Vous êtes sur la page 1sur 23
Dr.G.R.DamodaranCollegeofScience (Autonomous,affiliatedtotheBharathiarUniversity,recognizedbythe

Dr.G.R.DamodaranCollegeofScience

(Autonomous,affiliatedtotheBharathiarUniversity,recognizedbythe

UGC)Re­accreditedatthe'A'GradeLevelbytheNAACandISO9001:2008

Certified

CRISLrated'A'(TN)forMBAandMIBProgrammes

IB.Com(CA)[2014­2017]

SemesterII

Core:E­Commerce–203B

MultipleChoiceQuestions.

1.Digitallyenabledbusinesstransactionsarecalled

A.E­Commerce.

B.E­Goverence.

C.E­Ticket.

D.E­University.

ANSWER:A

2.Theword"E"inE­Commercerefersabout

A.Email.

B.English.

C.Electronic.

D.Ever.

ANSWER:C

3.MajortransactionsinE­Commerceis

A.BuyingandSellingaproductoverinternet.

B.Astudyofcommerceininternet.

C.Electroniccommunication.

D.GivingAdvice.

ANSWER:A

4.B2BStandsfor

A.BegintoBegin.

B.Buyer2Buyer.

C.BusinesstoBuyer.

D.BusinesstoBusiness.

ANSWER:D

5.C2Cstandsfor

A.CommunicationtoCommunication.

B.CosttoCost.

C.CustomertoCustomer.

D.CustomertoCost.

ANSWER:C

A.BuyertoCost.

B.BusinesstoCost.

C.BasictoCustomer.

D.BusinesstoCustomer.

ANSWER:D

7.P2PStandsfor

A.PointtoPoint.

B.PublictoPublic.

C.PeertoPeer.

D.PurchasetoPurchase.

ANSWER:C

8.M­Commercemeans

A.MobileCommerce.

B.MultipleCommerce.

C.MoneyCommerce.

D.ManagerialCommerce.

ANSWER:A

9

buyingandsellingbutalsoservicingcustomersandcollaboratingwithbusinesspartners.

isderivedfrom'e­commerce'isconductingbusinessontheInternet,butnotjust

A.E­Business.

B.E­Government.

C.Email.

D.E­Payment

ANSWER:A

10.A

isthesetofplannedactivitiesdesignedtoresultinaprofitinamarketplace.

A.businessmodel.

B.profitmodel.

C.businessplan.

D.revenuemodel.

ANSWER:A

11.Whichofthefollowingisnotakeyelementofabusinessmodel?

A.valueproposition.

B.competitiveadvantage.

C.marketstrategy.

D.universalstandards.

ANSWER:D

12 itdealswithconductingthetransactionswiththehelpofmobile.

A.M­Commerce.

B.E­Commerce.

C.E­Business.

D.E­Transaction.

ANSWER:A

A.Amazon.

B.eBay.

C.Yahoo.

D.Facebook.

ANSWER:C

14.AllofthefollowingaremajorB2Cbusinessmodelsexcept

A.contentprovider.

B.industryconsortium.

C.transactionbroker.

D.serviceprovider.

ANSWER:B

15.The

directinputs.

businessmodelinvolvesanindependentlyownedverticaldigitalmarketplacefor

A.e­distributor.

B.exchange.

C.e­procurement.

D.privateindustrialnetwork.

ANSWER:B

16.ComparedtoInternetusers,thenumberofcellphonesubscribersis

A.aboutthesame.

B.slightlyfewer.

C.muchfewer.

D.muchlarger.

ANSWER:D

17.Industrystructureisdefinedas

A.thenatureoftheplayersinanindustryandtheirrelativebargainingpower.

B.asetofplansforachievinglongtermreturnsonthecapitalinvestedinabusinessfirm.

C.setofplannedactivitiesdesignedtoresultinaprofitinamarketplace.

D.howacompany'sproductorservicefulfillstheneedsofcustomers.

ANSWER:A

18.Theareaofactualorpotentialcommercialvalueinwhichacompanyintendstooperateisa

A.marketspace.

B.marketplace.

C.perfectmarket.

D.Bertrandmarket.

ANSWER:A

19

A.HTML.

B.XLS.

C.HTTP.

D.DOC.

ANSWER:C

isusedtotransferfilesonWorldWideWeb.

