Vous êtes sur la page 1sur 36

Dr.G.R.

Damodaran College of Science


(Autonomous, affiliated to the Bharathiar University, recognized by the UGC)Reaccredited at the 'A' Grade Level by the NAAC and ISO 9001:2008 Certified
CRISL rated 'A' (TN) for MBA and MIB Programmes
III MCA [2012-2015] (Batch)
Semester V
Elective:Network Administration-554U1
Multiple Choice Questions.
1. To deploy product performance policies so as to create a____________.
A. competitive advantage or correct a disadvantage
B. advantage or correct a disadvantage
C. competitive advantage
D. correct a disadvantage
ANSWER: A
2. The primary function of the data link layer is ________.
A. addressable units of information
B. transfer of addressable units of information
C. transfer of addressable units
D. transfer of addressable information
ANSWER: B
3. The lower layer infrastructure providing the end to end services responds for________
A. transfer data
B. data transfer layer
C. data transfer
D. data
ANSWER: C
4. The upper layer infrastructure providing the application services responsible for ________
A. information transfer
B. transfer information
C. information transfer system
D. information transfer data
ANSWER: A
5. The local area network is implement many different services in order to provide communication
between_________
A. all types of devices that can be connected to them
B. all types of devices that can be connected
C. all types of devices connected to them
D. types of devices that can be connected to them
ANSWER: A
6. The ISO LAN frame work allows a variety of independently developed computer communication

devices to interpolate________
A. Communication point to point
B. communications from point to point
C. communications from point
D. from point to point
ANSWER: B
7. The presentation layer may transform this item in various and possibly _____
A. a header to the front
B. add a header
C. Add a header to the front
D. headers to the front
ANSWER: C
8. The key idea throughout is that although the actual data transmission is______
A. vertical one
B. perpendiculars
C. horizontal
D. Vertical
ANSWER: D
9. An overall improvement in productivity has been reported when OSI is used _______
A. together with other standards for data formats
B. with other standards for data formats
C. together with other standards
D. together for data formats
ANSWER: A
10. The international standardization is well established for many technologies in __________
A. field as information processing and communication
B. diverse field as information processing and communication
C. as information processing and communication
D. field as information processing diverse
ANSWER: B
11. The computer industry offers a good example of technology that needs quickly and
progressively_________
A. to be standardize at the global level
B. standardize at the global level
C. be standardize at the global
D. be standardize at the global level
ANSWER: A
12. The ITU-T means_________
A. international telecommunication union telecommunication
B. international telecommunication union telecommunication standardization sector
C. international telecommunication standardization sector
D. .international union telecommunication standardization sector
ANSWER: B
13. The FCC means_______

A. communications commission
B. federal communications
C. federal communications commission
D. .federal commission
ANSWER: C
14. The international agreement provides for national identification of a broad cast station by _________
A. first letter to first two letter of its call sign
B. first two letter of its call sign
C. first letter to first two letter
D. letter to first two letter of its call sign
ANSWER: A
15. ETSI means________
A. European telecommunications standards institute
B. European communications standards institute
C. European telecommunications standards
D. European standards institute
ANSWER: A
16. The cost effectiveness of using the public switched network for video and Data transmission will be a
tremendous_______
A. boom to business
B. boom to business and institutions
C. business and institutions
D. business
ANSWER: B
17. The purpose of this working group is to set the direction and assure coordination of our global
_________
A. standard programs in the committees around the world
B. standard programs
C. standard programs in the committee
D. standard programs committees around the world
ANSWER: A
18. The internet protocols fit in a much less rigidly defined frame work with no formally defined layers
but___________
A. use of lower protocols by higher protocols
B. hierarchical use of lower protocols by higher protocols
C. hierarchical use of lower protocols
D. lower protocols by higher protocols
ANSWER: B
19. Traditional or conventional routing can be incorporated in _________
A. switching with some minor twists
B. .layer three switching
C. .layer three switching with some minor twists
D. .layer three switching with minor twists
ANSWER: C

20. The exploding bandwidth demands have led to the revolution in_________
A. LAN technologies
B. N technologies
C. Technologies of communication
D. WAN technologies
ANSWER: A
21. With the rise of corporate intranet unpredictable traffic patterns are replacing _________
A. standard 80 percent local 20 percent backbone traffic planning assumption
B. 80 percent local 20 percent backbone traffic planning assumption
C. standard 80 percent local 20 percent backbone traffic planning
D. standard 80 percent local 20 percent backbone
ANSWER: A
22. Organizations need to leverage their existing network infrastructures while _______
A. providing for new investments
B. simultaneously providing for new investments
C. simultaneously providing for new
D. for new investments
ANSWER: B
23. The introduction of advanced highly involved switching routing capabilities layer 3 switching represent
a__________
A. shift in the route every where model
B. dramatic shift in the route every where 3
C. dramatic shift in the route every where model
D. dramatic shift in the route
ANSWER: C
24. The knowledge of layering in critical for the strategic and critical deployment of ________
A. both networking and information technologies
B. both networking and information
C. information technologies in the organization
D. both networking and information technologies in the organization
ANSWER: D
25. In data networks continue to converge, blurring the once clear demarcation between_______
A. communication
B. telecommunication
C. communication and tale communication
D. communication and telephone
ANSWER: C
26. To understand layer 3 switching a quick overview of layering is needed layering the schemes provide
__________
A. guidelines rather than strict rules for delegating
B. guidelines rather than strict rules for delegating networking functionality
C. guidelines rather than strict rules
D. strict rules for delegating networking functionality
ANSWER: B

