Vous êtes sur la page 1sur 8

WAJA Mathematics PMR

BASIC MEASUREMENT A. Length x 1000 km km 1000 m m 100 x 100 cm cm 10 x 10 mm mm

1. Change the following to meter ( m ). a) 3.5 km = 3.5 x 1000 m = 3500 m b) 1.25 km = m 1 c) 2 km = 2 d) 5 km 420 m =

m m

2. Change the following to kilometer ( km ). a) 5600 m = 5600 km 1000 = 5.6 km km

c) 7530 m = d) 25680 m =

km km

b) 645 m =

3. Change the following to centimeter ( cm ). a) 2.25 m = 2.25 x 100 cm = 225 cm b) 0.75 m = cm c) 7 m = d) 3 m 25 cm = cm cm

4. Change the following to meter ( m ). a) 375 cm = 375 m 100 = 3.75 m m c) 650 cm = m

b) 55 cm =

d) 7 m 75 cm =

Page 1 of 8

WAJA Mathematics PMR

5. Change the following to millimeter ( mm ). a) 75 cm = 75 mm 10 = 7.5 mm mm c) 2.50 cm = mm

b) 150 cm =

d) 2 cm 9 mm =

mm

6. Change the following to centimeter ( cm ) . 35 a) 35 mm = cm c) 650 mm = 10 = 3.5 cm b) 550 mm = cm d) 7 cm 15 mm =

cm

cm

7. Find the values of the following. a) 18 m 62 cm + 14 m 47cm = 33 m 9 cm 1 18 m 62 cm + 14 m 47 cm 33 m 9 cm b) 62 cm + 47 cm 109 cm = 1m 9cm = km m

20 km 584 m + 7 km 477 m

c)

9 cm 8 mm + 3 cm 7mm =

cm

mm

d)

7 m 14 cm 4 m 79 cm = 2 m 35 cm 6 7 m 14 cm ( 114 cm 79 cm = 35 cm )

Page 2 of 8

WAJA Mathematics PMR

e)

4 m 79 cm 2 m 35 cm m cm

42 m 82 cm - 35 m 91 cm =

f)

3.25 km 1 km 889 m

km

8. Find the values of the following. a) 3 km 400 m x 3 = 9 km 1200 m (1200m=1km 200m) = 9 km + 1 km + 200 m = 10 km 200 m c) 2 m 75 cm x 4 = m

b) 4 cm 8 mm x 6 =

cm

mm

d) 25 m 90 cm x 9 =

cm

9. Find the values of the following. a) 4 m 20 cm 5 = 84 cm c) 3 km 200 m 8 = 4 m 20 cm 5 = (4 x 100 + 20)cm 5 = 420 cm 5 = 84 cm b) 105 m 21 cm 7 = m cm d) 6 km 235 m 5 = km m m

Page 3 of 8

WAJA Mathematics PMR

B.

Mass 1. Copy and complete the following.

a) 3.05 tonne = 3.05 x 1000 kg = 3050 kg c) 2 tonne 350 kg= (2 x = e) 750 kg = 750 1000 tonne =0.75 tonne g) 3 tonne 250 kg = (3 + 250 = i) 0.45 kg = 0.45 x = k) 13 kg 550g = 13 x = g g + 550 g g tonne j) 2 4 kg = 5 ) tonne + 350) kg kg b) 0.8 tonne = 1 tonne = 4 kg

d)

kg

f) 3680 kg = = tonne h) 5 tonne 80 kg = (5 + 80 = g

tonne )tonne

tonne

l) 11 kg 90 g = 11 x = g

+ 90 g

2. Find the values of the following a) 1 kg 550 g + 3 kg 600 g = 5 kg 150 g 1 kg 550 g + 3 kg 600 g 5 kg 150 g (550 g + 600) g = 1150kg = 1 kg150g b) 6 kg 660 g + 7 kg 780 g = 6 kg 660 g + 7 kg 780 g ___________ kg g kg g

