Vous êtes sur la page 1sur 8

1) The diameter of the circles is 2 centimeters.

Calculate the area that is


purple.

ANS) 3.44 square cm.

2) Which fraction is the smallest?

Ans)

3) Max started to read a novel. He read 15 pages a day. After 6 days he had
3/8 of the book left. How many pages are there in the book?

Ans)144 pages

4) A half circle overlaps with a square. The diameter of the half circle is 12
inches. What is the area of the hatched/striped parts?
Ans)36 Square inches

5) A brand new movie just came to Golden Theater. The theater has a goal of
selling 1500 tickets for this movie in the 1st week. The first 2 days it sold 30%
of its goal tickets. What is the average number of tickets the theater needs to
sell in the next 5 days in order to meet their goal

Ans) 210 tickets

6) Ming Lee's birthday is on February 25th. If January 1st of 2009 is Thursday,


which day of the week is Ming Lee's birthday in the year 2009?

Ans) Wednesday

7) There are 3 identical wooden blocks that are 50 inches long, 5 inches wide
and 2 inches thick. If you glue them together, what is the largest outer surface
area you can get?

Ans) 3120 square inch

8) A train is 240 meters long. The train travels at 20 meters per second. It
takes 60 seconds for the train to pass the tunnel. How long is the tunnel?

Ans)960 meters

9) The following sequence of operations is done on a number. Multiply by 5,


add 2, subtract 10, multiply by 2. The final result is 44. What is the original
number?

Ans)6

10) The area of the square is 100 square centimeters. What is the area of the
circle?
Ans) 78.5 square cm

11) Four kids; Aaron, Bessy, Carli and Dawn play with beads. They start with
200 beads in all. Aaron gave Bessy 26 beads, Bessy gave Carli 36 beads,
Carli give Dawn 32 beads, and Dawn give Aaron 4 beads. They end up with
the same number of beads as each other. How many beads did each of them
have at the beginning?

Ans) Aaron 72 beads


Bessy 60 beads
Carli 46 beads
Dawn 22 beads

12) The diameter of all 4 circles is 3 inches. What is the red shaded area in
square inches?
Ans) 9

13) 31 is a factor of 1767 and 3543 is a multiple of 1767.which of these is


true?
A. 31 is a factor of 3534
B. 31 is a multiple of 3534
C. 1767 is a common factor of 31 & 3534
D. 31 is a common multiple of 1767 & 3534
Ans)A
14) Antra cal. the product 2222*2223*22*24 and got a number.What will be
the remainder when the product is divided by 10?
Ans) 8
15) Amy, Bob and Celine deliver papers in a small town. Amy delivers twice as
many papers as Bob, and Carrie delivers 12 papers less then Amy. If Amy,
Bob, and Celine deliver 128 papers in total, how many papers does Carrie
deliver?
Ans) 44
16) . Find the next number in the series:
14, 28, 20, 40, 32, 64, ?
Ans) 56
17) 461 +462 +463 +464 +465 is divisible by
a) 5
b) 11
c) 17
d) None of the above

Ans) 11
18) In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only
3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to
reach the target of 282 runs?
a) 6.25 b) 6.5 c) 6.75 d) 7
Ans ) 6.25
19) If you continue the pattern
200920092009
what would be the 2009th number?
Ans) 2
20) Find the missing term in the following sequence: 4, 9, 19, __, 79 ?
Ans) 39
21) Look carefully at the sequence of symbols to find the pattern. Select
correct pattern

Ans)2
22) There are deer and peacocks in a zoo. By counting heads they are 80.
The number of their legs is 200. How many peacocks are there ?
Ans) 60

23) A man wears socks of two colours - Black and brown. He has altogether
20 black socks and 20 brown socks in a drawer. Supposing he has to take out
the socks in the dark, how many must he take out to be sure that he has a
matching pair ?

Ans) 3
24) A motorist knows four different routes from Bristol to Birmingham. From
Birmingham to Sheffield he knows three different routes and from Sheffield to
Carlisle he knows two different routes. How many routes does he know from
Bristol to Carlisle ?
Ans) 24
25) In a class, there are 18 boys who are over 160 cm tall. If these constitute
three-fourths of the boys and the total number of boys is two-thirds of the total
number of students in the class, what is the number of girls in the class? .
Ans) 12 ?
?
26) If you write down all the numbers from 1 to 100, then how many times do :
you write 3 ? >
Ans) 20 ?
?
27) If 100 cats kill 100 mice in 100 days, then 4 cats would kill 4 mice in how ?
many days ?

Ans)100

28) Five bells begin to toll together and toll respectively at intervals of 6, 5, 7,
10 and 12 seconds. How many times will they toll together in one hour
excluding the one at the start ?

Ans)8 times

229) A bus starts from city X. The number of women in the bus is half of the
9number of men. In city Y, 10 men leave the bus and five women enter. Now,
)number of men and women is equal. In the beginning, how many passengers
entered the bus ?
Ans)45
30) A farmer built a fence around his square plot. He used 27 fence poles on
each side of the square. How many poles did he need altogether ?

Ans)104

31) In a city, 40% of the adults are illiterate while 85% of the children are
literate. If the ratio of the adults to that of the children is 2 : 3, then what
percent of the population is literate ?

Ans)75%

32) Today is Varun's birthday. One year, from today he will be twice as old as
he was 12 years ago. How old is Varun today ?

Ans)25 years

33) A bird shooter was asked how many birds he had in the bag. He replied
that there were all sparrows but six, all pigeons but six, and all ducks but six.
How many birds he had in the bag in all?

Ans)9 birds

34) What is the smallest number of ducks that could swim in this formation -
two ducks in front of a duck, two ducks behind a duck and a duck between
two ducks ?

Ans)3

35) Three friends had dinner at a restaurant. When the bill was received,
Amita paid 2/3 as much as Veena paid and Veena paid 1/2 as much as Tanya
paid. What faction of the bill did Veena pay ?

Ans)3/11

36) A shepherd had 17 sheep. All but nine died. How many was he left with ?

Ans)9

37) In a family, the father took 1/4 of the cake and he had 3 times as much as
each of the other members had. The total number of family members is
Ans)10

38) In three coloured boxes - Red, Green and Blue, 108 balls are placed.
There are twice as many balls in the green and red boxes combined as there
are in the blue box and twice as many in the blue box as there are in the red
box. How many balls are there in the green box ?

Ans)54

39) In a cricket match, five batsmen A, B, C, D and E scored an average of 36


runs. D Scored 5 more than E; E scored 8 fewer than A; B scored as many as
D and E combined; and B and C scored 107 between them. How many runs
did E score ?

Ans)20

Centres d'intérêt liés