27. Layer 2 switching also called_____


A. bridging
B. bridging and switching
C. bridging and routing
D. bridging and layering
ANSWER: A
28. Lower layer infrastructure providing the end to end services_______
A. responsible for data transfer
B. for data transfer
C. responsible for data
D. responsible for transfer
ANSWER: A
29. Replace a the patch cord with cord constructed from patch cable that _____
A. the enhanced Cat 5 specification
B. meets the enhanced Cat 5 specification
C. meets the enhanced Cat 5
D. meets the Cat 5 specification
ANSWER: B
30. A new cable installation for gigabit Ethernet card should be a _______
A. Cat5 cable
B. enhanced Cat5 cable
C. enhanced Cat5
D. enhanced cable
ANSWER: B
31. Each half duplex collision domain can support only one _______
A. half duplex
B. duplex repeater
C. repeaters
D. half duplex repeater
ANSWER: D
32. The fast Ethernet specification calls for three types of transmission schemes over ___________
A. various wire
B. various wire media
C. various media
D. various wire media types
ANSWER: B
33. For a LAN traffic mounts and image and data fields expand that every dedicated file _______
A. 10 or 20 mbps pipes are enough
B. 20 mbps pipes are enough
C. 120 mbps pipes are enough
D. 10 mbps pipes are enough
ANSWER: A
34. The fast Ethernet is suited to atypical corporate network with several ____
A. different departments are workgroups

B. different workgroups
C. departments are workgroups
D. workgroups
ANSWER: A
35. The traditional mix of 10 and 100 mbps full and half duplex switches, hubs, and adapters _______
A. can create difficult network inventory and management problems
B. can create difficult network inventory and management
C. can create difficult inventory and management problems
D. create difficult network inventory and management problems
ANSWER: A
36. Auto sensing logic cables fast Ethernet adapters, hubs, and switches to tell wither attached _________
A. equipments can transmit at 10 mbps
B. equipments can transmit at 100 mbps
C. equipments 10 or 100 mbps
D. equipments 100 mbps
ANSWER: C
37. Multimedia and video applications demand as much as________
A. 1.5 mbps of continuous bandwidth
B. 5 mbps of continuous bandwidth 3
C. 15 mbps of continuous bandwidth
D. 10 mbps of continuous bandwidth
ANSWER: A
38. Implementing fast Ethernet to increase performance in the next logical step _________
A. high traffic devices can be connected
B. high traffic devices can be connected to switches
C. high traffic devices
D. traffic devices can be connected to switches
ANSWER: B
39. The single biggest change in the network design in fast Ethernet is_______
A. smaller collision
B. smaller domain
C. smaller collision domain
D. collision domain
ANSWER: C
40. The possibility for this jabber is uncertain considering that the different forms as_________
A. Ethernet use of different signal formats in transmission
B. Ethernet use of different signal formats
C. Ethernet use of different signal in transmission
D. Ethernet use signal formats in transmission
ANSWER: A
41. The first factor is the potential for decreased tale communication costs _____
A. with the TDM
B. with the TDM feature
C. TDM feature

D. the TDM feature


ANSWER: B
42. The prevailing protocol in todays T1 networks in the ______
A. DS1/D41 protocol
B. DS1/D4 protocol
C. . DS1/D42 protocol
D. DS1/D43 protocol
ANSWER: D
43. The DS1 signal is employed with full duplex transmission facility______
A. four
B. two
C. five
D. .three
ANSWER: A
44. Layer 2 switching also called________________.
A. bridging
B. badging
C. network
D. layer
ANSWER: A
45. The DS1 signal is employed with full duplex transmission facility________
A. either physically or logically
B. either physically or logically
C. either physically or logically
D. either physically or logically
ANSWER: A
46. In order to maintain synchronization with a T1 network common carriers require a minimum ________
A. .2.number of 1 bits
B. number of 1 bits within the given amounts
C. 1 bits within the given amounts
D. 2. the given amounts
ANSWER: B
47. Once the DSI bitstream is framed the next step is to drive logic channels from the _________
A. physical serial bit
B. serial bit stream
C. physical serial bit
D. physical serial bit stream
ANSWER: D
48. In the world of telephony , signaling refers to the ________
A. process of establishing
B. process of establishing1
C. process of establishing2
D. process of establishing3
ANSWER: A

49. An alternative approach to these methods of signaling is ______________


A. common channel signaling
B. common channel signaling1
C. common channel signaling2
D. common channel signaling3
ANSWER: A
50. The present standard for transmitting digital voice across wire in pulse code modulation are referred to
as ______________
A. 2.G.711
B. 2.G.7111
C. 2.G.7112
D. 2.G.7113
ANSWER: A
51. The PCM is derived from the old nyquist theorem developed by a ______________
A. . bell labs1
B. bell labs
C. MITbs
D. labs
ANSWER: B
52. The CODEC located inside in the channel bank on the remote side will converter the______________
A. T1.bit stream1
B. T1.bit stream2
C. T1.bit stream
D. T1.bit stream3
ANSWER: C
53. The difference between successive samples in regard to change in ______________
A. voice pattern and quality
B. voice pattern
C. pattern and quality
D. quality
ANSWER: A
54. Data transmission over a circuit capable of transmitting in one preassigned direction only is
called_______________.
A. simplex transmission
B. complex transmission
C. simple
D. transmission
ANSWER: A
55. The signaling bits within framed DS1 are used to identify______________
A. called and calling situations
B. called and calling situations1
C. called and calling situations
D. called and calling situations3
ANSWER: A

