Vous êtes sur la page 1sur 7

1

ENGINEERING DRAWING
SECTION OF SOLIDS
1. Drafters should use a ________ in a section view of a mechanical part that includes the cylindrical view of a
threaded hole.
A. Center line
B. Hatch line
C. Poly line
D. Dimension line ANSWER: A
2. The section view drawing in which one fourth of an object has been marked for removal is known as a
________ section.
A. Full
B. Half
C. Quarter
D. none of the above ANSWER: B
3. In offset sections, offsets or bends in the cutting plane are all:
A. 90 degrees
B. 180 degrees
C. Either 90 or 180 degrees
D. 30, 60, or 90 degrees ANSWER: A
4. When filling an area with a hatch pattern in AutoCAD the drafter needs to be able to ________.
A. see the entire bounding area to hatch
B. set Ortho on
C. turn ISO grid off
D. set the layer to Defpoints ANSWER: A
5. To avoid having to dimension to a hidden feature the drafter can utilize a ________ section.
A. Whole.
B. Half
C. broken out
D. all of the above ANSWER: D
6. Objects that are symmetric can be shown effectively using this type of section:
A. Quarter section
B. Half section
C. Full section
D. Symmetric section ANSWER: B
7. This type of section is not in direct projection from the view containing the cutting plane:
A. Revolved section
B. Removed section
C. Broken-out section
D. Full section ANSWER: B
8. By using a ________ section of a cylindrical mechanical part the drafter should be able to show only one
view of the part.
A. Half
B. Whole
C. Revolved
D. broken out ANSWER: C
2

9. In the section view, the areas that would have been in actual contact with the cutting plane are shown with:
A. A cutting plane line
B. Section lining
C. Visible lines
D. Lines and arrows ANSWER: B
10. These breaks are used to shorten the view of an object:
A. Section breaks
B. Aligned breaks
C. Conventional breaks
D. Full breaks ANSWER:C
11. In architectural drawing ________ are often used to illustrate and detail structural components.
A. Foundation beam detail sections
B. Wall sections
C. Building sections
D. All of the above ANSWER: D
12. When only a small section of an interior area needs to be revealed the drafter can use a ________ section.
A. Half
B. Quarter
C. Full
D. broken out ANSWER: D
13. In this type of section, one quarter of the object is removed:
A. Revolved section
B. Removed section
C. Quarter section
D. Half section ANSWER: D
14. A ________ section allows the drafter to create a Cutting Plane line which is not in a straight line across the
part.
A. Offset
B. Half
C. Whole
D. broken out ANSWER: A
15. The ________ is a standard element of a section view in a technical drawing.
A. Cutting Plane line
B. Section lines
C. Material hatch pattern
D. All of the above ANSWER: D
16. When creating a Cutting Plane line with AutoCAD it is customary to use a ________ to create the line.
A. center line
B. polyline
C. dashed line
D. hatch line

17. The type of section is limited by a break line is
A. Removed section
B. Revolved section
C. Broken-out section
D. Half section
3

ORTHOGRAPHIC PROJECTION
1. The top, front, and bottom views align in this manner:
A. Horizontally
B. Vertically
C. According to the planar views
D. Parallel to the frontal plane ANSWER: B

2. If a plane is parallel to the plane of projection, it appears:
A. True Size
B. As a line or edge
C. Foreshortened
D. As an oblique surface ANSWER: A

3. This line pattern is composed of three dashes, one long dash on each end with a short dash in the
middle:
A. Object
B. Hidden
C. Center
D. Phantom ANSWER: C

4. This is the plane upon which the top view is projected:
A. Horizontal
B. Frontal
C. Profile
D. Base ANSWER: A
5. An advantage of this type of view is that each view shows the object all the way through as if it were
transparent:
A. Planar
B. Horizontal
C. Auxiliary
D. Orthographic ANSWER: D

6. This type of surface is tipped to all principal planes of projection and does not appear true size in any
standard view:
A. Foreshortened
B. Parallel
C. Orthographic
D. Oblique ANSWER: D

