Vous êtes sur la page 1sur 4

Soal UTS Bahasa Inggris SD Tahun Ajaran 2017/2018 Kelas 3

Nama : _____________________
Mata Pelajaran : BAHASA INGGRIS
Sat. Pendidikan : SD___________________
Kelas : 3 (Tiga)
Nama Guru :______________________

Choose the right answer between a, b, c, or d! (Pilih jawaban yang tepat diantara a, b, c,
atau d!)

1. em i el ou en
How we read those letters? (Bagaimana kita membaca kata di atas?)
a. Apple
b. Melon
c. Grape
d. Pear

2. My name is SISCA
How do we spell the name? (Bagaimana kita mengeja namanya?)
a. Ei el ei en
b. Bi yu di ai
c. Ai em ei en
d. Es ai es si ei

3. This is ___ orange


a. An
b. A
c. The
d. And

4. This is ___ grape


a. An
b. A
c. The
d. And

5. This is ___ butterfly


a. An
b. A
c. The
d. And

www.jagoanbahasainggris.com | 1
6. That is ___ elephant
a. An
b. A
c. The
d. And

7. What is Elephant in Bahasa Indonesia?


a. Kupu-kupu
b. Macan
c. Kelinci
d. Gajah

8. What time is it? (Jam berapa ini?)


a. Its four oclock
b. Its eleven oclock
c. Its ten o clock
d. Its three oclock

9. 1000 =
a. Ten
b. One hundred
c. One thousand
d. One million

10. 2500 =
a. Two thousand and five hundred
b. Two hundred and fifteen
c. Twenty five
d. Twenty hundred thousand

11. I am twelve years old.


What is twelve in number?
a. 11
b. 12
c. 13
d. 14

12. What is he doing?


a. He is sleeping
b. He is running
c. He is reading
d. He is sliding

www.jagoanbahasainggris.com | 2
13. What are they doing?
a. They are playing see-saw
b. They are swimming
c. They are writing
d. They are studying

14. What is he doing?


a. He is eating
b. He is playing football
c. He is reading
d. He is walking

15. What is that?


a. Door
b. Window
c. Clock
d. Bed

What is
16. What is that?
a. Clock
b. Bed
c. Book
d. Pencil

17. What is that?


a. Knife
b. Pen
c. Door
d. Television

www.jagoanbahasainggris.com | 3
18. We are take a bath in the? (Kita mandi di?)
a. Bedroom
b. Bathroom
c. Living room
d. Kitchen

19. We are sleeping in the? (Kita tidur di?)


a. Bedroom
b. Kitchen
c. Living room
d. Bathroom

20. My mother is cooking in the ____________ (Ibuku memasak di _______)


a. Kitchen
b. Bedroom
c. Garden
d. Bathroom

Kunci jawaban:
1. B
2. D
3. A
4. B
5. B
6. A
7. D
8. D
9. C
10. A
11. B
12. D
13. A
14. C
15. B
16. A
17. D
18. B
19. A
20. A

www.jagoanbahasainggris.com | 4