56. The faulty equipment of t1 can cause errors when components fails or______________
A. .They operate outside
B. They operate outside of manufacturers
C. They operate outside of manufacturers specifications
D. They operate outside specifications
ANSWER: C
57. The improper connections or configurations can create_______
A. transmission errors1
B. transmission errors2
C. transmission errors3
D. transmission errors
ANSWER: D
58. There are two methods to perform out of servicing on 1 are______________
A. loop back testing and end to end testing
B. loop back testing and end to end testing1
C. loop back testing and end to end testing2
D. loop back testing and end to end testing3
ANSWER: A
59. The data link channel is used in two basic modes are______________
A. bit oriented and the message
B. .bit oriented and the message oriented mode
C. bit oriented and the message oriented model
D. bit oriented and the message oriented mod
ANSWER: B
60. SONET provides welcome relief from the growing bandwidth______________
A. problem in the WAN
B. problem in the WAN/LAN
C. problem in the WAN/MAN
D. problem in the WAN/ARC
ANSWER: A
61. SONET has more important and obivious advantages over ______________ .
A. higher band width networking schemes1
B. higher band width networking schemes2
C. . higher band width networking schemes3
D. higher band width networking schemes
ANSWER: A
62. SONET was first considered by BELL Telephone labs in ______________
A. 1990
B. 1980
C. 1991
D. 1992
ANSWER: B
63. The bell core proposal was based on the following assumptions about______________

A. the future direction


B. the future direction of the telecommunication network1
C. the future direction of the telecommunication network
D. the future direction of the telecommunication network2
ANSWER: C
64. OC-N This term refers to the sonnet transmission characteristics of the______________
A. N th level transmission link
B. N th level transmission link1
C. N th level transmission link2
D. N th level transmission link3
ANSWER: A
65. PAYLOAD this term refers to indicate the data within______________
A. A SONET frame1
B. A SONET frame2
C. A SONET frame3
D. A SONET frame
ANSWER: D
66. The destination of STS refers to the electrical side of ______________
A. a.SONET1
B. a.SONET2
C. a.SONET
D. a.SONET3
ANSWER: C
67. The distance limits are strictly imposed by the various standards on the distance ______________
A. that sonnet signals can travel electrically
B. that sonnet signals
C. that signals can travel electrically
D. that can travel electrically
ANSWER: A
68. The transmission on fiber optic ;links the STS -1 structure is converted and an______________
A. optical carrier level is 1
B. optical carrier level is 1
C. optical carrier level is 2
D. optical carrier level is 3
ANSWER: B
69. The basic building block of the SONET digital transmission hierarchy is called the______________
A. . STS-LEVEL 1
B. STS-LEVEL 12
C. STS-LEVEL 1
D. STS-LEVEL 13
ANSWER: C
70. The SONET like most telecommunication -networking protocols______________
A. a layered architecture1
B. a layered architecture2

C. a layered architecture3
D. a layered architecture
ANSWER: D
71. The data characteristics such as repetitive patterns can force equipments to create________
A. pattern dependent jitter
B. pattern dependent jitter and code errors
C. pattern dependent jitter and code
D. pattern dependent jitter and errors
ANSWER: B
72. In 1985 the bell core proposed to the ANSI T1X1 group a network______________
A. solution for fiber system
B. solution for fiber
C. solution for fiber system standardization
D. solution system standardization
ANSWER: C
73. Bell core proposed a digital signal transmission hierarchy called ____
A. SYSTRAN
B. . SYSRAN
C. SSTRAN
D. YSTRAN
ANSWER: A
74. The situations led to a strong tendency among carriers to choose a single ______________
A. supplier of fiber systems
B. fiber systems
C. supplier to fiber systems
D. supplier fiber systems
ANSWER: A
75. Full duplex ethernet can provide almost twice the bandwidth of ____________.
A. traditional ethernet networks
B. ethernet networks
C. traditional ethernet
D. traditional networks
ANSWER: A
76. In august of 1985 the T1X1 committee called out a proposal document on the ______________
A. sonnet
B. principle
C. sonnet principle
D. sonnet principle t1
ANSWER: C
77. SONET will remain channelized as a ______________
A. Tlink
B. T-carrier
C. carrier link
D. T-carrier link

ANSWER: D
78. Phase II addressed the problem associated with ______________
A. OAM&P
B. OAM&P functions
C. P functions
D. M&P functions
ANSWER: B
79. Switching equipment will eventually accommodate______________
A. a direct optical interface
B. a direct
C. optical interface
D. a optical interface
ANSWER: A
80. In 1984 the MCI company proposed an interconnecting fabric of multiple carrier and manufacturer
fiber optic connections to the ______________
A. ICC
B. ICCE
C. ICE
D. ICCEE
ANSWER: B
81. The STS frame is transmitted one row at a time ______________
A. top to bottom and left to right
B. top to bottom
C. top to left to right
D. bottom and left to right
ANSWER: A
82. While SONET is a layered architecture is mainly deals with the physical layer of______________
A. OSI reference
B. OSI reference model
C. OSI model
D. .OSI reference model layer
ANSWER: B
83. The path layer represents actual network services between______________
A. SONET
B. SONET multip
C. SONET multiplexing
D. multiplexing
ANSWER: C
84. BIP is an abbreviation for______________
A. bit inter parity
B. bit interleaved
C. bit parity
D. bit interleaved
ANSWER: A

