Vous êtes sur la page 1sur 10

1) Imagine that your size has been reduced significantly and you are standing in a pencil box that

has three pencils, one sharpener, and one compass, one piece of paper and one eraser and one fountain pen. Now you need to draw something that you would see standing inside the pencil box with the help of the lid of the box open. Answer- 50

Barch Drawing

2) Draw a visually appealing composition using the five given shapes and colour it using 4 types of colours. You can use any shape more than once. But each shape has to be used at only once. Answer-25

Barch-2 Drawing

3) Make an interesting three dimensional stable composition using 3 bottles, 2 balls and 1 lampshade in the given space provided. Not only this you have to show the effects of light and shadow on the composition.

Answer 25

Barch-3 Drawing

Aesthetic Sensitivity (100 marks) No of question-37 1. Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 such that it leaves the same remainder in each case. A. 4 B. 7 C. 9 D. 13 2. Six bells commence tolling together and toll at regular intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds. In 30 minutes, how many times they toll together ? A. 4 B. 10 C. 15 D. 16 3. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905 in such a way that it leaves the same remainder in each case. Then the sum of the digits in N is: A. 4 B. 5 C. 6 D. 8

4. Find out the greatest number of all four digits which is at least divisible by 15, 25, 40 and 75 is A. 9000 B. 9400 C. 9600 D. 9800 5. Three number are in the ratio of 3: 4: 5 and their least common factor are 2400. Then their H.C.F. is: A. 40 B. 80 C. 120 D. 200 Below is the set of question which has four alternatives, you have to choose the one which can be substituted for the given word/sentence. 8. Extreme old age when a man behaves like a fool A. Imbecility B. Senility C. Dotage D. Superannuation 9. The study of ancient societies A. Anthropology B. Archaeology C. History D. Ethnology 10. A person of good understanding knowledge and reasoning power A. Expert B. Intellectual

C. Snob D. Literate 11. A person who insists on something A. Disciplinarian B. Stickler C. Instantaneous D. Boaster 12. State in which the few govern the many A. Monarchy B. Oligarchy C. Plutocracy D. Autocracy 13. A style in which a writer makes a display of his knowledge A. Pedantic B. Verbose C. Pompous D. Ornate 14. List of the business or subjects to be considered at a meeting A. Schedule B. Timetable C. Agenda D. Plan 15. Leave or remove from a place considered dangerous A. Evade B. Evacuate C. Avoid D. Exterminate

16. Words inscribed on tomb A. Epitome B. Epistle C. Epilogue D. Epitaph Pick out the most meaningful word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete. 17. Fate smiles those who untiringly grapple with stark realities of life. A. with B. Over C. On D. Round 18. The miser gazed at the pile of gold coins in front of him. A. Avidly B. Admiringly C. Thoughtfully D. Earnestly 19. Catching the earlier train will give us the to do some shopping. A. Chance B. Luck C. Possibility D. Occasion 20. My uncle decided to take and my sister to the market. A. I B. Mine C. Me D. Myself

21. If you smuggle goods into the country, they may be by the customs authority. A. Possessed B. Punished C. Confiscated D. Fined 22. Man does not live by alone. A. Food B. Bread C. Meals D. Diet 23. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets with him. A. About B. Through C. Along D. Up 24. Ronan and Rohit are twin brothers, but they do not look A. Unique B. Different C. Likely D. Alike 25. The ruling party will have to put its own house order. A. In B. On C. To D. Into In the following questions choose the meaningful word which best expresses the meaning of the given word.

26. WARY A. Sad B. Vigilant C. Distorted D. Tired 24. RABBLE A. Mob B. Noise C. Roar D. Rubbish 25. MAYHEM A. Jubilation B. Havoc C. Excitement D. Defeat 26. CONNOISSEUR A. Ignorant B. Lover of art C. Interpreter D. Delinquent 27. SHIVER A. Feel B. Rock C. Tremble D. Move Each problem consists of only 3 statements. Based on the attribute of first 2 statements, the third statement can be true, false or dont know.

28. Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be A. true B. false C. uncertain 29. Blueberries cost more than strawberries.Blueberries cost less than raspberries. Raspberries cost more than strawberries and blueberries. Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be A. true B. false C. uncertain 30. Mara runs faster than Gail. Lily runs faster than Mara. Gail runs faster than Lily. Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be A. true B. false C. uncertain 31. Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons. Apartment in the Livingston gate are more costlier than apartment in the the Gaslight commons.Of the 3 apartment buildings, the Livingston gate is the costliest. Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be A. true B. false C. uncertain 32. All the tulips in Zoes garden are white. All the pansies in Zoe garden are yellow in color. All the flower in Zoe garden are either white in color or yellow in color.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3 statement would be A. true B. false C. uncertain 33. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air? A. Oxygen B. Hydrogen sulphide C. Carbon dioxide D. NitrogeN 34. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature? A. Phosphorous B. Bromine C. Chlorine D. Helium 35. Chlorophyll is a naturally occurring cheated compound in which central metal is A. Copper B. Magnesium C. Iron D. Calcium 36. Which of the following is used in pencils? A. Graphite B. Silicon C. Charcoal D. Phosphorous 37. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

A. Tin B. Mercury C. Lead D. Zinc Answers:-

1-(A) 4-(C) 7-(B) 10-(B) 13-(B) 16-(A) 19-(C) 22-(D) 25-(A) 28-(C) 31-(B) 34-(B) 37-(A)

2-(D) 5-(A) 8-(B) 11-(A) 14-(D) 17-(A) 20-(B) 23-(A) 26-(B) 29-(B) 32-(A) 35-(B)

3-(A) 6-(C) 9-(B) 12-(C) 15-(C) 18-(C) 21-(C) 24-(B) 27-(B) 30-(A) 33-(C) 36-(B)