Vous êtes sur la page 1sur 25

All Medical Questions and Answers

Home Medical Interview Questions Medical Multiple Choice Questions All Surgical Questions

AdChoices
Youll Never
Questions & Answers

Practice Exam Questions


Believe This
Crazy - Plan For
AdChoices MCQ Exam Exam Quiz Questions for Quiz
The US Dollar.
Wow
Home Epidemiology Questions and Answers 130 TOP Epidemiology Multiple Choice Questions and Answers

Friday, 28 November 2014

130 TOP Epidemiology Multiple Choice Questions and Answers Financial expert Jim
Latest Epidemiology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download
Rickards is so sure of
1. All of the following are true of odds ratio except:
this, he's betting $1
million on it
A. It is an estimate of relative risk
B. It is the only measure of risk that can be obtained directly form a case-control study dailyfinancialnews.us
C. It tends to be biased towards 1 (neither risk or protection at high rates of disease
D. It is the ratio of incidence in exposed divided by incidence in nonexposed
E. It can be calculated without data on rates (as in a case-control study
Ans: D

2. In a well designed clinical trial of treatment of ovarian cancer, remission rate at one year is similar for a new drug and
usual care, The P-value is 0.4. This means that

A. Both treatments are effective

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
B. Neither treatment is effective Search Here
C. The statistical power of this study is 60%
D. The best estimate of treatment effect is 0,4 Labels
E. It is not possible to decide on whether one treatment is better than the other using this information alone
20 Top Real Time BACTERIA Multiple
Ans: E
choice Questions and Answers
Abdominal wall and acute abdomen
3. A study was made of a clinician's ability to diagnose streptococcal throat infections in 149 patients coming to the Objective Type Questions And Answers
emergency department in a certain hospital. The doctor's clinical impressions were compared to results of throat cultures or
Actinomycetes and Non Sporing
group A streptococcus. 37 patients had positive throat cultures and 27 of these were diagnosed by doctor as having strep Anaerobes Questions
throat. 112 patients had negative cultures, and the doctors diagnosed 35 of these as having strep throat. The specificity of Analagesics & Antipyretics Multiple
the doctors' clinical judgment was: Choice Questions And Answers
Analagesics & Antipyretics Objective
A. 27/37 Type Questions And Answers
B. 77/112 Anatomy Objective Type Questions And
C. 27/62 Answers
D. 10/87 Anesthesiology Job Interview Questions
E. 104/149 AntiBiotics Objective Type Questions
Ans: B And Answers
ANTIGEN ANTIBODY REACTION
4. From the study in Question 3, the predictive value of the doctors' clinical judgment for streptococcal sore throat was: Questions and Answers
BACTERIA MORPHOLOGY Interview
Questions and Answers
A. 27/37
B. 77/112 Bacterial Growth Objective Type
Questions And Answers
C. 27/62
Bacterial Nutrition Objective Type
D. 10/87
Questions And Answers
E. 104/149
Basic Surgical Background Objective
Ans: C type Questions and Answers
Bio-Chemistry Question and Answers
5. The mode of transport of an infectous agent through the environment to a susceptible host is called a:
Bio-technology Questions and Answers
Biochemistry Multiple Choice Questions
A. carrier
And Answers
B. reservoir
Biochemistry Objective Type Questions
C. vector And Answers
D. vehicle
BRUCELLA Objective type Questions and
Ans: D Answers
Cardiologist Questions and Answers
6. A longitudinal or prospective study is also referred to as a(n
Cardiology Multiple Choice Questions
And Answers
A. ecological study Cardiology Objective Type Questions
B. cross-sectional study And Answers
C. cohort study Cardiovascular Drugs Multiple Choice
D. observational study Questions And Answers
Ans: C Cardiovascular Drugs Objective Type
Questions And Answers
7. The following drug trial is synonymous with the term "clinical trial"? Cell Biology Question and Answers
Cell Cultivations - Microbiology
A. Clinical pharmacology and toxicity Questions and Answers