85. DCC is an abbreviation for ______


A. data
B. data channel
C. data communication
D. data communication channel
ANSWER: D
86. The pointer action byte is allocated to______________
A. compensate
B. for the SPE
C. compensate for the SP
D. compensate for the SPE
ANSWER: D
87. The BIP-8 is used for ______________
A. STS-1 error monitoring
B. STS-1 error
C. STS-2 error monitoring
D. STS-3 error monitoring
ANSWER: A
88. The byte is used to carry the synchronization status of the SONET device______________
A. S1
B. S2
C. S13
D. S4
ANSWER: A
89. The first two bites of the last row of the sonnet frame is used for ______________
A. S1
B. S1 and M0
C. M0
D. S1 and M00
ANSWER: B
90. In addition to user data the SPE contains______________
A. POH bytes
B. POH
C. PO n bytes
D. PON bytes
ANSWER: A
91. The concatenation is used when data are too fast to fit within an______________
A. STS-1
B. STS-1 frame
C. frame
D. STS-1 frame tech
ANSWER: B
92. How many tributary sizes currently defined in ______________

A. SONET
B. SONEET
C. SONY
D. SONETT
ANSWER: A
93. A DS3 can be mapped directly on to an STS -1 without concern for any______________
A. DSS
B. DS1S inside
C. DS1
D. DS1 inside
ANSWER: B
94. VT3 carries enough bandwidth to transport a ______________
A. DISC
B. DISCC signal
C. DISC signal
D. DIS signal
ANSWER: C
95. Today it would be difficult for us to imagine life______________
A. without a telephone
B. with a telephone
C. a telephone
D. telephone
ANSWER: A
96. The concept of an integrated services digital network began to evolve in the early______________
A. 1970 .
B. 1980
C. 1990
D. 1870
ANSWER: A
97. The main telephone network were being converted from analog speech in ti digital transmission
______________
A. to remove
B. to remove distortion
C. remove distortion
D. distortion
ANSWER: B
98. The new digital system did not extend the ______________
A. .local looping
B. local looped
C. local loop
D. loop
ANSWER: C
99. The ISDN is directed primarily towards the standardization of the interface services of a __________
A. digital network

B. public network
C. network
D. public digital network
ANSWER: D
100. The direct cut of band signaling makes possible a class of ______________
A. new services
B. services
C. new services 1
D. new services only
ANSWER: A
101. There are two types of public networks______________
A. the telephone network and telex network
B. the telephone network and telex
C. the telephone and telex network
D. telephone network and telex network
ANSWER: A
102. The next phase of development was inspired by ______________
A. rise of computers
B. the rapid rise of computers
C. the rapid rise
D. the rapid computers
ANSWER: B
103. The elimination of multiple analog digital conversions ______________
A. increase the quality
B. the quality of transmission
C. increase the quality of transmission
D. increase the transmission
ANSWER: B
104. The direct out of band signaling makes possible of a ______________
A. class new service
B. class new
C. class service
D. class new service 1
ANSWER: A
105. The call control employed for ISDN ______________
A. uses explicit
B. uses explicit messages
C. uses messages
D. uses explicit messages in isdn
ANSWER: B
106. In a noisy environment both the analog signal and the______________
A. noise
B. noise amplified
C. noise are amplified

D. amplified
ANSWER: C
107. ISDN is an all digital telecommunications technology that can simultaneously
transmit______________
A. voice conversation and data
B. voice conversation and calls
C. voice conversation
D. voice conversation and data calls
ANSWER: D
108. The combined BRI is often referred to simply as ______________
A. 2BD
B. 2BD1
C. 2BD2
D. 2BD3
ANSWER: A
109. Even higher ISDN performance can be achieved by using______________
A. inverse
B. inverse multiplexing
C. multiplexing
D. . inverse multiplexing even
ANSWER: B
110. The PPP stands for______________
A. point to point protocol
B. point to point
C. point protocol
D. point to point protocol2
ANSWER: A
111. In parallel development the main telephone network were being converted ______________
A. analog speech into digital
B. analog speech into digital transmission
C. analog speech
D. .speech into digital transmission
ANSWER: B
112. The ISDN is directed primarily toward the standardization of the______________
A. interfaces
B. interfaces and services
C. interfaces services of a public network
D. interfaces and services of a public
ANSWER: C
113. The bearer service capabilities offered by ISDN are ______________
A. speech 3.1
B. speech 3.1 kHz
C. 1 kHz audio
D. speech 3.1 kHz audio

ANSWER: D
114. ARP Stands for___________.
A. address resoloution protocol
B. address resoloution protocol1
C. address resoloution protocol2
D. address resoloution protocol3
ANSWER: A
115. The terminal equipment functional group provides functions under taken by ______________
A. such equipment as digital
B. such equipment as digital telephone
C. digital telephone
D. as digital telephone
ANSWER: B
116. The R reference point is the functional interface between a ______________
A. non ISDN terminal
B. terminal and an adapter
C. non ISDN terminal and an adapter
D. non ISDN terminal as
ANSWER: C
117. The T reference point is the functional interface seen by the user interface ______________
A. ISDN configured
B. ISDN configured equipment1
C. ISDN configured equipment2
D. ISDN configured equipment
ANSWER: D
118. The U reference point also called the interface on the network______________
A. side of the NT
B. side of the NTS
C. side of the NT1
D. side of the NT2
ANSWER: A
119. The V reference point is the functional interface between the______________
A. central office1
B. central office
C. central office2
D. central office3
ANSWER: B
120. COM stands for_______________.
A. continuation of message
B. message
C. continuation of message1
D. continuation of message4
ANSWER: A

