Vous êtes sur la page 1sur 4

SOAL UAS SEKOLAH DASAR

ULANGAN AKHIR SEMESTER I BAHASA INGGRIS


TAHUN PELAJARAN 2015 / 2016

Subject
Day / date

: English Lesson
:

Class
Time

: Third Years
: 10.00 11.30

I. CHOOSE THE RIGHT ANSWER BY CROSSING (X) a, b or c !


1. Dewi : How old are you?
Anggi : .
a. I am eight years old
b. My name is Anggi
c. I live in Jl. Melati no.8 Blitar
d. I am in grade three
2.
My name is Joni
My hobby is . . . .
a. singing
b. gardening
c. cycling
d. swimming
3. She . . . . be a teacher.
a. wants to
b. like
c. want to
d. live
4. Ardi : Does Mr. Albert like fishing?
Deni : yes,. . . .
a. he does
b. you do
c. he does not
d. she does
5.
Q: What do you want to be?
A. I want to be a . . . . .
a. soldier
b. postman
c. doctor
d. policeman
6.
This is number . . . .

50

a. fifteen
b. fifty
c. five
d. fifty five

7. The spelling of car is . . . .


a. si ai er
b. si ei a:
8. Q : How do you go to school?
A : I go to school by . . . .
a. Motorcycle
b. Pedicab
c. Scooter

c. ce ai a:

www.sekolahdasar.net | Soal UAS I Bahasa Inggris Kelas 3 SD

d. ci ei a:

Page 1

d. Bicycle
9. Lia : How many star are there?
Nia : There are . . . stars
a. Nine
b. Eight
c. Ten
d. Seven
10. Sofyan has three . . . .
a. duck

c. bird

b. hen

d. goat

II. Fill in the blank with correct answer !


11. Andi wants to fly an aeroplane. He wants to be a
12. Can we go to Malaysia by pedicap ? No,...........
13. Q
: How are you, Tini?
A
:
14. Andi go to school on

Mr. Antonio is a

15.

16. My mother likes to make a cake, fried rice and meat ball. Her hobby is
17. I help the doctor. I am a
18. Twenty eight minus eighteen equals
19. It is number

20.

They like playing

21. Q
A

: How many legs do you have?


: I have
legs

22. Q
A

: How many oranges are there?


: There are
oranges.

29

23. I teach the students and I give the lesson to them, I am a . . . .


24.

Q : How many are there?


A : there are five.

www.sekolahdasar.net | Soal UAS I Bahasa Inggris Kelas 3 SD

Page 2

25. We can read many story books in the


26. Sandrina IMB is a
27. I am traditional transportation. I have three wheels. I have no machine. I am .
28. I am traditional transportation. I have two wheels.
I have no machine. I pull by horse. I am .
Is Dinda a policewoman?

29.

30.

Ahmad : Is Mr. Doni a soldier ?


Bagas : No, .... He is a .....

III. Do the task!


For number 31 to 35!
Hello my name is Reny. I am third years class. I am a girl. I am a student of elementary
school. I am nine years old and I like to reading a book so I like to go library to borrow
book. My teacher is Mr Allan. He is handsome and kind. I want to be a teacher.
31. What is the title of the text? . . .
32. How old is she? . . .
33. Who is the teacher? . . .
34. Is Reny a teacher? . . .
35. What is Renny hobby?. . .
36. The doctors work in . . .
37. The students are in the . . . to study.
38. When do you study in the school? . . .
39. Margaret likes to make cakes. She wants to be a . . .
40. is He a not policeman. Rearrange the words into a good sentence!

www.sekolahdasar.net | Soal UAS I Bahasa Inggris Kelas 3 SD

Page 3

KUNCI B.INGGRIS KELAS III


I.

1. A
2. D
3. A
4. A
5. B
6. B
7. B
8. D
9. B
10.C

II. 1. PILOT
2. HE CAN NOT
3. I AM FINE
4. FOOT
5. SOLDIER
6. COOKING
7. NURSE
8. 10 / TEN
9. THIRTY TWO
10. KITE
11. 2 / TWO
12. 29 / TWENTY NINE
13. TEACHER
14. EGG
15. LIBRARY
16. DANCER
17. PEDICAP
18. CART / HORSE CART
19. YES, SHE IS
20. HE IS NOT , SAILOR
II.

1. TEACHER
2. NINE YEARS OLD
3. MR.ALLAN
4. NO, SHE IS NOT
5. READING
6. HOSPITAL
7. CLASSROOM
8. IN THE MORNING
9. CHEF
10. HE IS NOT A POLICEMAN

www.sekolahdasar.net | Soal UAS I Bahasa Inggris Kelas 3 SD

Page 4