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
B. Full scale Evaluation of Treatment Clostridium - Microbiology Questions
C. Initial Clinical Investigation for Treatment Effect and Answers
D. Post marketing Survelillance Culture Media & Pure Culture
Ans: B Techniques Multiple Choice Questions
And Answers
Culture Media & Pure Culture
8. When designing a study to determine whether there is a direct association between a particular exposure and an Techniques Objective Type Questions
outcome, one should anticipate that potential alternative explanation(s may exist. Which of the following is a way to deal with And Answers
confounding? Dental Questions and Answers
Dermatology Multiple Choice Questions
A. Post-hoc blocking and Answers
B. Randomization Dermatology Questions and Answers
C. Screening DNA Metabolism Multipe Choice
D. Validation Questions & Answers
Ans: B DNA Replication Practice Test Questions
dna replication short answer questions
9. Cedar Rivers is a community of 100,000 persons in central Iowa. During the year of the floods (2008 there were 1,000
drug allergy interview questions
deaths from all causes. A study of all cases of tuberculosis found the number of deaths at 300 (200 males and 100 females.
drug allergy multiple choice questions
During 2007, there were only 60 deaths from tuberculosis, 50 of them males. The crude mortality rate for Cedar Rivers in and answers
2008 was:
Drugs Acting On Autonomous Nervous
System Objective Type Questions And
A. 300 per 100,000 Answers
B. 60 per 1,000 Drugs Acting On Central Nervous
C. 10 per 1,000 System Objective Type Questions And
D. 100 per 11000 Answers
Ans: C Drugs Used in Respiratory Multiple
Choice Questions And Answers
Drugs Used in Respiratory Objective
Type Questions And Answers
10. What index does the research center use for patients using a tartar control toothpaste for 6 lower anterior teeth?
Ecology Questions and Answers

A. Navy Plaque Index Economic Botany questions and


answers
B. Volpe-Manhold Calculus Index
Embryology Question and Answers
C. OHI-S
D. Turesky Modification of the Quigley Hein Endocrinology Questions and Answers
Ans: B Energy Release and Conservation -
Microbiology Questions and Answers

11. In the DMF caries index for teeth and tooth surfaces, are 3rd molars included if they are decayed, missing, or filled? ENZYME REACTION - Biochemistry
Questions and Answers
Epidemiology Questions and Answers
A. Yes
B. No forensic medicine quiz questions and
answers
Gastroenterology Multiple Choice
12. An epidemic is a disease occurring over a wide geographic area and affecting a high proportion of the population. Questions And Answers
Gastroenterology Multiple Choice
A. True Questions And Answers
B. False Gastroenterology Objective Type
Ans: B Questions And Answers
General Pharmacology Multiple Choice
13. What kind of decay is the DMFT & S signifying? Questions And Answers

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
General Pharmacology Objective Type
A. Irreversible decay Questions And Answers
B. Reversible decay General Properties Of Microorganisms
Ans: A Multiple Choice Questions And Answers
General Properties Of Microorganisms
Objective Type Questions And Answers
14. If you were doing a plaque index with debri for a group of preschool children, which one would you use?
Genetics Multiple Choice Questions And
Answers
A. def
Genetics Questions and Answers
B. Pl I
C. OHI-S Gynecology Multiple Choice Questions
and Answers
D. PHP
Gynecology Questions and Answers
Ans: C
Gynocology Questions and Answers
15. What is the most accurate description of an agreement of findings by two or more examiners? Hematology Multiple Choice Questions
and Answers

A. Intraexaminer Hematology Questions and Answers


B. Intrarater Histology Multiple Choice Questions and
Answers
C. Interexaminer
D. Interpreter Histology Questions
Ans: C History of Micro Biology Multiple Choice
Questions And Answers

16. An endemic is an occurrence of disease clealy in excess of normal expectancy. History of Micro Biology Objective Type
Questions And Answers
Hospital Administration Multiple Choice
A. True Questions and Answers
B. False
Hospital Administration Objective
Ans: B Questions And Answers
Hospital Administration Questions
17. The "e" in the def index stands for indicated for extraction. If a patient has teeth indicated for extraction for
Immunology Multiple Choice Questions
orthodontics, are they included in this index? and answers
Immunology Objective type Questions
A. Yes and Answers
B. No Immunology Questions and Answers
Ans: B Industrial Micro Biology Multiple Choice
Questions And Answers
18. Which index would you use for a group of elderly patients in a nursing home? Industrial Micro Biology Multiple Choice
Questions And Answers
A. Plaque Index Industrial Micro Biology Objective Type
B. Patient Hygiene Performance Questions And Answers
C. Gingival Index Infection control Multiple Choice
D. Root Caries Index Questions and answers
Ans: D Infection control Objective type
Questions and answers
19. In measuring the reliability of a measurement, an intraexaminer or intrarater reliability is consistency of findings by one Infectious Diseases Objective Type
Questions And Answers
examiner with those previously recorded by the same examiner.
Local Anesthetic Practice Test Questions
A. True Medical Microbiology Objective Type
Questions And Answers
B. False