121. The primary rate access is provided with the time division multiplexed signals over______________
A. four wire
B. copper circuits
C. four wire circuits
D. four wire copper circuits
ANSWER: D
122. For single mounting the NT will connect to the network through a miniature ______________
A. eight position jack
B. eight position jack2
C. eight position jack3
D. eight position jack4
ANSWER: A
123. The term bearer capabilities describes ______________
A. the nature speech or data call 1
B. the nature speech or data call
C. the nature speech or data call2
D. the nature speech or data call3
ANSWER: B
124. Echo cancellation is the technique used in north America for______________
A. the ISDN digital subscriber line1
B. the ISDN digital subscriber line
C. the ISDN digital subscriber line2
D. the ISDN digital subscriber line65
ANSWER: B
125. The bit rate access which is the physical layer specified in ______________
A. 4.I.4301
B. 4.I.4302
C. 4.I.4303
D. 4.I.430
ANSWER: D
126. The X.25 packet switched network service over the______________
A. D1 channel
B. D1 channel1
C. D1 channel2
D. D1 channel3
ANSWER: A
127. The LAPD link layer protocol provides for statistical multiplexing______________
A. three types
B. three types of information
C. types of information
D. .two types of information
ANSWER: B
128. SAPI stand for______________
A. the service access point identifier1

B. the service access point identifier1


C. the service access point identifier
D. the service access point identifier3
ANSWER: C
129. TEI stands for______________
A. the terminal endpoint identifier1
B. the terminal endpoint identifier2
C. the terminal endpoint identifier3
D. the terminal endpoint identifier
ANSWER: D
130. A command response bit that indicates whether the frame is from______________
A. TE
B. TEe
C. TEE
D. TEEEE
ANSWER: A
131. All the frames also include a poll final bit ______________
A. in a command1
B. in a command2
C. in a command
D. in a command3
ANSWER: C
132. The information frames also include a number of______________
A. sequence number1
B. sequence number2
C. sequence number
D. sequence number3
ANSWER: C
133. Once a layer is open or activated the ______________
A. TE requests 1
B. TE requests2
C. TE requests3
D. TE requests
ANSWER: D
134. The switch can send information frames to the TE containing___
A. X.25 or Q.931 signalling
B. X.25 or Q.932 signalling
C. X.25 or Q.9312 signalling
D. X.25 or Q.9313 signalling
ANSWER: A
135. The protocol discriminator field identifies ______________
A. the protocol for this packet1
B. the protocol for this packet
C. the protocol for this packet2

D. the protocol for this packet3


ANSWER: B
136. The message type field identifies the ______________
A. function of the signaling message1
B. function of the signaling message2
C. function of the signaling message
D. function of the signaling message4
ANSWER: C
137. CS stands for______________.
A. convergence sublayer
B. convert layer
C. sublayer
D. cell layer
ANSWER: A
138. The flag indicates whether______________
A. the originator
B. the originator or destination
C. the destination
D. the original destination
ANSWER: B
139. The information elements fields carry supplementary implementation______________
A. for the message1
B. for the message2
C. for the message
D. for the message3
ANSWER: C
140. The purpose of the cause information elements is to describe______________
A. the reason for generating
B. the reason for generating certain images
C. the reason for certain images
D. reason for generating certain images
ANSWER: B
141. The types of devices described in isdn data communication issues ______________
A. use rate adaption
B. use rate adaption1
C. use rate adaption2
D. use rate adaption3
ANSWER: A
142. Sixteen years of research into cost effective applications of ISDN to data
applications______________
A. to serve embedded base of terminials1
B. to serve embedded base of terminals
C. to serve embedded base of terminals2
D. .to serve embedded base of terminals3

ANSWER: B
143. NIU stands for______________
A. north american user group1
B. north american user group2
C. north american user group
D. north american user group4
ANSWER: C
144. The multicarrier modem with speeds of ______________
A. 1.19.2 kbps
B. 119.2 1kbps
C. 1.19.22 kbps
D. 1.19.23 kbps
ANSWER: A
145. Network delivery of the calling number of an ______________
A. incoming call1
B. incoming call
C. incoming call2
D. incoming call3
ANSWER: B
146. To develop agreements and tests to accomplish efficiency ______________
A. by enhancing1
B. by enhancing2
C. by enhancing
D. by enhancing3
ANSWER: C
147. With the use of echo cancellation the digital transmission occurs in______________
A. both direction1
B. both direction2
C. both direction3
D. both direction
ANSWER: D
148. The near and echo arises between the senders hybrid ______________
A. and the cable
B. and the cables
C. and the cable wire
D. the cable
ANSWER: A
149. The ISDN basic rate line code now specified by the ______________
A. ECSAA
B. ECSA
C. ECSA1
D. .ECSA2
ANSWER: B

