Vous êtes sur la page 1sur 8

1.

This is where a child internalizes those basic beliefs, values, attitudes, and
general patterns of behavior that give direction to subsequent behavior.
a. Community
b. Family
c. School
d. Church

Answer: B

Reason: one of the most important factors influencing delinquent behavior is the
family setting.

Reference: Juvenile Justice a guide to practice and theory by: Steven M. Cox & John
J. Conrad

2. It is a social phenomenon that occurs in social networks accepting, tolerating,


and/or encouraging such behavior.
a. Peer Group
b. Gangs
c. Juvenile Acts
d. Drug Abuse

Answer: D

Reason: Is a disorder that is characterized by destructive pattern of using a


substance that leads to significant problems or distress.

Reference: Juvenile Justice a guide to practice and theory by: Steven M. Cox & John
J. Conrad & Medicinenet.com

3. These explanation of delinquency suggest that chemical deficiencies or


abnormalities in the body can affect.
a. Biochemical Explanation
b. Learning Explanation
c. Psychological explanation
d. All of the above

Answer: A

Reason: Also called Orthomolecular explanation that directly or indirectly lessen a


youths ability to perform in a socially acceptable manner.

Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kracozki

4. This type of minimal brain dysfunction has been observed in many youngster
who are discipline problems in school because of their highly impulsive
behavior.
a. Impulsive & Learning Disabilities
b. Both A & D
c. Criminal Behavior
d. Hyperactivity & Learning Disabilities

Answer: D

Reason: It has been advanced in present years as a biological explanation for some
delinquent activity.

Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kracozki

5. Is a common childhood disruptive behavior disorder


a. Hyperactivity Disorder
b. Attention Deficit Disorder
c. Short Attention
d. Phenomenon

Answer: B

Reason: This phenomenon is characterized by the heightened motor activity, short


attention span, distractibility, impulsiveness and lack of self- control.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

6. One important change within our culture has been a more open minded
attitude toward sex and at least a tolerance of sexual intimacy outside of
marriage.
a. Teen Pregnancy
b. Sex
c. Revenge
d. Early Marriage

Answer: A

Reason: According to Polls the majority of teenage males and females have engage
in sexual intercourse by age of 19.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

7. Is usually the first teacher or model for behavior and misbehavior.


a. School
b. Church
c. Family
d. Community

Answer: C

Reason: this is where a child internalizes those basic beliefs values attitudes and
general patterns behavior.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess


8. It is describe how people are expected to behave.
a. Values
b. Ethics
c. Culture
d. Behavior

Answer: A

Reason: Values are extremely important in any society.

9. The civil Rights teacher and educator Web Dubois wrote in 1903. Education
and work are the levels to uplift people.
a. To ensure a basic level of quality
b. To improve Social Condition
c. To dispel inequalities in education
d. None of All

Answer: C

Reason: Education must not simply teach work, it must teach life.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

10.An apartment or houses facing each other on a single street.


a. Face-block
b. Face-Park
c. Block-face
d. Block to Block

Answer: A

Reason: consequently information about face-block may reveal pattern that


influence early development.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

11.In XXY chromosome Theory this behavior was characterized as violent and
aggressiveness.
a. XX
b. XYY
c. XXY
d. XY

Answer: B

Reason: this appeared to be greater than the estimated number which


characterized as violent and aggressiveness.

Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kratcozki


12.He believed that the internalization of moral judgement occurs later, during
adolescenes.
a. Kohlberg
b. Piaget
c. Lombroso
d. Ferri

Answer: A

Reason: he saw the moral-development processa involving 3 periods of personal


growth: premoral period, conventional, and autonomy.

Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kratcozki

13.This kind of deficiencies may result in personality and conduct disorder.


a. Parent-child relation
b. Mother- child relation
c. Biological Parents-child relation
d. Siblings- child relation

Answer: A

Reason: According to psychoanalysts, the absence of mother or her rejection of the


child during infancy and very early childhood.

Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kratcozki

14.In Quay Classification System these delinquents displayed constant conflict


with parents, peers, and social institutions.
a. Socialized delinquents
b. Un-socialized aggressive
c. Inadequate- immature
d. All of the Above

Answer: B

Reason: It is classified as un-socialized aggressive when the displayed constant


conflict with parents, peers, and social institutions.

Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kratcozki

15.He Used the Anomie Theory.


a. Durkheim
b. Henry
c. Kohlberg
d. Piaget

Answer: A

Reason: Anomie was used by Durkheim to describe a way of life.


Reference: Juvenile Deliquency by Peter Kratcozki & Lucille Dunn Kratcozki

16.He divided personality in three components.


a. Lombroso
b. Piaget
c. Ferri
d. Freud

Answer: D

Reason: Sigmund freud is the founder of psychoanalysis, an approach to explaining


behavior.

Reference: Juvenile Justice a guide to practice and theory by: Steven M. Cox & John
J. Conrad

17.Is often classified as intrafamilial or extra familial.


a. Collective abuse
b. Sexual abuse
c. Individual abuse
d. Rape

Answer: B

Reason: Involves a friend or stranger.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

18.Is a youth who commits an act that would be a crime where it to be


committed by an adult.
a. Delinquent
b. Delinquent disorder
c. Juvenile
d. Criminal

Answer: A

Reason: The term is intended to avoid stigmatizing youths a s criminals.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

19.Is a group of individual who meet over time have identifiable leadership,
claim over a specific territory in the community and engage in criminal
behavior.
a. Youth Gang
b. Fraternity
c. Syndicate
d. Street Gang

Answer: D
Reason: engage in criminal activity either individually or collectively.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

20.Commits more violent crimes against person including robberies and street
muggings.
a. Criminal gang
b. Retreaties Gang
c. Conflict gang
d. Predatory Gang

Answer: D

Reason: Predatory gangs are likely to use hand-drugs such as crack cocaine which
contributes to their volatile aggressive behavior

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

21.These are traditionally small, socially homogenous areas defined by social


intention pattern and geographic landmarks (main street, park, rail road,
truck).
a. Neighborliness
b. Areas
c. Block Groups
d. Neighborhoods

Answer: D

Reason: Area defined by social interaction pattern and geographic landmarks.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

22.Is inattention to the basic needs of a child, such as appropriate supervision


adequate clothing and proper nutrition.
a. Disregard
b. Neglect
c. Hatred
d. None of the Above

Answer: B

Reason: Often, the families from which neglated children come are poor and
disorganized.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

23.Leave less room for interpretation and addresses the issue of intent, stating it
is the non-accidental or non-intentional physical injury of a child cause by the
child care taker.
a. Child care
b. Physical Child Abuse
c. Physical Injury
d. Physical Abuse

Answer: D

Reason: In some cases, child abuse is construed as discipline just maybe gone a
little too far.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

24.Is seen in the poverty and other forms of social injustice previously discussed.
a. Collective Abuse
b. Child Abuse
c. Physical Abuse
d. Physical Child Abuse

Answer: A

Reason: Constant violence blares forth from television sets across the country.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess

25.Is what we normally think of when child abuse is discussed.


a. Institutional Abuse
b. Individual Abuse
c. Child Abuse
d. Collective Abuse

Answer: B

Reason: This is one or more people or emotionally or physically abusing a child.

26.Children includes the approve use of force and violence against children in
the school and the neglect and denial of childrens due process right in
government institution.
a. Individual abuse
b. Collective abuse
c. Institutional abuse
d. Child abuse

Answer: C

Reason: The use of corporal punishment in school has been declining with paddling
decreasing since the early 1980s.

Reference: Juvenile Justice by Robert W. Drowns & Karen M. Hess.