Vous êtes sur la page 1sur 6

1.

All cells contain which of the following:


A.endoplasmic reticulum
B.plasma membrane
C.nucleus
D.mitochondria
2. The control center or brain of the cell is the
A.nucleus
B.mitochondria
C.cell membrane
D.endoplasmic reticulum
3. Plant cells have all of the following except
A.cell wall
B.nucleus
C.choloroplast
D.centrioles
attached to it.
4. Rough ER has
A.nucleoulus
B.golgi apparatus
C.ribosomes
D.chromosomes
5. The thin, flexible barrier around a cell is called the
A.plasma membrane
B.cell wall
C.nuclear envelope
D.cytoplasm
6. The main function of the cell wall is to
A.support and protect the cell
B.store DNA
C.help the cell move
D.direct the activities of the cell
7. Which of the following is the function of the cytoskeleton?
A.helps a cell keep its shape
B.contains DNA
C.surrounds the cell
D.helps make proteins
8. Prokaryotes lack
A.DNA or genetir material
B.a cell membrane
C.a nucleus
D.cytoplasm
9. Which organelle would not be found in animals cells?
A.smooth ER
B.chloroplast
C.mitochondria
D.ribosome
10. Diffusion is the movement of particles from
A.an area of equilibrium to an area of high concentration
B.an area of high concentration to an ara of low concentration
C.an ara of low concentration to an area of high concentraion
D.all of the above
11. A eukaryotic cell contains
A.only ribosomes
B.membrane bound organelles
C.DNA floating in cytoplasm
D.just cytoplasm

12. Diffusion of water is


A.facilitated diffusion
B.active transport
C.osmosis
D.exocytosis
13. Whichi organelle is the "packing center" for the cell?
A.endoplasmic reticulum
B.nucleus
C.lysosome
D.golgi apparatus
14. Which of the following is a saclike structure that stores water?
A.golgi apparatus
B.nucleus
C.vacuole
D.endoplasmic reticulum
15. Which of the following is the "powerhouse" of the cell that breaks down food into energy that the cell
needs?
A.mitochondria
B.vacuole
C.endoplasmic reticulum
D.chloroplast
16. Who discovered "cells" and named them?
A.anton van leewenhoek
B.robert hooke
C.lynn margulis
D.rudolph
17. Which of the following is not found in all cells?
A.genetic material
B.cell membrane
C.vacuoles
D.cytoplasm
18. Which of the following is the site for protein synthesis?
A.cell membrane
B.nucleus
C.ribosomes
D.lysosomes
19. Which of the following is not part of the cell theory?
A.all living things are made of cells
B.cells come from existing cells
C.cells are the basic units of structure and function in all living things
D.all cells contain the same organelles
20. Who proposed that some cell organelles were once a type of bacteria that were free-living?
A.schwann
B.leewenhoek
C.schleiden
D.margulis
21. What is the small dark structure in the nucleus that produces ribosomes?
A.rough ER
B.nucleolus
C.smooth ER
D.chromatin
22. This is the jelly-like substance found in all cells:
A.centrioles
B.cytoskeleton
C.chromosomes

D.cytoplasm
23. These are the folds found inside the mitochondria that give more surface area for energy-releasing
processes to take place:
A.chromosomes
B.cilia
C.cristae
D.cytoskeleton
24. This is a sac-like structure that contains digestive enzymes. it may digest waste materials or even
dead cells.
A.ER
B.lysosome
C.vacuole
D.vesicle
25. This is a series of sac-like tunnels that have ribosomes attached. the main function of this or organelle
is to make and process proteins.
A.nucleus
B.rough ER
C.smooth ER
D.golgi apparatus
26. This is a series of sac-like tunnels without ribosomes. the main function of this organelles is to make
and process lipids.
A.smooth ER
B.nucleus
C.rough ER
D.golgi apparatus
27. This type of diffusion requires the help of protein channels. it allowas for diffusion of large molecules
like glucose through the plasma membrane.
A.osmosis
B.diffusion
C.active transport
D.facilitated diffusion
28. This is considered to be the opposite of diffusion because it moves molecules from an area of low
concentration to high concentration. the cell must use energy to make this happen.
A.diffusion
B.osmosis
C.active transport
D.facilitated diffusion
29. This is an active transport process where the plasma membrane forms a pouch to surround
something and bring it into the cell:
A.osmosis
B.endocytosis
C.exocytosis
D.facilitated diffusion
30. This is an active transport process where a vesicle inside the cell fuses with the plasma membrane to
release contents to the outside of the cell:
A.exocytoses
B.pinocytosis
C.phagocytoses
D.endocytoses
31. The smallest unit of structure and function that maintains all the charateristics of life:
A.nucleus
B.tissue
C.organism
D.cells
32. These organic compounds are found floating around in a sea of phospholipids. they sometimes for
channels or pumps for moving substances in and out of the cell:

