Vous êtes sur la page 1sur 3

Acid-Base Quiz:

1. pH 7.51, pCO2 40, HCO3- 31:

a. Normal
b. Uncompensated metabolic alkalosis
c. Partially compensated respiratory acidosis
d. Uncompensated respiratory alkalosis

2. pH 7.33, pCO2 29, HCO3- 16:

a. Uncompensated respiratory alkalosis


b. Uncompensated metabolic acidosis
c. Partially compensated respiratory acidosis
d. Partially compensated metabolic acidosis

3. pH 7.40, pCO2 40, HCO3- 24:

a. Normal
b. Uncompensated metabolic acidosis
c. Partially compensated respiratory acidosis
d. Partially compensated metabolic acidosis

4. pH 7.12, pCO2 60, HCO3- 29:

a. Uncompensated metabolic acidosis


b. Uncompensated respiratory acidosis
c. Partially compensated respiratory acidosis
d. Partially compensated metabolic acidosis

5. pH 7.48, pCO2 30, HCO3- 23:

a. Uncompensated metabolic alkalosis


b. Uncompensated respiratory alkalosis
c. Partially compensated respiratory alkalosis
d. Partially compensated metabolic alkalosis

6. pH 7.62, pCO2 47, HCO3- 30:

a. Uncompensated metabolic alkalosis


b. Uncompensated respiratory alkalosis
c. Partially compensated respiratory alkalosis
d. Partially compensated metabolic alkalosis

7. pH 7.30, pCO2 59. HCO3- 28:

a. Uncompensated metabolic acidosis


b. Uncompensated respiratory acidosis
c. Partially compensated respiratory acidosis
d. Partially compensated metabolic acidosis

8. pH 7.25 HCO3 18
PaCO2 55 BE/BD -1
PaO2 72 O2 sats 97%

a. Metabolic Acidosis
b. Metabolic Alkalosis
c. Respiratory Acidosis
d. Respiratory Alkalosis

9. pH 7.22 HCO3 14
PaCO2 36 BE/BD - 10
PaO2 68 O2 sats 90%

a. Metabolic Acidosis
b. Metabolic Alkalosis
c. Respiratory Acidosis
d. Respiratory Alkalosis

10. A 35 year-old female was admitted to the hospital. The following blood
values were obtained: pH=7.49 and pCO2=55 mm Hg. The patient's acid
base status can be evaluated as:

a. respiratory acidosis with metabolic acidosis


b. respiratory alkalosis
c. metabolic alkalosis with respiratory compensation
d. metabolic acidosis with respiratory compensation
e. more tests are necessary for diagnosis of this patient

11. A person that overdoses on drugs and enters a coma will have a pH of
_____ and a pCO2 of _____mm Hg.

a. 7.33, 51
b. 7.36, 35
c. 7.48, 51
d. 7.5, 32
e. 7.4, 38

12. Joanne (a physically-fit subject) goes jogging for two miles. After 7
minutes and end of the first mile, her respiratory rate has doubled. She
feels fine and anticipates no difficulty in completing the second mile. At
the one mile point, based on your understanding of pulmonary
physiology, you would expect her arterial blood to show:
a. Normal PCO2 and pH
b. Low PCO2 and high pH
c. High PCO2 and low pH
d. Low PCO2 and low pH
e. A low pH but the PCO2 can be either high or low, depending on her
tidal volume

Answers:

1. B
2. D
3. A
4. C
5. B
6. D
7. C
8. C
9. A
10. C
11. A
12. A