Vous êtes sur la page 1sur 7

SHNIME

PR PLOTSIMIN E RUBRIKAVE T DEKLARATS LISTPAGESA E


KONTRIBUTEVE T SIGURIMEVE SHOQRORE, SHNDETSORE DHE TATIMIT
MBI T ARDHURAT NGA PUNSIMI
Pr plotsimin e rubrikave t deklarats listpagesa e kontributeve t sigurimeve shoqrore,
shndetsore dhe tatimit mbi t ardhurat nga punsimi, tatimpaguesit persona juridik dhe
fizik mbajn parasysh sa m posht:
1. N rubrikn 1 NIPT- Shnohet numri i NIPT-it kryesor t Tatimpaguesit.
2. N rubrikn 2 Emri i Tatimpaguesit Shnohet emri i tatimpaguesit sipas NIPT-it kryesor t tij.
3. N rubrikn 3 Periudha tatimore Shnohet viti dhe muaji pr t cilin bhet deklarimi. Pr do
muaj kalendarik duhet t deklarohet nj listpages.
4. N rubrikn 4 Periodiciteti i deklarimit Shnohet shpeshtsia apo periodiciteti i deklarimit.
Personat juridik e fizik, prjashtuar personat juridik e fizik t regjistruar si tatimpagues t
tatimit t thjeshtuar mbi fitimin pr biznesin e vogl shnojn fjaln Mujor, ndrsa personat
juridik e fizik t regjistruar si tatimpagues t tatimit t thjeshtuar mbi fitimin pr biznesin e vogl
shnojn fjaln Tremujor.
5. N rubrikn 5 Adresa Kryesore Shnohet adresa kryesore e tatimpaguesit
6. N rubrikn 6 Veprimtaria Kryesore Shnohet Veprimtaria kryesore e tatimpaguesit
7. N rubrikn 7 Veprimtaria e degs/njsis Shnohet veprimtaria ekonomike e degs/njsis s
tatimpaguesit, n rast se ka nj deg, filial, apo njsi.
8. N rubrikn 8 Pa Veprimtari Shnohet X pr ato periudha tatimore kur tatimpaguesi nuk
kryen veprimtari. N kto raste nprmjet Deklarats s t punsuarve pr her t par, atyre
rishtazi, si dhe e t larguarve nga puna m prpara duhet t jet deklaruar largimi nga puna i t gjith
punonjsve, prjashtuar administratorin e personit juridik dhe personin fizik per veten e vet, pr t cilt
deklarohen t dhnat duke plotesuar rubrikat prkatse me zero. T gjith personat juridik dhe
fizik t cilt kan kaluar n regjistrin pasiv t tatimpaguesve n zbatim t piks 1, shkronja a,
b dhe c t nenit 44 t Ligjit nr. 9920, dat 19.5.2008, Pr procedurat tatimore n Republikn e
Shqipris, nuk llogariten dhe paguhen detyrime pr kontributet e sigurimeve shoqrore dhe
shndetsore. N rubrikn Shnime t listpagess jepen shpjegimet pr arsyet e mos deklarimit
t detyrimeve pr kontributet.
9. N rubrikn 9 Numri Personal Pr punonjsit shtetas shqiptar shnohet Numri Personal i

Identitetit sipas kuptimit t ligjit nr.8951, dat 10.10.2002 Pr numrin e identitetit t shtetasve, t
ndryshuar dhe Vendimit prkats t Kshillit t Ministrave. Pr t punsuarit apo t vetpunsuarit
shtetas t huaj q punojn n Shqipri, si numr personal pr efekt t deklarimit t kontributeve t
detyrueshme t sigurimeve shoqrore dhe shndetsore shrben numri i lejes s qndrimit ose i
lejes provizore t qndrimit.
10. N rubrikn 10 Emri e Mbiemri Shnohet emri e mbiemri i do punonjsi kundrejt
Numrit Personal t Identitetit t tij sipas kuptimit t Vendimit prkats t Kshillit t

