Vous êtes sur la page 1sur 25

1.

A. He is not sure where the student-services


office is.
B. He recently got a new student ID card.
C. He is too busy to go to the student-services
office now.
D. He plans to get his new student ID card on
Monday.
2.
A. She lost the mans calculator.
B. She will lend the man her calculator.
C. The calculator may be under the mans book.
D. The man will not have time to find the
calculator.
3.
A. He wanted to be an artist.
B. He is not qualified to judge the painting.
C. The painting is not finished yet.
D. He will find a fine arts major for the woman.
4.
A. She does not know where the student health
center is.
B. She does not need a flu shot this year.
C. Flu shots will not be free this year.
D. She would like to get a free flu shot next
week.
5.
A. He will be studying tomorrow.
B. He will see the game at night.
C. He does not like baseball.
D. He has a ticket for the game.
6.
A. She is not sure if she can attend the meeting.
B. She will be out of town until Friday.
C. She has been planning to go to the meeting.
D. She cannot change her schedule for Friday.
7.
A. He will help the woman move.
B. The woman needs to accept her current
situation.
C. The woman can move in the middle of the
semester.
D. The woman is already living in the best dorm.
8.
A. She will help the man look for the book.
B. She knows where the mans book is.
C. She will return the book to the man later.
D. She saw someone walk away with the mans
book.
9.
A. Lend the woman money.
B. Get the womans purse.
C. Invite the woman to lunch next week.
D. Pay for the womans lunch.
10.
A. Ask the man to help her figure out how to use

her new computer.


B. Let the man use her computer.
C. Take her computer to a repair shop.
D. Help the man fix his computer
11.
A. He always exercises on Wednesdays.
B. He would like to play tennis with the woman
this week.
C. He thinks the woman plays tennis as well as
he does.
D. He always plays tennis with the same person.
12.
A. Professor Miller is not teaching this semester.
B. Professor Miller teaches anthropology.
C. The man should take a different biology
course.
D. The man is looking in the wrong part of the
catalog.
13.
A. He will do it before he begins his other work.
B. He will submit it on Thursday.
C. He has already finished it.
D. He is allowed to complete it later.
14.
A. She forgot about the sale books.
B. She thinks the man should get a second job.
C. She wants the man to move the sale books.
D. She has changed her mind about the
textbooks.
15.
A. She does not agree that it is a stressful time.
B. She does not feel as calm as she seems.
C. She admires the mans calmness.
D. She will help the man to deal with his stress.
16.
A. He would like to take a break.
B. He thinks the library will close soon.
C. He does not want to stop working.
D. He does not like coffee.
17.
A. When he is coming to visit.
B. Why he was not as friendly as usual.
C. Why he did not feel well.
D. What he was trying to tell her on the phone
18.
A Mary is not going to the concert.
B. Mary does not know about the concert.
C. The man should call Mary.
D. The man should go to the concert without
Mary.
19.
A. The woman was surprised by the topic of
Professor Blacks lecture.
B. The man was not able to attend Professor
Blacks lecture.
C. Professor Black missed class today.

D. Professor Black gives challenging lectures.


20.
A. He does not have time to help the woman.
B. He is not sure whether he can help the
woman.
C. He can help the woman after three oclock.
D. He will help the woman.
21.
A. Become a photography instructor.
B. Return to her old photography class.
C. Try a class at the new studio.
D. Look for a less expensive class.
22.
A. It is hard to read.
B. Some of the answers are wrong.
C. The professor requires that it be typed.
D. It was not completed on time.
23.
A. Continue working on her paper.
B. Go out for coffee.
C. Ask the man to bring her coffee.
D. Prepare a pot of coffee for the man.
24.
A. Phone the company to ask about the job.
B. Buy a new answering machine
C. Wait for the company to call him.
D. Assume that he did not get the job.
25.
A. Jim might not have been serious.
B. Jim often changes his mind.
C. Jim was just joking about running for office.
D. Jim rarely tells jokes.
26.
A. It will take a few days for the fan to be
repaired.
B. Air conditioners will be installed on Saturday.
C. Using the oven made the apartment hotter.
D. The weather will cool off soon.
27.
A, She is not sure how long it takes to knit a
sweater.
B. She will make a sweater for the man.
C. The wool she uses for her sweaters has
gotten very expensive.
D. Her academic schedule does not allow time
for knitting.
28.
A. Tell the woman what time the bus will come.
B. Change his class schedule.
C. Go downtown with the woman.
D. Give the woman his history book.
29.
A. She plans to attend the meeting.
B. She thinks the meeting time will be fine for
everyone.
C. She enjoys going to basketball games.

D. She set up the study group meeting time.


30.
A. He read an article about Professor Monroes
research.
B. He does not know Professor Monroe.
C. Professor Monroe Probably will talk to the
woman.
D. Professor Monroe does not like giving
interviews.

Kunci Jawaban:
DCBDA ABBDD BDDCB ACCDB CAAAC
DDAAC
PART B
31.
(A) Inorganic chemistry
(B) Genetics
(C) Mathematics
(D) Anthropology
32.
(A) He is waiting to hear about the woman's
research.
(B) He is more interested in DNA found in frogs.
(C) He is just twinning 10 gather the data.
(D) He avoids controversial research topics.
33.
(A) They attack and destroy other molecules.
(B) They do not reproduce under ordinary
conditions.
(C) They do not contribute to the organism that
supports them.
(D) They carry the blueprints only for complex
organisms.
34.
(A) A swimming competition
(B) A singing contest
(C) The water temperature at the beach
(D) The woman's schedule this semester
35.
(A) They have won for the past three years.
(B) They placed second last year.
(C) They practiced for three months prior to the
competition.
(D) She ihought they did not perform well.
36.
(A) Studying in the library
(B) Practicing his singing
(C) Walking on the iieach

(D)Swimming in the ocean


37.
(A) She spent many hours on a bus.
(B) She was too busy to enjoy the beach.
(C) She had plenty of time to study.
(D) She did not have time to watch the
competition.
38.
(A) Enter a singing competition
(B) Add new members
(C) Organize a graduation party
(D) Take a trip to the beach
PART C
39.
(A) Musicians of the early twentieth Century
(B) Early vaudeville theaters in Europe
(C) The development of American silent films
(D) The history of vaudeville entertainment
40.
(A) Their scripts were written by famous
playwright*.
(B) They featured a variety of
(C) They did not include music.
(D) They were usually performed outdoors.
41.
(A) To acquaint audiences with a European art
form
(B) To increase attendance at the vaudeville
theaters
(C) To introduce new actors to the audience
(D) To enable vaudeville theaters to raise ticket
prices
42.
(A) It was performed more frequently.
(B) It featured actors from films.
(C) It became less popular,
(D) It was first accepted as serious
43.
(A) One factor that affects the Earth's climate
(B) The professor's experience analyzing types
of dust
(C) How to estimate temperature the ice ages
(D) The use of technological advances in
studying climate
44.
(A) To find ways of improving aircraft safety in
storms
(B) To discover new species of bacteria
(C) To find out whether dust contains dangerous
substances
(D) To determine what types of dust are present

under different conditions


45.
(A) To explain why collecting dust is difficult
(B) To illustrate the damage that dust can cause
(C) To show how different types of dust affect
the weather in different ways
(D) To give an example of how dust in the
atmosphere is reduced
46.
(A) Whether dust caused the last ice age
(B) Whether the overall effect of dust is heating
or cooling
(C) How high temperatures affect the amount of
dust in the
(D) How cold the planet was daring the lie ages
47.
(A) Reasons the Mycenaeans never became
successful sea traders
(B) The development and decline of Minoan and
Mycenaean sea trade
(C) The influence of the Mycenaeans on the
Minoans
(D) Causes of conflict between the Minoans and
Mycenaeans
48.
(A)They existed long before the Minoans began
to trade by sea.
(B) They produced great wealth for the Minoans.
(C) They were established by the Mycenaeans.
(D) They were frequently attacked by the
Mycenaeans.
49.
(A) It ended the dominance of the Minoans.
(B) It resulted in increased sales of farm goods
by [he Minoans.
(C) It was not serious enough to affect Sea
trade.
(D) It interrupted the Mycenaean production of
bronze objects.
50.
(A) The decline of their harbors
(B) Natural disasters that destroyed their crops
(C) An increase in trade by the Minoans
(D) Politician unrest that interfered with trade.

