Vous êtes sur la page 1sur 2

PROBLEMS

1. A glucose polymer where the glucose residues are mainly linked by 16 bonds.
A. Cellulose B. Dextran C. Glycogen D. Cellobiose
2. An unbranched polysaccharide of glucose units linked by 14 glycosidic bonds.
A. Cellulose B. Dextran C. Glycogen D. Cellobiose
3. The major storage polysaccharide in yeast and bacteria.
A. Cellulose B. Dextran C. Glycogen D. Cellobiose
4. A disaccharide with eight free alcohol (OH) groups, one acetal linkage and one hemiacetal
linkage, which give rise to strong inter- and intra-molecular hydrogen bonds.
A. Cellulose B. Dextran C. Glycogen D. Cellobiose
5. These are specialized proteins involved in defending the body from antigens (foreign
invaders).
A. Somatotropin B. Insulin C. Antibodies D. Oxytocin
6. A regulatory protein that regulates glucose metabolism by controlling the blood-sugar
concentration.
A. Somatotropin B. Insulin C. Antibodies D. Oxytocin
7. A regulatory protein that stimulates contractions in females during childbirth.
A. Somatotropin B. Insulin C. Antibodies D. Oxytocin
8. This is a growth hormone that stimulates protein production in muscle cells.
A. Somatotropin B. Insulin C. Antibodies D. Oxytocin
9. Protein which transports oxygen through the blood.
A. Pepsin B. Trypsin C. Hemoglobin D. Cytochromes
10. A transport protein that operates in the electron transport chain as electron carrier proteins.
A. Pepsin B. Trypsin C. Hemoglobin D. Cytochromes
11. A digestive enzyme that works in the stomach to break down proteins in food.
A. Pepsin B. Trypsin C. Hemoglobin D. Cytochromes
12. An amino acid that promotes iron production in iron deficiency.
A. Leucine B. Glutamine C. Glycine D. Cysteine
13. An amino acid capable of fueling cell bodies.
A. Leucine B. Glutamine C. Glycine D. Cysteine
14. An amino acid that prevents the breakdown of muscle by increase of creatine, which is a
compound that helps build muscle mass.
A. Leucine B. Glutamine C. Glycine D. Cysteine
15. An amino acid that facilitates skin healing and bone healing by modulating the release of
natural pain-reducers.
A. Leucine B. Glutamine C. Glycine D. Cysteine





ANSWER:
1. B
2. A
3. B
4. D
5. C
6. B
7. D
8. A
9. C
10. D
11. A
12. D
13. B
14. C
15. A