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Ans: A Medical Objective type Questions and
answers
20. Which index uses the WHO probe to calculate scores? Medical Pharmacology Local Anesthetic
Practice Questions
A. Turesky Metabolism Objective Type Questions
And Answers
B. Eastman Interdental Bleeding Index
C. Sulcus Bleeding Index Metabolism Multiple Choice Questions
and answers
D. Periodontal Screening and Recording Index
Metabolism Objective type Questions
Ans: D and answers
Microbiology Multiple Choice Questions
21. Recurrent caries fall under which category? and answers
Microbiology Objective type Questions
A. Decayed and Answers
B. Missing Molecular Biology Multiple Choice
C. Filled Questions And Answers
D. Indicated for Extraction Molecular Biology Objective Type
Ans: A Questions And Answers
Nephrology Multiple Choice Questions
22. Root caries can fall under the Decayed portion of the DMFT index. And Answers
Nephrology Objective Type Questions
A. True And Answers
B. False Nero Anatomy Multiple Choice
Questions And Answers
Ans: B
Nero Anatomy Objective Type Questions
And Answers
23. What is a proportion that uses a standard denominator and includes a time interval (1,000, 10,000, or 100,000 per
Neurology Multiple Choice Questions
year? And Answers
Neurology Objective Type Questions
A. Rates And Answers
B. Counts Neurology Questions and Answers
C. Proportions
New Drugs Objective Type Questions
D. Index And Answers
Ans: A Nursing Multiple choice Questions and
Answers
24. Which index would you instruct your patient to use to calculate plaque control at home with disclosing solution or Nursing Objective type Questions and
tablets? Answers
Nutrition Questions and Answers
A. Plaque Control Record (O'Leary's) Opthalmology Objective Type Questions
B. PI I And Answers
C. Patient Hygiene Performance Oral Radiology Questions and Answers
D. Plaque Free Score Orthopaedics Multiple Choice Questions
Ans: A and Answers
Orthopaedics Objective Type Questions
25. What is the name of the index that measures occlusion? And Answers
Orthopaedics Questions and Answers
A. O'Leary's Pediatrics Multiple Choice Questions and
B. O'Sullivan's Answers
C. Angle's

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
D. Dean's Pediatrics Objective Type Questions And
Ans: C Answers
Pediatrics Questions and Answers
26. You have a 9 year old patient with a mixed dentition. Which index would you use to calculate decay? Pharmacology Multiple Choice Questions
And Answers
A. DMFT and def combined Pharmacology Objective Type Questions
B. def And Answers
C. dmft Physician Multiple Choice Questions and
answers
D. DMFS
Ans: C Physician Objective type Questions and
Answers
Psychiatry Objective Type Questions
27. A 2.5 score on the Gingival Index indicates what? And Answers
Psychology Multiple Choice Questions
A. Excellence and Answers
B. Good Psychology Objective Type Questions
C. Fair and Answers
D. Poor Real Time ALGAE Interview Questions
Ans: D and Answers pdf
Renal Physiology Objective Type
28. Which index uses floss to calculate scores? Questions And Answers
Respiratory Multiple Choice Questions
A. Periodontal Screening and Recording And Answers
B. Community Periodontal Index of Treatment Needs Respiratory Objective Type Questions
C. Gingival Bleeding Index And Answers
D. Eastman Interdental Bleeding Index Skin Multiple Choice Questions and
answers
Ans: C
Skin Objective Type Questions and
Answers
21. Which index is measured with bleeding on probing?
Statistics Objective Type Questions And
Answers
A. Gingival Index
Sterilisation
B. Sulcus Bleeding Index
Sterlisation
C. Gingival Bleeding Index
D. Eastman Interdental Bleeding Index Structure Of DNA & RNA Objective Type
Questions And Answers
Ans: B
Surgery Objective Type Questions And
Answers
22. Which index uses a stimudent to measure papillary bleeding?
Surgery Multiple Choice Questions and
answers
A. Sulcus Bleeding Index Surgery Objective Type Questions and
B. Gingival Bleeding Index Answers
C. Eastman Interdental Bleeding Index Surgical Background Interview
D. Russel's Periodontal Index Questions and Answers
Ans: C Surgical Background Multiple choice
Questions
23. Oral epidemiology is the study of disease and health in populations. Surgical Background Multiple choice
Questions and Answers
A. True (Correct Answer Surgical Background Objective type
B. False Questions and Answers