Kunci Jawaban
BCCBA ABDDB BCADC BBBAD

COMPLETE TEST ONE


SECTION 1
LISTENING COMPREHENSION
Timeapproximately 35 minutes
(including the reading of the directions for
each part)
In this section of the test, you will have an
opportunity to demonstrate your ability to
understand conversations and talks in English.
There are three parts to this section, with special
directions for each part. Answer all the questions
on the basis of what is stated or implied by the
speakers you hear. Do not take notes or write in
your test book at any time. Do not turn the
pages until you are told to do so.
Part A
Directions: In Part A you will hear short
conversations between two people. After each
conversation, you will hear a question about the
conversation. The conversations and questions
will not be repeated. After you hear a question,
read the four possible answers in your test book
and choose the best answer. Then, on your
1. A. Carla does not live very far away.
B. What Carla said was unjust.
C. He does not fear what anyone says.
D. Carla is fairly rude to others.
2. A. She thinks its an improvement.
B. The fir trees in it are better.
C. It resembles the last one.
D. It is the best the man has ever done.
3. A. He graduated last in his class.
B. He is the last person in his family to
graduate.
C. He doesnt believe he can improve
gradually.
D. He has finally finished his studies.
4. A. He thought the dress was so chic.
B. He was surprised the dress was not
expensive.
C. He would like to know what color dress it
was.
D. The dress was not cheap.
5. A. Leave the car somewhere else.
B. Ignore the parking tickets.
C. Add more money to the meter.
D. Pay the parking attendant.
6. A. He does not like to hold too many books at
one time.
B. There is no bookstore in his neighborhood.
C. Its not possible to obtain the book yet.
D.He needs to talk to someone at the
bookstore.

answer sheet, find the number of the question


and fill in the space that corresponds to the letter
of the answer you have chosen.
Listen to an example.
On the recording, you will hear:
(man)
That exam was just awful.
(woman)
Oh, it could have been worse.
(narrator)
What does the woman mean?
In your test book, you will read: (A) The exam
was really awful.
(B) It was the
worst exam she had ever seen.
(C) It couldnt
have been more difficult.
(D) It wasnt that
hard.
You learn from conversation that the man
thought the exam was very difficult and that the
woman disagreed with the man. The best
answer to the question, What does the woman
mean? is (D), It wasnt that hard. Therefore,
the correct choice is (D).

7. A. It was incomplete.
B. It finished on time.
C. It was about honor.
D. It was too long.
8. A. She needs to use the mans notes.
B. Yesterdays physics class was quite boring.
C. She took some very good notes in physics
class.
D. She would like to lend the man her notes.
9. A. Its her birthday today.
B. She;s looking for a birthday gift.
C. She wants to go shopping with her dad.
D. She wants a new wallet for herself.
10. A. He took a quick trip.
B. The big boat was towed through the
water.
C. There was coal in the water.
D. He didnt go for a swim.
11. A. She just left her sisters house.
B. Her sister left the sweater behind.
C. She believes her sweater was left at her
sisters house.
D. She doesnt know where her sister lives.
12. A. She doesnt have time to complete
additional reports.
B. She cannot finish the reports that she is
already working on.
C. She is scared of having responsibility for
the reports.
D. It is not time for the accounting reports to

be compiled.
13. A. Hes had enough exercise.
B. Hes going to give himself a reward for the
hard work.
C. Hes going to stay on for quite some time.
D. He would like to give the woman an
exercise machine as a gift.
14. A. He cannot see the huge waves.
B. The waves are not coming in.
C. He would like the woman to repeat what
she said.
D. He agrees with the woman.
15. A. The exam was postponed.
B. The man should have studied harder.
C. Night is the best time to study for exams.
D. She is completely prepared for the exam
16. A. Students who want to change schedules
should form a line.
B. It is only possible to make four changes in
the schedule.
C. Its is necessary to submit the form
quickly.
D. Problems occur when people dont wait
their turn.
17. A. In a mine.
B. In a jewelry store.
C. In a clothing store.
D. In a bank.
18. A. A visit to the womans family.
B. The telephone bill.
C. The cost of a new telephone.
D. How far away the womans family lives
19. A. She hasnt met her new boss yet.
B. She has a good opinion of her boss.
C. Her boss has asked her about her
impressions of the company.
D. Her boss has been putting a lot of
pressure on her.
20. A. The recital starts in three hours.
B. He intends to recite three different poems.
C. He received a citation on the third of the
month.
D. He thinks the performance begins at
three.
21. A. Choose a new dentist.
B. Cure the pain himself.
C. Make an appointment with his dentist.
D. Ask his dentist about the right way to
brush.
Part B
Directions: In this part of the test, you will hear
longer conversations. After each conversation,
you will hear several questions. The
conversations ad questions will not be repeated.

22. A. It is almost five oclock.


B. The man doesnt really need the stamps.
C. It is a long way to the post office.
D. It would be better to go after five oclock.
23. A. The article was placed on reserve.
B. The woman must ask the professor for a
copy.
C. The woman should look through a
number journals in the library.
D. He has reservations about the information
in the article.
24. A. He needs to take a nap.
B. He hopes the woman will help him to calm
down.
C. The woman just woke him up.
D. He is extremely relaxed.
25. A. She doesnt think the news report is false.
B. She has never before reported on the
news.
C. She never watches the news on
television.
D. She shares the mans opinion about the
report.
26. A. Management will offer pay raises on
Friday.
B. The policy has not yet been decided.
C. The manager is full of hot air.
D. The plane has not yet landed.
27. A. He doesnt believe that it is really
snowing.
B. The snow had been predicted.
C. The exact amount of snow is unclear.
D. He expected the woman to go out in the
snow.
28. A. Shes going to take the test over again.
B. She thinks she did a good job on the
exam.
C. She has not yet taken the literature exam.
D. Shes unhappy with how she did.
29. A. The door was unlocked.
B. It was better to wait outside.
C. He could not open the door.
D. He needed to take a walk.
30. A. He nailed the door shut.
B. He is heading home.
C. He hit himself in the head.
D. He is absolutely correct.
After you hear a question, read the four possible
answers in your test book and select the best
answer. Then, on your answer sheet, find the
number of the question and fill in the space that
corresponds to the letter for the answer you
have chosen. Remember, you are not allowed to
take notes or write in your test book.