Ministrave.
1

11. N rubrikn 11 Detyra, Funksioni, Profesioni apo Puna q ka kryer punonjsi Shnohet
detyra apo profesioni q punonjsi kryen n tatimpaguesin prkats. Detyra apo profesioni zgjidhen
nga lista kombtare e profesioneve sipas Vendimit t Kshillit t Ministrave Nr.627, dat 11.6.2009
Pr miratimin e Lists Kombtare t Profesioneve, i ndryshuar.
12. N rubrikn 12 Numri i Kategoris t punonjsit pr kontributet Shnohet numri i
kategoris s punonjsve duke zgjedhur nj nga kategorit e punonjsve pr efekt t deklarimit dhe
llogaritjes s kontributeve t cils i prket punonjsi prkats, si vijon :
- Kategoria 1. I punsuar me koh t plot ose t pjesshme q ka punuar m shum se 87
or n muaj.
- Kategoria 2. I punsuar me koh t plot ose t pjesshme q ka punuar m pak se 87 or
n muaj.
- Kategoria 3. I punsuar, i cili pr nj pjes t muajit ka qn me raport paaftsie t
prkohshme deri n 14 ditt e para me raport mjeksor dhe m tej vijon t punoj ose
jo, por nuk vazhdon me raport mjeksor, si dhe nuk ka shkputur mardhniet e puns me
subjektin prkats. Kur shuma e orve t puns pr ditt e punuara sbashku me ort e
llogaritura pr ditt e raportit deri 14 ditt e para (sipas prcaktimit n kontratn e puns
pr ort ditore t puns) sht m shum se 87 or n muaj.
- Kategoria 4. I punsuar, i cili pr nj pjes t muajit ka qn me raport paaftsie t
prkohshme deri n 14 ditt e para me raport mjeksor dhe m tej vijon t punoj ose
jo, por nuk vazhdon me raport mjeksor, si dhe nuk ka shkputur mardhniet e puns me
subjektin prkats. Kur shuma e orve t puns pr ditt e punuara s bashku me ort e
llogaritura pr ditt e raportit deri 14 ditt e para (sipas prcaktimit n kontratn e puns
pr ort ditore t puns) sht m pak se 87 or n muaj.
- Kategoria 5. I punsuar, i cili pr nj pjes t muajit ka punuar, m pas ka qn me
raport paaftsie t prkohshme deri n 14 ditt e para me raport dhe m tej nga dita e
15 vazhdon me raport mjeksor deri n fund t muajit dhe merr prfitime nga skema e
sigurimeve shoqrore, pavarsisht nga shuma e orve t puns pr ditt e punuara
sbashku me ort e llogaritura pr ditt e raportit deri 14 ditt e para (sipas prcaktimit
n kontratn e puns pr ort ditore t puns).
- Kategoria 6. I punsuar pr her t par apo rishtazi te subjekti prkats pavarsisht nga
data e fillimit dhe ort e punuara gjat muajit.
- Kategoria 7. I punsuar i larguar nga puna (shkputur prfundimisht marrdhniet e
puns me subjektin prkats) pavarsisht nga data e shkputjes dhe ort e punuara gjat
muajit.
- Kategoria 8. I punsuar n dy subjekte (i dypunsuar) kur shuma e pagave te t dy
subjektet sht m e vogl, nga paga maksimale pr efekt t llogaritjes s kontributeve
shoqrore.
- Kategoria 9. I punsuar n dy subjekte (i dypunsuar) kur shuma e pagave te t dy
subjektet sht sa ose m e madhe nga paga maksimale pr efekt t llogaritjes s
kontributeve shoqrore dhe paga e realizuar te njri subjekt sht m e madhe nga paga
e realizuar te subjekti tjetr.
- Kategoria 10. I punsuar n dy subjekte (i dypunsuar) kur paga vetm te njri subjekt
sht sa ose m e madhe nga paga maksimale pr efekt t llogaritjes s kontributeve
shoqrore.
- Kategoria 11. I vetpunsuar (person fizik, me ose pa punmarrs), pavarsisht nga ort
e punuara gjat muajit.
- Kategoria 12. Punonjs i papaguar i familjes t personit fizik me t cilin ai punon e
bashkjeton ligjrisht, pavarsisht nga ort e punuara gjat muajit.
- Kategoria 13. I vetpunsuar (person fizik, me ose pa punmarrs) i regjistruar pr her
t par apo pas ndrprerjes s veprimtaris.
2

