Vous êtes sur la page 1sur 3

10/12/2015

BankersAdda:MissionIBPSExam:RulesofSubjectVerbAgreement

Home

Exams

Articles

Quiz

StudyNotes

DailyGkUpdates

Notification

Capsules

Interview

WEDNESDAY,26AUGUST2015

EXAMSPECIFICQUIZES

1)MissionIBPS2015
2)BankingPathway
2015
3)NightClasses

IBPSPOV(PRE):HOW
WASTHEEXAM?

Easy
Moderate
Difficult
Vote Showresults
Votessofar:34832
Dayslefttovote:363

IBPSPOV(PRE):HOW
MANYQUESTIONSDID
YOUATTEMPT?

Lessthan40
Between4045

MissionIBPSExam:RulesofSubjectVerb
Agreement
DearReaders,
Many of our readers were demanding rules for Grammar, considering this
here, we are providing rules of Subject Verb Agreement, which is crux of
entire Grammar. We are providing you quiz of English which is one of the
mostimportantsectionsofbankingexams,inwhichyoucanscoremaximum
with ease if you are practicing on very regular basis, It is crucial for all the
upcomingbankingexams,IBPS/RRBetc.
Subject Verb Agreement relates to number agreement (singular or
plural)betweenthesubjectandtheverbthatfollowsit
e.g.Thegirlplaysallday.(singularsubject)
Thegirlsplayallday.(pluralsubject)

SEARCHYOURTOPICHERE

Search

DownloadIBPSPO(Pre)Mock

AllIndiaSeminarOnHowTo
CrackIBPSInterviews

IBPSPO(Mains)Refresher
Course

IBPSPOMAINS2015

There are two important exceptions to subject verb agreement.


Firstly, agreement only applies when the verb is in the present
tense.Inthepasttense,thereisnoovertagreementbetweenthe
subjectandtheverb.
e.g.Thegirlplayedallday.
Thegirlsplayedallday.

Between4650
Between5155
Between5660
Between6165

And secondly, agreement applies only to third person subjects.


Thereisnodistinctionbetweenafirstpersonsingularsubjectand
afirstpersonpluralsubject.

Between6670
Morethan70
Vote Showresults

e.g.Iplayallday.
Weplayallday.

Votessofar:48997
Dayslefttovote:363

The main principle is : Singular subjects need singular verbs : plural


subjectsneedpluralsubjectsneedpluralverbs.Somebasicrules:

HOWMANYQUESTIONS
DIDYOUATTEMPTIN
RRBASSISTANT?

1.When subject of a sentence is composed of two or more nouns or


pronounsconnectedbyand,weuseapluralverb.
Heandhisfriendsareatthefair.
Thisruleisnotfollowwhentwonounsrefertothesameobject.
ThewicketkeeperandCaptainwasgiventhemanofthematchaward.

Lessthan130
Between130
140
Between141
150
Between151
160
Between160
170
Morethan170

2.Whentwoormoresingularnounsorpronounsareconnectedbyorornor,
weuseasingularverb.
e.g.Thepaperorthepencilisinthedesk.
3.When a compound subject contains both a singular and a plural noun or
pronounjoinedbyorornor,theverbshouldagreewiththepartofthesubject
thatisnearertotheverb.
e.g.Shivinorhisfriendsruneveryday.
HisfriendsorShivinrunseveryday.

Vote Showresults
Votessofar:47669

HOWMUCHYOU
ATTEMPTEDINIBPSRRB
SCALE1OFICER

Below100 3409(7%)
100115

7307(15%)

116125

8404(18%)

126135

10001(21%)

136145

8246(17%)

Above145 8972(19%)
Votessofar:46339
Pollclosed

4.Doesntiscontractionofdoesnotandshouldbeusedonlywithasingular
subject.Dontisacontractionofdonotandshouldbeusedonlywithaplural
subject.Theexceptiontothisruleappearsinthecaseofthefirstpersonand
secondpersonpronounsIandyou.Withthesepronounsthecontractiondont
shouldbeused.
e.g.Shedoesntlikeit.
Theydontlikeit.

SEMINAR

IBPSCLERKPRELIMS2015

5.A phrase between the subject and the verb should not be misleading, the
verbagreeswiththesubject,notwithanounorpronouninthephrase.
e.g.Thecaptain,aswellashisplayers,isanxious.
Thebook,inparts,isboring.
Thebuilding,withallitscontents,isinsured.
6.Each, each one, either, neither, everyone, everybody, anybody, nobody,
somebody,someoneandnoonearesingularandrequireasingularverb.
e.g.Eachofthesebooksisgood.
Everybodyknowshim.
Eitheriscorrect.

