Vous êtes sur la page 1sur 7

1

phng gD T thanh Oai thi hc sinh gii lp 9


TRNG THCS BCH HA Nm hc 2013 -2014
Mn: Ting Anh

(Thi gian: 150 pht khng k thi gian giao )



Ch : - B thi ny gm c 06 trang, t trang 01 n trang 06.
- Th sinh lm bi trc tip vo b thi ny.


I. PHONETICS:
a. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other
words in each group by circling A, B, C, or D. (3 x 0,2 = 0,6 pt)

1. A. prayed B. divided C. arrived D. seemed
2. A. means B. rests C. drinks D. surfs
3. A. hobby B. hard C. hour D. hungry

b. Choose the word that has stress pattern different from that of the other words by circling
A, B, C, or D. (2 x 0,2 = 0,4 pt)

4. A. climate B. comprise C. impress D. farewell
5. A. divide B. puppet C. ethnic D. notice

II VOCABULARY AND GRAMMAR:
a. Circle the best option from A, B, C or D to complete the following sentences(20 x 0,2 =
4 pts)

6. Peter used to __________ swimming every Friday when he was a student
A. went B. goes C. going D. go
7. The teacher advised the children __________ and see the dentist regularly
A. went B. going C. go D. to go
8. I asked my friend __________ he wanted to go out with me.
A. that B. which C. what D. if
9. She looks forward __________ seeing her mother coming back soon.
A. to B. on C. with D. at
10. ________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city
A. As B. Such as C. Like D. Similar
11. I wish I ________his name.
A. knew B. know C. will know D. would know
12. Minhs father often take him ________the park every summer.
A. on B. to C. in D. after
13. Buddhism is a(n) ________.
A. group B. religion C. association D. imagination
14. Hoa doesnt cook ________her mother does.
CHNH THC







2
A. as bad as B. as good as C. as quick as D. as well as
15. The car ________by my father yesterday.
A. were washed B. was washed C. washed D. has been washed
16. It is ________that I have read it twice.
A. such interesting a book B. so interesting a book.
C. too interesting a book D. such an interesting book.
17. Neither the mother nor the children________aware of the danger.
A. were B. was C. is D. has been
18. ________Saturday night I went to bed ________11 oclock.
A. On / for B. On / until C. On / in D. On / at
19. I havent heard any news of Peter ________1999 .
A. in B. since C. on D. before
20. ________Christmas day we always have special meals.
A. in B. at C. on D. until
21. The United States has a ________of around 250 million
A. population B. introduction C. separation D. addition
22. We are really ________by the beauty of Hue
A. impression B. impress C. impressive D. impressed
23. Malaysia is divided ________ two regions.
A. to B. in C. into D. on
24. Vietnamese people are very ________.
A. friend B. friendly C. friendship D. friendliness
25. He often goes to the ________to pray because his religion is Islam.
A. temple B. mosque C. church D. pagoda

b. Fill in each of the blanks with one suitable word (10 x 0,2 = 2 pts)
THE TROUBLE
A man (26) .into a bar and (27).. to the barman, Give me a
glass of beer before trouble starts! The (28) was very surprised but he (29)
the man a glass of beer. The man drank (30) quickly then he
said, Give me one more before trouble starts! The barman said nothing
(31) he gave the man another (32)... The man drank that glass
very very quickly and then he said, One more, please. One more before trouble starts. This
time the barman was (33) busy so he gave the man the (34) .glass.
Then he asked the man worriedly, What is the (35). you are talking about? The
man drank the glass of beer quickly and answered, The trouble is that I havent got any
money.

-> Your answers:
26. ..... 27...... 28...... 29.....
30. ..... 31. ..... 32. .....
33 34.. 35.


c: Complete the following sentences with an appropriate form of the word in BLOCK
CAPITAL.(10 x 0,2 = 2 pts)

36. You must be __________ when you open that door . care







3
37. He was very __________ of the work he had done . pride
38. He made a deepon the members of his English speaking club. impress
39. In Malaysia,.is free. educate
40. Some designers have..the Ao Dai by printing lines of poetry on it modern
41. The small garden ___________ their flat. BEAUTY
42. The road is being ____________________. WIDE
43. They were impressed by the____________ of the local people. FRIEND
44. Dont worry. Ill be waiting for you at the to the pagoda. enter
45. In many countries, education is free and . .for such children. compel

-> Your answers:
36. ..... 37...... 38...... 39.....
40. ..... 41. ..... 42. .....
43. 44.. 45..

d: the following sentences has one mistake. Identify the mistakes. (10 x 0,2 = 2 pts)

46. Jim was upset last night because he had to do a lot of homeworks.
A B C D
47. She wishes she could speak English as fluent as her sister.
A B C D
48. There are less students present today than there were yesterday.
A B C D
49. Some of us have to study their lessons more carefully if we expect to pass this exam.
A B C D
50. A five-thousand-dollars reward was offered for the capture of the escaped criminals.
A B C D
51. They are going to have to leave soon, and so do we.
A B C D
52. My brother said me to sit down at the table and do my homework .
A B C D
53. I wish I can go with you to the seaside next weekend.
A B C D
54. The film was so bored that all audience had gone home before it ended .
A B C D
55. Jane asked me how did I go to school everyday.
A B C D

e. put the verbs in brackets into the correct tense or form (10 x 0,2 = 2 pts)

56. His hair is short. He ( have).. a haircut.
57. This house didnt use to ( paint) green.
58. She wishes she ( not punish) tomorrow.
59. My father told me ( not stay). up too late.
60. When I met him at the bookstore, he ( talk) to his friends
61. I remembered (lock).. the door last night before I went to bed
62. .It is difficult to get used to (eat)..with chopsticks.