Kategoria 14. I vetpunsuar (person fizik, me ose pa punmarrs) i regjistruar nga


organet tatimore apo q ndrpret veprimtarin gjat muajit.
Kategoria 15. Punonjs i papaguar i familjes t personit fizik me t cilin ai punon e
bashkjeton ligjrisht, i regjistruar pr her t par apo rishtazi te ky subjekt.
Kategoria 16. Punonjs i papaguar i familjes t personit fizik me t cilin ai punon e
bashkjeton ligjrisht, i larguar nga puna gjat muajit.
Kategoria 17. I vetpunsuar edhe i punsuar n subjekt tjetr (person juridik ose person
fizik) te i cili paguan kontribute mbi pag m t vogl se paga maksimale mbi t ciln
llogariten kontributet shoqrore.
Kategoria 18. Punonjs i papaguar i familjes q punon n personin fizik t regjistruar n
emr t familjarve t tij me t cilt ai punon bashkjeton ligjrisht, dhe gjithashtu sht
i punsuar edhe n subjekt tjetr (person juridik ose person fizik) te i cili paguan
kontribute mbi pag m t vogl se paga maksimale mbi t ciln llogariten kontributet
shoqrore.
Kategoria 19. I vetpunsuar (person fizik) apo dhe punonjs i papaguar i familjes me t
cilin ai punon e bashkjeton ligjrisht, i punsuar edhe n subjekt tjetr (person juridik
ose person fizik) te i cili paguan kontribute mbi pag sa ose m t madhe se paga
maksimale mbi t ciln llogariten kontributet shoqrore.
Kategoria 20. Ortak i vetm i punsuar n personin juridik t regjistruar n emr t tij
dhe gjithashtu i regjistruar edhe si person fizik (i vetpunsuar).
Kategoria 21. I vetpunsuar n dy subjekte persona fizik t regjistruara n emr t tij.
Kategoria 22. I vetpunsuar (person fizik), i cili punon edhe si punonjs i papaguar i
familjes n nj subjekt person fizik i regjistruar n emr t familjarve t tij, me t cilt
ai punon e bashkjeton ligjrisht, pavarsisht nga ort e punuara gjat muajit.
Kategoria 23. Punonjs i papaguar i familjes q punon n dy subjekte persona fizik
dhe t regjistruara n emr t familjarve t tij me t cilt ai punon bashkjeton
ligjrisht, pavarsisht nga ort e punuara gjat muajit.
Kategoria 24. I punsuar me kontrat me afat m pak se nj jav gjat vitit.
Kategoria 25. I punsuar pr her t par apo rishtazi n kt profesion q deklarohet,
n subjekte, t cilat punojn me material porositsi (fason), s bashku me kohn e
punuar n t njjtin profesion n subjekte fason, pr afatin e caktuar sipas kuptimit t
VKM. prkats.
Kategoria 26. Person n periudhn e programit t nxitjes s punsimit t miratuar dhe
me financim t pjesshm nga zyra prkatse e punsimit t totalit t detyrimit pr
kontributet.
Kategoria 27. Person n periudhn e kursit t formimit profesional, apo dhe programit
t nxitjes s punsimit nprmjet formimit n pun, t miratuara dhe me financim nga
zyra prkatse e punsimit t detyrimit t kontributeve vetm pr degn e aksidenteve
n pun
Kategoria 28. Nxns i shkolls s mesme apo profesionale, apo student, pr kohn e
praktiks msimore t miratuar nga institucionet prkatse shtetrore
Kategoria 29. I vetpunsuar n aktivitet tregtar apo shrbimi, ambulant
Kategoria 30. I punsuar si puntor shtpie nga kryefamiljari i regjistruar n organin
tatimor.
Kategoria 31. I punsuar, i cili pr gjith muajin ka qn me raport leje barrlindje ose
raport mjeksor pas dits s 14 dhe mer prfitime nga skema e sigurimeve shoqrore,
por nuk i ka shkputur (zgjidhur) marrdheniet e puns me subjektin prkats.

