Vous êtes sur la page 1sur 4

GRADE 10 NAT REVIEWER

1ST QUARTER
Directions: Write the letter of your choice on your answer sheet. All answers must be in its simplest form.
1. What is the next term in the geometric sequence 4, -12, 36, . . .?
A. -42
B. -54
C. -72

D. -108

2. Find the common difference in the arithmetic sequence 6, 4, 2, 0, . . .


A.
B. 1
C. 2
D. -2
3. What is the 10th term of the arithmetic sequence 2, 5, 8, 11, . . . ?
A. 27
B. 29
C. 28

D. 31

4. Which term of the arithmetic sequence 4, 1, -2, -5, . . . is -29 ?


A. 9th term
B. 10th term
C. 11th term

D. 12th term

5. The fourth term of an arithmetic sequence is9 and the 15th term is 31. What is the common
difference ?
A. 2
B. 3
C. -2
D. -3
6. What is the first term of the arithmetic sequence in #5 ?
A. 7
B. 5
C. 3

D. 2

7. What is nth term of the arithmetic sequence 7, 9, 11, 13, 15, . . .?


A. an = 3n + 4
B. an = 4n + 3
C. an = n + 2

D. an = 2n + 5

8. What is the next term in the harmonic sequence


A. 27

B. 25

,
C. 1/25

...?
D. 1/27

9. What is the 10th term of the geometric sequence -1, 2, -4, 8, -16, . . . ?
A. 512
B. -512
C. 1024
D. -1024
10. What is the next term of the Fibonacci sequence 1, 1, 2, 3, 5, 8, . . . ?
A. 13
B. 16
C. 19
D. 20
11. Which set of numbers is an example of a Fibonacci sequence ?
A. 2, 6, 18, 54
B. , , 1/6, 1/8
C. 0, 2, 3, 5, 8, 13

D. 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13

12. If three arithmetic means are inserted between 11 and 39, what is the second arithmetic mean?
A. 18
B. 25
C. 32
D. 46
13. If three geometric means are inserted between 1 and 256, what is the third geometric mean?
A. 64
B. 32
C. 16
D. 4
14. Find the arithmetic mean of 8 and 22.
A. 10
B. 12

C. 14

D. 15

15. What must be the value of k so that 5k 3, k + 2 and 3k 11 will form an arithmetic sequence?
A. 3
B. -3
C. 2
D. -2
16. Find the 8th term of a geometric sequence whose 3rd term is 27 and the common ratio is 3.
A. 2187
B. 6561
C. 19683
D. 59049
17. The 6th term of the sequence whose general term is an = 3n - 7
A. 11
B. 12
C. 13
18. For the sequence an = 2n 1, find the sum of the first 5 terms.
A. 23
B. 24
C. 25

D. 14
D. 26

19. Find the sum of the first 10 terms of the arithmetic sequence whose first term is 5 and whose

Last term is 40.


A. 225

B. 200

20. Find the sum of integers from 1 and 100.


A. 5050
B. 4646

C. 450

D. 400

C.2550

D. 2500

21. What is the common ratio of the geometric sequence 8, -4, 2, -1 . . . ?


A. -2
B. 2
C. -1/2
D.
22. Find the positive geometric mean between 4 and 100.
A. 10
B. 20
C. 30

D. 40

23. Which of the following is the sum of the multiples of 3 from 15 to 48?
A. 315
B. 360
C. 378
D. 396
24. Find the sum of the first 5 terms of the sequence 3, 6, 12, . . .
A. 93
B. 94
C. 95