150. The ISDN uses a data bit stream composed of two______________


A. 3.164.kbps
B. 3.264.kbps
C. 3.64.kbps
D. 4.kbps
ANSWER: C
151. To describe the transmission technique used to support full duplex service on ______________
A. a single twisted wire pair
B. a single twisted wire
C. a single twisted pair
D. a single twisted
ANSWER: A
152. The physical transmission method defines the line code to be used and the ______________
A. special composition of the transmitted
B. special composition of the transmitted signal
C. special composition
D. special composition of signal
ANSWER: B
153. The use of technique in isdn was has a total user rate of ______________
A. 144. 4kbps
B. 144.3 kbps
C. .144 1 kbps
D. 144 kbps
ANSWER: D
154. The selection of the line code is critical to the ______________
A. performance
B. performance of the loop
C. performance loop
D. the loop
ANSWER: B
155. Employing bit rates greater than 2mbps access can be based on ______________
A. single fiber optical network
B. single fiber optical network1
C. single fiber optical network2
D. single fiber optical network3
ANSWER: A
156. The goal of B-ISDN is to define the user network ______________
A. . interface to the network1
B. interface to the network
C. interface to the network2
D. interface to the network3
ANSWER: B
157. ATM stands for______________
A. asynchronous transfer mode

B. asynchronous transfer modem


C. asynchronous transfer modulus
D. asynchronous transfer model
ANSWER: A
158. STM stands for______________
A. synchronous transfer model
B. synchronous transfer mode
C. synchronous transfer modem
D. synchronous transfer mod
ANSWER: B
159. Abbreviation of ATD______________
A. .asynchronous time division1
B. asynchronous time division2
C. asynchronous time division
D. asynchronous time division3
ANSWER: C
160. The information payload capacity is ______________
A. 1255ms
B. 12555ms
C. 125ms
D. 1256ms
ANSWER: C
161. ASR stands for ______________
A. automatic system recovery
B. automatic system recover
C. automatic system
D. system recovery
ANSWER: A
162. The flexibility and scalability of ATM indicates______________
A. .ATM will be around
B. ATM will be around for a long time
C. ATM be around for a long time
D. for a long time
ANSWER: B
163. The ATM creates simplified network ______________
A. management1
B. management2
C. management
D. management3
ANSWER: C
164. ATM will have along architectural ______________
A. life time1
B. life time2
C. life time3

D. life time
ANSWER: D
165. The asynchronous transfer mode is an extremely ______________
A. highspeed1
B. highspeed
C. highspeed100
D. highspeed1000
ANSWER: B
166. The ATM works by breaking information in fixed length of______________
A. 53 bytes data
B. 53 bytes cell
C. 53 bytes data cell
D. 53 bytes data cellular
ANSWER: C
167. ATM has a benefit of compatibility because it not based on a ______________
A. specific type
B. specific type1
C. specific type2
D. specific type3
ANSWER: A
168. ATM protocol is a ______________
A. connection protocol
B. connection oriented protocol
C. connection oriented
D. connection oriented protocol 1
ANSWER: B
169. ATM was designed for the user and the network provider who required ______________
A. guaranteed real time transmission
B. guaranteed real time transmission1
C. guaranteed real time transmission2
D. guaranteed real time transmission3
ANSWER: A
170. The ATM network consists of a set off ATM switches interconnected by______________
A. point to point
B. point to point ATM
C. point ATM
D. point to point ATM 1
ANSWER: B
171. In the call header format GFC means______________
A. generic flow control
B. generic flow controls
C. generic flow control circuit
D. generic flow control flow
ANSWER: A

172. It is necessary to specify which requirements are wanted ______________


A. for a connection1
B. for a connection
C. for a connection2
D. for a connection3
ANSWER: B
173. The two watchwords of ATM are______________
A. configurablity
B. flexibility
C. configurablity and flexibility
D. configurablity and flexib
ANSWER: C
174. It is impossible to transmit connectionless data in ______________
A. ATM1
B. ATM2
C. ATM3
D. ATM
ANSWER: D
175. The ATM switches are built in the ______________
A. switching matrix techniques
B. switching matrix techniques1
C. switching matrix techniques2
D. switching matrix techniques3
ANSWER: A
176. SAR stands for______________
A. segmentation and reassemble
B. segmentation and reassembly
C. segmentation
D. reassembly
ANSWER: B
177. The convergence layer of AAL is responsible for providing______________
A. service interface1
B. service interface2
C. service interface
D. service interface3
ANSWER: C
178. A PVC is a connection set up by some______________
A. external mechanism
B. external mechanism1
C. external mechanism2
D. external mechanism3
ANSWER: A
179. An SVC is a connection setup automatically ______________

A. trough a signal
B. trough a signal protocol
C. a signal protocol
D. trough a protocol
ANSWER: B
180. Point to Point system indicates______________
A. . connection users
B. end to end users
C. connection between end to end users
D. connection end only
ANSWER: C
181. MID stands for ______________
A. message identifier1
B. message identifier2
C. . message identifier3
D. message identifier
ANSWER: D
182. The point to multipoint connection connect ______________
A. a single source and a end system1
B. a single source and a end system
C. a single source and a end system2
D. a single source and a end system3
ANSWER: B
183. VP-multicasting defines______________
A. mechanism of multipoint to multipoint1
B. mechanism of multipoint to multipoint2
C. mechanism of multipoint to multipoint
D. mechanism of multipoint to multipoint4
ANSWER: C
184. A point to point device with an external device known as______________
A. multicast server1
B. multicast server2
C. multicast server3
D. multicast server
ANSWER: D
185. CONS stands for______________
A. connection oriented network services
B. connection oriented network services1
C. connection oriented network services2
D. connection oriented network services3
ANSWER: A
186. A PVC connection may be established by______________
A. physical writing1
B. physical writing

