Vous êtes sur la page 1sur 18

1.

Which of the following State Government has decided to start a monthly stipen
d for old Writers and
Litterateurs on March 23?
A. UP
B. West Bengal
C. Bihar D. Rajasthan
E. Jammu & Kashmi Ans. B
2. Reliance Industries on March 22 has been awarded the prestigious 'Internation
al Refiner of the Year' 2013
at HART Energy's 27th World Refining & Fuel Conference at San Antonio, Texas, US
A. RIL has received this Award for
its Jamnagar Refinery for the
A. First time
B. Second time
C. Third time
D. Ninth time
E. None of these Ans. B
3. US President Barack Obama has pledged $200 million for Syrian refugees in
A. Jordan
B. Lebanon
C. Somalia
D. Congo
E. None of these Ans. A
4. Chinua Achebe, the African Literary titan, who died on March 21 came into pro
minence through his first
novel named
A. Christmas in Biafra
B. Things Fall Apart
C. Anthills of the Savannah
D. Racism of British Colonial Administrators
E. None of these Ans. B
5. Which of the following states has become the first state to introduce e-GPF (
General Provident Fund) with
the state Finance Department facilitating online access to 34,000 GPF accounts t
hrough its redesigned Website?
A. Maharashtra
B. Sikkim
C. Arunachal Pradesh
D. Gujarat
E. Rajasthan Ans. C
6. Prime Minister Najib Mikati announced his government's resignation on March 2
2 after a cabinet dispute
with Shiite group Hezbollah. He belongs to
A. Syria
B. Jordan
C. South Sudan
D. Lebanon
E. None of these Ans. D
7. Italian great player Pietro Mennea, the 200m gold medallist at the 1980 Mosco
w Olympics, passed away on
March 23.He was associated with
A. Athletics
B. Football
C. Hockey
D. Swimming
E. Squash Ans. A
8. Name the Anglo-Indian pharmacist and businessman who has been commissioned as
the first Indian
diplomat in Wales at a special ceremony on March 22.
A. Raj K Aggarwal
B. Dr Jaimini Bhagwati
C. Mihir Bose
D. Anish Kapoor
E. None of these Ans. A
9. Earth hour which is being observed across globe on March 23, has been organis
ed by
A. World Wildlife Fund for Nature (WWF)
B. United Nations Environment Programme
(UNEP)
C. Intergovernmental Panel on Climate Change
(IPCC)
D. Greenpeace
E. Friends of the Earth Ans. A
10. Prof. Nibir Mandal of Jadavpur University has been selected for the G. D. Bi
rla Award for Scientific
Research for his work in the area of.
A. Genetic Engineering
B. Structural geology
C. Biotechnology
D. Geophysics
E. None of these Ans. B
11. Who among the following won the Femina Miss India 2013 contest in a glitteri
ng grand finale of the 50th
edition of the beauty pageant held on March 24?
A. Sobhita Dhulipala
B. Navneet Kaur Dhillon
C. Zoya Afroz
D. Monica DSuza
E. None of these Ans. B
12. Prime Minister Manmohan Singh on March 25 left New Delhi on a 4-day visit to
Durban for attending the
5th BRICS Summit. Durban is situated in
A. China
B. Brazil
C. South Africa
D. Russia
E. None of these Ans. C
13. UPA chairpersons and Congress president Sonia Gandhi on March 25 announced f
or setting up an All
India Radio studio at
A. Raebareli
B. Amethi
C. New Delhi
D. Kochi
E. None of these Ans. A
14. Who among the following NRI entrepreneurs has been conferred with the Health
care Businessman of the
Year Award 2013 at the Asian Business Awards ceremony on March 23?
A. Amit Bhatia
B. Kartar Lalvani
C. Sudhir Choudhrie
D. Ammet Shah
E. None of these Ans. B
15. India has agreed with which country to cooperate on future missions to the M
oon and Mars on March 23
after successful collaboration in Chandrayaan-1 lunar mission?
A. Russia
B. US
C. UK
D. Egypt
E. China Ans. B
16. In Tripura, who among the following was sworn-in as the new Governor on Marc
h 25?
A. Ashwani Kumar
B. Shivraj Patil
C. Devanand Konwar
D. S. C. Jamir
E. Iqbal Singh Ans. C
17. Who among the following political leaders has been awarded Friends of Liberat
ion War Honour by
Bangladesh on March 24 for his
contribution to the countrys liberation war in 1971?