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Ans: A Trauma and Burns Multiple choice
Questions and Answers
24. Which one does not indicate an asterisk on WHO probing on the Periodontal Screening & Recording Index? Trauma and Burns Objective type
questions and Answers
A. indicated for extraction Vitamins & Minerals Multiple Choice
Questions And Answers
B. mobility
C. marked recession Vitamins & Minerals Objective Type
Questions And Answers
D. mucogingival involvement
Ans: A

25. The gingival indexes are reversible, just like the disease itself.

A. True
B. False
Ans: A

26. What is the agent when studying oral epidemiology?

A. Host
B. Environment
C. Disease
D. Population
Ans: C

27. The Greek word "edemos" means what?

A. Native
B. Epidemiology
C. People
D. All
Ans: A

28. Morbidity is the rate of disease or proportion of diseased persons in a geographic area.

A. True
B. False
Ans: A

29. Mortality is the proportion of people who live from a disease to the population of a geographic area for a period of time.

A. True
B. False
Ans: B

30. A count is a percentage method to measure oral disease.

A. True

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
B. False
Ans: B

31. Diagnosis of caries includes what criteria of measurement?

A. Lost of at least 5 mm of tooth structure at enamel surface


B. 0.5mm
C. .005mm
D. .05mm
Ans: D

32. Morbidity is also known as the death rate in a population.

A. True
B. False
Ans: B

33. The "S" in DMFS stands for what?

A. Sealants
B. Surfaces
C. Sulcus Depth
D. Standard
Ans: B

34. The "M" in DMFT stands for missing for what reason?

A. Congenitally missing teeth


B. Indicated for Extraction due to Caries
C. Indicated for Extraction for Ortho
D. Deciduous teeth exfoliated
Ans: B

35. Deciduous teeth indexes (def can also be used to detect teeth and also surfaces with decay on deciduous teeth.

A. True
B. False
Ans: B

36. A DMFT & S index can calculate the indication of the # of teeth at risk for decay.

A. True
B. False
Ans: B

37. What is the MOST COMMONLY used index to score plaque?

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
A. OHI-S Oral Hygiene Simplified
B. PI I Plaque Index
C. Turesky Modification of the Quigley Hein
D. Plaque Control Record
Ans: B

38. O'Leary's Plaque Index is good for calculating plaque accumulation for a group of people.

A. True
B. False
Ans: B

39. The OHI-S (Oral Hygiene Index Simplified measures supra and subgingival calculus.

A. True
B. False
Ans: B

40. How many surfaces are used in measuring the Patient Hygiene Performance (PHP index)?

A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Ans: C

41. The PHP and OHI-S both use the 6 Ramjford teeth to calculate scores.

A. True
B. False
Ans: B

42. Which index do you use disclosing solution on the patient, but do not rinse?

A. PHP
B. OHI-S
C. O'Leary's
D. Plaque Control Record
Ans: A

43. The gingival index is measured by inflammation and bleeding on probing.

A. True
B. False
Ans: A

44. The PHP measures plaque and debri on tooth surfaces.

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
A. True
B. False
Ans: A

45. The GI Gingival Index is also called what?

A. Loe and Silness


B. Volpe Manhold
C. O'Leary's
D. Eastman's
Ans: A

46. The OHI-S Simplified Oral Hygiene Index measures what?

A. Plaque and Debri on tooth surface


B. Thickness of Plaque on tooth surface
C. Presence of Plaque on tooth surface
D. Existing Plaque and Calculus on tooth surface
Ans: D

47. The Periodontal Index (Russel's is no longer used because gingivitis and periodontitis are separate diseases.

A. True
B. False
Ans: A

48. What are the Ramjford Teeth?

A. 3, 8, 14, 19, 24, 30


B. 2, 3, 14, 19, 24, 30
C. 3, 9, 12, 19, 25, 28
D. 3, 8, 12, 15, 30, 31
Ans: C

49. The Community Periodontal Index of Treatment needs measures teeth in sextants.

A. True
B. False
Ans: A

50. The CPITN is the most common index used for periodontal screenings.

A. True
B. False
Ans: B

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
51. Bleeding indexes indicate a 0 for no bleeding and a 1 for bleeding.