20.Whichofthefollowingisnotahorizontalportal?

A.AOL.

B.Yahoo.

C.Sailnet.

D.MSN/WindowsLive.

ANSWER:C

21.­­­­­­­­­­­­­isanexampleofanobjectitrepresentstheexistingornewobjectsseemingrelevant.

A.Object.

B.Thing.

C.Thought.

D.Model.

ANSWER:D

22.­­­­­­­­­­­­isasetofplanedactivitiesdesignedtoresultinaprofitinamarketplace.

A.Businessmodel.

B.Businessdesign

C.Marketplace

D.Marketdesign

ANSWER:A

23.WhichofthefollowingisnotoneofthestagesofthedevelopmentoftheInternet?

A.Innovation.

B.Institutionalization.

C.Globalization.

D.Commercialization.

ANSWER:C

24.In1961,

A.LeonardKleinrock.

B.RayTomlinson.

C.BobMetcalfe.

D.VintCerf.

ANSWER:A

publishedapaperon"packetswitching"networks.

25.ThecomponentofTCP/IPthatprovidestheInternet'saddressingschemeandisresponsibleforthe

actualdeliveryofpacketsis

A.TCP.

B.IP.

C.theNetworkLayer.

D.theApplicationLayer

ANSWER:B

26.Whichprotocolpermitsuserstotransferfilesfromtheservertotheirclientcomputer,andvice

versa?

A.HTTP.

B.SMTP.

C.IMAP.

D.FTP.

ANSWER:D

27 isaprogramthatyoucanrunfromtheDOSpromptintheWindowsoperatingsystem

inordertochecktheconnectionbetweenyourclientandtheserver.

A.Ping

B.Telnet

C.Tracert

D.SSL

ANSWER:A

28.Broadbandisgenerallyconsideredtobeanycommunicationtechnologyallowingstreamingaudio

andvideoatorabove

A.100Kbps.

B.56.6Kbps.

C.30Kbps.

D.10Kbps

ANSWER:A

29.Whichofthefollowingconnectionsallowsthefastestdownloadspeeds?

A.DSL. B.cablemodem.

C.T1.

D.T3.

ANSWER:D

30.WhichofthefollowingisnotalimitationofthecurrentInternet?

A.insufficientcapacitythroughoutthebackbone.

B.networkarchitecturelimitations.

C.insufficientreach.

D.best­effortsQOS.

ANSWER:C

31

andgraphicsshouldbeplaced.

describestheformatinwhichthewebpagesshouldappearandhowthetext

A.HTTP

B.HTML

C.SMTP

D.IMAP

ANSWER:B

32.WhichofthefollowingisanewanddisruptiveWebfeatureorservice?

A.XML.

B.diffserv.

C.blogs.

D.CDMA.

ANSWER:C

33.Allofthefollowingareexamplesof2Gwirelessphonetechnologiesexcept

A.CDMA.

B.W­CDMA.

C.TDMA.

D.GSM.

ANSWER:B

34.AllofthefollowingarewirelessInternetaccessnetworktechnologiesexcept

A.Wi­Fi.

B.Bluetooth.

C.Zigbee.

D.GigaPoP.

ANSWER:D

35

OfficeProtocol)orIMAP(InternetMailAccessProtocol)tosendandreceiveinformation.

applicationsnormallyuseSMTP(SimpleMailTransferProtocol),POP(Post

A.E­mail

B.Web

C.Internet

D.Server

ANSWER:A

36.WhichofthefollowingwasthefirstcommercialWebbrowser?

A.Mosaic.

B.Mozilla.

C.NetscapeNavigator.

D.InternetExplorer

ANSWER:C

37.Allofthefollowingarestepsinthesystemsdevelopmentlifecycleexcept

A.SystemsDesign.

B.Testing.

C.Implementation.

D.Debugging.

ANSWER:D

38.A

willbeusedinthesystem.

describestheflowofinformationatyoure­commercesiteandtheinfrastructurethat

A.systemdesign.

B.logicaldesign.

C.tacticaldesign

D.physicaldesign.

ANSWER:B

39.AllofthefollowingarefactorsinoptimizingWebsiteperformanceexcept

A.pageretrieval.

B.pagegeneration.

C.pagedelivery.

D.pagecontent.

ANSWER:A

40.ThelargestcomponentofaWebsitebudgetis

A.systemmaintenance.