A. Dr. Prafulla Chandra Ghosh B. Jyoti Basu
C. Buddhadeb Bhattacharya
D. Mamata Banerjee
E. Dr. Bidhan Chandra Roy Ans. B
.
18 Team India recorded a historic 6-wicket victory over Australia in the fourth
and final cricket test at Delhi on
March 24, to record their biggest ever series win in their 81-year test history.
Who was declared the Man of the
series?
A. R. Jadeja
B. R. Ashwin
C. Murali Vijay
D. MS Dhoni
E. None of these Ans. B
19. Who among the following was sworn in as Pakistans caretaker Prime Minister on
March 25?
A. Yousuf Raza Gilani
B. Fakhruddin G Ebrahim
C. Raja Pervez Ashraf
D. Mir Hazar Khan Khoso
E. None of these Ans. D
20. Which of the following is NOT a public Sector Unit/Undertaking/Agency?
A. ECGC B. SEBI
C. SIDBI D. Axis Bank
E. BHEL Ans. D
21. The Delhi High Court has designated which of the following courts in New Del
hi for holding the trial of the
two Italian marines, accused of killing two Indian fishermen?
A. The Chief Metropolitan Magistrate (CMM) of
Patiala House Court
B. The Chief Metropolitan Magistrate (CMM) of
Saket Court
C. The Chief Metropolitan Magistrate (CMM) of Tis
Hazari Court
D. The Chief Metropolitan Magistrate (CMM) of
Karkardooma Court
E. None of these Ans. A
22. Who amongst the following has become the worlds number one golfer after winni
ng his recent PGA title?
A. Rickie Fowler
B. Rory Mcllroy
C. Tiger Woods
D. Arjun Atwal
E. Justin Rose Ans. C
23. As per the recent announcement made by the Finance Ministry, the interest ra
te of Small Savings
Schemes and Public Provident Fund (PPF) will come down by _____ per cent with ef
fect from April 1.
A. 0.01
B. 0.10
C. 0.02
D. 0.20
E. None of these Ans. B
24. Examine the following statements with respect to recent financial crisis in
Cyprus and choose the correct
sentence(s):
A. Recently, Cyprus agreed to a deal with the IMF
and the EU that released 10 billion Euros to
streamline its financial structure.
B. The country will raise $7.5 billion on its own by
forcing losses on large bank deposit holders,
increasing taxes and privatisations.
C. It will drastically shrink its banking sector, cut its
budget, implement structural reforms and
privatise state assets.
D. All the above
E. Only B. and C. Ans. D
25. Which of the following cities is set to host the Asian Athletics Championshi
ps in July after the Tamil Nadu
government cancelled the prestigious event, earlier scheduled to be held in Chen
nai, on the ground that it cannot host
Sri Lankan athletes?
A. New Delhi
B. Ranchi
C. Ahmedabad
D. Bhopal
E. Lucknow Ans. B
26. Who amongst the following is the writer of the book In Good Faith?
A. S Irfan Habib
B. Saba Naqvi
C. Duncan Green
D. Arundhati Roy
E. None of these
Ans. B
27. Bagram jail, which was in news recently, is situated in which of the followi
ng countries?
A. Syria
B. Afghanistan
C. Iraq
D. Egypt
E. None of these
Ans. B
28. The Income Tax department has served Rs 2,000 crore demand notice to which o
f the following mobile
handset makers for alleged evasion of taxes in its business transactions in the
country? Further, the Delhi High Court
has granted an interim stay on the demand.
A. Samsung
B. Nokia
C. Blackberry
D. Apple
E. Micromax
Ans. B
29. In which of the following gulf countries the Nitaqat programme is being impl
emented? It has been
initiated in the wake of rising protests over unemployment of citizen in the cou
ntry but the expatriate Indian community
has raised concern that they might lose jobs and face hardships due to this prog
ramme.
A. United Arab Emirates
B. Oman
C. Bahrain
D. Saudi Arabia
E. None of these
Ans. D
30. The United Nations Security Council (UNSC) has cleared first-ever offensive
UN peacekeeping brigade to
battle rebel groups in which of the following troubled African countries?
A. Democratic Republic of Congo
B. Mali
C. Angola
D. South Sudan
E. Tanzania
Ans. A
31. Soyuz space capsule docked at International Space Station (ISS) after journe
y of less than 6 hours
recently. This space capsule has been send by which of the following countries?
