Vous êtes sur la page 1sur 6

ch08s

Student: ___________________________________________________________________________

1.

The transportation model assumes similar, homogeneous goods.


True False

2.

The transportation model assumes shipping cost per unit is the same regardless of the number of units
shipped (there are no quantity discounts).
True False

3.

The transportation model is a special type of linear regression model.


True False

4.

For a transportation model to be used, more than one location must be considered.
True False

5.

The linear programming model of a transportation problem has one goal - the maximization of its
objective function.
True False

6.

Dummy rows or columns to equate supply and demand are available but not required in linear
programming models of transportation problems.
True False

7.

The transportation model method for evaluating location alternatives minimizes total:
A. sources
B. destinations
C. capacity
D. demand
E. shipping cost

8.

An automobile manufacturer that has eight assembly plants and thousands of dealers throughout the
United States can find the optimal distribution plan by using:
A. linear programming model
B. transportation model
C. weighted factor rating
D. either A or B
E. Global Information Systems

9.

Which of the following is not information needed to use the transportation model?
A. capacity of the sources
B. demand of the destinations
C. unit shipping costs
D. unit shipping distances
E. all of the above are necessary

10. The transportation method is a linear programming technique. Linearity is present in the following
way:
A. The cost of goods shipped from any source to any destination is a linear function of quantity shipped.
B. The cost of goods shipped from any source to any destination is a linear function of the cost per unit.
C. The total cost associated with a given plan is a linear function of shipping costs.
D. Cell evaluations require linear horizontal movements through the matrix.
E. Cell evaluations are linear.

11. Which of the following are assumptions or requirements of the transportation method?
(I) Goods are the same, regardless of source.
(II) There must be multiple sources.
(III) Minimum quantities must be shipped from each source.
(IV) Shipping costs per unit do not vary with the quantity shipped.
A. I and IV
B. II and III
C. I, II, and IV
D. I and III
E. I, II, III, and IV
12. Which of the following is not an assumption of the transportation model?
A. Actual supply and demand must be equal.
B. Shipping costs per unit are constant per unit.
C. Items to be shipped are homogeneous.
D. There is only one transportation route between each source and destination.
E. There is only one transportation mode between each source and destination.
13. Which of the following is the information needed to use the transportation model?
A. A list of the sources and each one's capacity
B. A list of the destinations and each one's demand
C. The unit cost of shipping items from each source to each destination
D. All of the above
E. None of the above
A campaign manager for a political candidate must arrange the shipment of 150 cartons of campaign
buttons from three button producers to three campaign headquarters. The supplies and demands, and the

per-carton transportation costs, are shown below:


14. Which of the following is an objective function for the problem?
A.
B.
C.
D.
E. None of the above.
15. Which of the following is a constraint for the suppliers (button producers)?
A.
B.
C.
D.
E. all of the above
16. Which of the following is a constraint for the customer (campaign headquarters)?
A. 2X11 + 9X21 + X31 = 20
B. 5X12 + 3X22 + 8X32 = 70
C. X11 + X12 + X13 = 50
D. X12 + X22 + X32 = 70
E. all of the above

17. In a transportation problem with three locations and two destinations, the objective function is as follows:
Min 20X11 + 18X21 + 23 X31 + 16X12 + 14X22 + 12X32. How much does it cost to ship one unit from
location 2 to destination 1?
A. 18
B. 12
C. 23
D. 16
E. None of the above.
18. In a transportation problem with three locations and two destinations, the objective function is as follows:
Min 20X11 + 18X21 + 23 X31 + 16X12 + 14X22 + 12X32. How much does it cost to ship one unit from
location 1 to destination 2?
A. 18
B. 12
C. 23
D. 16
E. 14

19. This model indicates that it costs ________ dollars to ship one unit from location(s) _______ to
location(s) ___.
A. 60; I; A, B & C
B. 30; I, II & III; A
C. 5; II; B
D. 9; II; A
E. 7; III; C

20. Suppose the output from the above formulation is as

follows:
How many units are shipped from location II to location C?
A. 0
B. 60
C. 70
D. 80
E. None of the above

ch08s Key
1. TRUE
2. TRUE
3. FALSE
4. TRUE
5. FALSE
6. TRUE
7. E
8. D
9. D
10. A
11. C
12. A
13. D
14. B
15. C
16. D
17. A
18. D
19. D
20. A

ch08s Summary
Category
AACSB: Remember
Blooms: Remember
Blooms: Understand
Difficulty: Easy
Difficulty: Hard
Difficulty: Medium
Learning Objective: 08s-01 Describe the nature of a transportation problem.
Learning Objective: 08s-02 Set up transportation problems in the general linear programming format.
Learning Objective: 08s-03 Interpret computer solutions.
Stevenson - Chapter 08S...
Topic Area: Computer Solutions
Topic Area: Introduction
Topic Area: Location Decisions
Topic Area: Other Applications

# of Questions
20
11
9
2
6
12
7
11
2
22
10
7
2
1