Vous êtes sur la page 1sur 3

QUESTIONNAIRE

TOURISTIC PLACE: YOUR


RESIDENCE:
NAME: DATE:

AGE: GENDER:

ANNUAL INCOME: PROFESSION:

A Research is being carried out by our group Analysis of the factors influencing the decision of tourists
towards visiting religious temple in Himachal Pradesh as a touristic destination of which this questionnaire is
part. I therefore request you to be so kind as to complete the questionnaire and take this opportunity to thank you for
dedicating me your time. By filling in this questionnaire, you will have contributed to improving the quality and
development of tourism in Himachal Pradesh, which is one of the most desirable holiday destinations.

QUESTIONS COMMENTS/SUGGESTION
1. Type of tourist.
(a). Outstation
(b). Instation

2. If you are outstation tourist then,


where are you staying?
(a). Hotel
(b). Resort
(c). Friends Home
(d). Relative
3. Do you find Hotels and other staying
places value for money?
(a). Yes
(b). No

4. How did you arrive to this place?


(a). By car
(b). By bus
(c). With low cost-airline
(d). By train
(e). If other, please specify
5. Where did you heard about this tourist
destination? (more answers possible)
(a). I already knew of it
(b). The Internet
(c). Friends and Reletives
(d). Media
(e). Books and guide
(f). It was part of the travel package
(g). Fairs and/or Exhibitions
(h). If other, please specify
6. Is this your first visit to this tourist
destination?
(a). No
(b). Yes
If No, How many times have you
visited this touristic destination in the
past?
7. What are the main reasons for your
visit to this tourist destination?
(a). Rest and relaxation.
(b). Visiting relatives and friends.
(c). Business reasons.
(d). Attending seminars and other
forms of education.
(e). Culture.
(f). Fun
(g). Sports and recreation
(h). Health
(i). Religious reasons
(j). If other, please specify
8. Would you like to visit this touristic
destination again?
(a) Yes
(b) No

9. If you would not like to visit this place


again, then, what factors are
responsible for it?
(a). Transport facility
(b). Poor service
(c). Poor accommodation problem
(d). Lack of good sights
(e). Any other, please specify
10. Have you had any reason to complain
since you have been staying in this
tourist destination?
(a). Yes
(b). No

11. What is your overall satisfaction with


your visit to this tourist destination?
(a). Completely satisfied
(b). Somewhat satisfied
(c). Satisfied
(d). Dissatisfied
(f). Completely dissatisfied

Below are listed some statements which refer to the general image of this tourist destination. For each statement
please indicate to what extent you agree with it.
Where: 1= completely disagree 2= disagree 3= somewhat agree 4= completely agree

TOPIC 1 2 3 4 COMMENTS/SUGGESTIONS
1. I think most people have a positive
opinion about this tourist destination.

2. This tourist destination has a unique


image.

3. I think this tourist destination is


popular.

4. This tourist destination respects the


natural environment.

5. I dont find any difficulty in reaching


this place

6. The staff at this tourist destination is


friendly towards the guests.
7. The prices of additional offer at this
tourist destination (i.e. prices of food
and drink, prices of souvenirs, prices
of handcrafted products, prices of
excursions, prices of beauty and
relaxing programs) are favorable.
What act as a pull factor for you in context of your visit to Himachal Pradesh:-

8. Himachal do not have good tourist


spots

9. Himachal tourist spots are not being


promoted properly

10. People of Himachal are not tourist


friendly

11. Law and order situation in State

12. Lack of security at tourist destination

13. The location are very far from main


city

14. Accessibility to tourist spot is not


proper

15. Tourist spot are not properly


developed

16. People visiting the place do not talk


high about it.

17. No tourist guide at the destination

18. Lack of good eating outlet near tourist


spot

19. Feel alone at tourist destination


( Believe that there are no tourist at
the spot )