C. physical writing2
D. 2. physical writing3
ANSWER: B
187. PVC Stands for_____________.
A. permanent virtual circuit
B. virtual circuit
C. permanent circuit
D. circuit
ANSWER: A
188. The ATM forum greatly simplified the ______________
A. 1.q.2931
B. 1.q.29312
C. 1.q.29313
D. 1.q.29314
ANSWER: A
189. The ATM forum in 1995 standardized a ______________
A. new signaling
B. new signaling
C. new signaling capability ATM
D. new signaling capability
ANSWER: D
190. the most important contribution of UNI 3.0/3.1 in terms of ______________
A. inter networking across the ATM
B. inter networking across the ATM1
C. inter networking across the ATM2
D. inter networking across the ATM3
ANSWER: A
191. The peer model does not require such address ______________
A. resolution protocol
B. resolution protocol1
C. resolution protocol2
D. resolution protocol3
ANSWER: A
192. An alternate model sought to decouple the ATM layer from______________
A. any existing protocols
B. any existing protocol1
C. any existing protocol
D. any existing protocol2
ANSWER: C
193. The notion of any cast addressing is supported in UNI 4.0______________
A. similar to multi casting1
B. similar to multi casting
C. similar to multi casting2
D. similar to multi casting3

ANSWER: B
194. Specifically that nodes will use an extension of IILM______________
A. address registration mechanism
B. address registration mechanisim1
C. address registration mechanisim2
D. address registration mechanisim3
ANSWER: A
195. If the requesting node initiates a point to multipoint connection ______________
A. the group address1
B. the group address
C. the group address2
D. the group address3
ANSWER: B
196. The issue that often causes great confusion in which layer in the ______________
A. OSI seven layer models
B. OSI seven layer mod
C. OSI seven layer
D. OSI seven layer model.
ANSWER: D
197. ARP means______________
A. address resolution protocol
B. address resolution pro
C. address resolution
D. resolution protocol
ANSWER: A
198. The remote printing allows you to access printers or other computers______________
A. if any one directly
B. if any one directly attached to yours
C. if any one
D. if one directly attached to yours
ANSWER: B
199. The remote execution allows you to request the particular program to be run on ______________
A. different computer1
B. different computer2
C. different computer
D. different computer3
ANSWER: C
200. NFS allows a system to access files on______________
A. another computer1
B. another computer2
C. another computer
D. another computer3
ANSWER: C

201. The layer 1 is responsible for_____


A. device connectivity
B. device layer 1
C. device layer2
D. device layer3
ANSWER: A
202. Layer2 is known as ___________
A. switching layer
B. switched layer
C. hub layer
D. switch1 layer
ANSWER: A
203. IETE refers to these techniques as ____
A. MPLS1
B. MPLS
C. MPLS2
D. MPLS3
ANSWER: B
204. Like a bridge or router , switches can also provide________
A. LAN segmentation capabilities
B. LAN segmentation capablities1
C. LAN segmentation capablities2
D. LAN segmentation capablities3
ANSWER: A
205. Using fast ethernet switches can provide___
A. 1000 times the amount of bandwidth
B. 10 times the amount of bandwidth
C. 13 times the amount of bandwidth
D. 10 0times the amount of bandwidth
ANSWER: B
206. Full duplex ethernet can provide______
A. almost twice the bandwidth
B. almost five times of the bandwidth
C. almost equal to the bandwidth
D. almost low bandwidth
ANSWER: A
207. FDDI technology can provide______
A. 1 mbps bandwidth
B. 100 mbps bandwidth
C. 1000 mbps bandwidth
D. 10 mbps bandwidth
ANSWER: B
208. One way to solve the congestion problems_____
A. decreasing the networking performance

B. dividing the networking performance


C. switching the networking performance
D. increasing the networking performance
ANSWER: D
209. A LAN switches based on _______
A. forwarding of frames technology
B. frame technology
C. frame in technology
D. frame1 technology
ANSWER: A
210. Frame switching allows multiple transmissions___
A. to occur in parallel
B. to occur in dual
C. to occur in single
D. to coccur in multiple
ANSWER: A
211. Multiple routing protocol gives the network manager_______
A. a lot of flexibility
B. a lot of complexity
C. a lot of duality
D. a lot of congestion
ANSWER: A
212. SSAP stands for______
A. sources service access protocol
B. sources access protocol
C. self service access protocol
D. service access protocol
ANSWER: A
213. The control components consists of _______
A. one or more routing protocols
B. two or more routing protocols
C. three or more routing protocols
D. four or more routing protocols
ANSWER: A
214. The forwarding components consists of ____
A. a set of procedures
B. a set of protocol
C. rules and regulations
D. protocol only
ANSWER: A
215. A set of agreed upon rules and message formats for exchanging information among devices on a
network___________
A. protocol
B. rules

