Vous êtes sur la page 1sur 4

API 574 Quiz

1. A. B. C. D. 2. A. B. C. D. 3. A. B. C. D. 4. A. B. C. D. 5. A. B. C. D. 6. A. B. C. D. API 574 covers inspection of: new construction new tank construction piping vessels Cast iron pipe can be joined by: welding compression epoxy resin bell and spigot The primary purpose of inspection is to achieve the desired quality assurance and: ensure plant safety supply the necessary paperwork for outside audits complicate maintenance activities create an avenue for dismissing craftsmen Ultrasonic thickness readings at areas with surface temperatures above ______ are normally higher than actual thickness. 100F 200F 300F 212F Flame detectors used to indicate a furnace or boiler fire may give erroneous indications on control panels during: Welding or related repairs on piping. Piping alterations in the shop. Ultrasonic inspection. Radiographic inspection. Leaks in a threaded joint may be caused by: Back-welding the fitting. Lack of thread lubricant. Under-pressuring the part. Changing the direction of flow in the piping system.

1 of 4

7. A. B. C. D. 8. A. B. C. D. 9. A. B. C. D. 10. A. B. C. D.

A leaking threaded joint should not be tightened while the system is in service under pressure because: The craftsman should not be near the threaded connection. Rust or corrosion might be holding the pressure. The joint might be unscrewed. A crack in a thread root might fail. During a pressure test, care should be taken not to: Allow any inert gas into the system. Use water in the system. Overpressure the system. Underpressure the system. Which of the following tests should not be used on cast iron piping: Radiographic test Leak test Ultrasonic test Hammer test The details of inspection of in-service piping are provided in:

ASME IX ASME B31.3 API 570 ASME B 16.5a PD 2SE

t=

11.
A. B. C. D.

is the formula for:

Required Piping Thickness Maximum Piping Thickness Minimum Piping Thickness Average Piping Thickness 12. API RP 574 is a:

A. B. C. D.

Code Standard Specification Recommended Practice 13. A. B. C. D. During the manufacturing of tubing, the tubing may be welded, but is generally: Riveted. Seamlessly drawn. Wire drawn. Forged.
2 of 4

14. A. B. C. D. 15. A. B. C. D.

A globe valve is commonly used to: Prevent back flow. Allow full flow. Stop all flow. Regulate fluid flow. A check valve is commonly used to:

Prevent back flow. Allow full flow. Stop all flow. Regulate fluid flow.

3 of 4

API 574 Quiz Answer Key

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 1. 10. 11. 12. 13. 14.

C D A B D B D C D C A D B D A

4 of 4