13. N rubrikn 13 Dit kalendarike pa punuar gjat muajit nga punonjesi (e drejta pr prfitime
nga sigurimet shoqrore) Shnohet numri i ditve kalendarike t pa punuara gjat muajit nga
punonjsi, pr ato raste q ai duhet t marr prfitime afatshkurta nga skema e sigurimeve
shoqrore, p.sh. dit me raport paaftsie t prkohshme (duke filluar nga dita e 15 e raportit), dit
3

me lej barrlindje; etj. prfitime sipas ligjit. Nqoftse nj punonjs pr t gjith muajin raportues
ka qn me raport (pas dits s 14 t raportit), apo lej barrlindje etj. prfitime nga skema e
sigurimeve shoqrore, dhe personi nuk i ka shkputur prfundimisht marrdhniet e puns me at
tatimpagues, emri i tij do t pasqyrohet n listpages, do t shnohet numri i t gjitha ditve t
muajit, ndrsa n kolonat e tjera shnohet zero. Nqoftse punonjsi nuk ka asnj Dit kalendarike
pa punuar gjat muajit (e drejta pr prfitime nga sigurimet shoqrore) n kt rubrik vendoset
zero dhe nuk lihet bosh.
14. N rubrikn 14 Dit kalendarike t punuara gjat muajit nga punonjesi Shnohet numri i
ditve kalendarike t muajit n t cilat punonjsi ka punuar tek tatimpaguesi. Kto dit t punuara
duhet t jen t rakorduara me deklarimet e dorzuara gjat muajit n organin tatimor me
deklaratn Deklarata e t punsuarve pr her t par, atyre rishtazi, si dhe e t larguarve nga
puna. Ktu do t shnohen edhe ditt me raport deri n ditn e 14, pr t cilat punmarsi paguhet
nga tatimpaguesi sipas Kodit t Puns dhe pr kto dit i llogariten kontribute, si dhe tatim mbi t
ardhurat nga punsimi. Nqoftse punonjsi nuk ka asnj Dit kalendarike t punuar te ky
tatimpagues gjat muajit pr arsye se i ka t gjitha ditt e muajit t plotsuara sipas rubriks 13 me
Dit kalendarike pa punuar gjat muajit (e drejta pr prfitime nga sigurimet shoqrore) etj. n
kt rubrik vendoset zero dhe nuk lihet bosh.
15. N rubrikn 15 Paga bruto gjithsej (prjashtuar shumn e lekve q zbritet nga paga dhe
derdhet nga pundhnsi n fondet e pensionit vullnetar si konribut i punmarrsit) Shnohet
paga bruto gjithsej nga punsimi q i sht llogaritur punonjsit pr muajin raportues. Nga kjo
pag prjashtohet shuma e lekve q zbritet nga paga bruto gjithsej dhe derdhet nga pundhnsi n
fondet e pensionit vullnetar si kontribut i punmarrsit.
Personi fizik pr vete dhe pr punonjsit e papaguar t familjes n kt rubrik vendos numrin
zero. N pagn bruto gjithsej prfshihen edhe t ardhurat e t punsuarit pr deri 14 ditt e para me
raport mjeksor, pr t cilat pundhnsi i jep punmarrsit n baz t Kodit t Puns. Ktu nuk
deklarohen prfitimet e punonjsve t ndryshm nga skema e sigurimeve shoqrore e
shndetsore si p. sh. t ardhurat e prfituara nga leja e barrlindjes, raporteve
mjeksore nga dita e 15, etj.

16. N rubrikn 16 Paga bruto mbi t ciln llogariten kontributet pr sigurimet shoqrore
Shnohet paga bruto mujore mbi t ciln llogariten kontributet e detyrueshme t sigurimeve
shoqrore dhe kontributi shtes pr punonjsit e minierave q punojn n nntok, brenda kufijve
minimal e maksimal t pags pr efekt t llogaritjes s kontributeve t t punsuarve, sipas
prcaktimit n Vendimin e Kshillit t Ministrave. N kt pag prfshihet gjithashtu edhe shuma e
lekve q zbritet nga paga bruto gjithsej dhe derdhet nga pundhnsi n fondet e pensionit
vullnetar si kontribut i punmarrsit.
Personi fizik pr vete dhe pr punonjsit e papaguar t familjes shnon pagn minimale pr efekt t
llogaritjes s kontributeve, e cila sipas prcaktimit n Vendimin e Kshillit t Ministrave sht paga
minimale n shkall vendi. Personi fizik, pr vete, me dshirn e tij n kt rubrik mund t vendos
nj pag edhe m t madhe nga paga minimale n shkall vendi deri n kufirin e pags maksimale pr
kontributet shoqrore t t punsuarve. N pagn bruto mbi t ciln llogariten kontributet pr
sigurimet shoqrore prfshihen edhe t ardhurat e t punsuarit pr deri 14 ditt e para me raport
mjeksor, pr t cilat pundhnsi i jep punmarrsit n baz t Kodit t Puns. Pr efekte t
zbatimit t kufirit minimal e maksimal t pags, llogaritja dhe vlersimi i detyrimit pr kontributin
e sigurimeve shoqrore pr punonjsin, i cili gjat muajit ka punuar n dy rrethe brenda t njjtit
subjekti (NIPT-i) bhet mbi bazn e shums s pagave t punonjsit n t dy rrethet.
17. N rubrikn 17 Pundhnsi Shnohet kontributi i sigurimeve shoqrore t detyrueshme
pr tu paguar nga pundhnsi sipas pags mujore mbi t ciln llogariten kontributet, rubrika 16
4