31. A. The haircut is unusually short.


B. This is Bobs first haircut.
C. Bob doesnt know who gave him the
haircut.
D. After the haircut. Bobs hair still touches
the floor.
32. A. It is just what he wanted.
B. He enjoys having the latest style.
C. He dislikes it immensely.
D. he thinks it will be cool in the summer.
33. A. A broken mirror.
B. The hairstylist.
C. The scissors used to cut his hair
D. Piles of his hair.
34. A. You should become a hairstylist.
B. Please put it back on.
C. Itll grow back.
D. It wont grow fast enough.
35. A. Every evening.
B. Every week.

C. Every Sunday.
D. Every month.
36. A. That she was eighty-five years old.
B. That a storm was coming.
C. That she was under a great deal of
pressure.
D. That she wanted to become a weather
forecaster.
37. A. In her bones.
B. In her ears.
C. In her legs.
D. In her head.
38. A. Callhis great-grandmother less often.
B. Watch the weather forecasts with his
great-grandmother.
C. Help his great-grandmother relieve some
of her pressures.
D. Believe his great-grandmothers
predictions about the weather.

Part C
Directions: In this part of the test, you will hear
several talks. After each talk, you will hear some
questions. The talks and questions will not be
repeated.
After you hear a question, you will read the four
possible answers in your test book and choose
the best answer. Then, on your answer sheet,
find the number of the question and fill in the
space that corresponds to the letter of the
answer you have chosen.

Now listen to a sample question.


(narrator) What style of painting is known as
American regionalist?
In your test book, you will read:
A. Art from Americas inner cities.
B. Art from the central region of the United
States.
C. Art from various urban areas in the United
States.
D. Art from rural section of America.
The best answer to the question What style of
painting is known as American regionalist? is
(D), Art from rural section of America.
Therefore, the correct choice is (D).

Here is an example.
On the recording, you will hear:
(narrator) Listen to an instructor talk to his class
about painting.
(man) Artist Grant Wood was a gilding force in
the school of painting known as American
regionalist, a style reflecting the distinctive
characteristics of art from rural areas of the
United States. Wood began drawing animals on
the family farm at the age of three, and when he
was thirty-eight one of his paintings received a
remarkable amount of public notice and acclaim.
This painting, called American Gothic, is a
starkly simple depiction of serious couple staring
directly out at the viewer.

Now listen to another sample question.


(narrator) What is the name of Woods most
successful painting?
In your test book, you will read:
A. American Regionalist.
B. The Family Farm in Iowa.
C. American Gothic.
D. A serious Couple.
The best answer to the question What is the
name of Woods most successful painting? is
(C), American Gothic. Therefore, the correct
choice is (C).
Remember, you are not allowed to take notes or

39. A. In a car.
B. On a hike.
C. On a tram.
D. In a lecture hall.
40. A. It means they have big tears.
B. It means they like swim.
C. It means they look like crocodiles.
D. It means they are pretending to be sad.
41. A. They are sad.
B. They are warming themselves.
C. They are getting rid of salt.
D. They regret their actions.
42. A. Taking photographs.
B. Getting closer to the crocodiles.
C. Exploring the waters edge.
D. getting off the tram.
43. A. Water Sports.
B. Physics.
C. American History.
D. Psychology.
44. A. To cut.
B. To move fast.
C. To steer a boat.
D. To build a ship.
45. A. To bring tea from China.
B. To transport gold to California.
C. To trade with the British.
D. To sail the American river system.
46. A. A reading assignment.
B. A quiz on Friday.
C. A research paper for the end of the
semester.
D. Some written homework.
47. A. Writers.
B. Actors.
C. Athletes.
D. Musicians.
48. A. He or she would see butterflies.
B. He or she would break a leg.
C. He or she would have shaky knees.
D. He or she would stop breathing.
49. A. By staring at the audience.
B. By breathing shallowly.
C. By thinking about possible negative
outcomes.
D. By focusing on what needs to be done.
50. A. At two oclock.
B. At four oclock.

C. At six oclock.
D.At eight oclock.

Section 1 Listening
Comprehension
In this section of the test , you will have an
opportunity to demonstrate your ability to
understand conversation and talks in English.
There are three parts to this section with special
directions for each part. Answer all the questions
on the basis of what is stated or implied by the
speakers in this test. Do not take take notes or
write in your test book at any time. Do not turn
the pages until you are told to do so.

Part A
Directions: In part A , you will hear short
conversations between two people. After each
conversation you will hear a question about the
conversation. The conversation and questions
will not be repeated, after you hear a question,
read the four possible answers in your test book
and choose the best answer. Then, on your
answer sheet, find the number of the question
and fill in the space that correspond to the letter
of the answer you have chosen.
1A She is younger than her sister .
B she does not spend much time with her
sisters children.
C she does not get along well with her sister
D she no longer resembles her sister.
2A Paper plates are cheaper than dishes.
B Dishes break more easily than paper plates.
C There is no need to wash any dishes now.
D The womans roommate will return soon.
3A She has not applied to any universities yet,
B She will begin university classes in a few
weeks.
C She does not know yet if a university will
accept her.
D She is too busy to contact the university right
now.
4A Reconsider his position later
B Allow the student to miss class
C Lower the students grade
D Suggest that the student try to reschedule the
operation
5A He does not have enough money for the trip
yet.

B He is planning to work during spring break .


C The trip is too far off in the future to think
about.
D He has changed his mind about going to
Canada.
6A The photograph is not good enough to send.
B The photograph was not taken at the Grand
Canyon.
C They already sent Mary a photograph of their
vacation.
D Sending pictures through the mail is too
expensive.
7A She should have asked to be excused from
the trip.
B She deserves the zero.
C She is right to be angry.
D She should have gone on the field trip.
8A He wants to live off campus.
B There are advantages and disadvantages to
living off campus.
C Living space in the dorm is crowded.
D There are only a few apartments available off
campus.
9A Turn down the volume of the music
B Turn the music off
C Play a different style of music.
D Listen to music in a different room.
10A It took a long time to finish the building.
B He was too busy to notice the opening of the
hotel.
C He did not know the hotel had a restaurant.
D He would like to meet the woman for brunch
next Sunday.
11A Go to her class.
B Cancel her appointment with the president.
C Ask her professor to excuse her from class.
D Attend the presentation.
12A She admires Steves relationship with his
father.
B She does not know Steve or his father.
C Her daughter is older than Steve.
D She disagrees with the man.
13A He has heard the new CD.
B He does not enjoy classical music.
C He is not interested in the CD.
D He rarely listens to music.

14A Buy tickets for the next showing.


