Vous êtes sur la page 1sur 2

Mitrea Monica Seria B,Grupa 308

Asian Food P trunderea pe piata corean cu miere canadian


1. Analizati influentele factorilor de mediu pe piata international a mierii si identificati oportunit tile si amenint rile care rezult din acestea. Oportunitati
Lipsa de concureta-piata din Coreea nu era acoperita de productia interna de miere.In Coreea cresterea albinelor este rar prima ocupatie a unui taran ,ea tinde sa fie mai degraba un hobby. Pretul ridicat al mierii pe piata din Coreea -cerea depaseste oferta,iar pretul mierii nu este deloc ieftin. Distributia -desi nu exista o firma care sa domine sistemul de distributie,angrosisti de plante medicinale care aprovizioneaza magaz inele de plante medicinale sunt principalii competitori. Bunele relatii pe care firma Asian Fodd le dezvolase s i le cultiva de-a lungul anilor cu furnizorii asiatici. Amenintari-principala amenintare o presupune traditia din Coreea,in acesta tara mierea este folosita ca medicament si nu ca aliment. O alta amenintare poate fi considerata lipsa de experienta pe care compania o avea pe piata din Coreea. O alta amenintare poate fi esecul implementarii planului de marketing,ne analizarea foarte buna a contextului si a sustenabilitatii proiectului.

2. Pe baza planului de marketing formulat de grupul de lucru condus de David Chang, elaborati o strategie managerial care s permit intrarea firmei pe piata urm rit si asigurarea avantajului competitiv. Argumentati alegerea avantajului competitiv vizat si prezentati esalonarea n timp a optiunilor strategice.
O strategie poate fi crearea de standuri ambulante,pe langa marile magazine si supermarketuri,pentru a putea promova produsul si de a le explica oamenilor importanta mierii ca aliment si nu ca medica ment. Prin aceasta compania isi atrag si isi castiga viitorii clienti. La aceste standuri oamenii pot afla beneficiil e mieri ca aliment,vor primii monstre gratuite ,la fel cum vor arata si atunci cand se vor comercializa pe piata .Tot la aceste standuri clientii vor primi brosuri despre importanta si calitatea foarte buna a mierii canadiene.

Mitrea Monica Seria B,Grupa 308

3. Sunteti de acord cu includerea argumentelor de natur etic n planul strategic? Argumentati r spunsul
Aceste argumente sunt bune deoarece David Chang s -a gandit la schimbarile pe care le va produce in mentalitatea si traditia poporului core ean. Prin acest plan de marketing el doreste ca consumatorii din Coreea sa vada mierea ca un produs alimentar care sa il consume cat mai des si nu ca un medicament pe care il consuma destul de rar. Personal cred ca acest lucru este este benefic iu pentru poporul coreean deoarece mierea este un aliment foarte bun si care trebuie consumat cat mai des deoarece este foarte benefic pentru corpul uman.