shumzuar me prqindjen prkatse sipas VKM n fuqi. Personi fizik pr vete dhe pr punonjsit e
papaguar t familjes n kt rubrik shnon t gjith shumn e kontributit.
18. N rubrikn 18 Punmarsi Shnohet kontributi i sigurimeve shoqrore t detyrueshme i
mbajtur n burim nga pundhnsi pr punmarrsin sipas pags mbi t ciln llogariten kontributet,
rubrika 16 shumzuar me prqindjen prkatse sipas VKM n fuqi. Personi fizik pr vete dhe pr
punonjsit e papaguar t familjes n kt rubrik vendos zero.
19. N rubrikn 19 Gjithsej Shnohet shuma totale e kontributit t sigurimeve shoqrore t
detyrueshme pr tu paguar. Shuma e rubrikave 17 dhe 18.
20. N rubrikn 20 Pundhnsi Shnohet kontributi shtes p.sh. kontributet pr punonjsit e
minierave q punojn n nntok pr tu paguar nga pundhnsi sipas pags mujore mbi t ciln
llogariten kontributet, rubrika 16 shumzuar me prqindjen prkatse sipas ligjit n fuqi. Nga
tatimpaguesit dhe pr punonjsit q nuk duhet t paguajn kt kontribut kjo kolon plotsohet me
zero.
21. N rubrikn 21 Punmarrsi Shnohet kontributi shtes pr punonjsit e minierave q
punojn n nntok i mbajtur n burim nga pundhnsi pr punmarrsin sipas pags mbi t ciln
llogariten kontributet, rubrika 16 shumzuar me prqindjen prkatse sipas ligjit n fuqi. ose
Gjithashtu n kt rubrik shnohet kontributi pr sigurimin shoqror suplementar, i detyrueshm,
q mbahet n burim nga pundhnsi pr punmarrsin, pr punonjsit e prcaktuar n Ligjet dhe
VKM prkatse, n prqindjet e caktuara mbi pagn bruto gjithsej, rubrika 15 24, pa kufi t siprm.
Pra n pagn pr llogaritjen e kontributeve n kt rubrik prfshihet edhe shuma e lekve q
zbritet nga paga bruto gjithsej dhe derdhet nga pundhnsi n fondet e pensionit vullnetar si
kontribut i punmarrsit.
Nga tatimpaguesit dhe pr punonjsit q nuk duhet t paguajn kto kontribute kjo rubrik
plotsohet me zero.
22. N rubrikn 22 Gjithsej Shnohet shuma totale e rubrikave 20 dhe 21 pr tu paguar e
kontributit shoqror shtes pr punonjsit e minierave q punojn n nntok dhe kontributit pr
sigurimin shoqror suplementar pr punonjsit e caktuar sipas ligjit prkats n fuqi. Nga
tatimpaguesit dhe pr punonjsit q nuk duhet t paguajn kt kontribut kjo kolon plotsohet me
zero.
23. N rubrikn 23 Totali Kontribut pr sigurimet shoqrore Shnohet kontributi gjithsej i
sigurimeve shoqrore pr tu paguar, prfshir, kontributin shoqror t detyrueshm, kontributin
shtes pr punonjsit e minierave q punojn n nntok, si dhe kontributin pr sigurimin shoqror
suplementar, pra shuma e rubrikave 19 dhe 22, e cila sht shuma q duhet t kaloj pr llogari t
Institutit t Sigurimeve Shoqrore.
24. N rubrikn 24 Paga bruto mbi t ciln llogariten kontributet e sigurimit shndetsor
Shnohet paga bruto mujore mbi t ciln llogariten kontributet e sigurimeve shndetsore pr
personat e punsuar. Kjo pag nuk mund t jet m e vogl nga paga minimale e prcaktuar nga
Kshilli i Ministrave pr efekt t llogaritjes s kontributeve t sigurimeve shoqrore e shndetsore
t t punsuarve (paga minimale n shkall vendi) dhe nuk ka kufi t siprm (tavan) t pags bruto
mujore. N kt pag prfshihet edhe shuma e lekve q zbritet nga paga bruto gjithsej dhe derdhet
nga pundhnsi n fondet e pensionit vullnetar si kontribut i punmarrsit.
Personi fizik pr vete dhe pr punonjsit e papaguar t familjes n kt rubrik shnon pagn
minimale pr efekt t llogaritjes s kontributeve t sigurimit shndetsor, e cila sht e barabart
me dyfishin e pags minimale mujore mbi t ciln llogariten kontributet e sigurimeve shoqrore
(pra dyfishin e pags minimale n shkall vendi), rubrika 16, sipas prcaktimit t VKM n fuqi. N
5