B.systemdevelopment.

C.contentdesignanddevelopment.

D.telecommunications.

ANSWER:A

41.ThedominantWebserversoftwareis

A.Zeus.

B.Apache.

C.MicrosoftIIS.

D.Google.

ANSWER:B

42.WhatWebserverfunctionalityallowsitverifyusernamesandpasswordsandprocesscertificates

andencryptioninformation?

A.ProcessingofHTTPrequests.

B.FileTransferProtocol.

C.Datacapture.

D.Securityservices.

ANSWER:D

43.Theunderlyingcomputingequipmentthatthesystemusestoachieveitse­commercefunctionality

iscalleda

A.hardwareplatform.

B.contentplatform.

C.transactionplatform.

D.scalabilityplatform.

ANSWER:A

44.Redundantnavigationrefersto

A.pagesthatwork,loadquickly,andpointthecustomertowardyourproductofferings.

B.simple,fool­proofnavigation.

C.asiteworkingwiththemostpopularbrowsers.

D.alternativenavigationtothesamecontent.

ANSWER:D

45.Thesetofstandardsforcommunicationbetweenabrowserandaprogramrunningonaserverthat

allowsforinteractionbetweentheuserandtheserverisknownas

A.ActiveServerPages(ASP).

B.JavaServerPages(JSP).

C.CommonGatewayInterface(CGI).

D.VBScript.

ANSWER:C

46.E­commercemerchantserversoftwareincludesallofthefollowingexcept

A.onlinee­mail.

B.onlinecatalog.

C.onlineshoppingcart.

D.onlinecreditcardprocessing.

ANSWER:A

47.Whichofthefollowingisnotawidelyusedmidrangeorhigh­ende­commercesuite?

A.MicrosoftCommerceServer.

B.WebTrendsMarketingLab2.

C.IBMWebSphereCommerce.

D.BroadvisionCommerce.

ANSWER:A

48.Theabilitytochangetheproducttobetterfittheneedsofthecustomeriscalled

A.customization.

B.personalization.

C.privacy.

D.accessibility.

ANSWER:A

49.AllofthefollowingaretoolsforoptimizingaWebsite'slocationinsearchenginelistingsexcept

A.keywordsandpagetitles.

B.identifyingmarketniches.

C.buyingads.

D.benchmarking.

ANSWER:D

50.ThemostcommontypeofInternetcrimeaccordingtotheIC3is

A.Creditcardfraud.

B.Checkfraud.

C.Non­delivery.

D.Auctionfraud.

ANSWER:D

51.Inthee­commercesecurityenvironment,whichofthefollowingconstitutestheinner­mostlayer?

A.people.

B.data.

C.technologysolutions.

D.organizationalpoliciesandprocedures.

ANSWER:B

52.Allofthefollowingaremajorcategoriesofcomputervirusesexcept

A.Macroviruses.

B.File­infectingviruses.

C.Scriptviruses.

D.Trojanviruses.

ANSWER:D

53.Awormisdesignedtospread

A.fromcomputertocomputer.

B.fromfiletofileonacomputer.

C.fromWebsitetoWebsite.

D.fromWebsitetocomputer

ANSWER:A

54.Malicioushackerswhoactwiththeintentionofcausingharmare

A.Whitehats.

B.Blackhats.

C.Greyhats.

D.Brownhats.

ANSWER:B

55.WhenhackersfloodaWebsitewithuselesstraffictooverwhelmthenetwork,itiscalled

A.phishing.

B.pharming.

C.aDenialofService(DoS)attack.

D.spoofing.

ANSWER:C

56.Whichofthefollowingisnotadimensionofe­commercesecurityprovidedbyencryption?

A.availability.

B.messageintegrity.

C.nonrepudiation.

D.confidentiality.

ANSWER:A

57.Themostwidelyusedencryptionstandardis

A.AdvancedEncryptionStandard(AES).

B.DataEncryptionStandard(DES).

C.UniversalEncryptionStandard(UES).

D.OptimalEncryptionStandard(OES).

ANSWER:A

58.Themostcommonformofsecuringchannelsisthrough

A.S­HTTP.

B.VPNs.

C.SSL.

D.PPTP.

ANSWER:C

59.Firewallsperformallofthefollowingfunctionsexcept

A.Forbidscommunicationsfromuntrustworthysources.