B Leave the theater
C Change their seats for a better view
D Ask the couple in front of them to be quiet
15A The library closes earlier during the
summer.
B The library is closed during summer vacation.
C The library will be open until midnight tonight.
D She does not usually go to the library during
the summer.
16A She is sorry the man has to cancel the
plans
B She wants to hand in her report early.
C She would like to go with the man.
D she does not usually enjoy the symphony.
17A He has other plans for the evening
B He is looking forward to attending the party.
C He often misses Lindas parties.
D he wants to know if he should bring anything
to the party.
18A There is just about enough time to do the
job
B The desk has never been so orderly.
C The clock on the desk needs to be set.
D The desk really needs organizing.
19A He enjoys looking at the flowers.
B He thinks the park is boring.
C He does not like walking with the woman.
D He does not see any trees.
20A There are not very many hotels in the area.
B She stayed at the Clover Inn last month.
C She is not sure the mans parents would like
the Clover Inn.
D It may be too late to get a room at the Clover
Inn.
21A Wait until later to eat
B Go to the cafeteria without her
C Bring her some food from the cafeteria
D Meet her at the cafeteria
22A He has to work with his brother .
B He has no definite plans.
C He usually works on weekends.
D His plants depend on the woman.
23A Buy stamps at the post office
B Mail the womans bill
C Drive to the womans house
D Pick up a package from the post office

24A The woman should call Bill to check his


schedule.
B The woman should have left for the airport
earlier.
C The woman does not need to rush to meet
Bill .
D Traffic near the airport could delay the
womans arrival.
25A She did better on the quiz than the man did.
B She did not have to take the quiz.
C She has not yet received her grade on the
quiz.
D She did not do well on the quiz.
26A He will be happy to share their dessert
B He did not know what time he was supposed
to arrive.
C He expected the traffic to be bad.
D He is not upset that they ate lunch.
27A She has to quit her job in the laboratory.
B She cut herself while working in the
laboratory.
C She enjoys doing laboratory experiments.
D She feels that the man is dedicated to his
work too.
28A Ask for directions
B Try a different route to the beach
C Go back for the map
D Cancel their trip
29A He would like the woman to reschedule the
meeting.
B He will meet the woman briefly on Friday
C The report will not be ready until Thursday.
D The report was finished last Friday.
30A Find out when the bookstore opens
B Withdraw some cash
C Inquire about a job
D Spend her extra money on books
Part B
Directions: In this part of the test , you will hear
longer conversations. After each conversation,
you will hear several questions. The
conversations and questions will not be
repeated. After you hear a question, read the
four possible answer in your book and choose
the best answer. Then, on your answer sheet,
find the number of the question and fill in the

space that corresponds to the letter of the


answer you have chosen. Remember, you are
not allowed to take notes or write on your test
book.
31A Ways to determine the age of a fossil
B The identity of a fossil the woman found
C A comparison of two shellfish fossils
D Plans for a field trip to look for fossils
32A The class is going to study them .
B They evolved from brachiopods.
C They are similar to brachiopods in
appearance.
D They belong to the same species as
brachiopods.
33A It has a ribbed shell.
B It has an unusually large valve.
C It was found near the water.
D It is smaller than a mollusc.
34A He has never seen a fossil that old.
B It could be many millions of years old.
C It is probably a recent specimen.
D He will ask the lab how old it is.
35A Take it to class
B Put it in her collection
C Take it to the lab
D Leave it with her professor

Directions: In this part of the test , you will hear


several short talks . After each talk, you will hear
some questions. The talks and questions will not
be repeated. After you hear a question, read the
four possible answers in your test book and
choose the best answer. Then, on your answer
sheet, find the number of the question and fill in
the space that corresponds to the letter of the
answer you have chosen.
40A To describe ways pests can damage plants
B To examine the life cycle of caterpillars
C To explain how corn plants develop
D To describe how a natural pesticide works
41A Caterpillars chewing on its leaves
B Wasps laying eggs on its leaves
C Pesticides sprayed on its leaves
D Knives cutting its stalk
42A By flying in circles around a field
B By detecting a chemical signal
C By inspecting individual corn leaves
D By noticing the caterpillars coloration
43A Recently discovered manuscripts
B Similarities among religions
C Methods of analyzing ancient manuscripts
D How ancient manuscripts are preserved

36A A jewelry store robbery


B Buying a birthday present
C Writing a story
D Doing research for a class assignment

44A The simplicity of their language


B Their age
C The location of their discovery
D The material they are made of

37A Her professor did not like her story .


B She had trouble finishing her assignment
C she did not like the topic she had chosen for
her paper.
D She was taking too many courses,

45A Orally preserved teachings


B A collection of letters
C A diary
D A scholarly article

38A Take some extra time


B Do a writing exercise
C Do some work for another course
D Write the story ending first
39A To go shopping
B To do research for her story
C To meet with her professor
D To take a break from her work
Part C

46A Ancient settlers in Asia


B How Buddhism is practiced today
C The spread of Buddhism in Asia
D Why some languages disappear
47A The language they are written in is not
widely known.
B They cannot be moved from where they were
found
C The writing in them has faded
D Many people want credit for the discovery.

48A The advantages of an economy based on


farming
B Reasons farmers continued using river
transportation
C The role of cotton in the United States
economy
D Improved methods of transporting farm crops
49A The new technology used to build roads
B The ability to transport goods over land
C The trade in grain and cotton
D The linking of smaller local roads into one
long road
50A Reduced charges for transporting farm
products
B Required payment from vehicles that used
their roads
C Made repairs to older roads
D Installed streetlights on roads connecting
major cities
1.DCCBA 6.ACBCB 11.DACBA 16CBDAD
21.BBBCD 26.DCBAC 31.BCABD 36.CBBBD
41.ABABA 46CABCD

In this section of the test , you will have an


opportunity to demonstrate your ability to
understand conversation and talks in English.
There are three parts to this section with special
directions for each part. Answer all the questions
on the basis of what is stated or implied by the
speakers in this test. Do not take take notes or
write in your test book at any time. Do not turn
the pages until you are told to do so.
Part A
Directions: In part A , you will hear short
conversations between two people. After each
conversation you will hear a question about the
conversation. The conversation and questions
will not be repeated, after you hear a question,
read the four possible answers in your test book
and choose the best answer. Then, on your
answer sheet, find the number of the question
and fill in the space that correspond to the letter
of the answer you have chosen.
1. (A) She reads more slowly than the man
does.
(B) She has a lot of material to read before she
has coffee.
(C) The man does more work than is necessary.
(D) The man seems to be taking a long time
preparing for philosophy class.
2. (A) The woman should have shown him the
newspaper.
(B) He thinks the woman will win the contest.
(C) The woman's pictures are on top of the
newspapers.
(D) The new photograph does not look anything
like her others.
3. (A) Return his literature books to the
bookstore.
(B) Keep his books from the literature class.
(C) Sell his literature books to the woman.
(D) Visit the reference section of the library.
4. (A) Give the secretary Janet's new address
and phone number.
(B) Ask Janet a question about his health.
(C) Get information about Janet from the
secretary.
(D) Visit Janet at her new school.
5. (A) She will help the man find the exhibit.
(B) She has already seen the exhibit.
(C) She will help the man read the map.
(D) She knows where to get a map.
6. (A) She is also planning to travel.
(B) She already picked up money for the trip.
(C) She has to study instead of traveling.
(D) She thinks the man should take more
money.