A. True
B. False
Ans: A

52. What is the most common index for plaque in clinical research trials?

A. Volpe Manhold
B. PI I
C. O'Leary's
D. Turesky Modification of the Quigley Hein
Ans: D

53. In dental fluorosis the enamel is strong, but discolored.

A. True
B. False
Ans: B

54. Less than 50% of surfaces covered would be what category of Dean's Fluorosis?

A. Questionable
B. Very Mild
C. Mild
D. Moderate
Ans: C

55. Characteristics of dental fluorosis includes all of the following EXCEPT:

A. opacities concentrated in center of tooth


B. bilateral occurrences
C. severity on posterior teeth
D. usually near cusp tips
Ans: A

56. The range for Dean's Fluorosis Index is what?

A. 0-5
B. 0-3
C. 0-4
D. 0-7
Ans: A

57. A score of 3 on Dean's Fluorosis Index would indicate what?

A. Very Mild

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
B. Mild
C. Moderate
D. Severe
Ans: B

58. Which index out of all discussed in the most sensitive indicating it has the longest range of scoring?

A. Dean's Fluorosis
B. Thylstrup-Fejerskov
C. TSIF
D. OHI-S
Ans: B

59. Fluorosis can typically occur on a single tooth.

A. True
B. False
Ans: B

60. Brown stain starts coming into play on what level of Dean's Fluorosis?

A. Very Mild
B. Mild
C. Moderate
D. Severe
Ans: C

61. Pitting occurs on what level of fluorosis?

A. Very Mild
B. Mild
C. Moderate
D. Severe
Ans: D

62. Teeth are dried to detect fluorosis in Thylstrup-Fejerskov and TSIF.

A. True
B. False
Ans: B

63. In the Navy Plaque Index, a Pocket Score of 8 means what?

A. depths of 1-3mm
B. depths of 3-5mm
C. depths of 8mm+
D. depths of 5mm+

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Ans: D

64. At what level of TSIF (Tooth Surface Index of Fluorosis does pitting start to occur?

A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
Ans: B

65. At what level does staining occur on the TSIF?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Ans: C

66. Oral Cancer cases are more commonly found in African Americans.

A. True
B. False
Ans: A

67. A gingival score of 2 on the Navy Plaque Index indicates what?

A. Gingival Tissue normal and tight


B. Inflammation completely surrounding tooth
C. Slight enlargement or blunting of papilla
D. Inflammatory changes are present, but not do completely encircle tooth.
Ans: B

68. The Pl I measures what?

A. Thickness of plaque
B. Presence of plaque
C. Existing plaque and calculus
D. Plaque and debri on tooth surface
Ans: A

69. The Simplified Oral Hygiene Index uses disclosing solution and measures plaque only.

A. True
B. False
Ans: B

70. An excellent score on the Plaque Index would be what?

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
A. 0.5
B. 10%
C. 100%
D. 3
Ans: A

71. Patient Hygiene Performance uses the Ramjford teeth.

A. True
B. False
Ans: B

72. A score of 2 on the Patient Hygiene Performance Index would indicate what kind of score?

A. Excellent
B. Good
C. Fair
D. Poor
Ans: C

73. A Code 4 on the Loss of Attachment Index indicates what?

A. 5.5mm+ LOA
B. 4mm+ LOA
C. 9-11mm LOA
D. 12mm+ LOA
Ans: D

74. What is the only index that measures attachment loss?

A. Periodontal Index
B. Periodontal Disease Index
C. CPI
D. LPA
Ans: D

75. A score of 3 on the Turesky Modification indicates what?

A. Cervical plaque only


B. Less than 2/3 of the tooth covered
C. 2/3+
D. A band of plaque

76. The Index of Periodontal Screening and Recording is best described at measuring what?

A. Attachment Loss

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
B. State of Perio Health
C. Perio Treatment Needs
D. Pockets, Calculus, and Bleeding
Ans: B

77. A Code 4 on the CPITN indicates what?

A. Oral Hygiene Instruction


B. Supra/Subgingival Calculus w/ defective restorations
C. 4-5mm pockets
D. 6mm+ pockets
Ans: D

78. How many teeth per sextant are calculated on the Community Periodontal Index of Treatment Needs (CPITN?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Ans: B

79. The Turesky Modification of the Quigley Hein has a range of scores of what?

A. 0-5
B. 0-7
C. 0-8
D. 0%-100%
Ans: A

80. A Code 4 on the Periodontal Screening and Recording Index indicates what?

A. Supragingival calculus and defective margins


B. Black on probe partly visible
C. Black on probe completely disappears
D. Black visible on probe and bleeding occurs
Ans: C