pagn bruto mbi t ciln llogariten kontributet pr sigurimet shndetsore prfshihen edhe t
ardhurat e t punsuarit pr deri 14 ditt e para me raport mjeksor, pr t cilat pundhnsi i jep
punmarrsit n baz t Kodit t Puns.
25. N rubrikn 25 Kontribute pr sigurimet shndetsore gjithsej Shnohet kontributi i
sigurimit shndetsor pr tu paguar nga pundhnsi sipas pags mujore mbi t ciln llogariten
kontributet rubrika 24 shumzuar me prqindjen prkatse sipas VKM n fuqi. Pr personat, i
vetpunsuar n aktivitet tregtar apo shrbimi, ambulant, si dhe i punsuar si puntor shtpie n
kt rubrik vendoset kuota fikse e kontributit sipas prcaktimit n VKM n fuqi.
26. N rubrikn 26 Tatimi mbi t ardhurat nga punsimi (TAP) gjithsej Shnohet shuma e
tatimit mbi t ardhurat nga punsimi e mbajtur n burim nga paga e do punmarrsi gjat muajit.
Kjo rubrik plotsohet mbi bazn e prllogaritjeve prkatse n masn e caktuar sipas ligjit nr.8438,
dat 28.12.1998 Pr tatimin mbi t ardhurat, i ndryshuar. N pagn bruto pr llogaritjen dhe
deklarimin e tatimit mbi t ardhurat nga punsimi prfshihen edhe t ardhurat e t punsuarit pr
deri 14 ditt e para t raportit mjeksor, pr t cilat punmmarrsi i jep pagn punonjsit n baz t
Kodit t Puns. N pagn bruto pr llogaritjen dhe deklarimin e tatimit mbi t ardhurat nga
punsimi prjashtohet shuma e lekve q zbritet nga paga bruto gjithsej dhe derdhet nga
pundhnsi n fondet e pensionit vullnetar si kontribut i punmarrsit.
N kt rubrik, i vetpunsuari, person fizik, pr vete dhe pr punonjsit e papaguar t familjes
me t cilt ai punon e bashkjeton ligjrisht, vendos zero.
27. N rubrikn 27 Shnime Shnohen sqarime pr punonjs t veant ashtu si prcaktohet n
kt udhzim, n kreun (pikat) pr deklarimin e kontributeve pr personat ekonomikisht aktiv n
dy ose m shum subjekte, pr rastet e zbritjeve nga paga dhe derdhjeve nga pundhnsi n fondet
e pensionit vullnetar si kontribut i punmarrsit, rastet e llogaritjes s kontributit shtes pr
punonjsit e minierave q punojn n nntok, rastet e llogaritjes s kontributit suplementar, si dhe
pr raste t tjera nse sht e nevojshme.
28. N rubrikn 28 Punonjs q duhet t paguajn kontribute shoqrore Shnohet numri i
punonjsve t personit juridik dhe fizik (prfshir t vetpunsuarin dhe punonjsit e papaguar t
familjes) q jan llogaritur t paguajn kontribute shoqrore sipas listpagess, pavarsisht nga
shuma e kontributit. Ky numr nxirret duke numruar punonjsit bazuar n numrat personal t
listpagess. N rastet kur gjat muajit i njjti punonjs ka lvizur brenda tatimpaguesit dhe ka
punuar n dy rrethe ai vlersohet nj punonjs. Nuk prfshihen n numrin e Punonjsve q
paguajn kontribute shoqrore punonjsit, t cilt pr gjith muajin kan qn me raport paaftsie
t prkohshme (pas dits s 14 t raportit), lej barrelindje etj. prfitime pr gjith muajin nga
skema e sigurimeve shoqrore, t cilt tatimpaguesi duhet ti mbaj t regjistruar n listpages pr
deri sa ata nuk kan shkputur prfundimisht marrdhniet e puns me t dhe nuk jan deklaruar t
larguar nga puna me pasqyrn e ndryshimit t numrit t punonjsve.
29. N rubrikn 29 Shuma totale e detyrimit per kontribute dhe TAP, pr t'u paguar Shnohet
shuma e totaleve e rubrikave 23; 25 dhe 26 t listpagess prkatse. Kjo shum nxirret duke
mbledhur totalet prkatse t tre rubrikave dhe kjo sht shuma e detyrimit pr kontributet e
detyrueshme t sigurimeve shoqrore, t sigurimeve suplementare, t sigurimeve shndetsore dhe
tatimit mbi t ardhurat nga punsimi, q duhet t paguaj tatimpaguesi pr muajin prkats.
30. N rubrikn 30 Prfaqsuesi i Personit Juridik (Administratori/Administratort) Shnohet
emri e mbiemri i administratorit apo administratorve aktual t personit juridik.
31. N rubrikn 31 Deklaruesi (Administratori ose Personi i autorizuar pr deklarimin) / Personi
Fizik (I autorizuari) Shnohet emri e mbiemri dhe nnshkrimi elektronik i personit q bn
6