C. regulations
D. law
ANSWER: A
216. ATMARP stands for_____
A. ATM address resolution protocol
B. ATM address resolution procedure
C. address resolution protocol
D. ATM resolution protocol
ANSWER: A
217. A forwarding table maintained by an ____
A. LSR
B. LLSR
C. LSRR
D. LRR
ANSWER: A
218. A label is a short fixed length entity with____
A. internal structure
B. external structure
C. no internal structure
D. internal entities
ANSWER: C
219. GSMP stands for_____
A. general switch management protocol
B. global switch management protocol
C. switch general protocol
D. switching protocol
ANSWER: A
220. CSR stands for_____
A. cell switched routing
B. switched routing
C. routing cell
D. routing protocol
ANSWER: A
221. How many basic factors in T1 digital communication______________
A. 3 basic factor
B. 4 basic factor
C. 6 basic factor
D. 5 basic factor
ANSWER: A
222. The initial implementation of T1 was an __________
A. interoffice trunk between two telco central offices
B. interoffice trunk between three telco central offices
C. interoffice trunk between four telco central offices
D. interoffice trunk between five telco central offices

ANSWER: A
223. The DS1 signal generates a ________
A. 1.543 mpbs bitstream
B. 1.544 mbps bitstream
C. 1.644 mbps bitstream
D. 2.544 mbps bitstream
ANSWER: B
224. How many modes of signalling defined for the DS1/DS4 protocol ______________
A. 3 modes
B. 4 modes
C. 8 modes
D. 2modes
ANSWER: D
225. The T1/T3 protocols are being defined to incorporate______________
A. layer 2 functions
B. layer 3 functions
C. layer 6 f unctions
D. layer 4 f unctions
ANSWER: A
226. The DS1 signal employs______________
A. TDM1
B. TDM2
C. TDM3
D. TDM
ANSWER: D
227. AMI stands for_____
A. alternative mark inversion
B. attractive mark inversion
C. attend mark inversion
D. apply mark inversion
ANSWER: A
228. The T1 must be interpreted in a_____
A. formatted fashion
B. formatted fashion in order
C. formatted fashion out order
D. formatting only
ANSWER: B
229. SPVC Stands for_______________.
A. .switched virtual path connection1
B. .switched virtual path connection2
C. .switched virtual path connection3
D. .switched virtual path connection
ANSWER: D

230. A recommended technique to meet the minimum pulse density is____


A. B3ZS LINE CODING
B. B7ZS LINE CODING
C. B9ZS LINE CODING
D. B8ZS LINE CODING
ANSWER: D
231. In the world of telephony signalling refers to the process of ________
A. establishing ,processing, terminating
B. establishing ,processing,
C. processing, terminating
D. establishing ,processing, signalling
ANSWER: A
232. An alternative approach to these method of signalling is ______________
A. common channel signalling
B. common channel signalling 1
C. common channel signalling 2
D. common channel signalling 3
ANSWER: A
233. The DS1/DS4 signalling protocol offers _______
A. robbed bit signalling
B. bit signalling
C. rapid bit signalling
D. robbed signal
ANSWER: A
234. The voice channels are digitized and multiplexed in PCM is_________
A. voice channel banks
B. channel banks
C. bunks
D. voice banks
ANSWER: A
235. DPCM can be improved without sacrificing________
A. an increase in band width
B. an decrease in band width
C. bandwidth only
D. increasing bandwidth
ANSWER: A
236. VCQ stands for ________________
A. vector code
B. vector table
C. quantizing code
D. vector quantizing code
ANSWER: D
237. While the DS1/D4 protocols are prevailing in todays______________
A. T1 networks

B. T2 networks
C. T3 networks
D. T4 networks
ANSWER: A
238. SONET is much more than_________
A. just a lot of bandwidth
B. a lot of bandwidth
C. just bandwidth
D. bandwidth
ANSWER: A
239. The term refers the Nth level transmission link is______
A. OCN
B. OCN1
C. OCN2
D. OCN3
ANSWER: A
240. Payload is the term used to indicate _____________
A. data within frame
B. data within a frame
C. data within a NET frame
D. data within a SONET frame
ANSWER: D
241. LOH is contained in the bottom six bytes of______________
A. the first three columns
B. the second three columns
C. the third column
D. the fourth column
ANSWER: A
242. A network in which all stations are connected through a single point is called _____________.
A. star network
B. bus network
C. ring network
D. network
ANSWER: A
243. The pointer action byte is allocated to compensate for_______
A. SPE1 timing variations
B. SPE 2 timing variations
C. SPE3 timing variations
D. SPE timing variations
ANSWER: D
244. ISDN is an extension of the public telephone network designed ______
A. to carry digitized voice calls
B. to digitized voice calls
C. to carry digitized calls

D. digitized voice calls


ANSWER: A
245. Networks already make extensive use of _____
A. time division switching technique
B. digital division switching technique
C. division switching technique
D. digital switching technique
ANSWER: A
246. An ISDN router can be connected___________
A. ISDN socket
B. into the ISDN socket
C. directly into the Isocket
D. directly into the ISDN socket
ANSWER: D
247. BRI stands for________
A. basic rate interface
B. basic rate interference
C. basic rate incorporation
D. basic rate
ANSWER: A
248. In a noisy environment_______
A. both the analog and noise are amplified
B. analog must be amplified
C. digital must be amplified
D. noise are amplified
ANSWER: A
249. The ISDN provides cost effective way to connect______
A. remote pc users
B. individual users
C. remote users
D. local users
ANSWER: A
250. A name given to the package of subroutines that provide access to the TCP/IP on most systems is
called______________.
A. socket
B. socket1
C. socket 2
D. socket 3
ANSWER: A

Staff Name
Rajan Babu D .