Vous êtes sur la page 1sur 9

The four management functions include all of the

following EXCEPT _____.

controlling
planning
staffing
organizing

_____ studies behavior as it relates to concerns such as


absenteeism, turnover, productivity, and performance.

Psychology
Kinetics
Organizational behavior
Ergonomics

According to the text, the best approach for obtaining


knowledge about human behavior is_____.

using common sense


an observational approach
a theoretical approach
a systematic approach

What behavioral science discipline has made the MOST


significant contributions to understanding individual
behavior?

Sociology
Social psychology
Psychology
Anthropology

_____ has helped us understand differences in


fundamental values, attitudes, and behavior between
people in different countries.

Anthropology
Psychology
Social psychology
Political science

_____ means that organizations are becoming more


heterogeneous in terms of gender, race, and ethnicity.

Globalization
Workforce diversity
Affirmative action
Organizational culture

The ____ assumption is being replaced by one that


recognizes and values diversity.

melting-pot
workplace diversity
amoeba
homogenization
Which of the following groups will NOT increase as a
percentage of the workforce?

Hispanic men and women


black women
white males
Asian men and women

A(n) _____is a situation in which an employee must


define right and wrong conduct.

problem
ethical dilemma
argument
principle

Individual level independent variables include _____.

technology
organizational culture
perception
human resource policy

1. The four management functions include all of the


following EXCEPT _____.
Your Answer: controlling
Correct Answer: staffing

See "Management Functions" section.

Fayol's functions of management have been condensed


down to four: planning, organizing, leading, and
controlling.

2. _____ studies behavior as it relates to concerns such as


absenteeism, turnover, productivity, and performance.

Your Answer: Psychology


Correct Answer: Organizational behavior

See "Enter Organizational Behavior" section.

Organizational behavior is a field of study that applies


this knowledge to make organizations work more
effectively.

3. According to the text, the best approach for obtaining


knowledge about human behavior is_____.

Your Answer: an observational approach


Correct Answer: a systematic approach

See "Complementing Intuition with Systematic Study"


section.

You can improve your predictive ability by replacing


your intuitive opinions with a more systematic
approach.

4. What behavioral science discipline has made the MOST


significant contributions to understanding individual
behavior?

Your Answer: Sociology


Correct Answer: Psychology

See "Contributing Disciplines to the OB Field" section.


Psychology is the science that seeks to measure,
explain, and sometimes change the behavior of humans
and other animals. Psychology's contributions have
been mainly at the individual or micro level of analysis,
while social psychology, sociology, anthropology, and
political science have contributed to our understanding
of macro concepts such as group processes and
organization.

5. _____ has helped us understand differences in


fundamental values, attitudes, and behavior between
people in different countries.

Your Answer: Psychology


Correct Answer: Anthropology

See "Contributing Disciplines to the OB Field" section.

Anthropology is the study of societies to learn about


human beings and their activities. Much of our
understanding of organizational culture, organizational
environments, and differences between national
cultures is the result of the work of anthropologists or
those using their methodologies.

6. _____ means that organizations are becoming more


heterogeneous in terms of gender, race, and ethnicity.

Your Answer: Affirmative action


Correct Answer: Workforce diversity

See "Managing Workplace Diversity" section

Globalization focuses on differences between people


from different countries, while workforce diversity
addresses differences among people within given
countries.

7. The ____ assumption is being replaced by one that


recognizes and values diversity.

Your Answer: melting-pot


Correct!

8. Which of the following groups will NOT increase as a


percentage of the workforce?

Your Answer: Hispanic men and women


Correct Answer: white males

See "Managing Workplace Diversity" section

By 2050, Hispanics will grow from 11% of the


workforce to 24%. The percentage of the workforce
that is black will increase from 12 to 14 percent and the
percentage that is Asian will increase from 5 to 11
percent. White males, who once dominated the
workforce, will become a minority.

9. A(n) _____is a situation in which an employee must


define right and wrong conduct.

Your Answer: ethical dilemma

Correct!

10. Individual level independent variables include _____.

Your Answer: technology


Correct Answer: perception

See "The Independent Variables" section

An independent variable is the presumed cause of some


change in the dependent variable. Perception, individual
decision making, learning, and motivation are
independent variables that have been shown to affect
employee behavior.

11. Managers get things done through other people.

Your Answer: True


Correct!

12. Robert Katz has identified three management skills:


technical, human, and conceptual.

Your Answer: False


Correct Answer: True

See "Management Functions" section

13. Organizational behavior is a field of study that


investigates the impact that individuals, groups, and
structure have on behavior within organizations, for the
purpose of applying such knowledge toward improving
an organization's effectiveness.

Your Answer: True

Correct!

14. Behavior is generally predictable, and the systematic


study of behavior is a means to making reasonably
accurate predictions.

Your Answer: True

Correct!

15. Learning, perception, and personality have been OB


topics whose contributions have generally come from
sociology.

Your Answer: True


Correct Answer: False

See "Challenges and Opportunities" section

16. Social psychology is an area within psychology,


blending concepts from both psychology and political
science.

Your Answer: True


Correct Answer: False

See "Challenges and Opportunities" section

17. Workforce diversity means that organizations are


becoming more homogeneous in terms of gender, race,
and ethnicity.

Your Answer: True


Correct Answer: False

See "Challenges and Opportunities" section

18. In tight labor markets, those managers who don't


understand human behavior risk having no one to
manage.

Your Answer: True

Correct!

19. Today's managers must learn to cope with ongoing


stability.

Your Answer: True


Correct Answer: False

See "Coping with Temporariness" section

20. There are three levels of analysis in OB, and as we move


from the individual level to the group level, to the
organization systems level, we add systematically to
our understanding of behavior in organizations.

Your Answer: True

Correct!
21. Discuss the components of workforce diversity.
Your Answer:
hfghfghdfghfg

A diverse workforce today is comprised of


a heterogeneous mix in terms of race,
gender, ethnicity, sexual orientation, work
styles, age, and preferences. It consists of
multinational employees, immigrants, part-
timers, and contract employees. The U.S.
workforce will grow increasingly diverse
due to increased immigration and birth
rates of some racial minorities.

22. How has psychology contributed to the study of


organizational behaviour?
Your Answer:
ghfghfgfdgdf

The field of psychology has expanded the


study of leadership effectiveness, training,
emotional intelligence, learning,
perception, performance appraisals,
attitude measurement, work design, and
job stress, and selection techniques.