B.Allowscommunicationsfromtrustworthysources.

C.Eliminatesvirusesandothermaliciousattacks.

D.Filterstrafficbasedonpacketattributes.

ANSWER:C

60.Asecurityplanbeginswitha(n)is

A.securitypolicy.

B.riskassessment.

C.implementationplan.

D.securityorganization.

ANSWER:B

61.Theonlypaymentsystemthatisinstantlyconvertiblewithoutintermediationis

A.Creditcard.

B.Accumulatingbalance.

C.Storedvalue.

D.Cash.

ANSWER:D

62.Themostprevalentonlinepaymentmethodis

A.PayPal.

B.checks.

C.creditcards.

D.debit.

ANSWER:C

63

isakindof"address"thatisuniquetoeachresourceontheweb.

A.UniformResourceIdentifier.

B.MailID.

C.Servername.

D.clientname.

ANSWER:A

64.Aftersendinge­mail,whichofthefollowingactivitiesismostcommonamongInternetusers?

A.sendinginstantmessages.

B.readingsomeoneelse'sblog.

C.usingasearchenginetofindinformation.

D.gettingnews.

ANSWER:C

65 influencethebehaviorofothersthroughtheirpersonality,skills,orotherfactors.

A.Opinionleaders.

B.Directreferencegroups.

C.Indirectreferencegroups.

D.Lifestylegroups.

ANSWER:A

66.Allofthefollowingarereasonsmorepeopledon'tshoponlineexcept

A.lackoftrustinonlinemerchants.

B.lackofconvenience.

C.inabilitytotouchandfeeltheproduct.

D.fearofmisuseofpersonalinformation.

ANSWER:B

67.Agoodorserviceforwhichtherearemanydealerssupplyingthesameproduct,andallproductsin

thesegmentareessentiallyidenticalisknownas

A.commodity.

B.coreproduct.

C.actualproduct.

D.augmentedproduct.

ANSWER:A

68.Completepricetransparencyinaperfectinformationmarketplaceisnecessaryfor

totakeeffect.

A.Bertrand'sLaw.

B.theLawofUniversalPrices.

C.theLawofOnePrice.

D.theLawofPerfectCommerce.

ANSWER:C

69.A(n)

attributesincolumns.

representsdataastwo­dimensionaltableswithrecordsorganizedinrowsand

A.databasemanagementsystem.

B.datawarehouse.

C.SQLquery.

D.relationaldatabase.

ANSWER:D

70.Allofthefollowingaretypesofdataminingexcept

A.selectivedatamining.

B.query­drivendatamining.

C.model­drivendatamining.

D.rule­baseddatamining.

ANSWER:A

71.Whichofthefollowingmarketentrystrategiesarethemostcommonforexistingfirms?

A.firstmover

B.fastfollower.

C.brandextender.

D.alliances.

ANSWER:C

72.Theprocessofgettingcustomerstopassalongacompany'smarketingmessagetofriends,family,

andcolleaguesisknownas

A.affiliatemarketing.

B.viralmarketing.

C.permissionmarketing.

D.blogmarketing.

ANSWER:B

73.Theper­productpriceconsumersarewillingtopayforabundle

goodsinthebundleincreases.

A.decreases.

B.increases.

C.variesfromproducttoproduct.

D.staysthesame.

ANSWER:B

asthenumberof

74.Creatingmultipleversionsofinformationgoodsandsellingessentiallythesameproductto

differentmarketsegmentsatdifferentpricesiscalled

A.versioning.

B.bundling.

C.transactivecontent.

D.pricediscrimination.

ANSWER:A

75.Allofthefollowingareexamplesofintelligentagenttechnologyexcept

A.automatedresponsesystems.

B.automaticshippingconfirmation.

C.orderstatusreports.

D.onlinewebbugs.

ANSWER:D

76.EFTstandsfor

A.ElectronicFundTransfer.

B.ElectronicFinanceTransmission.

C.EmergingFundTransaction.

D.EmergingFinancialTechnique.

ANSWER:A

77.Thesetofapplicationsandtechnologiesthatallowuserstocreate,edit,anddistributecontent

onlineisknownas A.Internet. B.socialnetworking. C.virtuallife.

D.Web2.0.

ANSWER:D

78.Whichofthefollowingrepresentsalimitingfactorforthegrowthofe­commerce?

