Vous êtes sur la page 1sur 5

When assessing pedal pulses in a patient who has sustained fracture of hip, which characteristics are most important?

A. Contractility and rate B. Color of skin and rhythm C. Amplitude and symmetry D. Local temperature and visible pulsations Answer Key 2. Total body calcium is present in bones: A. 50 % B. 98 % C. 100 % D. 45 % Answer Key 3. Bucks extension traction is: A. Skin traction to the lower leg. B. Applied as cervical head halter. C. Traction is applied directly to the bone D. Tongs applied to the head. Answer Key 4. Fluid-filled sac found in connective tissue, usually in the area of joints A. Bursa B. Callus C. Epiphysis D. Diaphysis Answer Key

5. An entrapment neuropathy that occurs when the median nerve at the wrist is compressed by a thickened flexor tendon sheath, skeletal encroachment, edema, or a soft tissue mass. A. Guillain-Barr syndrome B. Impingement syndrome C. Disuse syndrome D. Carpal tunnel syndrome Answer Key 6. A slowly progressive contracture of the palmar fascia, which causes flexion of the fourth and fifth fingers, and frequently the middle finger. A. Bunion B. Dupuytrens deformity C. Hallux valgus D. Pes cavus Answer Key 7. Most common pathogenic organism found in osteomyelitis: A. Escherichia coli B. Proteus C. Pseudomonas species D. Staphylococcus aureus Answer Key 8. The ends of the long bones, called epiphyses, are primarily constructed of: A. Cancellous bone B. Cortical bone tissue C. Compact bone tissue

D. Cartilage tissue Answer Key

9. True about osteoclasts: A. Involved in bone formation by secreting bone matrix. B. Mature bone cells involved in bone-maintenance functions C. Multinuclear cells involved in destroying, resorbing, and remolding bone. D. Membrane in joint that secretes lubricating fluid Answer Key 10. A type of muscle contraction in which the length of the muscles remains constant but the force generated by the muscles is increased: A. Hypertrophic contraction B. Hypertonic contraction C. Isotonic contraction D. isometric contraction Answer Key 11. Unusually tall stature is seen in: A. Marfan syndrome B. Osteogenesis imperfecta C. Achondroplasia D. Ehlers-Danlos syndrome Answer Key

12. A test to determines bone mineral density at the wrist, hip, or spine to estimate the extent of osteoporosis is: A. X-ray B. Dual-energy x-ray absorptiometry (DEXA) C. Computed tomography (CT) D. Magnetic resonance imaging (MRI) Answer Key 13. A surgical procedure done to relieve pressure in compartment syndrome: A. Open reduction with internal fixation (ORIF) B. Meniscectomy C. Fasciotomy D. Arthroplasty Answer Key 14. A laboratory test in reumatoid arthritis: A. Pancreatic lipase B. Bence Jones Protein C. Antinuclear antibodies D. Alkaline phosphatase Answer Key 15. Fractures of the distal radius is A. Hume fracture B. Monteggia fracture C. Galeazzi fracture D. Colles fracture Answer Key

Answer Key 1. C 6. B 11. A 2. B 7. D 12. B 3. A 8. A 13. C 4. A 9. C 14. C 5. D 10. D 15. D