BANKERSADDAOLD
LOGO

JoinIBPSPO2015(TierI&II)
CoachingatCareerPower
Jaunpur,Bhiwani,Moulali
Kolkata,Hooghly,Jhunjhunu
(Rajsthan),Chandausi(UP),
Mathura,Hyderabad,Sikar
(Rajsthan),Allahabad,
Durgapur,Faizabad,
Gorakhpur,Ludhiana,Roorkee,
Moradabad,Ajmer,Bhilai,Ara
(Bihar),SriGangaNagar,
HanumanGarh,Guwahati,
Ambala,Ahmedabad,Gandhi
Nagar,Bhopal,Indore,
Chhatarpur(M.P.),Muzaffarpur,
Rohtak,Bikaner,Sonipat,
Jaipur,Alwar,Udaipur,Ranchi,
Rewa,Jodhpur,Varanasi,
Patna,Meerut,Bhatinda,
Brahampur,Guna,Agra,
Jhansi,Bareilly,Aligarh,
Gwalior,Delhi,Noida12
22,NoidaAtta,Ghaziabad,
Lucknow,Kanpur

SUPER50BATCHESATCAREER
POWER

7.Nouns such as civics, mathematics, rupees and news require singular


verbs.
e.g.Thenewsisonateight.

http://www.bankersadda.com/2015/08/missionibpsexamrulesofsubjectverb.html

1/5

10/12/2015

BankersAdda:MissionIBPSExam:RulesofSubjectVerbAgreement
e.g.Thenewsisonateight.
When talking about an amount of money, it requires a singular verb, but
whenreferringtotherupeesthemselves,apluralverbisrequired.
e.g.Fivehundredrupeesisalotofmoney.
RupeesareoftenusedinsteadorRupiahsinNepal.
OURASSOCIATES

BankersAddainHindi
SSCAddainEnglish
SSCAddainHindi
AchieversAdda

HOWMUCHYOU
ATTEMPTINRBI
ASSISTANTEXAM?

110130 3722(15%)
131150 5299(22%)
151165 6126(26%)
Over165 8273(35%)
Votessofar:23420
Pollclosed

HOWMUCHYOU
ATTEMPTINSBIPO
MAINS2015?

80100

4923(22%)

101120

7943(36%)

121140

5043(23%)

141above 3834(17%)
Votessofar:21743
Pollclosed

HOWMUCHDIDYOU
ATTEMPTINSBIPO2015
(PRE)?

Lessthan35
Between3640
Between4145
Between4650
Between5155
Between5660

8.Nounssuchasscissors,trousers,shearsandshortsrequirepluralverbs.
e.g.Theseshearsaredull.
Theseshortsaremadeofcotton.
9.In sentences beginning with there is, there are, the subject follows the
verb.Sincethereisnotthesubject,theverbagreeswithwhatfollows.
e.g.Therearemanyquestions
Thereisaquestion.

OwnaCareerPowerCentrein
YourCity:CareerPower
FranchiseeProgram

SSCCGLMAINSONLINETEST
SERIES

10.Collective nouns are words that imply more than one person but are
considered singular and take a singular verb, such as : group, team,
committee,classandfamily.
e.g.Thefamilyhasalonghistoryofwriters.
Thecommitteehaspreparedtheagenda.
11.With, together with, including, accompanied by, in addition to, or as well
donotchangethenumberofthesubject.Ifthesubjectissingular,theverbis
too.
e.g.TheChairman,includinghisteam,istravellingtoChina.
Theboys,togetherwiththeirfriends,aregoingforapicnic.
12.Therelativepronouns(who,whom,which,andthat)areeithersingularor
plural,dependingonthewordstheyreferto.
e.g.The sales manager is good researcher who spends a great amount of
timesurfingtheWebforinformation.
Subject:ThesalesmanagerVerbs:is,spends

FelicitationFunctionforthe
successfulCareerPower
studentsinIBPSPOIVand
IBPSClerkIV

MEGAWALKININTERVIEWSAT
CAREERPOWER(9JUNE2015)

13.A few nouns can be either plural or singular, depending on whether they
meanagrouporSeparateindividuals.Thesewordsarerarelyusedasplurals
inmodernwriting.
e.g.1.Thejuryhasdecidedunanimously.
Subject:juryVerb:is
2.Thejuryarehavinganargument.
Subject:juryVerb:arehaving
14.Do not be misled by a phrase that comes between the subject and the
verb.Theagreeswiththe
subject,notwithanounorpronouninthephrase.
e.g.Oneoftheboxesisopen.
Thepeoplewholistentomusicarefew.
15.Two singular subjects connected by either/or or neither/nor require a
singularverbasinRule1.
e.g.NeitherJohnnorAbrahamisavailable.
EitherBipashaorneelamishelpingtodaywithstagedecoration.

