Vous êtes sur la page 1sur 9

In the name of god

DEAR COLLEAGUES: I'V created some questions on each lecture of those included in the midterm exam of the internal medicine. So these questions are not from previous years, but there are some points in the lectures which I think that they are very important, so I want u to stress on it, thus I made them in a form of questions similar to those we have seen in our exams. So please I want u to get a pen and a paper and answer these questions ,but dont check ur answers (from the box below) until u finish answering the questions completely so that u can assess ur self . I advise u not to do this exam until u finish the whole material. So now let us start with the exam: 1) All these symptoms are of the major jone's criteria except: A) Migratory arthralgia B) Erethema marginatum C) Rheumatic carditis D) Subcutaneous nodules 2) All these statements are true except : A) IV drug abuse usually leads to damage on the right side of the heart. b) We can use the echocardiography test to know if there a vegetation on the valves.

c) A patient with rheumatic heart disease is more likely to develop pulmonary or tricuspid valves damage. d) For the patients with endocarditis we need a long term antibiotics therapy. 3) a patient with a second heart sound murmur (diastolic murmur) ,he is likely to have any one of these diseases except : a) pulmonary regurgitation b) tricuspid stenosis c) aortic stenosis d) mitral stenosis 4) all these statements are true except : a) The valvular heart disease may be complicated by arrhythmias or heart failure. b) The ventricular septal defects develop cyanosis more than the atrial ones. c) A patient with a '' bicuspid aortic valve '' will develop aortic stenosis later on. d) The subacute form of endocarditis is the endocarditis which affects the non native heart valves 5) all these conditions are not at risk for endocarditis except: a) cardiac pacemakers b) Kawasaki disease without valvular disfunction. c) Mitral valve prolapse with regurgitation d) Previous ischemic heart diseases 6) A patient with a ' transposition of the great arteries ' needs a dental surgical procedure , the best recommendations for this patients if u knew that he is sensitive towards penicillin , are : a) 2 g of Amoxicillin orally 1 hour before the procedure b) 2 g of ampicillin orally 1 hour before the procedure

c) 600 mg of clindamycin orally 1 hour before the procedure d) No prophylactic treatment is needed e) We give him cephalosporins such as cephalexin 7) The maximum INR value allowed for doing any dental procedures is : A) 0.5 B) 1 C) 1.5 D) 2 E) 2.5 8) All of these statements are true except: A) APTT is used as a test for hemophilia b) Bleeding time test is used for aspirin levels assessment c) We ask for INR test if we suspect with liver cirrhosis d) For the treatment of increased APTT we give the patient vitamin k or fresh plasma. 9) All of these disorders are causes of thrombocytopenia except: A) aplastic anemia B) Von willebrand disease C) Disseminated intravascular coagulation D) Idiopathic thrombocytopenic purpura E) None of the above 10) All of these are causes of macrocytic non megaloplastic anemia except: A) Liver disease b) Hypothyroidism c) Alcoholism d) folic acid deficiency.

11) All of these are causes of macroglossia except: A) Leukemia B) acromegaly C) Hypothyroidism D) amyloidosis E) Macrocytic anemia 12) All of these drugs are a cause of gingival swelling except: a) phenytoin b) chlorhexidine c) nifidepine d) diltizem e) None of the above 13) All of these are causes of leukoplakia except: a) White sponge nevus b) candidiasis c) Lichen planus d) Chronic renal failure f) None of the above 14) - addison's disease and Kaposi sarcoma are a causes of oral mucosal ulcers. - The inflammatory bowel diseases may cause gingival bleeding. The two statements above are: A) Both are true B) Both are false C) The first is true but the second is false D) The first is false but the second is true 15) All of these statements about behcet's syndrome are true except: a) We use pathergy test to diagnose b) It may cause blindness if it is not dealt with

