Vous êtes sur la page 1sur 4

Osmea Colleges Masbate city First Periodic Test (Chemistry) I.

MULTIPLE CHOICE Directions: Choose the letter that correspond the correct answer. Write it on the blank provided before the number. ______ 1. The branch of that deals with the study of matter, its composition, structures and properties. A. Biology B. Chemistry C. Matter D. Science ______ 2. In what century does alchemy transform into chemistry? A.21th B.18TH C.16th D.15TH

_______ 3.The first chemist performs Quantitative experiment. He viewed substances as element. A. John Dalton B. Charles Darwin C. Marie Curie D. Robert Boyle _______ 4.The father of modern chemist, he Is also a French chemist. A. Antoine Lavoisier B. Charles Darwin C. Robert Boyle D. John Dalton

_______5.It has definite shape and has definite volume. A.BE Condensate B.Liquid C. Solid D. Plasma

______6..A pure Chemical substance consisting of two or more different chemical elements that can be separated into simpler substances by chemical reaction. A. Chemical compound D. Entermetallic compounds B. Pure substance C. Chemical elements

______ 7. A solid material that is typically hard, shiny, and feature good electrical and thermal conductivity. A. Non-metal B.Metal C. solid D.iron

______ 8.A homogenous mixture composed of only one phase. A. solution B. solute C. solvent D. mixture

______ 9. A heterogeneous mixture containing solid particles that are sufficiently large for sedimentation A. suspension B. colloid C. solution D. sedimentation

______ 10. It is anything that occupied space and has mass. A. solid B. Liquid C. Matter D. Atom

II- TRUE-FALSE Directions: Write TRUE if the statement is correct and FALSE if not. Write the answer on the blank provided before the number. ______1.Matter is anything that occupied space and has mass. ______2.Quantitative analysis cannot be measured but can be describe. ______3.Physics is a branch of science that deals with the study of matter, its composition, structures and properties. ______4.Organic chemistry is the study of carbon containing compounds. ______5. A colloid is a substance microscopically dispersed throughout substance. ______6.A suspension is a homogenous mixture containing a solid particles. ______7.Solid, liquid, gas, BE condensate and plasma are phases of matter. ______8.Solid can be compressed. ______9.There are only two phases of matter. ______10.In 16th century alchemy transform into chemistry. III- MATCHING TYPE Directions: Match column A to column B write the letter of the correct answer on the space provided before the number. Column A 1. The branch of science that deals with the study of matter, its composition, structures and properties. 2. The systematic body of knowledge 3. Anything that occupy space and has mass D. Biochemistry 4. A chemistry of biological process In a living organisms. 5. The study of carbon containing substances. 6. The study of substance other than organic. 7. A person that undergo alchemy. 8. The first chemist performs quantitative experiment. 9. The father of modern chemist 10. The study of the chemistry of matter and the development tools used to measure properties of matter. K. Analytical Chemistry I. Physical Chemistry J. Chemistry E. Matter F. Science G. Antoine Lavoisier H. Alchemist Column B A. Robert Boyle B. Organic Chemistry C. Inorganic Chemistry

IV- FILL IN THE BANK Directions: Fill in the blanks the words that correspond the correct answer. Write space blank provided before the number. ______1. ____ is an energy stored in substances. ______2._____ is he energy that is due to the position/motion of the object. ______3._____is energy associated with the light and other electromagnetic radiation. ______4._____ is the energy of a stream of electrons moving through a substance. ______5._____is sometimes called heat energy. ______6._____ is the energy stored in object or system ______7._____ is the energy released by either fission or fussion. ______8._____ is the property that can varies with different examples of the same substance. ______9._____ are properties that are inherent in a given substance and do not change with different samples of the same substance. ______10.____ is the ability to do work. V- ESSAY Directions: Discuss the following in 3-5 sentences. Write the answer on your paper. 1. Enumerate the three phases of matter and discuss. ( 5points) 2. Differentiate between physical and analytical chemistry. ( 3points) 3. What is chemistry? ( 2points)

GOOD LUCK!!!!!

PREPARED BY: ANGELIE P. PEPITO

KEY TO CORRECTION

I-

MULTIPLE CHOICE 1. B 2. C 3. D 4. A 5. C 6. A 7. B 8. A 9. A 10. C

III-

MATCHING TYPE 1. J 2. F 3. E 4. D 5. B 6. C 7. H 8. A 9. G 10. K

II- TRUE-FALSE 1. TRUE 2. FALSE 3. FALSE 4. TRUE 5. TRUE 6. FALSE 7. TRUE 8. FALSE 9. FALSE 10. TRUE IVIDENTIFICATION 1. CHEMICAL ENERGY 2. MECHANICAL ENERGY 3. RADIANT ENERGY 4. ELECTRICAL ENERGY 5. THERMAL ENERGY 6. POTENTIAL ENERGY 7. NUCLEAR ENERGY 8. EXTRINSIC PROPERTY 9. INTRINSIC PROPERTY 10. ENERGY