7. Visible lines always take precedence over hidden lines or centerlines
A. True
B. False ANSWER: A
C.

8. Any object can be viewed from six mutually perpendicular views
A. True
4

B. False ANSWER: A
9. A total of three principal views are arranged in a standard way.
A. True
B. False ANSWER: B

10. Height is shown in the left-side, top, right-side, and bottom views.
A. True
B. False ANSWER: B

11. A plane surface always projects either on edge or as a surface in any view.
A. True
B. False ANSWER: A

12. If an edge is perpendicular to a plane of projection, it appears as a point.
A. True
B. False ANSWER: A

13. The depth dimensions in the top and side views do not necessarily correspond.
A. True
B. False ANSWER: B

14. The profile plane is the plane upon which the side view is projected.
A. True
B. False ANSWER: A

15. The rear, left-side, front, and right-side views align horizontally.
A. True
B. False ANSWER: A

16. Width is shown in the rear, top, front, and bottom views.
A. True
B. False ANSWER: A


ISOMETRIC PROJECTION

17. Isometric drawings are often used by ________ to help illustrate complex designs.
A. mechanical engineers
B. piping drafters
C. aerospace engineers
D. all of the above ANSWER: D

18. In order to create an isometric circle to represent a hole through the top surface of a box, the drafter
must insure that the correct isoplane has been selected by scrolling through the isoplanes using the
________ key.
A. F1
5

B. F3
C. F5
D. F8 ANSWER: C

19. A fillet is a rounded surface on the ________ corner of a part.
A. Inside
B. Outside
C. Radial
D. Isoplane ANSWER: A

20. Before starting an isometric drawing in AutoCAD the drafter needs to ________.
A. set the grid to isometric
B. set the current layer to Defpoints
C. turn Object Snap off
D. turn Ortho off ANSWER: A

21. A round is a rounded surface on the ________ corner of a part.
A. Inside
B. Outside
C. Radial
D. Isoplane ANSWER: B

22. Architectural drafters generally prefer to use ________ drawings to help illustrate 3-dimensional
views of a structure.
A. Isometric
B. Perspective
C. Orthographic
D. Auxiliary ANSWER: B

23. The bounding box method for setting up an isometric drawing helps the drafter ________.
A. confine the isometric drawing to its maximum size
B. figure what lines are to be illustrated vertical and horizontal
C. position the isometric drawing in paper space
D. none of the above ANSWER: A
24. The Offset tool should only be used for placing ________ in an isometric drawing.
A. Circles
B. horizontal lines
C. vertical lines
D. none of the above ANSWER: C

25. When creating an isometric drawing in AutoCAD the drafter can utilize the Dynamic Input and Polar
Coordinate system to place both vertical and horizontal lines. A line created from one point 3 inches
at 180 degrees would be a ________ line.
A. Horizontal
B. Vertical
C. Inclined
6

D. none of the above ANSWER: B

26. AutoCAD refers to isometric ellipses as ________.
A. Ellipses
B. Isoellipses
C. Isocircles
D. Circles ANSWER: C

27. In an isometric drawing all horizontal lines are drawn on a 60 degree angle away from a given point.
A. True
B. False ANSWER: B

28. An isometric drawing is a type of technical drawing used to illustrate a mechanical part in true 3-
dimensional form.
A. True
B. False ANSWER: B

29. When using AutoCAD to create an isometric drawing it is best to set the grid to ISO.
A. True
B. False ANSWER: A

30. The Offset command can be used on vertical lines but not on horizontal lines.
A. True
B. False ANSWER: A


PERSPECTIVE DRAWINGS



1. Two-point perspective is also known as:
A. Two-view perspective
B. Regular perspective
C. Parallel perspective
D. Angular perspective ANSWER: D

2. This is the intersection of the ground plane with the picture plane:
A. Vanishing point
B. Ground line
C. Station point
D. Horizon ANSWER: B

3. In perspective drawings this is placed between the observer and the object:
A. Vanishing point / horizon
B. Station point
7

C. Ground line
D. Plane of projection / picture plane ANSWER: D

4. When positioning this feature of perspective projection, the centerline of the cone of visual rays
should be directed toward the approximate center of the object:
A. Station point
B. Vanishing point
C. Horizon
D. Ground line ANSWER: A

5. Perspective drawings are classified according to their number of these features:
A. Station points
B. Picture planes
C. Vanishing points
D. Ground lines ANSWER: C