2 vues

Transféré par Shashank Dubey

- Final
- ss
- ss
- Final
- 8085
- File-1389426394
- KSY
- Signaling System
- Signaling System
- Wireles Sensor Network
- Faultfinding AG
- Final
- Final
- Direct to Home
- The Unwinding: An Inner History of the New America
- Sapiens: A Brief History of Humankind
- The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life
- Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike
- Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It
- Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future

Vous êtes sur la page 1sur 7

PRESENTS

Visit our 24x7 Mirror WebSites: www.quantexpert.tk www.quantexpert.co.nr www.quantexpert.co.cc www.quantexpert.c-o.in QUANTEXPERT 2009 (For any queries mail to : support.qe@gmail.com )

Average cost of 5 oranges and 4 apples is Rs. 36. The average cost of 7 oranges and 8 apples is Rs. 48. Find the total cost of 24 oranges and 24 apples. 1. 2. 3. 4. 1044 2088 720 324

Average cost of 5 oranges and 4 apples = Rs. 36 Total cost = 36 * 9 = 324 Average cost of 7 oranges and 8 apples = 48 Total cost = 48 * 15 = 720 Total cost of 12 oranges and 12 apples = 324 + 720 = 1044 Therefore, cost of 24 oranges and 24 apples = 1044 * 2 = 2088

Rahul finds the average of 10 positive integers. Each integer contains two digits. By mistake, he interchanges the digits of one number say ba for ab. Due to this, the average becomes 1.8 less than the previous one. What was the difference of the two digits a and b? 1. 2. 3. 4. 8 6 2 4

Let the original number be ab i.e., (10a + b). After interchanging the digits, the new number becomes ba i.e., (10b + a). The question states that the average of 10 numbers has become 1.8 less than the original average. Therefore, the sum of the original 10 numbers will be 10*1.8 more than the sum of the 10 numbers with the digits interchanged. i.e., 10a + b = 10b + a + 18, 9a - 9b = 18, a - b = 2 The average age of Mr. Rams family of 5 members is 20 years. If the age of the youngest member be 10 years then what was the average age of the family at the time of the birth of the youngest member? 1. 2. 3. 4. 13.5 14 15 12.5

Visit our 24x7 Mirror WebSites: www.quantexpert.tk www.quantexpert.co.nr www.quantexpert.co.cc www.quantexpert.c-o.in QUANTEXPERT 2009 (For any queries mail to : support.qe@gmail.com )

At present the total age of the family = 5 * 20 = 100 The total age of the family at the time of the birth of the youngest member = [100-10-(10*4)] = 50 Therefore, average age of the family at the time of birth of the youngest member = 50/4 = 12.5.

The average of 5 quantities is 10 and the average of 3 of them is 9. What is the average of the remaining 2? 1. 2. 3. 4. 11 12 11.5 12.5

The average of 5 quantities is 10. Therefore, the sum of all 5 quantities is 50. The average of 3 of them is 9. Therefore, the sum of the 3 quantities is 27. Therefore, the sum of the remaining two quantities = 50 - 27 = 23. Hence, the average of the 2 quantities = 23/2 = 11.5

The average weight of a class of 24 students is 36 years. When the weight of the teacher is also included, the average weight increases by 1kg. What is the weight of the teacher? 1. 2. 3. 4. 60 kgs 61 kgs 37 kgs None of these

The average weight of a class of 24 students = 36 kgs. Therefore, the total weight of the class = 24 * 36 = 864 kgs When the weight of the teacher is included, there are 25 individuals. The average weight increases by 1kg. That is the new average weight = 37 kgs. Therefore, the total weight of the 24 students plus the teacher = 25 * 37 = 925 Weight of the teacher = Weight of 24 students + teacher - weight of 24 students = 925 - 864 = 61 kgs. Visit our 24x7 Mirror WebSites: www.quantexpert.tk www.quantexpert.co.nr www.quantexpert.co.cc www.quantexpert.c-o.in QUANTEXPERT 2009 (For any queries mail to : support.qe@gmail.com )