A.carbohydrates
B.proteins
C.nucleic acids
D.lipids
33. Which of the following term is not similar to the other three:
A.endocytoses
B.phagocytosis
C.exocytosis
D.pinocytosis
34. Which of the following best describes the lipid bilayer present in the plasma membrane?
A.phospholipieds in single layer with heads facing outside the cell
B.phospholipids in double layer with heads of both layers meeting in middle
C.phospholipids in single layer with heads facing inside the cell
D.phospholipids in double layer with tails facing each other and heads on both the inside and outside of
the cell
35. Which of the following is not supporting evidence of the endosymbiont theory?
A.mitochondria and chloroplasts have their own DNA
B.mitochondria and chloroplasts are only found in eukaryotic cells
C.mitochondria and chloroplasts may reproduce
D.mitochondria and chloroplasts are similar in size to prokaryotic cells
36. Which of the following is not true of the fluid mosaic model?
A.proteins float among the phospholipids
B.carbohydrate chains may extend off of the plasma membrane
C.cholesterol damages the plasma membrane
D.phopholipids may move around
37. Which of the following describes a cell that has an equal amount of solute as its environment?
A.hypotonic
B.hypertonic
C.isotonic
D.osmotic
38. Which of the following is not found in all cells?
A.DNA
B.plasma membrane
C.cytoplasm
D.lysosome
39. Which of the following is the site of photosynthesis?
A.smooth ER
B.chloroplast
C.mitochondria
D.cytoplasm
40. Which of the following scientists discovered that all animals have cells?
A.leewenhoek
B.virchow
C.schwann
D.schleiden
41. Which of the following is instrumental in helping a cell maintain homeostasis?
A.cytoskeleton
B.cell wall
C.nucleus
D.plasma membrane
42. Which of th efollowing contains instructoins for making a protein?
A.golgi apparatus
B.rough ER
C.nucleus
D.ribosome

43. Which of the following is located on the very most outside of a plant cell?
A.centrioles
B.cell wall
C.plasma membrane
D.vacuole
44. Which of the following is not found in an animal cell?
A.large central vacuole
B.cell wall
C.chloroplast
D.chlorophyll
45. Which of the following was not visible under the microscopes at maroa forsyth when viewing cells?
A.chloroplasts
B.nucleus
C.cytoplasm
D.DNA strands

14.

Membrane proteins can perform each of the following functions except:


a.
serve as carriers during transport
b.
function as enzymes
c.
determine the fluidity of the membrane
d.
act as receptors for hormones

15.

Integral proteins of the cell membrane have all of the following properties except:
a.
are deficient in hydrophobic amino acids
b.
often have carbohydrate groups exposed on the extracellular surface
c.
can allow passage of small polar molecules
d.
can move laterally in the cell membrane

16.

One function of agranular (smooth) endoplasmic reticulum is to:


++
a.
store Fe in bone marrow cells
b.
synthesize proteins which are to be exported from secretory cells
c.
synthesize triglyceride in intestinal epithelial cells
d.
store glycogen in liver cells

17.

Lysosomes are cell organelles which:


a.
modify and sort proteins which are to be exported from the cell
b.
produce hydrogen peroxide
c.
can digest proteins ingested by phagocytosis
d.
contain the enzymes of the Krebs cycle

18.

Ribosomal RNA is synthesized in the:


a.
centromere
b.
centrosome
c.
centriole
d.
nucleolus

19.

Which of the following is a function of microtubules?


a.
forming a structural component of cilia
b.
bind adjacent cells together
c.
contracting to alter shape of cell
d.
provide low resistance pathways between adjacent cells

20.

Which of the following structures is surrounded by a double membrane?


a.
cell
b.
mitochondrion
c.
peroxisome
d.
lysosome

21.

Which of the following structures is responsible for putting protein together with RNA to make
ribosomal subunits?
a.
endoplasmic reticulum
b.
nucleolus
c.
Golgi apparatus
d.
none; they assemble spontaneously in the cytoplasm

22.

Which of the following subcellular structures does not include membranes?


a.
Golgi apparatus
b.
centriole
c.
pinocytotic vesicles
d.
smooth endoplasmic reticulum

23.

Which of the following structures does not contain microtubules?


a.
microvilli
b.
cilia
c.
flagella
d.
the axon of the neuron

24.

Which of the following structures has the largest percentage of ribonucleic acid (RNA) as a
structural component?
a.
ribosome
b.
nucleus
c.
nucleolus
d.
Golgi apparatus

25.

Which of the following cellular structures contains the enzymes and coenzymes required for
oxidative phosphorylation?
a.
mitochondrion
b.
smooth endoplasmic reticulum
c.
cell membrane
d.
cytoplasm

26.

Which of the following structures is responsible for digestion of cell contents after the death of a
cell?
a.
mitochondrion
b.
Golgi apparatus
c.
secretory vesicle
d.
lysosome

Answers:
14. c

15. a

16. c

17. c

18. d

19. a

20. b

21. b

22. b

23. a

24. a

25. a

26. d