Vous êtes sur la page 1sur 2

Avantajele caselor prefabricate:

1. Cea mai mare parte din lucrare se executa in fabrica. Productivitatea este mare, controlul calitatii este mai bun decat pe santier, procesul de productie nu depinde de vreme. 2. Montajul se realizeaza foarte rapid iar, calitatea este usor monitorizata. Toate aceastea inseamna printre altele costuri mai mici. 3. Avem de-a face mai mult cu un produs decat cu o constructie. Casa pe care clientul o doreste poate sa existe in curtea fabricii pentru a fi vizitata, asemeni unui automobil in showroom. Atat pentu banca cat si pentru client asta inseamna certitudine, adica riscuri mai mici la acordarea creditului si siguranta ca bugetul alocat este suficient pentru finalizarea casei. 4. Niste case prefabricate tip ar fi realizate dupa proiecte studiate atent astfel incat sa satisfaca o plaja cat mai mare de clienti. In plus din considerente de marketing macar, casele trebuie sa aiba un aspect cel putin decent. Este foarte posibil ca astfel de case sa fie mai functionale si sa arate mai bine decat multe din constructiile realizate in ultimii ani in Romania.

Dezavantajele caselor prefabricate:


1. Dupa cum spuneam mai sus, majoritatea isi doreste case de caramida. Casele prefabricate inseamna case de lemn, de beton, in nici un caz de zidarie. 2. Ca orice fabrica, o fabrica de case are nevoie de un flux continuu de lucru pentru a fi profitabila. Evident, daca produci mai mult, poti sa vinzi mai ieftin. 3. O casa este privita ca o investitie de importanta majora, pe care o faci odata in viata. Astfel clientii vor sa adapteze, sau sa personalizeze casa astfel incat sa corespunda dorintelor si nevoilor proprii, iar acest lucru este mai greu sau imposibil de realizat la un produs de serie. Se pot face case prefabricate si custom made dar cu siguranta vor fi mai scumpe decat unele produse in serie. p.s. Cautand in Google sa gasesc o imagine sugestiva pentru articolul acesta, am dat peste mii de poze cu case americane. Casele din lemn (uneori case prefabricate) reprezinta un procent covarstior din casele americane. Slide-ul animat este luat din Wikipedia si prezinta o casa care se construieste in Germania. Avantajele prefabricrii se transpun n:

preuri mai mici detalii executate corect timp redus de realizare pierderi de materiale reduse, impact sczut asupra mediului

Dezavantaje:

transportul de la fabric pn pe sit

oferta redus de proiecte lipsa constructorilor specializai