Three math classes: X, Y, and Z, take an algebra test. The average score in class X is 83. The average score in class Y is 76. The average score in class Z is 85. The average score of all students in classes X and Y together is 79. The average score of all students in classes Y and Z together is 81. What is the average for all the three classes? 1. 2. 3. 4. 81 81.5 82 84.5

Average score of class X is 83 and that of class Y is 76 and the combined average of X and Y is 79. By rule of alligation ratio of students in X : Y is given by

Similarly, average score of class Y is 76 and that of class Z is 85 and the combined average is 81. By rule of alligation ratio of students in Y : Z is

X:Y:Z=3:4:5

Visit our 24x7 Mirror WebSites: www.quantexpert.tk www.quantexpert.co.nr www.quantexpert.co.cc www.quantexpert.c-o.in QUANTEXPERT 2009 (For any queries mail to : support.qe@gmail.com )

QUANTEXPERT FREE QUESTION BANK ON AVERAGE When a student weighing 45 kgs left a class, the average weight of the remaining 59 students increased by 200g. What is the average weight of the remaining 59 students? 1. 2. 3. 4. 57 56.8 58.2 52.2

Let the average weight of the 59 students be A. Therefore, the total weight of the 59 of them will be 59A. The questions states that when the weight of this student who left is added, the total weight of the class = 59A + 45 When this student is also included, the average weight decreases by 0.2 kgs. = A - 0.2 => 59A + 45 = 60A - 12 => 45 + 12 = 60A - 59A => A = 57.

The average age of a group of 12 students is 20 years. If 4 more students join the group, the average age increases by 1 year. The average age of the new students is 1. 2. 3. 4. 24 26 26 22

Total age of 12 students = 12 * 20 = 240 and the total age of 16 students = 21*16 = 336. Let the average age of 4 new students be x. Therefore total age of the new students = 4x. Hence the total age of 16 students = 240 + 4x = 336 => x = 24. The average temperature on Wednesday, Thursday and Friday was 250. The average temperature on Thursday, Friday and Saturday was 240. If the temperature on Saturday was 270, what was the temperature on Wednesday? 1. 2. 3. 4. 240 210 270 300

QUANTEXPERT FREE QUESTION BANK ON AVERAGE Total temperature on Wednesday, Thursday and Friday was 25 * 3 = 750 Total temperature on Thursday, Friday and Saturday was 24 * 3 = 720 Hence, difference between the temperature on Wednesday and Saturday = 30 If Saturday temperature = 270, then Wednesday's temperature = 27 + 3 = 300

The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers? 1. 2. 3. 4. 6.5 4 3 3.5

The average of 5 quantities is 6. Therefore, the sum of the 5 quantities is 5 * 6 = 30. The average of three of these 5 quantities is 8. Therefore, the sum of these three quantities = 3 * 8 = 24 The sum of the remaining two quantities = 30 - 24 = 6. Average of these two quantities = = 3.

The average wages of a worker during a fortnight comprising 15 consecutive working days was Rs.90 per day. During the first 7 days, his average wages was Rs.87/day and the average wages during the last 7 days was Rs.92 /day. What was his wage on the 8th day? 1. 2. 3. 4. 83 92 90 97

The total wages earned during the 15 days that the worker worked = 15 * 90 = Rs. 1350. The total wages earned during the first 7 days = 7 * 87 = Rs. 609. The total wages earned during the last 7 days = 7 * 92 = Rs. 644. Total wages earned during the 15 days = wages during first 7 days + wage on 8th day + wages during the last 7 days. So, 1350 = 609 + wage on 8th day + 644 Thus, wage on 8th day = 1350 - 609 - 644 = Rs.97. Visit our 24x7 Mirror WebSites: www.quantexpert.tk www.quantexpert.co.nr www.quantexpert.co.cc www.quantexpert.c-o.in QUANTEXPERT 2009 (For any queries mail to : support.qe@gmail.com )