81. A score of 1 on the Gingival Index would indicate what kind of results?

A. Excellent
B. Good
C. Fair
D. Poor
Ans: B

82. Describe the disadvantages of the case control study

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
A. A cohort is different because an entire cohort of exposed individuals is examined. A case study makes use of limited
number of cases and controls who usually do not represent an entire cohort of exposed individuals.
B. the measurement of exposure may be inaccurate. Representativeness of cases and controls may be unknown and
may provide indirect estimates of risk. The temporal relationship between exposure factor and outcome cannot always be
determined.
C. For an observational designed study, the observer does not have control over the exposure factor. Mostly, cannot
assign subjects by random to certain study conditions. For an experimentally designed study the observer can control who is
exposed to certain factors and is able to assign subjects by random to certain study groups.
Ans: B

83. Describe the uses of analytic studies

A. They help lead to the prevention of disease, create quantitative evaluations of intervention programs as well as
determine safe and effective new drugs, and other procedures.
B. This is something that describes the negative because you cannot always take the findings from group data and
apply it to individuals.
C. the units of analysis are groups. This can be referred to as an Ecological Comparison Study.
Ans: A

84. Identify an example of a case control study

A. are used very commonly in environmental epidemiologic research. An example may be possible health effects of
exposure to electromagnetic fields.
B. Allowance of the direct observation of risk. The exposure factor is well defined and can study exposures that are
uncommon in the population. The temporal relationship between factor and outcome is known.
C. the units of analysis are groups. This can be referred to as an Ecological Comparison Study.
Ans: A

85. Describe the advantages of the case control study

A. The ecologic fallacy and imprecise measurement of exposure.


B. it can be used to study conditions of low prevalence. The procedure is mostly quick and easy to complete, and is
inexpensive. Lastly, the number subjects needed are smaller.
C. Refers to the difference between the incidence rate of a disease in the exposed group and the incidence rate in the
non-exposed group. Attributable risk is the difference between two incidence rates.
Ans: B

86. Explain the ecologic fallacy

A. This is something that describes the negative because you cannot always take the findings from group data and
apply it to individuals.
B. Conduct the program several times in a variety of settings with a variety of participants.
C. This refers to the adoption of policies, laws, and programs that are supported by empirical data. One of the most
reliable forms of evidence will come from randomized controlled trials.
Ans: A

87. Contrast the 2 categories of analytic studies

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
A. For an observational designed study, the observer does not have control over the exposure factor. Mostly, cannot
assign subjects by random to certain study conditions. For an experimentally designed study the observer can control who is
exposed to certain factors and is able to assign subjects by random to certain study groups.
B. This test can be used to test between two medical tests themselves. Such as HIV blood test vs the HIV swab test.
Which one is most efficient and yields the best results.
C. This is the association between two variables, the exposure and the outcome, and are measured at the group level.
Ans: A

88. Describe the ecologic correlation

A. It is the best because if the sensitivity test correctly identifies all potential cases as either negative or positive.
B. A clinical trial refers to a research activity that involves the administration of a test regimen to humans to evaluate its
efficacy and safety.
C. This is the association between two variables, the exposure and the outcome, and are measured at the group level.
Ans: C

89. Explain the ecologic study

A. They help lead to the prevention of disease, create quantitative evaluations of intervention programs as well as
determine safe and effective new drugs, and other procedures.
B. the units of analysis are groups. This can be referred to as an Ecological Comparison Study.
C. This is beneficial because an association can be found between exposure rates and disease rates during the same
time period.
Ans: B

90. Describe the drawbacks of the ecologic study

A. are used very commonly in environmental epidemiologic research. An example may be possible health effects of
exposure to electromagnetic fields.
B. Mass screening is defined as the standards of care, anyone that could at risks should be screened for exposure.
C. The ecologic fallacy and imprecise measurement of exposure.
Ans: C

91. Describe the benefits of the ecologic study

A. the measurement of exposure may be inaccurate. Representativeness of cases and controls may be unknown and
may provide indirect estimates of risk. The temporal relationship between exposure factor and outcome cannot always be
determined.
B. This is beneficial because an association can be found between exposure rates and disease rates during the same
time period.
C. The predictive value is the proportion of people screened positive by a test and actually have the disease, this is the
+ value.
Ans: B

