Vous êtes sur la page 1sur 8

BIO, 9th Edition

TEST BANK
Module 11
Work Teams & Effectiveness
Multiple Choice Questions

1. Teams who devote effort to understanding and developing team mechanisms were found
a. to be more effective
b. to be less effective
c. to perform the same as teams who did not invest time this way
d. none of the above

Answer: a

2. The following are features of todays organizations


a. Isolationism
b. Teams
c. Independent Goals
d. All of the above

Answer: b

3. Members of an organization who have significantly interdependent relations with each other are
a. Social
b. Pairs
c. Groups
d. Teams

Answer: C

4. Which of the following was not identified as the types of teams found in organizations
a. Parallel Teams
b. Paired Teams
c. Project Teams
d. Management Teams

Answer: B

5. Saying something like, Thats a stupid idea will likely


a. Encourage team members
b. Motivate team members
c. Generate defensive behavior
d. Generate encouraging behavior

Answer: C

6. The following attributes to problem situations include


a. Time
b. Information
c. Quality
d. Commitment
e. All of the above

Answer: E

7. As a manager you must address several issues before your team can function. These issues are
a. Assignment boundaries
b. Assessment
BIO, 9th Edition
TEST BANK
c. Team formation
d. A&B
e. All of the above

Answer: E

8. Which of the following does not help the manager facilitate a decision making process
a. Clarify expectations
b. Give your own opinion
c. Create a supportive atmosphere
d. Review alternate solutions

Answer: B

9. The process of consensus refers to a decision


a. That the majority of the group support
b. That some members of the group oppose
c. That all members of the group support
d. That the manager decided unilaterally

Answer: C

10. When members of a group/team express ideas and are encouraged to rework or elaborate upon
them, this is a process known as
a. Creativity
b. Nominal group
c. New product development
d. brainstorming

Answer: D
11. Most leaders and managers would argue that
A) individual performance is the most critical dimension to company success
B) collaborative team work is an effective tools for managing complex task
C) workers' ability to continuously scan the business environment is crucial to the firm's
success
D) integrating suppliers into the day-to-day operation is a key success factor

Answer: B

12. What are the factors that affect group development and performance?
A) Leadership
B) Group Structure
C) Member Composition
D) All of the above

Answer: D

13. Conflict is defined by the author as a complex phenomenon that has an impact on behavior at
which of the following levels?
A) group
B) individual
C) organizational
D) all of the above
E) none of the above

Answer: D
BIO, 9th Edition
TEST BANK
14. A decision process for making full use of available resources for resolving conflicts creatively is
known as
A) management
B) consensus
C) leadership
D) organization

Answer: B

15. The potentially creative forces that arise in group processes are called
A) creativity
B) synergy
C) the nature of teams at work
D) collaborative teamwork

Answer: B

16. Researchers found that the creation of small self-regulated work groups in the organizational structure,
improved
A) individual motivation
B) group productivity
C) health and well-being of employees
D) all of the above

Answer: D

17.Which of the following led managers to explore new business strategies and alternative approaches to
organizational development?
A) increasing competition
B) technological development
C) faster work force
D) none of the above

Answer: B

18. A collection of individuals that can identify themselves and be identified by others within an
organization are known as a
A) group
B) team
C) task force
D) committee

Answer: A

19.A small number of people who are committed to a goal, and hold themselves accountable to that goal
are known as a
A) group
B) team
C) task force
D) committee

Answer: B
BIO, 9th Edition
TEST BANK

20.These kinds of teams form a critical link between the individual and the organization. They function to
accomplish tasks that cannot be performed by one individual alone
A) work teams
B) parallel teams
C) project teams
D) management teams
E) all of the above

Answer: E

21.People who are pulled together from different work units or jobs to perform functions that the regular
organization is not equipped to perform well are
A) work teams
B) parallel teams
C) project teams
D) management teams

Answer: B

22.Time-limited teams that have to produce one-time output such as a new product or service to be
marketed by the company are
A) work teams
B) parallel teams
C) project teams
D) management teams

Answer: C

23.As a manager, your team was improving upon communication skills. Which of the following tactics
would you work on with them?
A) obtaining all input from all team members
B) listening to all views
C) being open-minded and willing to change your views
D) all of the above

Answer: D

24.Interpersonal skills, such as listening and communicating, are critical to your knowledge base because
A) they can improve your effectiveness in any group
B) they are critical for success in small group dynamics
C) they contribute to the characteristics of the human group
D) all of the above

Answer: A

25.The Vroom, Yetton and Jago model incorporates some of the following ways in which decisions can be
made
A) manager solves the problem by him/herself
B) manager obtains necessary information from employees and then makes a decision
C) managers consults with subordinates as a group, then makes a decision
D) all of the above
E) none of the above