D. 96

25. Find k so that the numbers 2k + 1, 3k + 4 and 7k + 6 form a geometric sequence.


A. 2; -1
B. -2; 1
C. 2; 1
D. -2; 120
26. Find the sum of the first 10 terms of 3/2, 3/2, 3/2, . . .
A. 30
B. 15
C. 20

D. 25

27. Find the number of terms of a geometric sequence if a1 = 5, r = 6 and an = 180.


A. 3
B. 2
C. 1
D. 4
28. What is the sum of the first 10 terms of the geometric sequence 4, 8, 16, . . .?
A. 2048
B. 3820
C. 4092
D. 4224
29. How many terms of the sequence -9, -6, -3, . . .must be taken so that the sum is 66?
A. 13
B. 12
C. 11
D. 10
30. Find the sum of the infinite geometric sequence 1/3, 1/6, 1/12, 1/24, . . .
A. 2/3
B. 2
C. 3
D. 1/3
31. What is the common ratio of the infinite geometric sequence in #30?
A. 2
B. -2
C.
D. -1/2
32. What is the next term in the harmonic sequence 1/13, 1/10, 1/7, , . . . ?
A. 1
B. 1/3
C. -3
D. -1
33. A rubber ball is dropped from a height of 15 m. On each rebound, it rises 2/3 of the height from which
It last fell. Find the distance travelled by the ball before it comes to rest.
A. 75 m.
B. 96 m.
C. 100 m.
D. 85 m.
34. Rey bought a car for Php. 600,000.00 The yearly depreciation of his car is 10% of its value at the
start of the year. What is the value after 4 years?
A. Php. 437,400
B. Php. 438,000
C. Php. 393,660
D. Php. 378,000
35. In Ernesto Rondon High School suspension of classes is announced through text brigade.
One stormy day, the principal announce the suspension of classes to two teachers, each of whom
sends this message to other two teachers, and so on. Suppose that text messages were sent in five
rounds counting the principals text message as the first, how many text messages were sent in all?
A. 31
B. 32
C. 63
D. 64
36. A polynomial with three terms is called ________.
A. monomial
B. multinomial
C. binomial

D. trinomial

37. What is the degree of the polynomial 2x 3x2 2x3 + 3?


A. 2
B. 3
C. -3

D. 5

38. Given the polynomial function P(x) = 121x2 5x11 + x8 + 2x5 50, find its leading term.
A. 121x2
B. 5x11
C. x8
D. 2x5
39. Which of the following defines a polynomial function ?
A. P(x) = x -5 + x2 + 3x + 6
C. G(x) = 3x3 4x + 7
B. Q(x) = 3x +

- 2x + 8

D. F(x) = 4

11

A. 4x3 + 3x + 2x + 1

C. x4 + x +

+3

B. x 4 + x + x + x + 1

D.

40. The following are polynomials except :

x - 4x +

41. Find the remainder when P(x) = 3x3 2x2 + 2x 5 divided by (x + 1).
A. -12
B. 12
C. - 8

+5

D. 8

42. Find the leading coefficient of the polynomial function f(x) = 3 2x + 5x4 + 7x6 .
A. 6
B.. 3
C. 5
43. Given P(x) = 2x3 + 3x2 - 5x 12. What is the value of P(3) ?
A. 56
B. 55
C. 54
44. Find P(1) if P(x) = x - 12x - 6x + 7.
A. -10
B. 10

C.

45. Find the product: ( 4x- 3 ) ( 4x + 3)


A. 16x2 + 9
B. 16x2 24x + 9

D.
D. 53

11

C. 16x2 9

D.

D. 16x2 + 24x + 9

46. What is the quotient when x4 + x3 + 1 is divided by x + 1 ?


A. x2 +

B. x2 +

C. x3 +

D. x3 +

47. Which of the following polynomials is exactly divisible by ( 3x + 1 )?


A. 6x2 + 17x + 5
C. 3x3 + 4x2 - 8x 3
2
B. 9x + 6x + 1
D. all of the above
48. What is the degree of the resulting polynomial if 3x4 2x3 + 5x 4 is added to 5x4 + 3x3 - 4x + 3 ?
A. 2
B. 4
C. 6
D. 8
49. One side of an equilateral triangle is ( 5x + 3) m. What is its perimeter in meters?
A. 15x + 9
B. 15x + 3
C. 20x + 12
D. 20x + 3
50. The length of a rectangle is ( 2x 3 )m its width is ( 3x + 2 )m. find its area.
A. ( 6x2 - 5x - 6 )m2
C. ( 6x2 - 5x + 6 )m2
B. ( 6x2 + 5x + 6 )m2
D. ( 6x2 + 5x - 6 )m2

KEY ANSWER

e n d

1. D

26. B

2. D

27. A

3. B

28. C

4. D

29. C

5. A

30. A

6. C

31. C

7. D

32. A

8. D

33. A

9. A

34. C

10. A

35. A

11. D

36. D

12. B

37. B

13. A

38. B

14. D

39. C

15. A

40. B

16. B

41. A

17. A

42. D

18. C

43. C

19. A

44. A

20. A

45. C

21. C

46. D

22. B

47. D

23. C

48. B

24. A

49. A

25. A

50. A