorizat conform HG 749 din 24.06.2009, hotrre publicat n Monitorul Oficial nr. 465 din 06.07.2009. NUMR DE LOCURI locuri subvenionate de la buget specializarea comunicare i relaii publice = 139 locuri cu tax specializarea comunicare i relaii publice = 170 locuri subvenionate de la buget specializarea publicitate = 30 locuri cu tax specializarea publicitate = 50 locuri subvenionate de la buget pentru etnia rrom = 4 locuri subvenionate de la buget (cu burs) pentru candidaii din R. Moldova cu bacalaureat n Romnia = 3 locuri subvenionate de la buget (fr tax, fr burs) pentru candidaii din R. Moldova cu bacalaureat n Romnia = 2 NSCRIEREA CANDIDAILOR Sala 10 (parter), Str. Povernei nr. 6 Programul de inscriere: Luni Vineri = 09.00 17.00 Taxa de nscriere: 150 lei Pentru nvmntul cu frecven (zi), nscrierea candidailor la concursul de admitere se face n perioada 15 19 iulie 2013. Proba de concurs va avea loc n data de 21 iulie 2013, pentru specializarea Comunicare i Relaii Publice i specializarea Publicitate. La concursul de admitere pot participa absolvenii de liceu cu diplom de Bacalaureat (sau echivalent cu aceasta). Media minim de admitere este 5 (cinci). Absolvenii cu diplom de licen pot urma o a doua specializare, la studiile universitare de licen, numai prin concurs de admitere. Pentru nscrierea la concursul de admitere, candidaii vor completa online o cerere de nscriere tip (disponibil ncepnd cu ziua de vineri 12.07.2013, ncepnd cu orele 19.00 n homepageul facultii) la care se anexeaz: diploma de Bacalaureat sau diploma echivalent cu aceasta, n copie legalizat, iar pentru absolvenii de liceu promoia 2013, adeverina de absolvire a liceului n copie

legalizat, n care se menioneaz att media general obinut la examenul de Bacalaureat, ct i notele obinute la probele susinute; certificatul de natere, n copie legalizat (certificat de cstorie sau certificat de schimbare a numelui, dac este cazul); buletinul/cartea de identitate, n copie; adeverin medical eliberat de medicul de familie, pe care se menioneaz clinic sntos pentru nscrierea la facultate, n original; diploma de licen sau diploma echivalent cu aceasta, n copie legalizat, pentru absolvenii care doresc s urmeze o a doua specializare; chitana de plat a taxei de admitere, tax care se achit la casieria facultii; patru fotografii tip buletin de identitate; un dosar plic.

Ocuparea locurilor se face n ordinea descresctoare a mediilor. Afiarea rezultatelor concursului de admitere se va face la avizierul FCRP i pe site-ul www.comunicare.ro, n 24 iulie a.c. Eventualele contestaii se depun n cel mult 24 de ore de la afiarea rezultatelor. Rezultatele contestaiilor se comunic n termen de dou zile. n perioada 25-26 iulie a.c., studenii admii la nvmntul cu frecven (zi) trebuie s se prezinte la secretariatul Facultii de Comunicare i Relaii Publice, pentru nmatricularea la forma de nvmnt cu frecven (zi) la care au fost declarai admii PROBELE DE CONCURS Ocuparea locurilor se realizeaz n ordinea descresctoare a notelor obinute la concursul de admitere, pe baza primei opiuni, indiferent de disciplina de concurs pentru care au optat candidaii. n situaia n care candidatul formuleaz i alt opiune, aceasta poate fi valorificat doar atunci cnd rmn locuri neocupate dup nmatricularea candidailor declarai admii. Un candidat poate fi declarat admis pe locurile finanate de la buget (fr tax) doar la o singur specializare. Concursul de admitere pentru specializrile Comunicare i Relaii Publice i Publicitate are loc simultan i const ntr-o singur prob scris, la alegerea candidatului, dintre urmtoarele discipline: Limba i literatura romn; Istorie; Psihologie; Economie; Filosofie.

Examenul scris are loc n data de 21 iulie 2013. Intrarea n sli se face la ora 7.00, iar extragerea subiectelor la ora 8.00.
n aprecierea lucrrii se va ine seama de nivelul cunotinelor, de capacitatea de analiz, de argumentare i interpretare, de aptitudinile de comunicare scris, de expresivitatea redactrii, de stil i de orizontul cultural al referinelor critice. Pentru admiterea n anul academic 2013-2014, propunerile de subiecte la toate disciplinele pot fi vizualizate la adresa: http://www.comunicare.ro/home.php?page= admitere2013. n ziua concursului de admitere se extrag 3 subiecte dintre cele 60 propuse, pentru fiecare disciplin.

Subiectele pentru proba scris sunt elaborate pe baza programelor pentru examenul de Bacalaureat din anul 2013, aprobate i fcute publice de Ministerul Educaiei Naionale. Pot fi folosite toate manualele autorizate de Ministerul Educaiei Naionale. Observaie! Media la examenul de Bacalaureat nu intr n calculul notei de admitere. Aceasta va fi folosit doar pentru departajarea ultimilor candidai cu note egale. CUANTUMUL TAXELOR Valoarea actualizat a taxelor pentru anul universitar 2013-2014 va fi afiat pe site-ul www.comunicare.ro dup ce Senatul SNSPA va stabili cuantumul tuturor taxelor. Taxele pentru anul academic 2012-2013 pot fi vizualizate la adresa http://comunicare.ro/taxe_2012.php Informaiile privind taxele din anul anterior au caracter orientativ.