A.Persistentculturalattractionofphysicalmarketsandtraditionalshoppingexperiences.

B.Inadequateselectionofgoodscomparedtophysicalmarketplaces.

C.E­commercelackstheconvenienceofothermethodsoftransactingbusiness.

D.Thepotentialaudiencefore­commerceistoolowtosupportitasawidespreadmethodof

commerce.

ANSWER:A

79.Thefastestgrowingformofonlineadvertisingis

A.bannerads.

B.pop­upads

C.richmedia/videoads.

D.pop­underads.

ANSWER:C

80.Allofthefollowingareamongthemostcommoncategoriesofspamexcept

A.fraud.

B.commercialproducts.

C.finance.

D.health(drugs).

ANSWER:A

81.Allofthefollowingaretypesofsocialmarketingexcept

A.affiliatemarketing.

B.blogadvertising

C.socialnetworkadvertising.

D.gameadvertising.

ANSWER:A

82.Whichofthefollowingmeasuresthepercentageofpeopleexposedtoanonlineadvertisementwho

actuallyclickonthebanner?

A.impressionrate.

B.view­throughrate.

C.click­throughrate.

D.stickinessratio.

ANSWER:C

83.WhichofthefollowingisameasureofthepercentageofpurchaserswhoreturntoaWebsite

withinayear?

A.loyalty.

B.reach.

C.recency

D.uniquevisitors.

ANSWER:A

84.Allofthefollowingaremetricsfore­mailcampaignsexcept

A.openrate.

B.deliveryrate.

C.bounce­backrate.

D.cartconversionrate.

ANSWER:D

85.Asconsumersbecomemoreaccustomedtonewonlineadvertisingformats,click­throughrates

tendto

A.remainconstant.

B.decrease.

C.increase.

D.rapidlyincrease.

ANSWER:B

86.Theethicalprinciplewhichstatesthatifanactionisnotrightforallsituations,thenitisnotright

foranysituationisknownas

A.TheGoldenRule.

B.SlipperySlope.

C.NoFreeLunch.

D.Universalism.

ANSWER:D

87.Whichofthefollowingstatementsaboutprivacyistrue?

A.Itisamoralrighttobeleftalone.

B.Onlycorporationsandgovernmentneedtobeconcernedaboutit.

C.Ithasonlyjustrecentlybecomeaconcern.

D.ItismosteasilyobtainedontheInternet.

ANSWER:A

88.Theabilityofconsumerstoreviewandcontesttheaccuracyandcompletenessofdatacollected

abouttheminvolveswhichofthefollowingFTCfairinformationpracticeprinciples?

A.Security.

B.Enforcement.

C.Choice/Consent.

D.Access/Participation.

ANSWER:D

89.The

isthefirstmajorefforttoadjustthecopyrightlawstotheInternetage.

A.PlatformforPrivacyPreferences(P3P).

B.CenterforDemocracyandTechnology. C.DigitalMillenniumCopyrightAct(DMCA).

D.E­GovernmentActof2002.

ANSWER:C

90.SSLstandsfor

A.SystemSoftwareLicense.

B.SecureSocketLayer.

C.SystemSerialLocator.

D.SecureServiceLocator.

ANSWER:B

91.Thenumberofbusinessmethodspatentsgrantedis

patentsappliedfor.

A.substantiallysmaller.

B.slightlysmaller.

C.closetoequal.

D.equal.

ANSWER:A

comparedtothenumberof

92.Theredirectionoftrafficfromalegitimatesitetoaninfringingsiteiscalled

A.cybersquatting.

B.cyberpiracy.

C.metatagging.

D.keywording.

ANSWER:B

93.DuringwhichperiodofInternetgovernancewasNetworkSolutionsgivenamonopolytoassign

andtrackhigh­leveldomains?

A.GovernmentControlPeriod.

B.Privatization.

C.Self­Regulation.

D.GovernmentalRegulation.

ANSWER:B

94.Thetaxationsystemfore­commercesalesisbestdescribedas

A.complex.

B.streamlined.

C.universal.

D.standardized.

ANSWER:A

95.AllofthefollowingareactsCongresshaspassedorattemptedtopasstoprotectchildrenonline

except

A.VideoPrivacyProtectionAct.

B.Children'sOnlineProtectionAct.