Ifyouhaveanyfeedbackorwant
toshareanythngwithus,plsmail
usatinfo@bankersadda.com

Between6165
Between6670
Morethan70
Vote Showresults
Votessofar:70000
Dayslefttovote:258

IBPSCLERK2015

IBPSClerkNotification

IBPSPO2015

HOWTOFILL
PREFERENCESIN
IBPSPO5?
NotificationFAQs
REGISTRATION
STARTS
IBPSPO2015
Notification
IBPSPO2015PRE
DETAILS

SBIPO201516

GKCAPSULE2015
SBIPOMAINSDATE
SBIPOPRE
RESULTS
BusinessLetterFormat
Howtowritean
essay?

16.When/isoneofthetwosubjectsconnectedbyeither/ororneither/nor,put
itsecondandfollowitwiththesingularverbam.
e.g.NeithershenorIamgoingtothefestival

IBPS2015Calender:Changes
inPatternofIBPSExams

17.With words that indicate portionspercent, fraction, part, majority, some,


all,none,remainder,andsoforthlookatthenouninyourofphrase(object
ofthepreposition)todeterminewhethertouseasingularofpluralverb.Ifthe
object of the preposition is singular, use a singular verb. If the object of the
prepositionisplural,useapluralverb.
e.g.1.Fifty percent of the pie has disappeared. (Pie is the object of the
prepositionof.)
2.Fiftypercentofthepieshavedisappeared.
3.Onethirdofthecityisunemployed.
4.Onethirdofthepeopleareunemployed.

NOTE:Hyphenateallspelledoutfractions.
5.Allofthepieisgone.
6.Allofthepiesaregone.
7.Someofthepieismissing.
8.Someofthepiesaremissing.

IBPSINTERVIEWCOACHINGAT
CAREERPOWER

18.Useasingularverbwithsumsofmoneyorperiodsoftime.
e.g.Tendollarsisahighpricetopay.
Fiveyearsisthemaximumsentenceforthatoffense.

IBPSRRBInterviewBatchesat
CareerPower

Identifyingthesubject
Word groups often come between the subject and the verb. These word
groupsmaycontainanounthatatfirstappearstobethesubject.Identifythe
wordgroupbetweenthesubjectandtheverbinordertoisolatethenoun.
e.g.Thegirlplaysallday.(singularsubject)
e.g.Theslaughterofpandasfortheirpeltshavecausedpandapopulationto
declineDrastically.(Incorrect)
The slaughter of pandas for their pelts has caused the panda population to

http://www.bankersadda.com/2015/08/missionibpsexamrulesofsubjectverb.html

LATESTFROMBAASSOCIATES

SSCAdda
QuantQuizForSSCMains
AndSSCCHSLExam
AchieversAdda
StoriesAdda

ITOFFICERCOURSEBYCAREER
POWER

BankersAddaRulesand
Regulations

2/5

10/12/2015

BankersAdda:MissionIBPSExam:RulesofSubjectVerbAgreement
essay?
DetailedViewofSBI
PO2015Expected
Pattern
Areyouthat1in
1100?Mychancesof
beinganSBIPO
SBIPO20152016
RecruitmentAnalysis
inDetail
FAQsSBIPO2015
Notification

IBPSRRB2015

REGISTRATION
OPEN
FAQs
IBPSRRB2015
Notification

IMPORTANTPOSTSON
IBPSRESULTS

SalaryStructureof
BankPO&Clerk
IBPSSelected
Candidates:Know
yourcolleagues
joiningthesamebank
asyou
AllottedaBankin
IBPS.Whatnext?
WaitingList(Reserve
List)forIBPSPOIII
andIBPSClerkIII
IBPSPOIII:Final
ResultOut
IBPSClerkIII:Final
Result
IBPSClerkII:Fourth
RoundofAllocations
IBPSPOIIFourth
RoundofAllocations

SBIPOPREEXAM
ANALYSIS

ANALYSISOFPAPER
HELDON28THJUNE
ANALYSISOFPAPER
HELDON27THJUNE
ANALYSISOFPAPER
HELDON21STJUNE
ANALYSISOFPAPER
HELDON20THJUNE

RBIASSISTANTEXAM
2015

NOTIFICATION

GKUPDATESCAPSULES

SpecialGKUpdates
(July2015)
SpecialGKUpdates
(June2015)
GKPOWERCAPSULE
2015
SpecialGKUpdates
(May2015)