deklarimin n form elektronike t t dhnave t listpagess pr kt muaj. Nga personat juridik


shnohet emri e mbiemri i administratorit, ose i personit t autorizuar zyrtarisht, q bn deklarimin
n form elektronike t dhnave t listpagess pr muajin, si dhe vendoset nnshkrimi elektronik i
personit. Nga personat fizik vendoset emri e mbiemri i personit fizik ose personit t autorizuar
zyrtarisht prej tij, si dhe vendoset nnshkrimi elektronik i personit.
Shnim:
a. Shnimet si m sipr jan pjes e pandar e udhzimit Pr mbledhjen e kontributeve t
detyrueshme t sigurimeve shoqrore dhe shndetsore dhe jan t detyrueshme pr tu zbatuar.
b. Bashklidhur sht formulari i deklarats Listpagesa e Kontributeve t Sigurimeve Shoqrore,
Shndetsore dhe Tatimit mbi t Ardhurat nga Punsimi.
c. Deklarimi pr her t par pas regjistrimit nga personi juridik apo fizik i t dhnave pr
punonjsit e deklarats Listpagesa e Kontributeve t Sigurimeve Shoqrore, Shndetsore dhe
Tatimit mbi t Ardhurat nga Punsimi, prfshir sipas prkatsis, administratorin, vet personin
fizik apo punonjsin e papaguar t familjes me t cilin ai punon e bashkjeton ligjrisht, si dhe
ndryshimet (shtesa ose paksime) n numrin e personave t nj listpagese ekzistuese, bhen vetm
me an t deklarimit elektronik t t dhnave t rubrikave t deklarats Deklarata e t punsuarve
pr her t par, atyre rishtazi, si dhe e t larguarve nga puna.
. N kuptim t zbatimit t nenit 119, t ligjit nr. 9920, dat 19.5.2008 Pr procedurat tatimore n
Republikn e Shqipris, i ndryshuar, punonjs q fillojn pun pr her t par apo rishtaz
konsiderohen ata q fillojn apo rifillojn nj marrdhnie t re punsimi me tatimpaguesin mbi
bazn e nj kontrate t re pune, ndrsa punonjs q largohen nga puna konsiderohen ata q
shkpusin prfundimisht marrdhniet e puns me tatimpaguesin prkats.
d. Plotsimi i rubrikave prkatse t listpagess bhet bazuar mbi t dhnat e dokumentit
Rregullat e kontrollit t listpagess sipas kategorive t punonjsve