C.CommunicationsDecencyAct.

D.Children'sInternetProtectionAct.

ANSWER:A

96 isacollectionofinformationstoredonthenetworkedcomputersovertheworld.

A.WEB.

B.INTERNET.

C.NETWORK.

D.EXTRANET.

ANSWER:A

97.WhatisthefirststepinaP3P­enabledtransaction?

A.sendWebpage. B.httpGETrequestWebpage.

C.SendP3Ppolicyfiles.

D.httpGETrequestP3Ppolicyfiles.

ANSWER:B

98.Allofthefollowingaretypesofintellectualpropertyprotectionexcept

A.patents.

B.trademarks.

C.governance.

D.copyrights.

ANSWER:C

99.Allofthefollowingarechallengestoonlineretailexcept

A.Consumerconcernsaboutthesecurityoftransactions.

B.ConsumerconcernsabouttheprivacyofpersonalinformationgiventoWebsites.

C.Delaysindeliveryofgoodswhencomparedtostoreshopping.

D.Inabilitytochangepricesnearlyinstantly.

ANSWER:D

100.Whichofthefollowingisanindustrystrategicfactorthatrelatestowhethernewentrantsfacea

disadvantagewhenattemptingtoenteranindustry?

A.barrierstoentry

B.powerofsuppliers.

C.powerofconsumers.

D.industryvaluechain.

ANSWER:A

101.Companiesthathaveanetworkofphysicalstoresastheirprimaryretailchannel,butalsohave

introducedonlineofferingsarecalled

A.Virtualmerchants.

B.Bricksandclicks.

C.Catalogmerchants.

D.Manufacturer­direct.

ANSWER:B

102

isatermusedtodescribeacomputingmodelforthedevelopmentof

computerizedsystems.

A.Client/Server.

B.Hardware.

C.Software.

D.Internet.

ANSWER:A

103.ThemajorimpactofInternetrealestatesitesisin

A.completingpropertytransactionsonline.

B.influencingofflinedecisions

C.reducingcommissions.

D.e­mailmarketingtoconsumers.

ANSWER:B

104.Whichofthefollowingisthelargestonlinetravelservice?

A.Travelocity.

B.Orbitz.

C.Priceline.

D.Expedia.

ANSWER:D

105.The

A.object.

B.user.

C.hardware.

D.client.

ANSWER:D

isanycomputerprocessthatrequestsservicesfromtheserver.

106.Thelargestsegmentintherecruitmentbusinessis

A.Generaljobrecruitment.

B.Executivesearch.

C.Specializedjobplacementservices.

D.Managerialrecruitment

ANSWER:A

107.Themajorityofjobseekersrelyonwhichofthefollowing?

A.Word­of­mouthleads.

B.Employmentagencies.

C.Internetandnewspapersequally.

D.Internetonly.

ANSWER:C

108.Themostpopulartypeofmediaintermsoftotalhoursofconsumptionperyearis

A.television.

B.radio.

C.Internet.

D.newspaper.

ANSWER:A

109.Whichofthefollowingdescribespaidcontent'srelationtofreeuser­generatedcontent?

A.Freecontentjeopardizespaidcontent

B.Paidcontentjeopardizesfreecontent

C.Freecontentandpaidcontentcanbothworkintandemcooperatively.

D.Paidcontentisviablenowbutwillnotbeinthefuture.

ANSWER:C

110.ThetopU.Sonlinevideositeis

A.MySpace.

B.YouTube.

C.AOL.

D.GoogleVideo.

ANSWER:B

111.Whichofthefollowingisnotatypeofmediaconvergence?

A.technologicalconvergence.

B.contentconvergence.

C.industryconvergence

D.communityconvergence.

ANSWER:D

112.Theonlinecontentrevenuemodelinwhichfreecontentdrivesofflinerevenuesiscalledthe

A.marketingmodel.

B.advertisingmodel.

C.pay­per­viewmodel.

D.subscriptionmodel.

ANSWER:A

113.Thecombinationoftechnicalandlegalmeansforprotectingdigitalcontentfromunlimited

reproductionwithoutpermissionisknownas

A.Digitalrightsmanagement.

B.Digitalprotectionschemes.

C.Digitaldistributionregulation.

D.Digitalrightsprotection.

ANSWER:A

114.WhatisthemostcommonlyofferedinteractivefeatureofnewspaperWebsites?