The slaughter of pandas for their pelts has caused the panda population to
declinedrastically.(Correct)
Thus,thesubjectisslaughterandnotpandasorpelts.
Phrases beginning with the prepositions as well as, in addition to,
accompaniedby,andalongwith,donotmakeasingularsubjectplural.
e.g.TheChiefMinister,aswellashisprincipalsecretary,wasshot.
e.g.Ifacustomerbuysaburger,heorshehastopayservicetax.(correct)
Ifacustomerbuysaburger,theyhavetobuyaparkingticket.(incorrect)
Questions:
Directions:Findouttheerror,ifanyinquestionsgivenineachpractice
set.Ifthereisnoerror,theansweris(e),i.eNoerror(ignoretheerrors
ofpunctuation,ifany.)
1.Afewkilometersbeyond(a)/thatvillawasseentwoaliens(b)/along
with(c)/afewAmericansandRussianscientists(d)/Noerror(e).
2. It is well known fact that (a)/the upper middle class have no soft (b)/
cornerforthepoorandtheoppressedwhoarethe(c)/realvictimsofthis
socialsystem(d)/Noerror(e).
3.Sheetalaswellas(a)/someofherfriends(b)/havefalleninlovewith
ahunkyfellow,who(c)/istheeldestsonofanI.A.S.officer(d)/Noerror
(e).

SHOULDSSCEXAMBEONLINE?

Yes

31839(68%)

No

11914(25%)

Doesn'tMatter 2622(5%)
Votessofar:46375
Pollclosed

BAReaderisMahaCrorepati

GetGKUpdatesinyourEmail:
Enteryouremailaddress:

Subscribe

BAMOBILEAPP

4.Morethanonesuccessfulcandidateofthisinstitute(a)/havetakenthe
interview for one (b)/of the most popular dailies (c)/being published
fromLosAngels(d)/Noerror(e).
5. More than one book on life style (a)/ and motivation by this writer
(b)/havebeenpublishedsofarand(c)/allaresellinglikeahotcake(d)/
Noerror(e).
6. Many a man along with (a)/a few friends of mine are going (b)/to
DevGhartoofferflowersand(c)/milktoLordShiva(d)/Noerror(e).
7. Many an employee of this company (a)/ are supposed to be
transferred (b)/ to some other company (c)/ of the same category
becauseofrecession(d)/Noerror(e).
8.Thepoliticalleaderaswellas(a)/hisretinuesaregoingonahunger
(b)/Striketoprotestthis(c)/unnecessarypricehike(d)/Noerror(e).
9. Although this book as well as those (a)/ books of yours are similar
(b)/inmanyways,minehas(c)/anedgeovermanyabookofyours(d)/
Noerror(e).
10. The prime minister along with his (a)/ attendants are coming
tomorrow(b)/toaddressthesensational(c)/andcontroversialissuesof
terrorism(d)/Noerror(e).

ALLRECRUITMENT
NOTIFICATIONS

IBPSPO2015
IBPSRRB2015
LICADO2015
RBIASSISTANT2015
SBIPO201516Recruitment
Out
LakshmiVilasBank
Recruitment2015

Answers..
1.b
2.b
3.c
4.b
5.c
6.b
7.a
8.b
9.b
10.b

IBPSSpecialistOfficerIV
SBIAssociateClerk2014
SyndicateBank
SBIAssociatesBankPO
IBPSClerk
IBPSPO2014
RBIAssistants

Like 374,228peoplelikethis.

SpecialGKUpdates
(April2015)
SpecialGKUpdates
(March2015)

SSCAdda:AllaboutSSC
ExamsandMore
(Aunitofbankersadda)

Labels:DailyQuiz,DailyUpdates,English,IBPSPO,MissionIBPSExam

SpecialGKUpdates
(February2015)
SpecialGKUpdates
(January2015)

NewerPost

Home

SpecialGKUpdates
(December2015)
SpecialGKUpdates
(November2014)
SpecialGKUpdates
(October2014)
SpecialGKUpdates
(September2014)
SpecialGKUpdates
(August2014)
SpecialGKUpdates

http://www.bankersadda.com/2015/08/missionibpsexamrulesofsubjectverb.html

OlderPost

COURSESBYCAREERPOWER
(HUGEDISCOUNT)

IBPSPOOnlineTestSeries
IBPSClerkOnlineTestSeries
SSCCGL2014OnlineTest
Series@Rs.500
SSCOnlineMaterial@Rs.465
SSCCGL2014Correspondence
Course@Rs.2500
BANKPOCorrespondence
Course@Rs.2500
ITOfficerProfessional

3/5