Vous êtes sur la page 1sur 5

Assasinate Celebre

De-a lungul istoriei multe lucruri s-au schimbat n societatea omeneasc . S-au petrecut schimbri din punct de vedere tehnologic , artistic i-n multe alte domenii. Un singur lucru a rmas neschimbat de mii de ani, aceasta fiind eterna lupt pentru putere a omului. Odat cu naterea celor mai vechi imperii precum Sumeria, Egipt, Catargina , a aprut i aceast dorin nestvilit a omului de a prelua puterea. O vorb veche din latin sun astfel "homo homini lupus" ceea ce s-ar traduce "omul este lup omului". Aceasta vorb a fost enunat pentru prima oar de ctre Titus Maccius Plautus ( 254 Hr 184 Hr) care poate fi utilizat pentru a arta de ce orori este capabil omul sa fac pentru a prelua conducerea. Afirmaia respectiv reprezint piatra de temelie a multor organizaii secrete care acioneaz din umbr , ce au menirea de a lichida oameni cu o important influen n societate . Oamenii care fac partea din aceste societi sunt numii ASASINI ! n continuare o s v prezint descresctor topul celor mai bine puse la cale asasinate, oamenii ce le-au dus la bun sfrit si arma folosit pentru indeplinirea sarcinii . De inut minte faptul ca aceste persoane au retiprit harta lumii politice!

10. John Wilkes Booth Personajul cu pricina nu este nimeni altul dect cel ce l-a asasinat pe preedintele american Abraham Lincoln pe data de 14 Aprilie 1865 n incinta teatrului Ford din Washington. Booth era un actor n cadrul acestui teatru i, pe lnga acest amnunt minor, era i un simpatizant al Confederailor care au conspirat, de asemenea, pentru uciderea vicepreedintelui Andrew Johnson i Secretarului de Stat William Seward. Conspiratorii au sperat astfel ca moartea lui Lincoln i a succesorilor si va destrma guvernul unionist i va permite guvernului confederat s continue rzboiul. Booth a tras un singur glon de la distant mic n capul preedintelui Lincoln, ucigndu-l pe loc. Arma folosita era un revolver Deringer de calibrul 44.

9. Balthasar Gerard Gerard l-a ucis la data de 10 Iulie 1584 pe Prinul William I de Orange, Conte de Nassau, cunoscut i sub denumirea de William cel Linitit. Acesta era o figur proeminent, angajat n lupta de independen a olandezilor de sub stpnirea coroanei spaniole. Prinul William de Orange a fost direct implicat n luptele care au precedat Rzboiul de 80 de ani. Gerard era un catolic fanatic i un suporter fervent al Prinului Filip al II-lea. Acesta, ferm convins c printul William a trdat deopotriva religia catolic i pe regele Spaniei, l-a impucat n piept pe prin, de la distan mic, n interiorul casei acestuia din oraul Delft. Majoritatea istoricilor sunt convini c William de Orange a fost primul ef de stat din istorie asasinat cu un pistol.

8. Gavrilo Princip Denumit drept Impuctura care s-a auzit n toat lumea, focul de arm care a dus la moartea arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei, a declanat prima conflagraie mondial din istorie. Scopul politic al asasinatului a fost acela de a urgenta desprinderea provinciilor de sud ale Imperiului Austro-Ungar n scopul formrii unei noi entitai statale denumit Yugoslavia sau Marea Serbie. Sursele istorice nu sunt sigure de numrul conspiratorilor, acesta variind ntre 6 si 22 indivizi. Asasinii s-au aliniat de-a lungul traseului arhiducelui Ferdinand, narmai cu pistoale i grenade. n timp ce oferul lui Ferdinand prsea oraul, acesta a ntors maina spre Gavrilo Princip, un naionalist srb. Gavrilo a tras de dou ori in direcia mainii, ucigndu-l pe arhiduce i pe soia sa, Sophie. Arma lui Gavrilo era un revolver semi-automat marca Fabrique Nationale de 7,5 x 17 mm.