7. (A) The woman should not get involved in the


situation
(B) The woman should not be angry with he
friends.
(C) He wants to talk to Sally and Mark.
(D) He will explain to the woman what
happened.
8. (A) What travel plans Philip is making
(B) How Philip s parents are going to travel
(C) What Philip said
(D) Where Philip heard the news
9. (A) She will have to postpone her trip.
(B) She has already gotten her passport
application.
(C) The passport office is closed.
(D) She was late in applying for her passport.
10. (A) He has not played tennis in a while.
(B) He does not know how to play tennis.
(C) His tennis racket is broken.
(D) He needs to rest before he plays.
11. (A) No one was interested in the discussion.
(B) Politics is a sensitive topic.
(C) The woman is not being serious.
(D) People avoided discussing politics.
12. (A) She already read the book.
(B) She will not lend her book to the man.
(C) The man can use her book whenever he
likes.
(D) The man does not need the book.
13. (A) It is about to start raining.
(B) The rain will stop soon.
(C) It has been raining all day.
(D) It just stopped raining.
14. (A) She is not permitted to live off-campus
this year.
(B) She has been living off-campus for a year.
(C) She is happy with her living arrangements.
(D) She is required to move next year.
15. (A) She misses her old roommate.
(B)She changes roommates often.
(C) She does not know Julie very well.
(D) She did not really enjoy living with Julie.
16. (A) Take a shorter route
(B) Buy new sun glasses
(C) Drive on a different road
(D) Consider using Route 27
17. (A) Give her ticket to the man
(B) Borrow some jazz music from someone else
(C) Go to the concert without the man
(D) Help the man to complete his paper
18. (A) Sullivan's has never been able to keep
its chef.
(B) The service at Sullivan's is dependable.
(C) The quality of the cooking at Sullivan's is
inconsistent.
(D) Customers get a lot of personal attention at

Sullivan's.
19. (A) She thinks the wearier is pleasant.
(B) She has been working hard in the lab.
(C) She is not feeling very well today.
(D) She has been staying up quite late recently.
20. (A) The woman can wear it all winter.
(B) The woman may have trouble paying for it.
(C) It may not be warm enough.
(D) It will not fit if the woman loses weight.
21. (A) Introduce Michelle to the other reporters
(B) Take Michelle home
(C) Take a tour of the office
(D) Start working at his desk
22, (A) They should turn left when they see a
stop sign.
(B) He does not have the directions with him.
(C) He does not see the stop sign yet
(D) He does not know which way to turn.
23. (A) Ho has not been to the new restaurant
yet.
(B) He would like to go to the new restaurant
with the woman
(C) The food at the new restaurant is not very
good.
(D) A restaurant 's atmosphere is very important
to him
24. (A) She is planning to drop the class.
(B) She thinks the man wants to take the class.
(C) She only has one class on Tuesdays and
Thursdays.
(D) She has to leave for class.
25. (A) Ho does not feel very well.
(B) He had several teeth filled.
(C) The dentist gave him some medication.
(D) The woman is mistaken.
26. (A) Business courses have become popular
(B) The school only offers business courses.
(C) The business school has a new program.
(D) The school has just started to offer business
courses.
27. (A) His alarm clock is broken.
(B) He bas been late before.
(C) He prefers to study early in the morning.
(D) He worked in the lab last night.
28. (A) He will lend the woman moneyto buy a
computer.
(B) The woman should wait a while before
buying a computer.
(C) The woman should find a better way to
invest her savings.
(D) The woman should buy a computer.
29. (A) There are none left.
(B) They are too expensive.
(C) They might be available at the concert.
(D) They need to be purchased in advance.
30. (A) She will go to the restaurant with the

man.
(B) She will meet the man and his friends later in
the evening.
(C) She has already had dinner.
(D) She will not change her original plans.
Part B
Directions: In this part of the test , you will hear
longer conversations. After each conversation,
you will hear several questions. The
conversations and questions will not be
repeated. After you hear a question, read the
four possible answer in your book and choose
the best answer. Then, on your answer sheet,
find the number of the question and fill in the
space that corresponds to the letter of the
answer you have chosen. Remember, you are
not allowed to take notes or write on your test
book.
31. (A) A famous photographer
(B) Photographic processes in the 1800's
(C) Photographic equipment used in the 1800's
(D) A new museum
32. (A) Her subjects home
(B) Her subject's social status
(C) Her subject's personality
(D) Her subject 's role in history
33. (A) Backlighting
(B) Flashbulbs
(C) Time-lapse photography
(D) Soft focus
34. (A) Children
(B) Historical scenes
(C) Well-known people
(D) Landscapes
35. (A) Which major the woman will be choosing
(B) An anthropology course the woman is taking
(C) How to find a job in publishing
(D) Which anthropology professors the man
recommends
36.(A) It is not as difficult as she had thought it
would be.
(B)She would like her professor to explain it
more clearly.
(C) She took a class on it last semester.
(D) Her professor will write a book on it soon.
37. (A) lt might lead to a job in publishing.
(B) It is being taught by a famous anthropologist.
(C) It will help her with her courses overseas.
(D) It will prepare her for future work in
anthropology.
38. (A)Her professor
(B) A classmate
(C) Her former boss

(D) A foreign diplomat


Part C
Directions: In this part of the test , you will hear
several short talks . After each talk, you will hear
some questions. The talks and questions will not
be repeated. After you hear a question, read the
four possible answers in your test book and
choose the best answer. Then, on your answer
sheet, find the number of the question and fill in
the space that corresponds to the letter of the
answer you have chosen.
39. (A) So they can feel its weight
(B) So they can examine its contents
(C) So they can guess its age
(D) So they can admire its beautiful color
40. (A) How amber changes shape when heated
(B) How clear amber is
(C) How common is around the world
(D) How easily amber can break
41. (A) Tropical insects
(B) Decayed leaves
(C) Tree resin
(D) Bird feathers
42. (A) Its amber contains numerous fossils.
(B) Its amber is the most durable.
(C) Its amber is opaque.
(D) It is the site of the oldest amber deposits.
43. (A) Amber mined from the Appalachian
Mountains
(B) Amber with no imperfections
(C) Amber containing organic material
(D) Amber with no inclusions
44. (A) The difficulties faced by the colonists
(B) The skill of military heroes
(C) The courage of one man
(D) The cause of the Revolutionary War
45. (A) He did not fight in the Revolution my
War.
(B) He did not really exist.
(C) He was an important town leader.
(D) He was not the only messenger.
46. (A) It was well planned.
(B) It was completed in a short time.
(C) It was led by military commanders.
(D) It helped him get elected to public office.
47. (A)To explain how angles are measured
(B) To prove that Mesopotamiansdid not know
how to use square numbers
(C) To discuss a mistaken historical
interpretation
(D) To explain why tablets are reliable historical

records
48. (A) They did not use square numbers.
(B) They used complex measuring instruments.
(C) They recorded math exercises on tablets.
(D) They calculated the length of triangle sides.
49. (A) Pictures of triangles
(B) Calculations using square numbers
(C) Measurements of angles
(D) Greek symbols
50. (A) They taught the Mesopotamians about
square numbers.
(B) They were less advanced in mathematics
than the Mesopotamians.
(C) They did not use square numbers.
(D) They knew how to measure angles.
1.DBBCA 6.AADBA 11.BBAAD 16.CCCBC
21.DDCBC 26.ABDCD 31.ACDCB 36.ADCBD
41.CACCD 46.ACDBD

