Vous êtes sur la page 1sur 4

MID TERM

Subject: Management Information System


Name_______________________________

Time 90 Minutes
Total Marks: 45
Roll #__________

1- Which one of option is not in the components of the information system?


a.
b.
c.
d.
e.

Computer Hardware technologies


Networking and telecommunications technology
Business Model technologies
Data management technologies
Computer software technologies

2- Identify the incorrect option :


Information system is designed to support business processes and operations and also provide data
or accept data from the system and help in:
a.
b.
c.
d.

Making effective strategic plans


Support in decision making
Unable to help in the survival of the organization
Gain customer and supplier confidence

3- Information systems that monitor the elementary activities and transactions of the
organizations are:
a. Management-level system
b. Operational-level system
c. Knowledge-level system
d. Strategic level system

4- Deciding where to locate new production facilities is a(n) example of a manufacturing and
production information system operating at the:
a. Operational level
b. Management level
c. Knowledge level
d. Strategic level
5- Which of the system uses Multidimensional data analysis?
a. ESS
b. MIS
c. DSS
d. All of the above
6- Summary transaction data, high-volume data, and simple models are information inputs
characteristic of :
a. DSS
b. MIS
c. ESS
d. TPS

7- Identifying customers and markets using data on demographics, markets, consumer behavior,
and trends is an example of :
a. Operational-level sales and marketing information system.
b. Knowledge-level sales and marketing information system.
c. Management-level sales and marketing information system.
d. Strategic-level sales and marketing information system.
8- Business process Re-Engineering involves lots of risk?
a. Yes
b. No
9- Website, web browser, HTML documents, Hypermedia database and TCP/IP networks are
example of :
a. Extranet
b. Intranet
c. Internet technologies
d. Wireless technologies
10- Each type of business and its competitors are struggling for the same__________________
a. Market
b. Profit
c. Customers
d. Resources
e. All of the above
11- The most basic logical data element is the ___________________ which consists of a single
alphabetic, numeric, or other symbol.
a. Character
b. bit
c. Entity
d. Byte
12- A client computer is used to centrally store information and applications and in an organization
for shared access.
a. True
b. False
13- Assembling a product, identifying customers and hiring employees are:
a. Transaction
b. Phases
c. Business processes
d. Business function
14- Information systems can facilitate supply chain management by:
a. Tracking the status of orders
b. Rapidly communicating orders

c. Providing product specifications


d. Doing all the above
15- When you continuously measure yourself against your peers, you are employing _____.
a.
b.
c.
d.

Benchmarking
Balancing
Stability
Reliability

Short Questions

Marks (10)

1. If two customers choose exactly the same package of certain service, but customer A calls for help
Monthly and customer B calls only twice a year, which is most valuable customer?
(1)
2. Differentiate between intranet and extranet with examples

(2)

3. Distinguish between batch and online processing

(2)

4. Explain why open source software is so important today and its benefits for business

(3)

5. How e-commerce is different from e-business

(2)

Long question

Marks (20)

Q#1. Discuss in detail the value chain and the role of information technology at each level of business processes with
the help of diagram.
10
Q#2. Define Porters competitive forces model and explain how it works.

10

MCQ KEY
1
C

2
C

3
A

4
B

5
C

6
B

7
B

8
A

9
C

10
E

11
D

12
B

Long Questions from chapter 3 Competitive Advantages using IT


Short question 1 from Chapter 3
Short question 2 from Chapter 1
Short question 3 from Chapter 4

13
C

14
D

15
A

Short question 4 from Chapter 4


Short question 5 from Chapter 2