4
63. That house (rebuild).in 2006 .
64. I distinctly remember(pay) him .I gave him two dollars.
65.This is the first time I (read).a novel written by an English novelist.
-> Your answers:
56. ..... 57...... 58...... 59.....
60. ..... 61. ..... 62. .....
63.. 64.. 65.


III. READING:

a. Complete the following passage by filling in each blank with the correct answer.
Identify your choice by circling the corresponding letter A, B, C or D . (10 x 0,2 = 2 pts)

When Malaysia became (66) , Malay language was chosen as the National
Language. The reason (67) this choice is that it is the language of the Malays, who are
the natives of Malaysia.The (68) of malaysia takes pride of promoting this language
among all the races in Malaysia. The Chinese, the Indians and other non-Malay communities
(69) . accepted the decision of the government. It is the (70).. language
(71). the country.In Malaysia, the (72) language is (73) the Bahasa
Malaysia. It is the language of (74) . in schools. Since the instruction of Malay in
schools, it has become the most (75).. used language in Malaysia.

66 A. independence B. independ C. dependent D. independent
67 A. for B. in C. since D. at
68 A. govern B. government C. governor D. governing
69 A. is B. are C. have been D. have
70 A. office B. official C. officer D. officially
71 A. in B. to C. of D. for
72 A. nation B. national C. native D. international
73 A. call B. calling C. to call D. called
74 A. instruction B. instruct C. instructive D. instructively
75 A. wide B. widen C. widely D. widen

b: Read the passage and choose the correct answer. (5 x 0,2 =1 pt)

Thomas Edison was born in Milan, Ohio, in 1847. His family moved to Port Huron,
Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two
months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-
educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age.
Thomas Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the
electric light was the most useful, it was not his only invention. He also invented the record
player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he
created something new. He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so
intensely that his wife had to remind him to sleep and eat.
Thomas Edison died in 1931, in West Orange, New Jersey. He left numerous
inventions that







5
improved the quality of life all over the world.
76. Thomas Edison was ______.
A. a discoverer B. a teacher C. an explorer D. an inventor
77. In 1854 Edisons family ______.
A. moved to Port Huron, Michigan B. bought a new house in Milan, Ohio
C. decided to settle in Milan, Ohio D. sent him to a school in New Jersey
78. The word self-educated in the passage mostly means ______.
A. having been well taught B. having had good schooling
C. having taught himself D. having had a high education
79. Edison died at the age of ______.
A. 76 B. 84 C. 47 D. 74
80. Which of following statements is NOT true about Edison?
A. He invented the motion picture camera. B. He didnt go to school at all.
C. He made numerous inventions. D. He worked very hard.

IV WRITING:

a: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same meaning as the
first (l0 x 0,2 = 2 pts):

81. Why dont we go out for a walk , My brother said
My brother suggested .
82. No one can answer this question.
This..........................................................................................
83. I didnt see her again for five years.
Five years
84. He started learning English three years ago.
He ___________________________________________________________ .
85. Nam is sorry that his little sister isnt here with him now.
Nam wishes .
86. He is on the fifteenth page of the report hes typing .
So far he.............................................................................................................................
87. People think that the owner of that house is abroad.
The owner.......................................................................................................................
88. She wanted to know if he had studied French .
She asked him : ............................................................................................
89.He is such a slow speaker that his students get very bored.
He speaks
90.Ive never eaten Japanese food before.
This is
b.Use these sets of suggested words to write a letter (10 x 0,2 = 2pts)

Dear Tom,
91.I / just arrive back/ Vietnam
.................................................................................................
92.It / lovely/ see/ family again / but / miss you / friends / New york
.







6
93.I / have / wonderful time/ you/ your apartment

94.It./very kind/ you/ show me so much/ the city
..
95.I /love / go up/ Empire State Building/ Central Park/ Statue of Liberty

96. My brother, Miguel,/ be going/ New york / momth

97.He/come /see you?

98. I / hope/ one day/ you/ visit me/ Vietnam
..
99. I /love/ show you/ Tan Son Nhat Airport

100. I / look forward/ receive/ letter/ see/again
.
The End
























7
phng gD T thanh Oai hng dn chm mn ting anh
TRNG THCS BCH HA Nm hc 2013 -2014


I. PHONETICS:
a. Choose one word that has the unerhned part pronounced differently from tbe
others by circling A, B, C, or D. (3 0,2 = 0,6 pt)

1. B. 2. A 3.C

b. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B,
C, or D. (2 0,2 = 0,4 pt)

4. A. 5.A

II VOCABULARY AND GRAMMAR:
a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences. (20 0,2 = 4,0 pts)

6.D 7.D 8.D 9.A
10.C 11.A 12.B 13.B
14.D 15.B 16.D 17.A
18.D 19. B 20. C 21.A
22. D 23.C 24.B 25. B

b. Fill in each blank with a suitable word: (10 0,2 = 2pts)

26. came 27.
said/spoke
28.
barman
29. gave 30. it 31. but 32. glass
33. not 34. third 35.
trouble



c. Complete the following sentences with an appropriate form of the word in BLOCK
CAPITAL. (0) has been done as an example. (10 0,2 = 2 pts)

36. careful 37. proud 38. impression 39. education
40. modernised 41. beautifies 42. widened
43. friendliness 44. entrance 45. compulsory

d. Identify the error in the following sentences. (10 0,2 = 2,0 pts)

46. D 47. C 48. A 49. B 50. A
51. D 52. A 53. B 54. B 55. B
e. put the verbs in brackets into the correct tense or form (10 x 0,2 = 2 pts)
56. has had 57. be painted 58. would not be
punished
59. not to stay