(660 +780)g = = kg

c) 4 tonne 750 kg 2 tonne 850 kg = 1 tonne 900 kg 3 4 tonne 750 kg 2 tonne 850 kg 1 tonne 900 kg (1 tonne + 750kg=1750kg) (1750 - 850)kg =900 kg

d) 15 tonne 400 kg 2 tonne 950 kg =( ) tonne ( ) kg 15 tonne 400 kg (1 tonne + 400kg= 2 tonne 950 kg ( )kg = ( ) tonne ( ) kg kg) kg

Page 4 of 8

WAJA Mathematics PMR

e) 7 kg 125 g x 8 = 57 kg 1 7 kg 125 g x 8 57 kg 0 g (125 x 8)g = 1000 g =1 kg

f) 11 g 635 mg x 12 = 11 g 635 mg x 12 ( )g ( )mg

mg

g) 8 kg 148 g 7 = 1 kg 164 g 1kg164 g 7 8kg148 g 71000 1 1148 1148 C. Time 1. Calculate the following. a) 5 days 9 hours + 3 days 17 hours =( )days ( ) hours c) 2 year 8 months + 3 year 8 months =( )year ( ) month e) 8 weeks 2 days - 4 weeks 6 days =( )weeks ( )days 2. Calculate the following. a) 5 days 20 hours x 6 =( )days (

h) 13 tonne 525 kg 5 =

tonne

kg

b) 6 days 5 hours - 4 days 12 hours =( )days ( ) hours d) 4 weeks 4 days + 3 weeks 6 days =( )weeks ( ) days f) 5 hours 18 minutes 2 hours 45 minutes =( )hour ( ) minutes

)hours

b) 3 weeks 5 days x 4 =( ) weeks ( d) 8 days 16 hours 4 =( ) days (

) days ) hours

c) 15 minutes 31seconds 7 =( )minutes ( )seconds

Page 5 of 8

WAJA Mathematics PMR

D. 1.

12 Hour And 24 Hour System State the following in 12 hour system. using a.m or p.m ) a.m / p.m ) a.m / p.m b) 12.25 noon = ( d) 10.45 morning = ( ) a.m / p.m ) a.m / p.m

a) 11.45 afternoon = ( c) 12.45 night = ( 2.

State the following in 24 hour system ( ) ) b) 4.25 p.m = ( d) 12.45 a.m = ( ) )

a) 11.45 a.m = c) 10.45 p.m = (

3. State the following times in 24 hour system a) 3 hours 55 minutes before 1.30 p.m =( ) c) 4 hours 30 minutes before 9.45 a.m =( ) b) 5 hours after 10.10 p.m =( ) d) 9 hours 15 minutes after 2000 =( )

4. Find the duration of time for the following. a) 8.45 a.m to 3.05 p.m on the same day =( )hour ( ) minutes b) 10.10 p.m to 10.40 p.m on the next day =( )hour ( ) minutes

Page 6 of 8

WAJA Mathematics PMR

c) 0845 hours to 2015 on the same day =( )hour ( ) minutes

d) 1010 hours to 0245 hours on the next day =( )hour ( ) minutes

5.

Solve the following problems Answer: 38 kg 850 g + 37.5 kg = 38kg + 850 ( )kg + 37.5 kg =( ) kg

a.) The body mass of Ahmad and Bukhari are 38 kg 850 g and 37.5kg respectively. Find the total mass of Ahmad and Bukhari ? b) The total mass of a lorry and the driver is 2.05 tonnes.If the mass of the driver is 68 kg, what is the mass of the lorry in tones and kilogram?

3 m 4 long. He uses 185cm of the tape to wrap books. Find the length of the remaining tape? c) Ahmad has a roll of tape which is 3

d) At an interview, each candidates is given 10 minutes. If 4 hours are allocated for the interview each day , how many days are needed to interview 144 candidates.

e) The badminton tournament ended at 10.15 p.m . If it lasted 2 hour 45 minutes, when did the tournament start?

f) A taxi driver took 6 hours to travel from

Page 7 of 8

WAJA Mathematics PMR

Ipoh to Johore Baharu. If the driver left Ipoh at 11.45 p.m at what time (using 24 hour syatem) did he reach Johore Baharu.

Page 8 of 8