A. China
B. US
C. Russia
D. France
E. Germany
Ans. C
32. Who amongst the following has been named captain of the Indian womens Cricket
team for the limitedovers
series against Bangladesh to be played in the first week of April in India?
A. Poonam Raut
B. Mithali Raj
C. Harmanpreet Kaur
D. Smriti Mandhana
E. Anagha Deshpande
Ans. C
33. Which of the following countries has been given the ICC Test Championship tr
ophy as the worlds
number one test cricket team for the calendar year 2012-13? The team has been gi
ven prize money of $450,000 for
the same.
A. South Africa
B. England
C. India
D. Sri Lanka
E. None of these
Ans. A
34. The International Cricket Council (ICC) Champions Trophy tournament, which w
ill start on the 6th of June,
will be played in which of the following countries?
A. West Indies
B. South Africa
C. England
D. New Zealand
E. Australia
Ans. C
35. The 4th Clean Energy Ministerial (CEM) meeting will be held in which of the
following countries on 17th
April? Energy ministers from 23 countries will sit together to review the progre
ss of clean energy initiatives.
A. India
B. US
C. Germany
D. UK
E. None of these
Ans. A
36. Indian Navy launched its new warship INS Kiltan recently. It is a _____ warf
are corvette.
A. anti-submarine
B. anti-aircraft
C. anti-piracy
D. nuclear-capable
E. None of these
Ans. A
37. Which of the following states in India celebrated its 63rd foundation day on
30th March? The state was
formed after merger of 22 princely states on this day in 1949.
A. Gujarat
B. West Bengal
C. Rajasthan
D. Bihar
E. None of these
Ans. C
38. Thein Sein, who was in news recently, is the president of which of the follo
wing countries?
A. Thailand
B. Myanmar
C. Bhutan
D. Singapore
E. Philippines
Ans. B
39. The Applications Supported by Blocked Amount (ASBA) scheme is associated wit
h which of the following?
A. Initial Public Offer (IPO)
B. Certificate of Deposit (CD)
C. Commercial Paper (CP)
D. All the above
E. None of these
Ans. A
40. A London based teen, Nick DAloisio, has become one of the worlds youngest tech
millionaires after
selling his mobile app named Summly to which of the following companies? The app
summarises news stories for
mobile devices.
A. Microsoft
B. Google
C. Facebook
D. Yahoo
E. None of these
Ans. D
41. President Dr. Olafur Ragnar Grimsson, who arrived in New Delhi on April 1 on
a seven day visit to India,
belongs to
A. Bahamas
B. Cuba
C. Iceland
D. Lebanon
E. Oman
Ans. C
42. Who among the following has been appointed the President of International Ch
amber of Commerce
(ICC) India?
A. Ms Naina Lal Kidwai
B. Rajan Bharti Mittal
C. Mr. RV Kanoria
D. Chanda Kochar
E. None of these
Ans. B
43. Which of the following states had clinched the Syed Mushtaq Ali Twenty20 Cha
mpionship title after
registering a thumping six-wicket victory over Punjab in the summit clash on Mar
ch 31?
A. Haryana
B. Gujarat
C. Goa
D. Karnataka
E. Tamil Nadu
Ans. B
44. Which of the following state government on April 1 launched Mukhyamantri Yuv
a Swarozgar Yojana, a
scheme which aims to provide loans through banks to youths to set up their own i
ndustries or business?
A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Gujarat
D. Bihar
E. Jharkhand
Ans. A
45. Which of the following countries will host the 4th Clean Energy Ministerial
(CEM) meeting on 17th April?
A. India
B. US
C. Switzerland
D. Egypt
E. China
Ans. A
46. World No 1 Serena Williams wins a record 6th WTA Miami title after defeating
A. Venus Williams
B. Billie Jean King
C. Maria Sharapova
D. Anna Kournikova
E. None of these
Ans. C
47. The Supreme Court on April 1 dismissed Swiss pharmaceutical chain Novartis A
G's petition seeking
patent protection for its anti-cancer drug, Glivec (Imatinib mesylate).Novartis
is a company of
A. Sweden
B. Japan
C. Switzerland
D. China
E. UK
Ans. C
48. Which of the following public sector units has been awarded as the most Effi
cient Maharatna-in the field of
Manufacturing for the year 2012 by a leading Stock Magazine at the 4th Dalal Str
eet Investment Journal (DSIJ) award?