Answer: D
BIO, 9th Edition
TEST BANK
26.Although the Vroom, Yetton, Jago model incorporates a number of important variables, still other
variables may affect the choice of decision-making style. Please identify the other variables.
A) personality of the manager
B) organizational climate
C) employee personalities
D) all of the above
E) none of the above

Answer: D

27.In deciding to proceed with a group decision, the manager has to address several key issues, including
A) assignment boundaries
B) assessment of assignment resources
C) team formation
D) all of the above
E) none of the above

Answer: D

28.The consensus process seems to enhance the opportunity for high-quality decision making because
A) the group spends less time on the activity
B) the group in more concise in their report
C) the group spends more time working through all of the alternative solutions until reaching
a solution that everyone finds acceptable
D) the groups spends time electing a powerful leader who simply completes the task at hand

Answer: C

29.The rule of thumb procedure is used to determine


A) the ethical conflict faced in making a decision
B) the points of accomplishment
C) what needs to occur as the group works towards a final solution
D) none of the above

Answer: C

30.For both the managers and the teams they direct to move in the direction of their general goal areas, they
must first develop skills in
A) emotional
B) task-related
C) psychological
D) a&b
E) all of the above

Answer: D

31.Task skills are best accomplished in a group setting when an individual


A) learns to take on a specific role
B) learns of all the roles within the group
C) tries to contribute a small amount to every project within the group
D) removes themselves from a group setting

Answer: A
BIO, 9th Edition
TEST BANK
32. Creativity is an effective tool in group problem solving because
A) it forces members of the team to approach the problem in a new way
B) it incorporates artistic elements into problem-solving
C) it fosters brainstorming
D) none of the above

Answer: A

33.As a group leader, it is your responsibility to start your group off on the right track. Which of the
following brainstorming techniques would you begin with?
A) evaluation of group member ideas
B) elaborate upon group member ideas
C) encourage everyone to spontaneously express ideas, no matter how extreme they may be
D) none of the above

Answer: C

34.The text states that a person's choice of either individual or group problem-solving is primarily affected
by
A) incentive
B) skill base
C) behavior
D) cultural heritage

Answer: D

35.What would one call a process for helping a team to diagnose its problems and become a more effective
working unit?
A) autonomous work team interaction
B) product development team dialogue
C) a team building effort
D) engineering a work team

Answer: C

36.Team building is
A) a process for building effectiveness
B) a collaborative process
C) a natural process
D) an improvement process

Answer: B

37.Organizations are frequently accused of a poor action orientation. The need to get things underway in
organizations and to keep the momentum going frequently results in what?
A) too little time given to expedite task completion
B) too little time for problem diagnosis
C) too little time for planning
D) too little time for assessing the ability of a team to work together

Answer: C

38.Work groups often develop a style of operation which parallels the expectations team members have
about meetings. Which team style would avoid meetings except when they are needed to get
information our and get reports back?
A) corporate
BIO, 9th Edition
TEST BANK
B) permissive
C) autocratic
D) retired-on-the-job

Answer: C

39.Work groups often develop a style of operation which parallels the expectations team members have
about meetings. Which team style would be highly procedural and committee-like and are held for
more purposes than are really necessary?
A) corporate
B) permissive
C) autocratic
D) retired-on-the-job

Answer: A
BIO, 9th Edition
TEST BANK
Module 11
Work Teams & Effectiveness
True/False Questions

1. Overtime, work groups develop a style of communication.


Answer: True

2. Many work groups are concerned about wasting time in meetings.


Answer: True

3. The concept of a team-based organization is a recent phenomenon.


Answer: False

4. Consensus among team members is usually an easy decision to achieve.


Answer: False

5. Groups within organization are always created by management.


Answer: False

6. Collective work products are greater than the sum of their individual contributions.
Answer: True

7. Parallel teams describe people who are pulled together from different work units or jobs to
perform functions that the regular organization is not equipped to perform well.
Answer: True

8. Supervisory teams that are created to provide coordination and direction to the subunits under
their jurisdiction are known as project teams.
Answer: False

9. It is true that the group problem solving process is superior to the individual effort.
Answer: False

10. Some employees do not work well in large groups.


Answer: True

11. Demographic diversity enhances the richness and breadth of input in to the decision-making
process.
Answer: True

12. The role of the manager in group decision making is to take sides and give your own views.
Answer: False

13. A small group of elite individuals that can be mobilized quickly to solve an unexpected problem is
commonly called a troubleshooting team.
Answer: False

14. Todays sustainable competitive advantage is knowledge.


Answer: True

15. The interactions and communications of individuals in meeting are apt to be complicated by
hidden agendas.
Answer: True