SECTION 1
LISTENING COMPREHENSION
Time-approximately 35 minutes
(including the reading of the directions for
each part)
In this section of the test, you will have an
opportunity to demonstrate your ability to
understand conversations and talks in
English. There are three parts to this section.
Answer all the questions on . the basis of
what is stated orimplied by the speakers you
hear. Do not take notes or write in your test
book at any time. Do not turn the pages until
you are told to do so.
Part A
Directions: In Part A you will hear short
conversations between two people. After
each conversation, you will hear a question
about the conversation. The conversations
and questions will not be repeated. After you
hear a question, read the four possible
answers in your test book and choose the
best answer. Then, on your answer sheet,
find the number of the question and fill in
the space that corresponds to the letter of the
answer you have chosen.
Listen to an example.
On the recording, you hear:
(man) That exam was just awful.
(woman) Oh, it could have been worse.
(narrator) What does the woman mean?
In your test book, you read: (A) The exam
was really awful.
(B) It was the worst exam she had ever
seen.
(C) It couldn't have been more difficult.
(D) It wasn't that hard.
You learn from the conversation that the
man thought the exam was very difficult and
that the

woman disagreed with the man. The best


answer to the question, "What does the
woman mean?" is
(D), "It wasn't that hard." Therefore, the
correct choice is (D).
1.
(A) The coffee is much better this morning.
(B) The coffee tastes extremely good.
(C) The coffee isn't very good.
(D) This morning he definitely wants some
coffee.
2.
(A) The two classes meet in an hour and a
half.
(B) The class meets three hours per week.
(C) Each half of the class is an hour long.
(D) Two times a week the class meets for an
hour.
3.
(A) A few minutes ago, the flight departed.
(B) The fight will start in a while.
(C) They are frightened about the departure.
(D) The plane is going to take off soon.
4.
(A) He hasn't yet begun his project.
(B) He's supposed to do his science project
next week.
(C) He needs to start working on changing
the due date.
(D) He's been working steadily on his
science project.
5.
(A) At the post office
(B) In a florist shop
(C) In a restaurant
(D) In a hospital delivery room
6. (A) The professor drowned the cells in a
lab.
(B) The lecture was long and boring.

(C) The professor divided the lecture into


parts.
(D) The biologist tried to sell the results of
the experiment.
7.
(A) She needs to get a driver's license.
(B) Two pieces of identification are
necessary.
(C) The man should check to see if he needs
credit.
(D) A credit card can be used to get a
driver's license.
8.
(A) Housing within his budget is hard to
locate.
(B) It's hard to find his house in New York.
(C) He can't afford to move his house to
New York.
(D) Housing in New York is unavailable.
9.
(A) The boss was working on the reports.
(B) He would have to finish the reports
before the end of next month.
(C) He was directed to stay late and finish
some work.
(D) He could finish the reports at home.
10.
(A) The boisterous students made the
teacher mad.
(B) The teacher angered the students with
the exam results.
(C) The students were angry that the teacher
was around.
(D) The angered students complained to the
teacher.
11.
(A) The prices are reasonable.
(B) The store is too far out of town.
(C) He would like the woman to repeat what
she said.
(D) He agrees with the woman.

12.
(A) It's rained unusually hard this year.
(B) There hasn't been any rain for many
years.
(C) It's been many years since it rained.
(D) He doesn't like rain.
13.
(A) He needs to do a better job writing
questions.
(B) He certainly must make his writing
better.
(C) Without the questions, he cannot write
the answers.
(D) He needs to understand the written
questions better.
14.
(A) The agent was standing in line with his
passport.
(B) The line to get new passports is very
long.
(C) The woman must wait her turn to get
her passport checked.
(D) He can check her passport instead of
the agent.
15.
(A) He couldn't finish closing the library
book.
(B) He hadn't finished the library
assignment, but he was close.
(C) He was working on the
assignment when the library closed.
(D) His homework was incomplete because
the library wasn't open.
16.
(A) All the lawyer's preparation did no
good.
(B) The lawyer prepared nothing for the
case.
(C) It wasn't work for the lawyer to prepare
for the case.

(D) The lawyer didn't work to prepare for


the case.
17.
(A) The history class begins next week.
(B) He thinks the papers should be turned in
next week.
(C) He has already done the paper for next
week.
(D) The papers are not due next week.
18.
(A) He's not really happy.
(B) The contractor's work was satisfactory.
(C) He would rather work with the
contractor himself.
(D) He was already contacted about the
work.
19.
(A) The man should try another type of
paper.
(B) The man should locate a typist
tomorrow morning.
(C) The man should make a tape in the
morning.
(D) The man should complete the paper
without help.
20.
(A) She'd like some pie.
(B) It's easy to buy it.
(C) The task the man's working on isn't
difficult.
(D) It's easier to prepare pie than do what
the man is doing.
21.
(A) He reported that the time for the budget
meeting had been set.
(B) He is always late in submitting his
accounting figure
(C) He never manages to budget his time
well.
(D) He is never too late in turning in his
reports.

22.
(A) The repairs that the mechanic had
indicated were already made.
(B) The car is going to need a lot of
repairs.
(C) Buying a new car would be quite
expensive.
(D) The mechanic extended the repair
warranty.
23.
(A) Betty wrote the letter as directed.
(B) The directions were given to Betty in a
letter.
(C) Betty will follow the instructions later.
(D) Betty worked exactly as instructed.
24.
(A) Walter had a lack of success with his
business.
(B) Walter failed in business.
(C) Walter's new company is doing rather
well.
(D) Walter hoped to succeed in business.
25.
(A)
(B)
(C)
(D)

He should put the organ in the closet.


The closet has already been organized.
He needs to rearrange the closet.
He wishes the closet were closer.

26.
(A) She didn't do the work.
(B) She gave the assignment her best effort.
(C) She finished the assignment even
though it was difficult.
(D) She gave the man a signal.
27.
(A)
(B)
(C)
(D)

She said some terrible things.


She didn't say anything nice.
She didn't have any nice things.
She said really wonderful things.

28.
(A) New employees are rarely initiated into
the company.
(B) New workers don't generally undertake
actions on their own.
(C) New employees are initially rated.
(D) It's rare for employees to make new
suggestions.
29.
(A) The woman is more than a week late.
(B) The children would have wrecked the
house later.
(C) The woman was so late that she was a
wreck.
(D) He's glad that she was not any later.
30.
(A) He had not gone to the store.
(B) He was still at the market.
(C) He was going to take care of the
shopping.
(D) He always went to the market.
Part B
Directions: In this part of the test, you will
hear longer conversations. After each
conversation, you will hear several
questions. The conversations and questions
will not be repeated.
After you hear a question, read the four
possible answers in your test book and
choose the best answer. Then, on your
answer sheet, find the number of the
question and fill in the space that
corresponds to the letter of the answer you
have chosen.
Remember, you are not allowed to take
notes or write in your test book.
31.
(A) She's a senior.
(B) She's a junior.
(C) She's a transfer student.

(D) She's a graduate student.


32.
(A) How to transfer to a junior college
(B) How to find his way around campus
(C) What courses are required for a
literature major
(D) Who won the campus election
33.
(A)
(B)
(C)
(D)

Three
Five
Eight
Ten

34.
(A)
(B)
(C)
(D)

American literature
World literature
Literary analysis
Surveying

35.
(A)
(B)
(C)
(D)

Ina book
From a television program
During a trip that she took
From a lecture

36.
(A)
(B)
(C)
(D)

To communicate with other dolphins


To recognize objects in the water
To learn human language
To express fear

37.
(A)
(B)
(C)
(D)

Five
Fifteen
Fifty
Five hundred

38.
(A) It is limited.
(B) It is greater than human intelligence.
(C) It is less than previously thought.
(D) We are beginning to learn how much
they have.

Part C
Directions: In this part of the test, you will
hear several talks. After each talk, you will
hear some questions. The talks and
questions will not be repeated.