A. NTPC
B. BHEL
C. SAIL
D. GAIL
E. None of these

Ans. A
49. NTPCs first greenfield renewable solar Photo Voltaic power project has been c
ommissioned recently in
A. Andaman & Nicobar Islands
B. Puducherry
C. Lakshadweep Islands
D. Dadra and Nagar Haveli
E. None of these
Ans. A
50. Which of the following banks is the second largest public sector bank in Ind
ia?
A. Punjab National Bank
B. Bank of Baroda
C. Canara Bank
D. Bank of India
E. None of these
Ans. B
51. Which of the following State Governments on April 1 launched the Industrial
Infrastructure Corporations
online services for entrepreneurs and grievance redressal system?
A. Tamil Nadu
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. West Bengal
E. Maharashtra
Ans. B
52. Who among the following took charge as the Department of Telecommunications
(DoT) Secretary on April
1?
A. Rajiv Takru
B. M. F. Farooqui
C. Rentala Chandrashekhar
D. RK Singh
E. None of these
Ans. B
53. The stage is set for the opening of the Indian Premier League (IPL) cricket
in Kolkata on April 2.The no. of
teams in IPL is
A. Nine
B. Ten
C. Eight
D. Six
E. None of these
Ans. A
54. World Autism Awareness Day is observed on
A. April 1
B. April 2
C. April 18
D. April 22
E. None of these
Ans. B
55. Which of the following agencies was on April 1 handed over the probe into ki
lling of two Indian fishermen
allegedly by Italian marines off the Kerala coast?
A. Research and Analysis Wing
B. Intelligence Bureau
C. National Investigation Agency
D. Defence Intelligence Agency
E. None of these
Ans. C
56. Which of the following does not come under the eight core sector industries
in India?
A. Coal
B. Natural Gas
C. Telecom
D. Fertilizers
E. Refinery Products
Ans. C
57. World champion Rupesh Shah is associated with which of the following games?
A. Golf
B. Billiards
C. Boxing
D. Chess
E. Archery
Ans. B
58. Who among the following has been appointed as Chairman and Chief Executive O
fficer of pharma major
Dr Reddys Laboratories Ltd?
A. GV Prasad
B. Satish Reddy
C. RV Prasad
D. Phoolji Reddy
E. None of these
Ans. A
59. Google doodle on April 2 celebrated the 366th birth anniversary of naturalis
t and scientific illustrator Maria
Sibylla Merian. She belonged to the country
A. France
B. Italy
C. Russia
D. Germany
E. Austria
Ans. D
60. The Supreme Court on April 2 asked Sterlite Industries, a subsidiary of UK-b
ased Vedanta Group, to pay
Rs. 100 crore as compensation for polluting environment through its copper smelt
ing plant in the state of
A. Odisha
B. Tamil Nadu
C. Rajasthan
D. M.P.
E. None of these
Ans. B
61. India has signed an enhanced air services agreement with which country, imme
diately raising airline
seats by 10 per cent on each way in a response to growing passenger traffic betw
een the two countries?
A. Malaysia
B. Singapore
C. Mauritius
D. Thailand
E. None of these
Ans. B
62. Name the state government which introduced a New Lokayukta Bill in its Assem
bly which curtails the
'primacy' of the Chief Justice of the state High Court and the Governor in the m
atter of appointment of the Lokayukta,
on April 3.
A. Karnataka
B. Gujarat
C. Jammu & Kashmir
D. Maharashtra
E. None of these
Ans. B
63. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) under Rural Inf
rastructure Development
Fund (RIDF) has sanctioned 500 crore rupees to carry out development works durin
g the current financial year for the
state
A. UP
B. Chhattisgarh
C. Assam
D. Bihar
E. Jammu & Kashmir
Ans. C
64. Which of the following is the only company to have 4G airwaves for all of In
dia's 22 service areas?
A. Reliance Industries Ltd
B. Reliance Communications
C. Bharti Airtel
D. Bharat Sanchar Nigam Limited
E. None of these
Ans. A
65. State-owned organization which signed loan agreements worth Rs 1,870 crore w
ith three public sector
banks, to partially finance its capital expenditure plans on April2?
A. BHEL
B. GAIL
C. SAIL
D. NTPC
E. None of these
Ans. D
66. Which of the following states has launched-a national flagship programme Wee
kly Iron and Folic Acid
Supplementation (WIFS) for adolescents on April 2?