c) It may cause desquamatave gingivitis d) It may cause oral and genital ulcers 16) Which one of these couples doesnt match : A) Sickle cell . Osteomyelitis of the jaws b) peutz jegher syndrome ..melanosis c) Pernicious anemia ..ang . stomatitis d) crohns disease .. Gingival pigmentation e) All of them are correct 17) Leukemia is connected with all of these conditions except: a) Oral mucosal swellings b) Gingival bleeding c) Ulcers d) Infections e) None of the above 18) The only exception for the marked elevated levels of liver enzymes is: A) Acute HAV B) Acute alcoholic hepatitis c) Acute HCV D) Chronic HBV E) Two of the above 19) All these statements about hepatitis are true except: A) Acute HCV is the least symptomatic b) The symptoms of Hepatitis are more serious for the childrens than the adults c) IGM test is used to diagnose acute HAV. D) POLY ARTERITIS NODOSA is a characteristic manifestation of chronic HBV. 20) A patient with a test result of IgG anti HBc , this result is an indication for :

a) Active replication of the virus b) It is a marker for acute infection c) Used to document the recovery of the disease d) Used as a general marker for the infection e) We cannot say if it is acute or chronic infection f) It is a marker for chronic infection 21) The virus which has 6 different genotypes is : a) HAV B) HBV C) HCV D) HDV E) HEV 22) All of these statements about HVC are true except: A) sjorgen like syndrome is one of its manifestations b) It is the only DNA virus c) It is the least symptomatic virus d) Nothing from the above 23) The virus which can cause 'Porphyria cutanea tarda ' is : A) HAV B) HBV C) HCV D) HDV E) HEV 24) All of these statements are true except: a) The COPD is derived by eosinophils and macrophages. b) In asthma the cause of inflammation is the noxious agents c) In chronic bronchitis there will be a continuous cough and sputum because of damage to the alveolar wall. d) COPD is the 2nd leading cause of the death worldwide e) None of the above

25) - in emphysema there will be air space narrowing - In chronic bronchitis there will be a peribronchial fibrosis These two statements are: a) Both of them are true b) Both of them are false c) The first is true but the second is false d) The first is false but the second is true 26) Which one of these doesnt characterize a patient with a chronic bronchitis? A) Obese b) An Effort made by the patient during exhalation c) Shortness of breath D) A smoker for many years e) Cyanotic face 27) All of these are true in a result of pulmonary function test for a patient with COPD except: a) FEV1/FVC > 70

b) Increased total lung capacity c) Decreased airway resistance d) Increased residual volume e) None of the above 28) Which one of these statements about the management of COPD is wrong? a) We can give the patient vaccines to protect him from infections b) We can give him a bronchodilator c) No need to give him antibiotics because there are no infections d) We give him corticosteroids e) None of the above

29) - the centric acinar emphysema affects usually the lower lobes of the lungs - The pan acinar emphysema is connected with alpha 1 antitrypsin deficiency These two statements: A) Both of them are true B) Both of them are false C) The first is true but the second is false D) The first is false but the second is true 30) You can find all of these changes in COPD, except: A) Lung hyperinflation B) Air spaces enlargement C) Flattened or concave diaphragm on the x rays D) Mucus glands hypertrophy e) Gas exchange abnormalities f) None of the above

The end of the exam THE ANSWERS


1-A 2-C 3-C 4-D 5-C 6-C 7-C 8-D 9-B 10-D 11-A 12-B 13-F 14-B 15-C 16-D 17-A 18-E 19-B 20-E 21-C 22-B 23-C 24-E 25-D 26-B 27-C 28-C 29-D 30-F

THE INDEX : IF U GET 27-30 THEN U ARE SUPER NERD IF U GET 24-27 THEN U ARE NERD IF U GET 20-24 U ARE GOOD BUT U NEED TO STRESS MORE ON SOME DETAILS. IF U GET 15-20 THEN U NEED TO REVISE EVERYTHING AGAIN IF U GET BELOW 15 THEN DONT GO TO THE EXAM NO IM JUST JOKING, THERE IS ALWAYS a lot of hope

THANK U DEAR COLLEAGUES I HOPE THAT U ALL GET A FULL MARK IN THE EXAM DONE BY : OMAR MARZOUQ