Vous êtes sur la page 1sur 4

Major Thermal Power Plants (TPP) in India

Power Station ------District--------- State


1. Mundra (TPP)- Kutch- Gujarat
2. Vindhyachal Super Thermal Power Station -Singrauli -Madhya Pradesh
3. Tirora (TPP)- Gondia -Maharashtra
4. Amravati (TPP)- Amravati- Maharashtra
5. Korba Super Thermal Power Plant- Korba -Chhattisgarh
6. Sant Singaji (TPP) -East Nimar- Madhya Pradesh
7. Chandrapur Super (TPP)- Chandrapur- Maharashtra
8. Sipat Thermal Power Plant -Bilaspur- Chattisgarh
9. Khaperkheda Thermal Power Station- Nagpur- Maharashtra
10. Satpura Thermal Power Station -Betul - Madhya Pradesh
11. Ukai Thermal Power Station- Tapi- Gujarat
12. Bhilai Expansion Power Plant- Durg -Chhattisgarh
13. Sikka Thermal Power Station- Jamnagar- Gujarat
14. Talcher Super Thermal Power Station -Angul- Odisha
15. Hirakud Captive Power Plant -Sambalpur- Odisha
16. Barauni Thermal Power Station -Begusarai- Bihar
17. Patratu Thermal Power Station -Jaisalmer- Jharkhand
18. Bokaro Thermal Power Station -Bokaro- Jharkhand
19. Durgapur Thermal Power Station -Bardhaman- West Bengal
20. Rihand Thermal Power Station -Sonebhadra- UP
21. Singrauli Super Thermal Power Station -Sonebhadra- UP
22. Anpara Thermal Power Station -Sonebhadra- UP
23. Obra Thermal Power Station -Sonebhadra- UP
24. Rosa (TPS) - Shahjahanpur- UP
25. Chhabra (TPP) -Baran - Rajasthan
26. Panki (TPS)- Kanpur -Uttar Pradeh
27. Simhadri Super Thermal Power Plant -Vishakapatnam- Andhra Pradesh
28. Udupi Thermal Power Plant- Udupi - Karnataka
29. Bellary Thermal Power station- Bellary -Karnataka
30. Mettur Theral Power Station- Salem- Tamil Nadu

1.
Who
issues
Answer: Central Govt.
2.
One
rupee
Answer: Finance Secretary

note

the

One

is

signed

rupee
by

note?

_________

3. Foreign exchange transactions under Foreign Exchange Management Act


(FEMA)
is
regulated
by
_______
?
Answer: RBI
4. The Reserve Bank of India was established on April 1, 1935 in accordance with
the provisions of the Reserve Bank of India Act, 1934.Who is the first Governor of
RBI?
Answer: Osborne Smith
5. What is the Current
Answer: 6.50% and 6.00%
6.
WHat
is
Answer: 10 years

the

Repo

Minimum

rate

and

age

Reverse
to

open

Rep
a

Rate

respectively?

bank

account?

7. Which rate is the short term borrowing rate at which RBI borrows money from
banks?
Answer: Reverse Repo Rate
8. Which committee decided that Banks can switch over to the base rate?
Answer: Deepak Mohanty committee
9. Government and it set up which Group in 1975. On the basis of this
committees recommendations, a Regional Rural Banks Ordinance was
promulgated in September 1975, which was replaced by the Regional Rural Banks
Act
1976?
Answer: Narasimham Working Group
10. What is the maximum period for loan as per the scheme formulated by
National
Housing
Bank
(NHB)?
Answer: 15 years
11. Financial markets for the buying and selling of long-term debt or equitybacked
securities
is
called?
Answer: Capital Market
12.
What
Answer: 2-14 days

is

the

period

for

Notice

Money?

13. SARFAESI Act is an Indian law .It allows banks and other financial institution
to auction residential or commercial properties to recover loans. In SARFAESI,
F stands
for?
Answer: Financial
14.
Which
securities
Answer: Treasury bills

are

zero

coupon

securities?

15.
What
is
Answer. 91 days

the

maximum

tenure

for

Cash

Management

bills?

16. Which Bank has reported the largest net loss of Rs. 5,367.14 cr. for 4th
quarter.
This
is
the
biggest
quarterly
loss?
Answer. Punjab National Bank
17.
What
is
Answer: 91 days

the

maximum

tenure

for

Dated

securities?

18. What we called bonds as issued for rupee-denominated borrowings by Indian


entities
in
overseas
markets?
Answer: Masala Bonds
19. What is the minimum amount of investment in Inflation indexed bonds?
Answer. Rs. 10,000
20.
Which
market
Answer. Capital Market.

deals

at

Stock

Read more: http://www.bankersadda.com/2016/07/sbi-po-mains-20-20-gk-capsule-quizrbi.html#ixzz4EJbL2H4Z

National Stadium Mumbai Hockey & others


Brabourne Stadium Mumbai Cricket
Indraprastha Stadium Delhi Indoor games
Jawaharlal Nehru Stadium Delhi Athletics
Firoz Shah Kotla Delhi Cricket
Ambedkar Stadium l Delhi Football
National Stadium Delhi Hockey & others
Talkatora Stadium Delhi Swimming
Wimbledon Britain Lawn Tennis
Roland Garros France Lawn Tennis
Flushing Meadow U.S Lawn Tennis
Brookland Britain Football
Timbukhum Britain Rugby
Wembley Britain Football
Eden Garden Kolkata Cricket
Ranjit Stadium Kolkata Football
Keenan Stadium Jamshedpur Cricket
Green Park Kanpur Cricket
Chepauk Stadium Chennai Cricket
Epsom Britain Derby
Black heath London Rugby Football

exchange?

Headingly,Manchester, Britain Cricket


Lords, Ovel Leeds Britain Cricket