A. Assam
B. Sikkim
C. Nagaland
D. Manipur
E. Mizoram
Ans. C
67. Bihar, Jharkhand, Orissa and Chhattisgarh, hit by Maoist movement, will rais
e specialised forces trained
in guerrilla warfare on the lines of the 'Greyhounds'. Greyhounds is a special p
olice unit in
A. Andhra Pradesh
B. Assam
C. West Bengal
D. Jammu & Kashmir
E. Nagaland
Ans. A
68. India on April 2 inked a $252-million loan agreement with which of the follo
wing organizations for
continued improvement of rural roads in Assam, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Odi
sha and West Bengal?
A. Asian Development Bank (ADB)
B. International Monetary Fund (IMF)
C. World Bank
D. SAARC development Bank
E. None of these
Ans. A
69. Federal Reserve is the financial organisation of
A. USA
B. Britain
C. France
D. Japan
E. Germany
Ans. A
70. The Finance Minister, Michalis Sarris who has resigned after an investigatio
n was ordered into how the
countrys economy nearly collapsed last month belongs to
A. Greece
B. Cyprus
C. Syria
D. France
E. None of these
Ans. B
71. Ruth Prawer Jhabvala who died on April 3 was a legendary
A. Musician and Composer
B. Screenwriter and Novelist
C. Vocalist and Lyricist
D. Singer and Actor
E. None of these
Ans. B
72 The state government demanded that the Gojjri language be included in the Eig
hth Schedule of the
Constitution, giving it the status of an official language. The Gojjri language
is spoken in which of the following states?
A. Assam
B. Mizoram
C. Jammu and Kashmir
D. Rajasthan
E. Sikkim
Ans. C
73. The government of India on April 3 said there was no reason for two million
plus strong Indian workforce
in the country to be "paranoid" on account of a new labour law -'Nitaqat'. Nitaq
at is the law of the country
A. Bahrain
B. Saudi Arabia
C. United Arab Emirates
D. Qatar
E. Oman
Ans. B
74. The Countrys first fully private greenfield airport is scheduled to commence
in May at
A. Pune
B. Karaikal
C. Kochi
D. Tiruchi
E. Goa
Ans. B
75. Finance Minister P Chidambaram has inaugurated the 100th overseas office of
which bank at Dubai
International Finance Centre (DIFC) recently?
A. Bank of Baroda
B. State bank of India
C. Punjab National Bank
D. Punjab and Sindh Bank
E. None of these
Ans. A
76. Which of the following countries of South Asia is the first to roll out a fu
ll nationwide mobile fourthgeneration
(4G) network?
A. India
B. Sri Lanka
C. Bangladesh
D. Thailand
E. None of these
Ans. B
77. In which of the following states a campaign called My vote is not for sale has
launched on April 4 by a
body of social activists?
A. Jammu and Kashmir
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Gujarat
E. West Bengal
Ans. B
78. The events of the International Shooting Sport Federation, ISSF Shooting Wor
ld Cup 2013 began on April
4 in
A. Changwon, South Korea
B. Seoul, South Korea
C. Chongju, North Korea
D. Pyongsong, North Korea
E. None of these
Ans. A
79. The CRF Institute has ranked which of the following software Companies in In
dia as the number one
employer in Europe for 2013?
A. Wipro
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Infosys
E. None of these
Ans. C
80. The U.N. made history on April 2 when it passed an unprecedented arms trade
treaty (ATT) to better
regulate the international sale in weapons. Which of the following group of coun
tries opposed the treaty?
A. Iraq, Syria and North Korea
B. Iran, Syria and North Korea
C. Iran, Syria and Pakistan
D. Iraq, Syria and South Korea
E. None of these
Ans. B
81. Renowned American Roger Ebert died on April 4 at 70 after a long battle with
cancer. He was a
A. Novelist
B. Film critic
C. Screenwriter
D. Lyricist
E. Actor
Ans. B
82. Babu Jagjivan Ram, popularly known as Babuji, was a freedom fighter and soci
al reformer.The nation
paid homage to this great leader on 5th April, which was his 106th birth anniver
sary. His birth anniversary is
celebrated as
A. Shanti Diwas
B. Samta Diwas
C. Kisan Diwas
D. Shakti Diwas
E. None of these
Ans. B
83. Chinese scientists have developed the worlds lightest substance with a densit
y only one-sixth that of the
air, named
A. Graphite aerogel
B. Diamond aerogel
C. Carbon aerogel
D. Helium aerogel
E. None of these
Ans. C
84. What is the full form of IFRS?
A. International Financial Reporting Standards
B. International Financial Reporting System
C. International Financial Reporting Solution
D. International Financial Reporting Service
E. None of these
Ans. A
85. Which country did India sign a treaty with on April 5 to cooperate with each
other in dealing with various
crimes, including terrorism?
