Vous êtes sur la page 1sur 2

Pop & Pap

Margot Roijackers

Vak Didactiek ik had bij vak didactiek dit keer best wel moeite met opletten dat zeg ik eerlijk, voor Vak Didactiek hebben we altijd PPO en dat vindt ik best lastig. Moet daar altijd goed opletten. In mijn hoofd ben ik meestal al moe als Vak Didactiek begint. Ik schrijf wel alles op, maar het komt niet echt binnen, daardoor had ik dit keer net iets meer moeite met het leren van de toets dan vorige keer. De opdrachten daarentegen verliepen gewoon goed (bevorderen leerklimaat en Luc Stevens bijv.) de volgende keer ga ik toch proberen me te focussen op de les ook al heb ik PPO alsnog voor Vak Didactiek. De stof is niet heel erg moeilijk, maar ik haal wel snel namen door elkaar (in deze periode in ieder geval.). PPO In de lessen begrijp ik alles. Ik heb alleen een probleem met de formulering van de toetsen. Ik vindt het vaker moeilijker geschreven dan dat het eigenlijk is. dat is best jammer, aangezien ik het dan best weet. Ik ga dan stressen en dan lees ik over vragen heen. Bij de laatste toets heb ik daardoor 2 vragen over het hoofd gezien, antwoorden die ik gewoon wist. En daar baal ik nogal van! Mijn punt heb ik nog niet, maar mijn dossier zag er naar eigen zeggen prima uit. Tijdens de les functioneer ik prima, ik let goed op en de spelsituaties zijn erg fijn voor het onthouden van bepaalde stof. ik moet dus leren niet zo te stressen over 1 vraag omdat ik de formulering niet snap. Ik kan dan de volgende keer gewoon beter de volgende vraag maken en dan later als ik tijd over heb naar die vraag kijken. Voor de rest moet ik voor dit vak gewoon zo door gaan TDK De hoorcolleges zijn nog steeds prachtig om naar te kijken en luisteren. Ik schrijf veel op, ontdek en leer veel. Gelukkig dat dit tijdens de hoorcolleges goed verliep. We werkcolleges kwam ik soms niet helemaal uit, maar ik was zeker niet de enigste. Gelukkig zitten we daar om juist dingen van elkaar op te steken. De dagen voor mijn toets waren er wat persoonlijke problemen, waardoor ik qua leren het een beetje heb laten zitten. Gelukkig viel de toets mee, bijna alles hadden we geleerd tijdens de hoorcolleges. zo zie je maar weer je kunt gewoon een voldoende halen als je gewoon iedere keer komt! Ik had een 6,6, een voldoende, maar ik ga hem denk ik overnieuw doen. Ik loop steeds in mijn hoofd te roepen: wat als ik nu wel goed had geleerd? Hoe hoog moet het punt dan wel niet zijn geweest. Volgende keer ga ik iets meer aandacht besteden aan het dikke boek van TDK om daar de antwoorden uit te halen, want tot nu toe gebruikte ik veel andere boeken en voornamelijk internet. Zonde!

Praktijkvakken
Animatie Animatie is een vak waar ik grote ideen heb en te weinig tijd. Voor de animatie die we met de gehele klas maakte kregen we veel tijd, maar voor onze eigen animatie net 1,5 week en dat was net de week dat we ineens alles in moesten leveren + toetsen. De animaties zijn allemaal toch nog best mooit geworden dat vonden de docenten bij de praktijkbeoordelingen ook, maar ik had veel meer willen doen. Ik moet dus gaan kijken of ik toch niet iets meer tijd voor animatie kan maken, want het is een super leuk vak. Liesbeth was in ieder geval tevreden, alle animaties verliepen goed en het werken met poppetjes van papier werkt op elke manier weer super goed vondt ze. Fotografie ik ben helaas door autorij-examens (die altijd op de dinsdag vielen) niet veel aanwezig geweest in de les. Ik heb thuis wel heel erg veel aan dit vak gewerkt. Het is en blijft mijn favoriete vak. Ik moet nog wel leren nog beter te selecteren, want bij mijn presentatie hing een hele want vol met fotos. Henk had er niet veel op aan te merken, hij vondt het een interessante reeks met een mooi kleurgebruik. Ikzelf was er ook tevreden over. De volgende keer wil ik wel meer met mensen werken in mijn fotografie, objecten heb ik nu wel weer even genoeg gedaan. 2D Eindelijk heb ik mijn draai gevonden! Ik heb eindelijk dat moment dat mijn hele hoofd vol ideen zit en ik maar door blijf gaan. De lessen duren soms wel wat lang dus soms moet ik er even tussen uit, maar ik kom dan terug met veel ideen en ga gelijk weer aan de slag. tot nu toe had ik juist het probleem dat ik steeds vastliep en/of dingen maakte waar ik niet echt achter stond. Ik merk nu dat ik groei en veel leer van henk, hij zet me steeds weer op een ander pad. Ik begin mijn ontdekkingsreis pas officieel vanaf nu denk ik. Ik ga gewoon helemaal zo door. Henk leek in de lessen niet heel erg tevreden, maar dat bleek een masker te zijn, hij was hartstikke blij met het resultaat en vondt bepaalde dingen echt verassend. Ik was dus helemaal blij! De volgende keer moet ik wel iets gerichter gaan kijken naar kunstenaars (inspiratiebronnen) ook zou ik fotografie & animatie meer in kunnen zetten in 2D en een combi maken van alles.

[Ingediend door h.duyn@fontys.nl]

Beoordelingsformulier
Roijackers,Margot M. Assessoren: Henk Duijn, Henk Geraedts, Liesbeth Worm Ten behoeve van: Domeinbeoordeling praktijkvakken Niveau: 2

Competentie

KwalifiToelichting catie

A1: beeldende kwaliteit, proces en rv ontwikkeling A2: persoonlijke werkwijze in rv materile verscheidenheid B: reflectieve kwaliteiten t.a.v. eigen v werk en dat van anderen E: interpersoonlijk functioneren in v sociaal verband G: gerichtheid op cultuurverschijnselen v in de eigen omgeving Totaalbeoordeling: v Aandachtspunten/Advies: Je hebt een rijke verbeelding en een bijzondere vormgeving daarvan. Probeer nog meer uit de verschillende disciplines te halen. Probeer nog meer je 2Dwerk in te zetten in fotografie en aniamtie.

Centres d'intérêt liés