7. Jan Kubis i Josef Gabcik Reinhard Tristan Eugen Heydrich a fost comandantul Reichssicherheitshauptamt (RSHA), temuta poliie secreta german din perioada celui de al treilea Reich. Mult mai cunoscuta Gestapo nu era dect o divizie din cadrul RSHA. Pe data de 24 septembrie 1941, Heidrich a fost numit guvernator militar al Protectoratului din Boemia i Moravia (Cehoslovacia). Cruzimea lui Heydrich fa de cetenii cehi i evrei i-au adus acestuia poreclele de Mcelarul din Praga, Bestia Blonda i Calaul German. Heydrich a avut un asemenea succes n curarea regiunii de partizani, nct Hitler n persoan vroia s-l numeasc guvernator al Parisului ocupat. Aflnd acest amnunt serviciul secret britanic a decis eliminarea acestuia cu orice pre. Jan Kubis i Josef Gabcik, doi ofieri cehi, s-au oferit s fie antrenai de britanici n acest scop. Au fost parautai n apropiere de Praga i au inscenat o ambuscad asupra masinii lui Heydrich pe data de 27 mai 1942. Dup ce arma lui Gabcic s-a blocat, Kubis a aruncat o grenad antitanc n maina lui Heydrich care a murit 11 zile mai trziu de septicemia provocat de rnile produse de schije. Acest asasinat a fost singurul reuit de Aliai dintre toate asasinatele plnuite de acestia n timpul celui de al doilea Rzboi Mondial.

6. Charlotte Corday Charlotte Corday este nimeni alta dect femeia care la data de 13 iulie 1793 la asasinat pe Jean-Paul Marat. Marat a fost un simbol cheie al Revoluiei Franceze i a fost considerat un martir. Dupa moartea sa acesta a ajuns sa aib un statut aproape de sfinenie printre francezi. De fapt, portretele sale au ajuns s nlocuiasc crucifixurile din multe biserici franceze. Marat suferea de o boal necunoscut de piele (probabil o dermatit herpetiform), singura uurare pentru durerile covrsitoare fiind scufundarea ntr-o cad cu ap rece. Marat i-a petrecut ultimii trei ani din viat stnd ntr-o cad cu apa rece, din acelai loc conducndu-i toate afacerile i scriindu-i memoriile. Dup ce a obinut o ntrevedere cu Marat, Charlote Corday a intrat n camera n care acesta ii petrecea viaa asezat n nelipsita-i cad cu ap rece. narmat cu un cuit de buctrie, Charlotte l-a njunghiat pe Marat n piept, secionndu-i astfel plmnul stng , aorta si ventriculul stng.

5. Nathuram Godse Godse a fost autorul asasinatului care a ocat o lume intreag, atunci cnd la data de 30 ianuarie 1948, Godse l-a mpucat pe printele naiunii indiene din acea perioad, Mohandas Karamchand Gandhi. Mahatma este un titlu onorific care semnific Mare suflet . Nathuram Godse era membru al Hindu Mahasabha o micare naionalist a hinduilor, opus Ligii Musulmane i secularului Congres Naional Indian. Motivul asasinatului este atribuit , n general, atitudinii moderate a acestuia fa de scindarea fostei colonii britanice n ceea ce mai trziu se vor numi India, Pakistan i Bangladesh. Godse era convins, de asemenea, c Gandhi sacrifica interesele hinduilor majoritari n favoarea minoritilor i, n principal, a musulmanilor. Godse l-a asasinat pe Gandhi n faa reedinei sale, Birla House din New Delhi. Acesta s-a apropiat de Gandhi i a tras asupra sa, de la mic distan, trei focuri dintr-un pistol semi-automat Berreta. Gandhi a zmbit, a salutat spre direcia unde era ucigaul, i a intrat astfel n Eternitate.