The best answer to the question, "What style


of painting is known as American
regionalist?" is (D), "Art from rural sections
of America." Therefore, the correct choice is
(D).

After you hear a question, read the four


possible answers in your test book and
choose the best answer. Then, on your
answer sheet, find the number of the
question and fill in the space that
corresponds to the letter of the answer you
have chosen.

Now listen to another sample question.

Here is an example.
On the recording, you hear:
(narrator) Listen to an instructor talk to his
class about painting.
(man) Artist Grant Wood was a guiding
force in the school of painting known as
American
regionalist, a style reflecting the distinctive
characteristics of art from rural areas of the
United States. Wood began drawing animals
on the family farm at the age of three, and
when he was thirty-eight one of his
paintings received a remarkable amount of
public notice and acclaim. This painting,
called "American Gothic," is a starkly
simple depiction of a serious couple staring
directly out at the viewer.
Now listen to a sample question.
(narrator) What style of painting is known
as American regionalist?
In your test book, you read:
(A) Art from America's inner cities
(B) Art from the central region of the
United States
(C) Art from various urban areas in the
United States
(D) Art from rural sections of America

(narrator) What is the name of Wood's most


successful painting?
In your test book, you read:
(A) "American Regionalist"
(B) "The Family Farm in Iowa"
(C) "American Gothic"
(D) "A Serious Couple"
The best answer to the question, "What is
the name of Wood's most successful
painting?" is (C), "American Gothic."
Therefore, the correct choice is (C).
Remember, you are not allowed to take
notes or write in your test book.
39.
(A) To protect its members
(B) To save the natural environment
(C) To honor the memory of John Muir
(D) To improve San Francisco's natural beauty
40.
(A) For less than a year
(B) Only for a decade
(C) For more than a century
(D) For at least two centuries
41.
(A) San Francisco
(B) All fifty states
(C) The Sierra Nevadas
(D) The eastern United States
42.
(A) All over the world
(B) In the entire United States
(C) Only in California
(D) Only in the Sierra Nevadas

43.
(A) Students signing up for athletic teams
(B) Students going on a tour of a university
campus
(C) Students playing various sports
(D) Students attending a university dedication
ceremony
44.
(A) Membership on an athletic team
(B) Enrollment in an exercise class
(C) A valid student identification card
(D) Permission from_a faculty member
45.
(A) To the tennis courts
(B) To the arena
(C) To the gymnasium
(D) To the Athletic Department office
46.
(A) Go to the Art Center
(B) Sign up for sports classes
(C) Visit the exercise room
(D) Watch a football game
47.
(A) Science
(B) Art
(C) Literature
(D) Music
48.
(A) They are completely different.
(B) They are somewhat similar but have an
essential difference.
(C) They are exactly the same in all respects.
(D) They are unrelated.
49.
(A) Objective
(B) Idealistic
(C) Philosophical
(D) Environmental
50.
(A) Heredity

(B) Environment
(C) Idealism
(D) Natural laws
1. C
2. B
3. D
4. A
5. B
6. B
7. B
8. A
9. C
10. A

11.D 21.B
31.A 41. C
12. A 22. B 32. C 42. B
13. B 23. D 33. C 43. B
14. C 24. C 34. C 44. C
15. D 25. C 35. D 45. D
16. A 26. A 36. B 46. A
17. B 27. D 37. C 47. C
18. A 28. B 38. D 48. B
19. D 29. D 39. B 49. A
20. C 30. A 40. C 50. C

SECTION 1
LISTENING COMPREHENSION
Timeapproximately 35 minutes
(including the reading of the directions for
each part)
In this section of the test, you will have an
opportunity to demonstrate your ability to
understand
conversations and talks in English. There are
three parts to this section. Answer all the
questions on
the basis of what is stated or implied by the
speakers you hear. Do not take notes or write in
your test book at any time. Do not turn the
pages until you are told to do so.
Part A
Directions: In Part A you will hear short
conversations between two people. After each
conversation,
you will hear a question about the conversation.
The conversations and questions will not be
repeated. After you hear a question, read the
four possible answers in your test book and
choose the
best answer. Then, on your answer sheet, find
the number of the question and fill in the space
that
corresponds to the letter of the answer you have
chosen.
Listen to an example.
On the recording, you hear:
(man) That exam was just awful.
(woman) Oh, it could have been worse.
(narrator) What does the woman mean?
In your test book, you read:
(A) The exam was really awful.
(B) It was the worst exam she had ever seen.
(C) It couldn't have been more difficult.
(D) It wasn't that hard.
You learn from the conversation that the man
thought the exam was very difficult and that the
woman disagreed with the man. The best
answer to the question, "What does the woman
mean?" is (D), "It wasn't that hard." Therefore,
the correct choice is (D).
1.
A) He'll correct the exams this afternoon.
B) The exam will be at noon.
C) He will collect the exams at 12:00.

D) The tests will be graded by noon.


2.
A) Martha applied for a visa last month.
B) Martha's visa will last for only a month.
C)Martha arrived last month without her visa.
D) One month ago Martha got her visa.
3.
A) The professor described what the students
should do.
B) There was a long line to register for the
required class.
C) It is a requirement for each professor to teach
at least one course.
D) The professor required the class to prepare
an outline.
4.
A) Chuck had improved.
B) This visit was better than the last.
C) Chuck looked at him in the hospital.
D) Chuck didn't seem to be doing very well.
5.
A) She thinks the tuition should be raised.
B) The semesters tuition is quite affordable.
C) She doesn't have enough money for her
school fees.
D) She has more than enough for tuition.
6.
A) He thinks he got a good grade.
B) The history grades were all C or above.
C) No one got history grades.
D) There were no high scores.
7.
A) The parking lots were full before 10:00.
B) It was impossible to start class by 10:00.
C) He parked the car before class at 10:00.
D) The possibility of finding a place to park
increased.
8.
A) She's found a new ring.
B) She needs to help him find something.
C) She's shopping for a carpet.
D) She's thankful she has a rag.
9.
A) In a department store
B) In a bank
C) In an accounting firm
D) In a checkout line

10
A) Jane usually visits San Francisco for her
vacations.
B) Jane's cousin often visits San Francisco.
C) Whenever there's a holiday, Jane's cousin
goes to San Francisco.
D) Whenever there's a holiday, Jane leaves San
Francisco.
11.
A) He'd really like to have something to eat.
B) Because he's weak, he can't eat.
C) It's been weeks since he's had anything to
eat.
D) He hasn't felt like eating for weeks.
12.
A) Traffic should not be allowed.
B) She thinks that the traffic should stay outside.
C) She agrees that the traffic is noisy.
D) She'll stay outside with the man.
13.
A) The headings for today's reading assignment.
B) The chance to make the headlines.
C) Her reading ability.
D) The daily newspaper.
14.
A) The bus trip is only five minutes long.
B) The man missed the bus by five minutes.
C) The man should hurry to catch the bus.
D) The bus was five minutes late.
15
A) It's not possible to pass the class.
B) She'll definitely fail.
C) It's always possible.
D) She shouldn't say anything about the class.
16.
A) She gave Tom money to pay the rent.
D) She was given money for the rent.
C) Tom borrowed money for the rent.
D) She had some money to lend.
17.
A) The cake is extremely good.
B) He never tasted the cake. 25.
C) He wished he hadn't tasted the cake.
D) The cake has never been very good.
18.
At the corner she ran into another car.
She ran to Carl because she cared.
She unexpectedly met one of her relatives.

