Vous êtes sur la page 1sur 4

Networking and Health Information Exchange: Supporting Standards for EHR

Application

Self-assessment key

1. ______________ provides concise, accurate and unambiguous factual information


and advice containing evidence and recommendations.

*a. clinical decision support


b. case decision support
c. clinical data support
d. case data support

Answer: a Clinical decision support provides concise, accurate and unambiguous


factual information and advice containing evidence and recommendations.
Objective(s): 1
Lecture(s)/Slide(s): a5 & 6

2. ___________ is a rules syntax specification that allows rules to be individually


published independently of a computer system and subsequently imported into
computer systems for healthcare use. It was named after the house in which the
meetings took place to create the specification.

a. HL7
b. GELLO
c. GLIF
*d. Arden

Answer: d Arden is a rules syntax specification.


Objective(s): 1
Lecture(s)/Slide(s): a9

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


1
Version 3.0 / Spring 2012 Supporting Standards for EHR Application
Lectures a, b, c, d

This material Comp9_Unit7 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.
3. A __________ is simply a text document identifying appropriate data elements
engaged in the logic, logic expressions and the actions to be taken. They are called by
an event monitor.

a. snap
*b. medical logic module
c. module
d. name tag

Answer: b MLM identifies appropriate data elements.


Objective(s): 1
Lecture(s)/Slide(s): a10

4. ______ is a format for sharing clinical guidelines independent of platforms and


systems. It uses XML and is based on an object-oriented model.

a. DILEMMA
b. EON
*c. GLIF
d. GELLO

Answer: c GLIF is a format for sharing clinical guidelines.


Objective(s): 2
Lecture(s)/Slide(s): b14

5. _________ was developed at Yale Center for Medical Informatics and is a


hierarchical data structure to organize the heterogeneous information contained in
practice guidelines.

a. GLIF
b. EON
*c. GEM
d. GELLO

Answer: c GEM was developed at Yale Center for Medical Informatics.


Objective(s): 2
Lecture(s)/Slide(s): b19

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


2
Version 3.0 / Spring 2012 Supporting Standards for EHR Application
Lectures a, b, c, d

This material Comp9_Unit7 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.
6. _____ is a class-based, object-oriented expression language, Object Constraint
Language (OCL) that is built on existing standards and is used for clinical decision
support.

a. GLIF
b. EON
c. GEM
*d. GELLO

Answer: d GELLO is a class-based, object-oriented expression language.


Objective(s): 3
Lecture(s)/Slide(s): b21

7. On the average, physicians will have 2 questions for every 3 patients seen. These
questions deal with treatment for specific problems, related to diagnoses, related to a
medication, or other. About _____- of these questions go unanswered.

a. 30%
b. 40%
*c. 50%
d. 60%

Answer: c 50% of questions go unanswered.


Objective(s): 4, 5, 9
Lecture(s)/Slide(s): c4

8. The ________ provides context-sensitive links to information that can be seamlessly


built into the clinical information system. It is a key standard, originally developed at
Columbia University by Dr. Jim Cimino and others and now being developed as an HL7
standard.

*a. Infobutton
b. Mlm
c. Slot
d. GEM

Answer: a Infobutton provides context-sensitive links to information.


Objective(s): 4
Lecture(s)/Slide(s): c4

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


3
Version 3.0 / Spring 2012 Supporting Standards for EHR Application
Lectures a, b, c, d

This material Comp9_Unit7 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.
9. ___________ are becoming prevalent in developed countries and their objectives are
appropriate testing, patient safety, higher quality of care and reducing cost.

a. GEMM
b. InfoButton
c. EHR
*d. CPOE

Answer: d CPOE are used for testing, patient safety, higher quality of care and
reducing costs.
Objective(s): 5, 6, 9
Lecture(s)/Slide(s): c13

10. A (n) __________ is a popular way of using statistics and probabilities to guide
decision making. The first step is to define the problem in concept and scope.

a. EHR
*b. Decision tree
c. CPOE
d. GELLO

Answer: b Decision trees use statistics and probabilities to guide decision making.
Objective(s): 4, 5, 6
Lecture(s)/Slide(s): c20

Health IT Workforce Curriculum Networking and Health Information Exchange


4
Version 3.0 / Spring 2012 Supporting Standards for EHR Application
Lectures a, b, c, d

This material Comp9_Unit7 was developed by Duke University, funded by the Department of Health and Human Services, Office of the
National Coordinator for Health Information Technology under Award Number IU24OC000024.