A.video.

B.commentsonblogs.

C.RSSfeeds.

D.podcasts.

ANSWER:C

115.Whichofthefollowingisanadvantageofe­books?

A.reducedtransactioncostsfortheuser.

B.requirementofexpensivedevicestouse.

C.portabilitycomparedtoprintbooks.

D.copyrightmanagement.

ANSWER:A

116.Aftertelevision,thenextlargestmajorplayerinthecommercialentertainmentindustryis

A.videogames.

B.music.

C.radio.

D.film.

ANSWER:D

117.Whichofthefollowingisnotanentertainmentindustryvaluechainmodel?

A.contentownerdirectmodel.

B.userdistributionmodel.

C.aggregatormodel.

D.Internetinnovatormodel.

ANSWER:B

118

isasecuremethodofaccessingorsendinginformationacrossawebpage.

A.HTTPS.

B.HTTP.

C.FTP.

D.SMTP.

ANSWER:A

119.Anymessageexceedinganetwork­definedmaximumlengthisbrokenupintoshorterunits,

knownas

A.data.

B.information.

C.packets.

D.sockets.

ANSWER:C

120.Socialnetworkingsitesprimarilyearntheirrevenuethrough

A.advertising.

B.subscriptions.

C.donations.

D.servicefees.

ANSWER:A

121.Thetypeofsocialnetworkdescribedasacommunitybuiltaroundacommoninterestsuchas

games,sports,music,andsooniscalled

A.generalcommunity.

B.practicenetwork.

C.affinitycommunity.

D.interest­basedsocialnetwork.

ANSWER:D

122 isthebasiccommunicationlanguageorprotocoloftheinternet.

A.TCP/IP.

B.software.

C.program.

D.HTML.

ANSWER:A

123.WhichofthefollowingisnotconsideredtobeadrawbackofInternetauctions?

A.marketinefficiency.

B.trustrisks.

C.fulfillmentcosts.

D.delayedconsumptioncosts.

ANSWER:A

124.Themarketplaceforauctionsitesisbestdescribedas

A.manysitesattainingsimilarlevelsofprofitability.

B.easytoenterduetominimalbarriers.

C.populatedmostlywithsmall,thrivingspecialtysites.

D.dominatedbyahandfulofsiteswithestablishednetworks.

ANSWER:D

125.Adynamicallypricedmarketthatfeaturesfewbuyersandmanysellersisamarketthatexhibits

A.marketneutrality.

B.buyerbias.

C.sellerbias.

D.ownerbias.

ANSWER:B

126.ThemostpopulartypeofauctiononeBayisthe

A.DutchInternetauction.

B.NameYourOwnPriceauction.

C.Englishauction.

D.Professionalserviceauction.

ANSWER:C

127.Whichofthefollowingisnotaprimaryfunctionofaportal?

A.navigationoftheWeb.

B.socialnetworking.

C.commerce.

D.content.

ANSWER:B

128.WhichportalbusinessmodelbestdescribesYahoo?

A.generalpurposeportal.

B.affinitygroupbasedverticalmarket.

C.focusedcontentbasedverticalmarket.

D.noneoftheabove.

ANSWER:A

129.Whichofthefollowingportalrevenuemodelsinvolveschargingforpremiumcontent?

A.ISPservices.

B.Generaladvertising.

C.Subscriptionfees.

D.Tenancydeals.

ANSWER:C

130.WhichofthefollowingbestdescribespredictedgrowthinC2CandB2Cauctionspending?

A.B2CspendingwillovertakeC2Cspending.

B.Bothtypesofspendingwillincrease.

C.C2CspendingwilldecreasewhileB2Cincreases.

D.Bothtypesofspendingwilldeclineatsimilarrates.

ANSWER:B

131.Anauctionthathasmultiplewinnersthatallpaythesamepriceisanexampleof

A.uniformpricing.

B.discriminatorypricing.

C.bidrigging.

D.pricematching.

ANSWER:A

132.Thecommunicationstandardforsharingbusinessdocumentsandsettlementinformationthat

emergedinthe1970siscalled

A.ECD.

B.EDI.

C.IDE.

D.BCB.

ANSWER:B

133.AllofthefollowingarepotentialbenefitsofB2Be­commerceexcept

A.reducedamountof'first­mover'advantages.