4. Felix Yusupov Probabil cel mai bizar i interesant asasinat din istorie, moartea lui Rasputin suscit i astzi vii controverse i nesfrite ntrebri. Pe data de 16 decembrie 1916, un grup de nobili rui, condus de Prinul Felix Yusupov i Marele Duce Dimitri Pavlovici, l-a asasinat pe misticul rus, Grigori Rasputin. Conform datelor asasinatului, Rasputin a fost otravit, mpucat, btut cu ciomagul, njunghiat i ntrun final, aruncat n apele unui ru nghetat unde, ntr-un final, a sucombat. Conspiraia a fost decis de influena crescnd a lui Rasputin asupra membrilor Casei Imperiale Ruseti, n particular asupra arinei Alexandra, soia arului Nicolae al II-lea. Rasputin a fost pentru nceput otrvit cu o cantitate de cianur de potasiu suficient s ucid apte oameni. Aparent neafectat de otrav, Rasputin a fost mpucat n spate cu un revolver de ctre Yusupov care apoi a prsit camera pentru a se consulta cu ceilali. Cnd a revenit, Rasputin l-a prins de gt i i-a optit la ureche: Eti un bieel rutcios, prinule !, dup care l-a aruncat i a fugit din camer. La ipetele prinului, companionii si au nvlit i l-au mpucat de trei ori pe Rasputin, dup care l-au btut cu ciomege i l-au njunghiat, legat de mini i, ntr-un final, l-au aruncat in rul Neva. Dup trei zile cadavrul su a fost gsit. La autopsie s-a stabilit c Rasputin a murit de hipotermie, iar minile sale erau libere, ncletate de un sloi de ghea

3. Lee Harvey Oswald Cel mai dezbtut i controversat asasinat al tuturor timpurilor pare a fi acela n care Lee Harvey Oswald l-a mpucat pe preedintele american John Fitzgerald Kennedy, pe data de 22 noiembrie 1963. Marxist notoriu, Oswald era un fost infanterist marin care a emigrat n Uniunea Sovietica n anul 1959. Dezamgit de viaa din aa-zisul paradis comunist, el se intoarce n Statele Unite n vara lui 1962. Oswald l-a ucis pe preedintele american de la fereastra etajului ase al cldirii Texas Schoolbook Depository din Dallas, n timp ce JFK se afla n maina care traversa Dealey Plaza. Oswald a folosit o pusc marca Mannlicher-Caracano . Exist n prezent aproximativ zece teorii referitoare la cauzele asasinarii preedintelui Kennedy, cele mai credibile fiind acelea care amintesc de implicarea Mafiei Italiene, a politicienilor americani, cubanezi, CIA, KGB, mai multor trgtori, sau a Guvernului din Umbra. 2. Andrei Lugovoi Lugovoi este agentul servicilor secrete ruse despre care presa i oficialitile britanice afirm c ar fi chiar persoana care l-ar fi otrvit cu poloniu-210 pe dizidentul rus Alexander Valterovick Litvinenko pe data de 1 noiembrie 2006. Cazul este remarcabil datorit faptului c este vorba de primul Asasinat Nuclear din Istorie. Litvinenco a fost expus radiaiilor mortale ale poloniului-210 n timp ce servea masa cu presupusul su asasin, Andrei Lugovoi i Dimitrio Kovtun. Litvinenko era un critic dur al guvernului rus i al preedintelui Vladimir Putin. Pe lng acestea, Litvinenko ncepuse pe cont propriu o anchet referitoare la moartea Annei Politkovskaia, o reputat jurnalist rus, cunoscut pentru opoziia fa de Rzboiul din Cecenia i fa de politica preedintelui Putin. Politkovskaia a fost, de asemenea, asasinata la inceputul anului 2006. 1. Marcus Iulius Brutus Cel mai rsuntor asasinat politic din istorie este, de fapt, i primul asasinat efectuat strict pe considerente politice. Marcus Iulius Brutus, mpreun cu aproximativ 60 de senatori romani, l-a njunghiat pe Gaius Iulius Cezar n zorii zilei de 15 martie, anul 44 Hr Cezar devenise Dictator militar al Romei ncepnd cu anul 50 Hr, dar relaiile sale cu Senatul Romei ajunseser extrem de incordate. Brutus era nepotul i prietenul lui Cezar i, mai mult, confidentul acestuia pe probleme de stat. mpreun cu ali senatori. Brutus a conspirat la asasinarea liderului roman datorit creterii puterii i influenei lui Cezar, fapt care ar fi dus ,cu siguran, la transformarea Senatului Roman ntr-un for derizoriu i inutil. Armele cu care a fost asasinat marele strateg militar al Antichitii au fost nite simple pumnale de lupt, foarte populare n rndul romanilor.