QUANTEXPERT FREE QUESTION BANK ON AVERAGE The average monthly salary of 12 workers and 3 managers in a factory was Rs. 600. When one of the manager whose salary was Rs. 720, was replaced with a new manager, then the average salary of the team went down to 580. What is the salary of the new manager? 1. 2. 3. 4. 570 420 690 640

The total salary amount = 15 * 600 = 9000 The salary of the exiting manager = 720. Therefore, the salary of 12 workers and the remaining 2 managers = 9000 - 720 = 8280 When a new manager joins, the new average salary drops to Rs.580 for the total team of 15 of them. The total salary for the 15 people i.e., 12 workers, 2 old managers and 1 new manager = 580 *15 = 8700 Therefore, the salary of the new manager is 9000 - 8700 = 300 less than that of the old manager who left the company, which is equal to 720 - 300 = 420. Another alternate method of doing the problem is as follows: The average salary dropped by Rs.20 for 15 of them. Therefore, the overall salary has dropped by 15*20 = 300. Therefore, the new manager's salary should be Rs.300 less than that of the old manager = 720 - 300 = 420.

VISIT QE WebSites FOR MORE UPDATES AND FREE SAMPLES QUESTIONS. PARTICIPATE IN THE MONTHLY QUANT CONTEST AND WIN QUANTEXPERT STUDY MATERIAL FOR FREE

- FinalTransféré parShashank Dubey
- ssTransféré parShashank Dubey
- ssTransféré parShashank Dubey
- FinalTransféré parShashank Dubey
- 8085Transféré parShashank Dubey
- File-1389426394Transféré parShashank Dubey
- KSYTransféré parShashank Dubey
- Signaling SystemTransféré parShashank Dubey
- Signaling SystemTransféré parShashank Dubey
- Wireles Sensor NetworkTransféré parShashank Dubey
- Faultfinding AGTransféré parDivy Upadhyay
- FinalTransféré parShashank Dubey
- FinalTransféré parShashank Dubey
- Direct to HomeTransféré parShashank Dubey

- 3rd HR Excellence SummitTransféré parUjjval Jain
- 8 Steps for Organizational Development InterventionsTransféré parpavani
- Factors Influencing Management DecisionTransféré parhddanker
- Matthew Hutcheson TestimonyTransféré parScott Dauenhauer, CFP, MSFP, AIF
- 10122011 16245 F051 = Creating a Culture of MotivationTransféré parDey Jayjeet
- EPF Statement download stepsTransféré pardebugged
- 307_Skills Dilemma.pdfTransféré parVaidas Bilkis
- PipTransféré parKeyvan Andayesh
- 19.Performance Evalution FormTransféré parkomalnkish
- Gaa vs Court of AppealsTransféré parlabor1_adu
- Construction HygieneTransféré parPhong Ngô
- MRM QPPL 1.docTransféré parM Surendra reddy
- Air AsiaTransféré parReetika Dhall
- SMVTransféré parEmdad Apm
- Leave RulesTransféré parRajkumar Singh Yadav
- Ep AppraisalTransféré parAnita Koka
- Karthik Hr DeptTransféré parDs Yathish
- tpmTransféré parGatut Suliana
- Toyota Motor Manufacturing IncTransféré parankit_shah_24
- Alg1WrBkFALL2015- unlocked.pdfTransféré parmagdamm
- Question Bank OracleTransféré parkaran gupta
- Labor 1st weekeend.docxTransféré parJuan Carlo Castañeda
- Police Verification CertificateTransféré parTanveer Singh Chhabra
- Jet AirwaysTransféré parSreeja Vineesh Warrier
- Sample Employment Offer LetterTransféré parAbdulfattah Mahmud
- Difference Between CTC & GrosssTransféré parabdulyunus_amir
- Hr PresentationTransféré parpinnuu
- Motivation TheoryTransféré parTheNaganandini
- EnvelopTransféré parFarhan Ali Zeeshan
- Critical Role of Leadership on Ethical Climate and Salesperson BehaviorTransféré parLowry Guetta