B.decreasedproductcycletime.

C.increasedopportunitiesforcollaboratingwithsuppliersanddistributors.

D.increasedproductionflexibility.

ANSWER:A

134.Goodsdirectlyinvolvedintheproductionprocessareknownas

A.MROgoods.

B.procuredgoods.

C.indirectgoods.

D.directgoods.

ANSWER:D

135.Amaterialsrequirementsplanning(MRP)systemisanexampleof

A.spotpurchasing.

B.amulti­tiersupplychain.

C.alegacycomputersystem.

D.electronicdatainterchange.

ANSWER:C

136.Thefoundationforcontemporarysupplychainmanagementsystemsincludesallofthefollowing

except

A.supplychainsimplification. B.continuousinventoryreplenishment. C.ERPsystems.

D.B2Belectronicstorefronts.

ANSWER:D

137.ThetwomaintypesofInternet­basedB2Bcommerceare

A.Netmarketplacesandprivateindustrialnetworks.

B.EDIandcollaborativecommerce.

C.Netmarketplacesandcollaborativecommerce.

D.EDIandprivateindustrialnetworks.

ANSWER:D

138.ThetypeofNetmarketplacecharacterizedbyindirectinputsandspotpurchasingiscalledan

A.industryconsortium.

B.independentexchange.

C.e­distributor.

D.e­procurementmarketplace.

ANSWER:C

139

isagenerictermthatreferstotheactofencodingdataandcanbesecurely

transmittedviatheInternet.

A.Information.

B.Encryption.

C.Email.

D.Datasource.

ANSWER:B

140.Allofthefollowingareobjectivesofprivateindustrialnetworksexcept

A.developingefficientpurchasingandsellingbusinessprocessesindustry­wide.

B.operatingonalocalscale.

C.creatingincreasedsupplychainvisibility.

D.reducingindustryrisk.

ANSWER:B

141

companynetwork.

A.Bitstreams.

B.Extranets.

C.Internets.

D.Intranets.

ANSWER:D

142

arenetworksthatconnectpeoplewithinacompanytoeachotherandtothe

istheencompassingtermthatinvolvestheuseofelectronicplatforms­

intranets,extranetsandtheInternet­toconductacompany'sbusiness.

A.E­marketing.

B.E­business.

C.E­procurement.

D.E­commerce.

ANSWER:B

143.Whichofthefollowingisnotoneofthebenefitsofe­commercetosellers?

A.E­commerceoffersgreaterflexibilityinmeetingcustomerneeds.

B.E­commerceisapowerfultoolforcustomerrelationshipbuilding.

C.E­commercecanhelptoreducecosts.

D.E­commerceincreasesthenetcostpercontact.

ANSWER:D

144.TheE­commercedomainthatinvolvesbusinessactivityinitiatedbytheconsumerandtargetedto

businessesisknownas

A.BusinesstoBusiness(B2B).

B.ConsumertoConsumer(C2C).

C.ConsumertoBusiness(C2B).

D.BusinesstoConsumer(B2C).

ANSWER:C

145.A

isaB2Btradingnetworkthatlinksaparticularsellerwithitsowntradingpartners.

A.bitstream.

B.virtualnetwork.

C.webcommunity.

D.privatetradingnetwork.

ANSWER:D

146.Thetypeofwebsitethatisdesignedtobuildcustomergoodwillandtosupplementothersales

channelsratherthensellthecompany'sproductsdirectlyisknownasa

A.marketing.

B.click­and­mortar.

C.customerservice.

D.corporate.

ANSWER:D

147.EDIstandsfor

A.ElectronicDataInterchange.

B.ElectionDataInformation.

C.ElectronicDisplayInformation.

D.EasyDataInterchange.

ANSWER:A

148

A.Visceral.

B.Virile.

C.Viral.

D.Virtual.

ANSWER:C

marketingistheInternetversionofword­of­mouthmarketing.

website.

149.Whywouldamerchantwanttocustomizeproducts?

A.Tochargeahigherprice.

B.Todecreasecosts.

C.ItisrequiredinEC.

D.Customerswillonlyacceptcustomizedproducts.

ANSWER:A

150.A

A.server.

B.client.

C.secure.

D.user.

ANSWER:C

systemaccomplishesitstaskwithnounintendedsideeffects.

StaffName

GopuG.