Carl was running from place to place.


19.
A) She shouldn't leave her purse here.
B) She's probably in the apartment.
C) Her purse must not be in the apartment.
D) She left without taking her purse
20.
A) The landlord failed to collect rent on the first
of last month.
B) The tenants absolutely must pay rent at the
beginning of the month.
C) The landlord will not fail to collect your rent on
the first of next month.
D) It is important to call the landlord about rent
on the first of the month.
21
(A) Taking the car out for a test drive
(B) Listening to the noises
(C) Fixing the car herself
(D) Getting the car repaired
22.
(A) Martha s jobs are easy.
(B) It's easy to hold two jobs.
(C) It's better for Martha to have two jobs.
(D) Martha should slow down.
23.
(A) The plane took off just after he arrived.
(B) He arrived just after the plane took off.
(C) He wasn't in time to catch the plane.
(D) He arrived too late to catch the plane.
24.
A) He agrees with the woman's suggestion.
B) Parking is not free on the weekend.
C) It is not necessary for them to park.
D) He thinks they don't have to pay.
25.
A) He is eager to leave his job.
B) He is unhappy at the thought of retiring.
C) He couldn't be unhappier about retiring.
D) He is retiring too soon.
26.
A) He got the car he really wanted.
B) He didn't get a new car.
C) The car that he got was not his first choice.
D) He didn't really want a new car
27
A) Mr. Drew pointedly asked the president about

the committee.
B) The president pointed to Mr. Drew's head.
C) Mr. Drew became head of the new
commission.
D) Mr. Drew was committed to the president's
appointments.
28
A) She felt inferior.
B) She wasn't furious.
C) She felt there should have been more
fairness.
D) She was extremely angry.
29
A) The man would do the dishes.
B) The plates did not need to be washed.
C) The man would not be ready to go.
D) The dishes would not be done.
He knew that grapes were cheaper than
cherries.
He didn't know that grapes were cheaper than
cherries.
He bought grapes because they were cheaper
than cherries.
He didn't buy either grapes or cherries because
of the price.
Part B
Directions: In this part of the test, you will hear
longer conversations. After each conversation,
you
will hear several questions. The conversations
and questions will not be repeated.
After you hear a question, read the four possible
answers in your test book and choose the best
answer. Then, on your answer sheet, find the
number of the question and fill in the space that
corresponds to the letter of the answer you have
chosen.
Remember, you are not allowed to take notes or
write in your test book.
31.
A) Attend a football game alone.
B) Go to a sporting event.
C) Eat in the cafeteria and study.
D) See a play.
32.
A) It's the final game of the season.
B) It's better than the drama department's play.
C) It's a very important game.
D) It's close to the cafeteria.

33.
A) A play.
B) A game.
C) A study group meeting.
D) Dinner in the cafeteria.
34.
A) Saturday night.
B) After dinner in the cafeteria.
C) Sunday afternoon.
D) Maybe next weekend.
35.
A) Trash orbiting Earth.
B) A trip by an astronaut to the Moon.
C) The overabundance of garbage on Earth.
D) Becoming space scientists.
36.
A) From a lecture.
B) In a magazine article.
C) In a book.
D) On a television program.
37.
A) 17,000 pounds
B) 3,000 tons
C) 3,000 pounds
D) 300 tons
38.
(A) She will be able to travel in space.
(B) The problem will take care of itself.
(C) Scientists will find solutions to the problem.
(D) The junk will fall to Earth.
Part C
Directions: In this part of the test, you will hear
several talks. After each talk, you will hear some
questions. The talks and questions will not be
repeated.
After you hear a question, read the four possible
answers in your test book and choose the best
answer. Then, on your answer sheet, find the
number of the question and fill in the space that
corresponds to the letter of the answer you have
chosen.
Here is an example.
On the recording, you hear:
(narrator) Listen to an instructor talk to his class
about painting.
(man) Artist Grant Wood was a guiding force in
the school'of painting known as American
regionalist, a style reflecting the distinctive
characteristics of art from rural areas of the

United States. Wood began drawing animals on


the family farm at the age of three, and when he
was thirty-eight one of his paintings received a
remarkable amount of public notice and acclaim.
This painting, called "American Gothic," is a
starkly simple depiction of a serious couple
staring directly out at the viewer.

41.
A) Journal and magazine articles
B) Books from outside the library 48.
C) Books listed in student journals
D) Both books and journals

Now listen to a sample question.


(A) (narrator) What style of painting is known as
American regionalist? .

42.
A) Two
B) Three 49.
C) Five
D) Seven

In your test book, you read:


(A) Art from America s inner cities
(B) Art from the central region of the United
States
(C) Art from various urban areas in the United
States
(D) Art from rural sections of America

43.
A) In winter
B) In spring
C) In summer
D) In fall 50.

The best answer to the question "What style of


painting is known as American regionalist?" is
(D),
"Art from rural sections of America." Therefore,
the correct choice is (D).
Now listen to another sample question.
(A) (narrator) What is the name of Wood's most
successful painting?
In your test book, you read:
(A) "American Regionalist"
(B) "The Family Farm in Iowa"
(C) "American Gothic"
(D) "A Serious Couple"
The best answer to the question, "What is the
name of Wood's most successful painting?" is
(C),
"American Gothic." Therefore, the correct choice
is (C).
Remember, you are not allowed to take notes or
write in your test book.
39.
A) On the first day of class 46.
B) In the middle of the semester
C) At the end of class
D) In the final week of the semester
40.
A) Later today 47.
B) By Friday of this week
C) In two weeks
D) In three weeks

44.
A) Seasonable, with warm summers and cold
winters.
B) Fairly constant and moderate.
C) Very humid.
D) Extremely hot year-round.
45.
A) They come from the Southwest.
B) They come most days of the year.
C) They are the hardest during the night.
D) They increase the humidity.
46.
(A) Preparing for a trip
(B) Writing a report about the weather
(C) Beginning a study of the weather
(D) Buying warm clothes for a trip
47.
(A) Modern American Authors
(B) United States History
(C) American Democracy
(D) Nineteenth-Century American Literature
48.
(A) The death of Abraham Lincoln
(B) The beauty of American democracy
(C) The raising of plants
(D) The maturity of poetry
49.
(A) It's a poem about the author.
(B) It's a poem about Abraham Lincoln.
(C) It's a collection of twelve poems that
remained unchanged.
(D) It's a volume of poetry that grew with its

author.
50.
(A) "Leaves of Grass"
(B) "Song of Myself"
(C) "When Lilacs Last in the Dooryard Bloomed"
(D) "American Democracy"
This is the end of Section 1
Stop work on Section 1.
Turn off the recording.

Kunci Jawaban

1. D 11. A 21. D 31. B 41. D


2. D 12. C 22. D 32. C 42. D
3. A 13. D 23. A 33. A 43. B
4. D 14. C 24. D 34. D 44. B
5. C 15. C 25. A 35. A 45. B
6. D 16. B 26. C 36. D 46. A
7. A 17. A 27. C 37. B 47. D
8. C 18. C 28. D 38. C 48. B
9. B 19. B 29. D 39. B 49. D
10. A 20. B 30. B 40. C 50. B