A. South Africa
B. Somalia
C. Nigeria
D. Azerbaijan
E. Mali
Ans. D
86. In the ongoing International Shooting Sport Federation (ISSF) Shooting World
Cup in Korea, Rahi
Sarnobat beat Kyeongae Kim 8-6 to become the first pistol shooter from India to
win a World Cup gold medal in
A. 10-metre pistol
B. 20-metre pistol
C. 25-metre pistol
D. 30-metre pistol
E. None of these
Ans. C
87. The third ministerial-level meet of SAARC on Poverty Alleviation started in
Nepal on April 5.Which of the
following countries is NOT a member of SAARC?
A. India
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Bhutan
E. Maldives
Ans. C
88. The United Nations General Assembly declared 2013 as the
A. United Nations International Year of Women
Empowerment
B. United Nations International Year of Water
Cooperation
C. United Nations International Year of Peace
D. United Nations International Year of Biodiversity
E. United Nations International Year of Forests
Ans. B
89. Name the President who will return 5% of his salary to the countrys treasury
in a show of solidarity with
workers reeling under the pressure of $85 billion in government-wide spending cu
ts.
A. Francois Hollande
B. Barack Obama
C. Pranab Mukherjee
D. Asif Ali Zardari
E. None of these
Ans. B
90. World Bank lauded achievements of which Indian state under National Liveliho
ods Mission on April 4 as
46 development blocks of 10 districts of the state have been covered under the p
rojects first phase?
A. UP
B. MP
C. Bihar
D. Gujarat
E. Jammu and Kashmir
Ans. B
91. Name the renowned historian who died on April 5. He was an expert in epigrap
hy and deciphered several
ancient scripts.
A. Anand Krishna
B. Bratindra Nath Mukherjee
C. Ranabir Chakrabarti
D. Suchandra Ghosh
E. S. P. Gupta
Ans. B
92. One of the world's largest hypermarket chains Auchan, which entered India la
st year under an agreement
with Max Hypermarket India, has plans to open 60 stores in India, is company of
A. US
B. UK
C. France
D. Australia
E. Japan
Ans. C
93. Facebook on April 4 announced an "operating system" like app that would conv
ert Android phones into a
'Facebook phone', named
A. Mapathon
B. Real
C. Home
D. Friend
E. Chacha
Ans. C
94. Nomination papers of which former president of Pakistan for a parliamentary
constituency in Pakistans
Punjab province was rejected on April 5?
A. Asif Ali Zardari
B. Muhammad Rafiq Tarar
C. Pervez Musharraf
D. Muhammad Mian Soomro
E. None of these
Ans. C
95. Which country has launched an inquiry into the mapping contest Mapathon 2013 h
eld by Internet giant
Google in February-March this year?
A. US
B. Germany
C. UK
D. India
E. China
Ans. D
96. Who among the following has been appointed as the chairman of Confederation
of Indian Industry (CII)
for 2013-14?
A. S. Gopalakrishnan
B. Adi Godrej
C. N. S. Raghavan
D. Naina Lal Kidwai
E. Kiran Mazumdar-Shaw
Ans. A
97. Which of the following terms is not associated with the game of cricket?
A. Long leg
B. Hook
C. Cut
D. Mid-wicket
E. Love
Ans. E
98. Jnanpith Award is given for excellence in the field of
A. Music
B. Politics
C. Literature
D. Sports
E. None of these
Ans. C
99. The Union Cabinet recently gave its approval to the home ministry's plan to
raise anti-Naxal Special
Forces in four states of India on the lines of Greyhounds of Andhra Pradesh. Whi
ch of the following is not covered
under the plan?
A. West Bengal
B. Bihar
C. Chhattisgarh
D. Jharkhand
E. Odisha
Ans. A
100. The Indian women's cricketteam finished the Twenty20 International series w
ith 3-0 clean sweep
against
A. Pakistan
B. Bangladesh
C. Sri Lanka
D. Indonesia
E. None of these
Ans. B

Centres d'intérêt liés