92. Explain the population risk difference

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
A. This is the difference between the rate of disease in the nonexposed segment of the population and the overall rate
in the population.
B. is designed to test preventive measures
C. These are a form of intervention studies, two types are randomized controlled trials and quasiexperiments
Ans: A

93. Explain experimental studies

A. This is the difference between the rate of disease in the nonexposed segment of the population and the overall rate
in the population.
B. These are a form of intervention studies, two types are randomized controlled trials and quasiexperiments
C. is designed to test preventive measures
Ans: B

94. Define Prophylactic trials

A. evaluates new treatment methods


B. involves the administration of a test regimen to humans to evaluate its efficacy and safety.
C. is designed to test preventive measures
Ans: C

95. Define Therapeutic trials

A. is designed to test preventive measures


B. evaluates new treatment methods
C. involves the administration of a test regimen to humans to evaluate its efficacy and safety.
Ans: B

96. Define Clinical trials

A. involves the administration of a test regimen to humans to evaluate its efficacy and safety. (Correct Answer
B. is designed to test preventive measures
C. evaluates new treatment methods
Ans: A

97. What are randomized control trials

A. evaluates new treatment methods


B. are an experiment in which subjects in a population are randomly allocated into groups, usually called study and
control groups.
C. involves the administration of a test regimen to humans to evaluate its efficacy and safety.
Ans: B

98. What are quasi-experimental designs

A. When sensitivity tests correctly identify all potential cases as either negative or positive
B. Describes when a definitive diagnosis that has been determined by biopsy, surgery, autopsy or other method and has

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
been accepted as the standard.
C. Where the investigator manipulates the study factor but does not assign individual subjects randomly to the exposed
and non-exposed groups.
Ans: C

99. What is the gold standard for research designs

A. Describes when a definitive diagnosis that has been determined by biopsy, surgery, autopsy or other method and has
been accepted as the standard.
B. Where the investigator manipulates the study factor but does not assign individual subjects randomly to the exposed
and non-exposed groups.
C. When sensitivity tests correctly identify all potential cases as either negative or positive
Ans: A

100. Why is the gold standard considered the best

A. It helps to generalize the study to the population


B. The standard will help to conclude that the results were true
C. When sensitivity tests correctly identify all potential cases as either negative or positive
Ans: C

110. What is external validity

A. This is the generalizing of the study to the population


B. Was the conclusion true? It is the extent to which you can believe your results
C. It is the third variable that relates to the exposure and the outcome
Ans: A

111. What is internal validity

A. Was the conclusion true? It is the extent to which you can believe your results
B. This is the generalizing of the study to the population
C. It is the third variable that relates to the exposure and the outcome
Ans: A

112. Environmental epidemiology is the study of disease and the conditions linked to indoor factors

A. True
B. False (Correct Answer
Ans: B

113. As they relate to environmental characteristics, what is the physical

A. plants and animals that can act as reservoirs


B. the environment that houses the agent
C. overcrowding usually due to economic issues

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
114. Physical Dating Epidemiology is

A. the measurement of media use and video games


B. performed by monitoring levels of excreted drugs to get a measure of drug use
C. how often and under what circumstances are people being abused
D. investigate public health problems caused by intentional acts
Ans: C

115. Describe sensitivity

A. the ability of a test to correctly identify all individuals who have been screened and actually have the disease
B. This is the ability of a test to identify only those non diseased individuals who actually do not have the disease
C. the proportion of people screened positive by a test and actually have the disease, this is the + value
Ans: A

116. The human genome project was performed by the NIH, and discovered all the genes of DNA

A. True
B. False
Ans: A

117. In 2002 what percentage of high schoolers were found to be smokers

A. 28%
B. 22%
C. 18%
Ans: B

118. As it relates to environmental characteristics, what is climatologic

A. an environment where disease spreads the quickest


B. overcrowding usually due to economic issues
C. plants and animals that can act as reservoirs
Ans: A

119. Contributing factor to an illness is defined as

A. the occurence of mental disorders


B. A co-morbidity in the form of a psychiatric disease
C. the contributing factors of sexual disease
Ans: B

120. An indirect mean of transmission may be anything other than

A. Person to Animal
B. Person to Person
C. Object to Person

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Ans: B

121. Define active immunity

A. Immunity gained from a person to person transaction


B. The development of immunity from previous exposure to an agent before a vaccine or natural infection
C. Resistance of the entire community because of the people immunity within the community
Ans: B

