Vous êtes sur la page 1sur 7

D)

1.Which of the following most accurately describes emotional arousal?


Emotions prepare the body to fight or flee.
Emotions are voluntary reactions to emotion-arousing stimuli.
Because all emotions have the same physiological basis, emotions are primarily
psychological events.
Emotional arousal is always accompanied by cognition.

A)
B)
C)
D)

2.Schachter's and Singer's two-factor theory emphasizes that emotion involves both
the sympathetic and parasympathetic divisions of the nervous system.
verbal and nonverbal expression.
physical arousal and a cognitive label.
universal and culture-specific aspects.

A)
B)
C)
D)

3.When students studied others who were worse off than themselves, they felt greater
satisfaction with their own lives. This is an example of the principle of
relative deprivation.
adaptation level.
behavioral contrast.
opponent processes.

A)
B)
C)
D)

4.Which theory of emotion emphasizes the simultaneous experience of the body's response
and emotional feeling?
James-Lange theory
Cannon-Bard theory
two-factor theory
catharsis theory

A)
B)
C)
D)

5.Izard believes that there are ________ basic emotions.


3
5
7
10

A)
B)
C)
D)

6.The polygraph measures


lying.
brain rhythms.
chemical changes in the body.
physiological indexes of arousal.

A)

7.People who are exuberant and persistently cheerful show increased activity in the brain's
________.
right frontal

A)
B)
C)

Page 1

B)
C)
D)

left frontal lobe


amygdala
thalamus

A)
B)
C)
D)

8.Which of the following is true regarding gestures and facial expressions?


Gestures are universal; facial expressions, culture-specific.
Facial expressions are universal; gestures, culture-specific.
Both gestures and facial expressions are universal.
Both gestures and facial expressions are culture-specific.

A)
B)
C)
D)

9.Which theory of emotion implies that every emotion is associated with a unique
physiological reaction?
James-Lange theory
Cannon-Bard theory
two-factor theory
catharsis theory

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

10.In order, the sequence of stages in the general adaptation syndrome is


alarm reaction, stage of resistance, stage of exhaustion.
stage of resistance, alarm reaction, stage of exhaustion.
stage of exhaustion, stage of resistance, alarm reaction.
alarm reaction, stage of exhaustion, stage of resistance.
11.Which of the following was NOT presented in the text as evidence that some emotional
reactions involve no deliberate, rational thinking?
Some of the neural pathways involved in emotion are separate from those involved
in thinking and memory.
Emotional reactions are sometimes quicker than our interpretations of a situation.
People can develop an emotional preference for visual stimuli to which they have
been unknowingly exposed.
Arousal of the sympathetic nervous system will trigger an emotional reaction even
when artificially induced by an injection of epinephrine.
12.Concerning the catharsis hypothesis, which of the following is true?
Expressing anger can be temporarily calming if it does not leave one feeling guilty
or anxious.
The arousal that accompanies unexpressed anger never dissipates.
Expressing one's anger always calms one down.
Psychologists agree that under no circumstances is catharsis beneficial.

Page 2

A)
B)
C)
D)

13.In an emergency situation, emotional arousal will result in


increased rate of respiration.
increased blood sugar.
a slowing of digestion.
all of these events.

A)
B)
C)
D)

14.AIDS is a disorder that causes a breakdown in the body's


endocrine system.
circulatory system.
immune system.
respiratory system.

A)
B)
C)
D)

15.Several studies have shown that physical arousal can intensify just about any emotion.
For example, when people who have been physically aroused by exercise are insulted,
they often misattribute their arousal to the insult. This finding illustrates the importance
of
cognitive labels of arousal in the conscious experience of emotions.
a minimum level of arousal in triggering emotional experiences.
the simultaneous occurrence of physical arousal and cognitive labeling in emotional
experience.
all of these things.

16.Many psychologists are opposed to the use of lie detectors because


they represent an invasion of a person's privacy and could easily be used for
unethical purposes.
B)
there are often serious discrepancies among the various indicators such as
perspiration and heart rate.
C)
polygraphs cannot distinguish the various possible causes of arousal.
D)
they are accurate only about 50 percent of the time.
A)

A)
B)
C)
D)

17.Tend and befriend refers to


the final stage of the general adaptation syndrome.
the health-promoting impact of having a strong system of social support.
an alternative to the fight-or-flight response that may be more common in women.
the fact that spiritual people typically are not socially isolated.

18.When he asked people how they handled anger, James Averill found that they often
recalled
A)
reacting hurtfully.
B)
walking away from the situation.
C)
reacting assertively.

Page 3

D)

A)
B)
C)
D)

internalizing the anger.


19.Which of these factors have researchers NOT found to correlate with happiness?
age
high self-esteem
religious faith
optimism

20.Which of the following statements concerning Type A and Type B persons is true?
Even when relaxed, Type A persons have higher blood pressure than Type B
persons.
B)
When stressed, Type A persons redistribute bloodflow to the muscles and away from
internal organs.
C)
Type B persons tend to suppress anger more than Type A persons.
D)
Type A persons tend to be more outgoing than Type B persons.
A)

A)
B)
C)
D)

21.The disease- and infection-fighting cells of the immune system are


B lymphocytes.
T lymphocytes.
macrophages.
all of these types of cells.

A)
B)
C)
D)

22.One effect of stress on the body is to


suppress the immune system.
facilitate the immune system response.
increase disease resistance.
increase the growth of B and T lymphocytes.

A)
B)
C)
D)

23.Compared with men, women


have stronger immune systems.
are less susceptible to infections.
are more susceptible to self-attacking diseases such as multiple sclerosis.
have all these characteristics.

A)
B)
C)
D)

24.Allergic reactions and arthritis are caused by


an overreactive immune system.
an underreactive immune system.
the presence of B lymphocytes.
the presence of T lymphocytes.

Page 4

25.Research on cancer patients reveals that


stress affects the growth of cancer cells by weakening the body's natural resources.
patients' attitudes can influence their rate of recovery.
cancer occurs slightly more often than usual among those widowed, divorced, or
separated.
D)
all of these statements are true.
A)
B)
C)

A)
B)
C)
D)

26.The component of Type A behavior that is the most predictive of coronary disease is
time urgency.
competitiveness.
high motivation.
anger.

27.Which of the following is true of biofeedback training?


A person is given sensory feedback for a subtle body response.
Biological functions controlled by the autonomic nervous system may come under
conscious control.
C)
The accompanying relaxation is much the same as that produced by other, simpler
methods of relaxation.
D)
All of these statements are true.
A)
B)

A)
B)
C)
D)

28.Which of the following was NOT suggested as a possible explanation of the faith factor
in health?
Having a coherent worldview is a buffer against stress.
Religious people tend to have healthier lifestyles.
Those who are religious have stronger networks of social support.
Because they are more affluent, religiously active people receive better health care.

A)
B)
C)
D)

29.Acupuncture, aromatherapy, and homeopathy are forms of


psychophysiological medicine.
complementary and alternative medicine.
Chi therapy.
psychosomatic medicine.

A)
B)
C)
D)

30.The field of health psychology is concerned with


the prevention of illness.
the promotion of health.
the treatment of illness.
all of these things.

Page 5

Page 6

Answer Key
1.A
2.C
3.A
4.B
5.D
6.D
7.B
8.B
9.A
10.A
11.D
12.A
13.D
14.C
15.A
16.C
17.C
18.C
19.D
20.B
21.D
22.A
23.D
24.A
25.D
26.D
27.D
28.D
29.B
30.D

Page 7