122. Herd immunity is...

A. Immunity gained from a person to person transaction


B. Acquired immunity from previous exposure to an agent before a vaccine or natural infection
C. Resistance of the entire community because of the people immunity within the community
Ans: C

123. Screen based epidemiology is

A. how often and under what circumstances are people being abused
B. the measurement of media use and video games
C. investigate public health problems caused by intentional acts
D. performed by monitoring levels of excreted drugs to get a measure of drug use
Ans: B

124. The attack rate is calculated by # Ill/(Ill + Well multiplied by 100

A. True
B. False
Ans: A

125. The equation for Sensitivity is this: A/(A+C

A. True
B. False
Ans: A

126. Epidemiologists have found that accidents can be avoided and are predictable

A. True
B. False
Ans: A

127. The equation for Specificity is

A. C/(B+D
B. D/(B+C
C. A/(B+D

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Ans: A

128. Define passive immunity

A. Acquired immunity from previous exposure to an agent before a vaccine or natural infection
B. Resistance of the entire community because of the people immunity within the community
C. Immunity gained from a person to person transaction
Ans: C

129. The fifth most frequent cause of mortality and leading causes of injury related deaths are

A. Smoking
B. Motor vehicle related, fire arm, or poisoning
C. Flying
Ans: B

130. The traditional black box epidemiology is defined as

A. the measurement of media use and video games


B. how much a plane can go for without crashing
C. an uncovered association between risk and disease without knowing why
Ans: C

Posted by Medical at 07:27

Labels: Epidemiology Questions and Answers

9 comments:
ali 8 September 2016 at 08:08
thank you

Reply

2 October 2016 at 05:52


thanks

Reply

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
osman 7 October 2016 at 07:21

thanks
Reply

osman 7 October 2016 at 07:21

thanks
Reply

11 . October 2016 at 08:43

Thank you very much

Nic work

Reply

Ahmad AlSabban 5 November 2016 at 05:29


there is a mistake in Q 127 ?

Reply

alemu sentema 2 January 2017 at 04:26


WOW NICE

Reply

P.H. Bamaiyi 2 October 2017 at 05:47


Good job. Please, take note of mistakes in answers to Questions 3,4 and 127 and may be others I may not have noticed. Thanks
Reply

Vandna Thakur 11 October 2017 at 22:22


#BestClinicalresearchinstituteinIndia
Prorelix Lifesciences is a Best Clinical research institute in India, India near Mumbai provides Clinical research Courses,
Pharmacovigilance courses, Post graduate diploma, Distance or online clinical research courses, Best distance courses,
Best short term courses Best part time courses.
Reply

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Enter your comment...

Comment as: Select profile...

Publish Preview

Newer Post Home Older Post

Subscribe to: Post Comments (Atom)

Popular Posts

122 TOP Endocrinology Multiple Choice Questions and Answers


Latest Endocrinology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download 1. Cortisol is secreted from where? A. ...

102 TOP Pediatrics Multiple Choice Questions and Answers


Latest Pediatrics Multiple Choice Questions and Answers for PDF Free download 1. A two year old child was brought to the OPD by his paren...

80 TOP Hematology Multiple Choice Questions and Answers


Latest Hematology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download 1. Causes spurious decrease in MCV A. Cryo...

130 TOP Epidemiology Multiple Choice Questions and Answers


Latest Epidemiology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download 1. All of the following are true of odds ratio except:...

42 TOP Gynecology Multiple Choice Questions and Answers


Latest Gynecology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download 1. A 48-year-old woman presents with intermenstrual bleedin...

125 TOP Nursing Multiple choice Questions and Answers


Nursing Interview questions and answers for freshers and experienced pdf free download Nursing Multiple choice Questions 1 . When a nu...

92 TOP Histology Multiple Choice Questions and Answers


Latest Histology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download 1. Within the cell, DNA is found in the nucleus. Which of...

125 TOP Dermatology Multiple Choice Questions and Answers


Latest Dermatology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download 1. Which of the following would be prescribed for acne?...

100 TOP Microbiology Multiple Choice Questions and answers


Latest Microbiology Multiple Choice Questions and answers pdf free download free 1) Regarding serratus anterior muscle which is incorrec...

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
100 TOP Orthopaedics Multiple Choice Questions and Answers
Latest Orthopaedics Multiple Choice Questions and Answers for freshers pdf 1.Which is not a principle of compound fracture treatment? a)...

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD