Vous êtes sur la page 1sur 11

10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for

Engineering Compe…

MCQs preparation for Engineering Competitive Exams

Home Engineering Multiple Choice Questions and Answers Engineering Interview Questions Online Tests

Ads by Google

MCQ PDF MCQ Download

Hydraulic Machines Hydraulic PDF

Ads by Google

MCQ PDF

MCQ Download
Weekend Ka Vaar: H
Arshi
Home » Hydraulic Machines Objective type Questions and Answers » 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and
Answers List

61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple


choice Questions and Answers List
Latest Hydraulic Machines Questions and Answers pdf free download

1. Reciprocating pumps are no more to be seen in industrial applications (in comparison to centrifugal pumps) because of
(a) high initial and maintenance cost
(b) lower discharge
(c) lower speed of operation
(d) necessity of air vessel
(e) all of the above.
Ans: a

2. In a centrifugal pump casing, the flow of water leaving the impeller, is


(a) rectilinear flow
(b) radial flow
(c) free vortex motion
(d) forced vortex
(e) none of the above.
Ans: c

3. Head developed by a centrifugal pump depends on


(a) impeller diameter
(b) speed
(c) fluid density
(d) type of casing
(e) (a) and (b) above.
Ans: e

4. For starting an axial flow pump, its delivery valve should be


(a) closed
(b) open
(c) depends on starting condition and flow desired
(d) could be either open or closed
(e) partly open and partly closed.
Ans: b

5. The efficiency of a centrifugal pump is maximum when its blades are


Labels
(a) straight
(b) bent forward 10 Multiple Choice
(c) bent backward and Combustion
(d) bent forward first and then backward 10 TOP Fuels and C
(e) bent backward first and then forward. Test Questions And
Ans: c 10 TOP MOST Chem
Engineering - CHEM
Interview Question
6. In a centrifugal pump casing, the flow of water leaving the
10 TOP Objective E
(a) radial Engineering Questio
(b) radial
10 TOP Objective F
(c) centrifugal Questions and Answ

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 1/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
(d) rectilinear 10 TOP Objective P
(e) vortex. Questions and Answ
Ans: e 10 TOP PROCESS C
INSTRUMENTATION
Questions With Ans
7. Centrifugal pump is started with its delivery valve
(a) kept fully closed 10 TOP Refractory T
choice Questions an
(b) kept fully open
A.C. Fundamentals
(c) irrespective of any position
(d) kept 50% open A.C. Fundamentals
Online Quiz Questio
(e) none of the above.
AC Fundamentals a
Ans: a Online Quiz Questio
Airport Engineering
8. Axial flow pump is started with its delivery valve and Answers
(a) kept fully closed Airport Engineering
(b) kept fully open Questions
(c) irrespective of any position Applied Mechanics
(d) kept 50% open Objective Questions
(e) none of the above. Applied Mechanics
Ans: b Online Quiz Questio
Basic Chemical Eng
9. When a piping system is made up primarily of vertical lift and very little pipe friction, the pump characteristics should be Economics Multiple
and Answers pdf
(a) horizontal
(b) nearly horizontal Basic chemical eng
and answers
(c) steep
Basic Chemical Eng
(d) first rise and then fall Thermodynamics M
(e) none of the above. Questions and Answ
Ans: c Basic Chemical Mec
Questions And Answ
10. One horsepower is equal to Basic Environmenta
(a) 102 watts Objective Type Que
(b) 75 watts Basic Fertilizer Tech
(c) 550 watts Choice Questions A
(d) 735 watts Basic Mass Transfer
(e) 33000 watts. Questions and Answ
Ans: d Basic Mechanical O
Type Questions And

11. Multistage centrifugal pumps are used to obtain Basic Petroleum Re


Multiple choice Que
(a) high discharge pdf
(b) high head Bio Engineering Ob
(c) pumping of viscous fluids Questions And Anse
(d) high head and high discharge Building Materials a
(e) high efficiency. Objective Questions
Ans: b Cables Online Quiz
Cables Online Quiz
12. When a piping system is made up primarily of friction head and very little of vertical lift, then pump characteristics should Answers
be Chemical Engineeri
(a) horizontal Type Questions And
(b) nearly horizontal Chemical Engineeri
(c) steep Questions and Answ
(d) first rise and then fall chemical engineerin
(e) none of the above. questions And Answ
Ans: b Chemical Engineeri
Papers

13. In a single casing, multistage pump running at constant speed, the capacity rating is to be slightly lowered. It can be Chemical Engineeri
Interview Question
done by
Chemical Engineeri
(a) designing new impeller Lab Viva Questions
(b) trimming the impeller size to the required size by machining
Chemical Engineeri
(c) not possible Online MCQ Quiz
(d) some other alterations in the impeller Chemical Engineeri
(e) none of the above. and answers Down
Ans: b chemical engineerin
questions and answ
14. If a pump is handling water and is discharging a certain flow Q at a constant total dynamic head requiring a definite Chemical Engineers
B.H.P., the same pump when handling a liquid of specific gravity 0.75 and viscosity nearly same as of water would discharge Questions & Answe
(a) same quantity of liquid Chemical Process -
(b) 0.75 Q Engineering MCQs -
(c) Q/0.75 Chemical Process -
(d) 1.5 Q Engineering Questio
(e) none of the above. Chemical Process in
And Answers
Ans: a
Chemical Reaction
Chemical Engineeri
15. The horse power required in above case will be Technical Questions
(a) same Chemical Reaction
(b) 0.75 B.H.P. Chemical Engineeri
(c) B.H.P./0.75 Questions And Answ
(d) 1.5 B.H.P. chemical reaction e
(e) none of the above. questions
Ans: b chemical reaction e
questions
16. Low specific speed of a pump implies it is CHEMICAL REACTIO
MCQ.pdf
(a) centrifugal pump

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 2/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
(b) mixed flow pump chemical reaction e
(c) axial flow pump and answers pdf
(d) any one of the above CIRCUIT THEORY A
(e) none of the above. NETWORKS Questio
Ans: a Circuits and Circuit
Questions and Answ

17. The optimum value of vane exit angle for a centrifugal pump impeller is Civil Engineering In
and Answers pdf do
(a) 10-15°
Common Process C
(b) 20-25° Instrumentation Ob
(c) 30-40° Questions and Answ
(d) 50-60° Common Mechanica
(e) 80-90°. Interview Question
Ans: b Common Mechatron
Objective Type Que
18. In a centrifugal pump, the liquid enters the pump pdf
(a) at the top Common Petroleum
Engineering intervie
(b) at the bottom Answers
(c) at the center
Commonly Asked A
(d) from sides Engineering Intervi
(e) none of the above. Answers
Ans: c Commonly Asked C
Objective type Que
19. For small discharge at high pressure, following pump is preferred pdf
(a) centrifugal Commonly Asked In
engineering intervie
(b) axial flow answers pdf
(c) mixed flow
Commonly Asked S
(d) propeller Objective type Que
(e) reciprocating. pdf
Ans: e competitive and en
Comprehensive MC
20. In centrifugal pumps, maximum efficiency is obtained when the blades are Combustion
(a) straight Compressors
(b) bent forward Concrete Technolog
(c) bent backward Concrete Structure
(d) radial Questions
(e) given aerofoil section. Construction Planni
Ans: c Objective questions
Construction Planni
Online Quiz Questio
21. Motion of a liquid in a volute casing of a centrifugal pump is an example of
(a) rotational flow Control Systems Qu
Answers
(b) radial
CSE Course Questio
(c) forced spiral vortex flow
(d) forced cylindrical vortex flow Current Electricity O
questions and Answ
(e) spiral vortex flow.
Current Electricity O
Ans: e Questions
D.C. Generators Qu
22. For very high discharge at low pressure such as for flood control and irrigation applications, following type of pump is Answers
preferred D.C. Motors Quiz Q
(a) centrifugal Answers
(b) axial flow DC Generators Onli
(c) reciprocating DC Motors Online Q
(d) mixed flow
Design of Masonry
(e) none of the above. Questions and Answ
Ans: b Design of Steel Stru
Questions
23. Medium specific speed of a pump implies it is Design of Steel Stru
(a) centrifugal pump Questions
(b) mixed flow pump Docks and Harbor E
(c) axial flow pump Questions and Answ
(d) any one of the above ECE Objective type
(e) none of the above. Answers
Ans: b ECE Questions and
Competitive Questi
24. High specific speed of a pump implies it is Economics of Powe
Quiz Questions
(a) centrifugal pump
(b) mixed flow pump Economics of Powe
Questions and Answ
(c) axial flow pump
Electric Traction Qu
(d) any one of the above Answers
(e) none of the above.
Electrical Cables Qu
Ans: c Answers
Electrical Engineeri
25. Indicator diagram of a reciprocating pump is a graph between Questions
(a) flow vs swept volume Electrical Engineeri
(b) pressure in cylinder vs swept volume Questions and Answ
(c) flow vs speed Electrical Engineeri
(d) pressure vs speed Electrical Machine D
(e) swept volume vs speed. Questions and Answ
Ans: b Electrical Mechine o
Electrical Mechine O
26. Low specific speed of turbine implies it is ELECTRICAL OBJEC
(a) propeller turbine WITH ANSWERS

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 3/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
(b) Francis turbine Electrolysis and Sto
(c) impulse turbine Online Quiz questio
(d) any one of the above Electrolysis and Sto
(e) none of the above. Quiz Questions and
Ans: c Electromagnetic Ind
Questions

27. Any change in load is adjusted by adjusting following parameter on turbine Electromagnetic Ind
Questions and Answ
(a) net head
Electromagnetic Ob
(b) absolute velocity questions and answ
(c) blade velocity
Electrostatics Onlin
(d) flow
Electrostatics Quiz
(e) relative velocity of flow at inlet. Answers
Ans: d
Engineering Materia
papers
28. Runaway speed of a hydraulic turbine is Engineering Materia
(a) full load speed Questions and Answ
(b) the speed at which turbine runner will be damaged Engineering Materia
(c) the speed if the turbine runner is allowed to revolve freely without load and with the wicket gates wide open Engineering Materia
(d) the speed corresponding to maximum overload permissible Questions and Answ
(e) none of the above. Engineering Mechan
Ans: c Questions and Answ
Engineering Mechan
29. The maximum number of jets generally employed in impulse turbine without jet interference is Tests
(a) 4 Engineering Mechan
(b) 6 Questions
(c) 8 Engineering Mechan
(d) 12 and Answers
(e) 16. Engineering Quiz Q
Answers on Refract
Ans: b
Engineering studen
answers on Chemic
30. Medium specific speea of turbine implies it is
Engines
(a) propeller turbine
(b) Francis turbine Environmental Eng
Questions
(c) impulse turbine
Environmental Eng
(d) any one of the above choice questions in
(e) none of the above.
Environmental Eng
Ans: b Questions
Environmental Eng
31. High specific speed of turbine implies it is type Questions and
(a) propeller turbine Environmental Eng
(b) Francis turbine Questions
(c) impulse turbine Fertilizer Technolog
(d) any one of the above Engineering MCQs I
(e) none of the above. Questions and Answ
Ans: a Fluid Mechanics Int
Fluid Mechanics Ob
32. The specific speed of turbine is defined as the speed of a unit Questions and Answ
(a) of such a size that it delivers unit dis-charge at unit head Fluid Mechanics On
(b) of such a size that it delivers unit dis-charge at unit power Fluid Mechanics Pro
(c) of such a size that it requires unit power per unit head choice questions do
(d) of such a size that it produces unit horse power with unit head Frequently Aksed C
Plant Economics Mu
(e) none of the above. Questions and Answ
Ans: d
Frequently Asked P
Engineering Multipl
33. Puck up the wrong statement about centrifugal pump and Answers pdf
(a) discharge a diameter Frequently Asked C
(b) head a speed2 Basics interview Qu
(c) head a diameter Frequently Asked C
(d) Power a speed3 Plant Economics Mu
Questions and Answ
(e) none of the above is wrong.
Ans: a Frequently Asked F
Multiple choice Que
pdf
34. A turbine pump is basically a centrifugal pump equipped additionally with Frequently Asked M
(a) adjustable blades Construction Objec
(b) backward curved blades and Answers pdf
(c) vaned diffusion casing Frequently Asked M
(d) inlet guide blades Objective type Que
pdf
(e) totally submerged operation facility.
Ans: c Frequently Asked P
Objective type Que
pdf
35. Casting of a centrifugal pump is designed so as to minimize frequently asked qu
(a) friction loss nuclear Power Engi
(b) cavitation Frequently Asked R
(c) static head Objective Type Que
(d) loss of kinetic energy Fuels and Combust
(e) starting time. Engineering Questio
Ans: d Fuels and Combust
Questions And Answ
36. In reaction turbine, draft tube is used Fuels and Combust
(a) to transport water downstream without eddies Questions and Answ
(b) to convert the kinetic energy to flow energy by a gradual expansion of the flow cross-section Gas Turbines and Je
paper1

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 4/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
(c) for safety of turbine Gas Turbines and Je
(d) to increase flow rate type Questions and
(e) none of the above. Gas Turbines and Je
Ans: b Online Practice test
Gas Turbines and Je
37. Guide angle as per the aerofoil theory of Kaplan turbine blade design is defined as the angle between Gate Preparation qu
(a) lift and resultant force heat transfer mcq p
(b) drag and resultant force transfer objective q
(c) lift and tangential force Heat Transfer Objec
(d) lift and drag and Answers
(e) resultant force and tangential force. Heat Transfer Inter
Answers
Ans: a
Heat Transfer Lab V
Answers
38. Francis turbine is best suited for
Heat Transfer Objec
(a) medium head application from 24 to 180 m Answers
(b) low head installation up to 30 m
Heat Transfer Onlin
(c) high head installation above 180 m
Heating and Weldin
(d) all types of heads Questions
(e) none of the above.
Heating and Weldin
Ans: a and Answers
Highway engineerin
39. The flow rate in gear pump questions and answ
(a) increases with increase in pressure Highway Engineerin
(b) decreases with increase in pressure Questions
(c) more or less remains constant with in-crease in pressure Hiried Process Equi
(d) unpredictable Design Multiple cho
(e) none of the above. Answers pdf
Ans: c Hiried Fertilizer Tec
choice Questions an

40. Impulse turbine is generally fitted Hiried Heat Transfe


Questions and Answ
(a) at the level of tail race
Hiried Materials And
(b) little above the tail race Multiple choice Que
(c) slightly below the tail race pdf
(d) about 2.5 m above the tail race to avoid cavitation Hiried Polymer Tech
(e) about 2.5 m below the tail race to avoid cavitation. choice Questions an
Ans: b Hiried Refractory Te
choice Questions an
41. Francis, Kaplan and propeller turbines fall under the category of Hydraulic Machines
(a) Impulse turbines Questions and Answ
(b) Reaction turbines Hydraulics and Fluid
(c) Axial flow turbines Objective Questions
(d) Mixed flow turbines Hydraulics and Fluid
Quiz questions
(e) Reaction-cum-impulse turbines.
Ans: b Hydrolic Mechines E
Questions
Hydrolic Mechines T
42. Reaction turbines are used for Questions
(a) low head
I.C. Engines Object
(b) high head and Answers
(c) high head and low discharge IE Engines Quiz Qu
(d) high head and high discharge
Important Question
(e) low head and high discharge. Fertilizer Technolog
Ans: e Industrial Drives - E
mcqs
43. The discharge through a reaction turbine with increase in unit speed Industrial Drives Qu
(a) increases Answers
(b) decreases Industrial Engineer
(c) remains unaffected Questions and Answ
(d) first increases and then decreases Irrigation
(e) first decreases and then increases. Latest Automobile E
Ans: b Choice Questions A
Download
44. The angle of taper on draft tube is Latest Chemical En
Multiple Choice Que
(a) greater than 15°
(b) greater than 8° Latest Chemical En
Economics mcqs
(c) greater than 5°
Latest Chemical Pro
(d) less than 8° Questions and Answ
(e) less than 3°.
Latest Energy Oil G
Ans: d Interview Question
Latest Fertilizer Tec
45. Specific speed for reaction turbines ranges from Questions And Answ
(a) 0 to 4.5 Latest Fuels and Co
(b) 10 to 100 Quiz Questions And
(c) 80 to 200 Latest Mass Transfe
(d) 250 to 300 Questions and Answ
(e) none of the above. Latest Materials An
Ans: b Multiple choice Que
pdf

46. In axial flow fans and turbines, fluid enters and leaves as follows Latest Polymer Tech
choice Questions an
(a) radially, axially
Machine Design Ob
(b) axially, radially Questions and Answ
(c) axially, axially
Machine Design On

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 5/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
(d) radially, radially Machine Design Qu
(e) combination of axial and radial. Answers
Ans: c Magnatic Circuit On
Magnetic Circuit On
47. Which place in hydraulic turbine is most susceptible for cavitation Magnetic Circuit Qu
(a) inlet of draft rube Answers
(b) blade inlet Magnetism and Elec
(c) guide blade Online Quiz Questio
(d) penstock Magnetism and Elec
(e) draft tube exit. Questions and Answ
Ans: a Mass Transfer Lab V
Answers

48. Air vessels in reciprocating pump are used to Mass Transfer - Che
Questions and Answ
(a) smoothen flow
Mass Transfer inter
(b) reduce acceleration to minimum Answers
(c) increase pump efficiency
Mass transfer quest
(d) save pump from cavitation Freelancers and Job
(e) increase pump head. Materials And Cons
Ans: b Questions And Answ
Materials And Cons
49. Saving of work done and power by fitting an air vessel to single acting reciprocating pump is of the order of and Answers
(a) 39.2% MCQ on Chemical P
(b) 49.2% mcq questions with
(c) 68.8% Control And Instrum
(d) 84.8% MCQs ON HEAT TRA
(e) 91.6%. with Answers
Ans: d Measurement and I
Questions and Answ
50. Saving of work done and power by fitting an air vessel to double acting reciprocating pump is of the order of Mechanical Enginee
(a) 39.2% Questions and Answ
(b) 49.2% Mechanical Enginee
Exams
(c) 68.8%
(d) 84.8% Mechanical Enginee
Exams
(e) 91.6%.
Mechanical Operati
Ans: a engineering quiz qu
Mechanical Operati
51. According to fan laws, for fans having constant wheel diameter, the air or gas capacity varies Questions And Answ
(a) directly as fan speed Mechanical Operati
(b) square of fan speed Questions and Answ
(c) cube of fan speed Mechanical Operati
(d) square root of fan speed Engineering Questio
(e) none of the above. Mining Engineering
Ans: a Questions And Answ
Most Recently Aske
52. According to fan laws, for fans having constant wheel diameter, the pressure varies Engineering Plant E
Type Questions And
(a) directly as fan speed
(b) square of fan speed Most Recently Aske
Objective Type Que
(c) cube of fan speed pdf Downloading
(d) square root of fan speed Most recently Chem
(e) none of the above. choice Questions an
Ans: b Most recently Heat
choice Questions an
53. According to fan laws, for the fans having constant wheel diameters, the power demand varies Most recently Mech
(a) directly as fan speed Multiple choice Que
(b) square of fan speed pdf
(c) cube of fan speed Most recently Petro
Engineering Multipl
(d) square root of fan speed and Answers pdf
(e) none of the above.
Most recently proce
Ans: c Plant Design Multip
and Answers pdf
54. According to fan laws, at constant speed and capacity, the pressure and power vary Most recently Refra
(a) directly as the air or gas density Multiple choice Que
(b) inversely as square root of density Multiple Choice Que
(c) inversely as density Nuclear power
(d) as square of density Multiple Choice Que
(e) as square root of density. Engineering
Ans: a Multiple Choice Que
Engineering Plant E

55. According to fan laws, at constant pressure, the speed capacity and power vary Multiple Choice Que
Environmental Eng
(a) directly as the air or gas density
Multiple Choice Que
(b) inversely as square root of density Combustion
(c) inversely as density
Multiple Choice Que
(d) as square of density and Construction
(e) as square root of density. Multiple Choice Que
Ans: b Operations
Multiple Choice Que
56. According to fan laws, at constant weight of air or gas, the speed, capacity and pressure vary Power Engineering
(a) directly as the air or gas density Multiple Choice Que
(b) inversely as square root of density Refinery Engineerin
(c) inversely as density Multiple Choice Que
(d) as square of density Technology

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 6/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
(e) as square root of density. Multiple Choice Que
Ans: c Control and Instrum
Multiple Choice Que
57. Pressure intensifier increases the pressure in proportion to Equipment and Plan
(a) ratio of diameters Multiple Choice Que
Technology
(b) square of ratio of diameters
(c) inverse ratio of diameters Multiplte Choice Qu
Reaction Engineerin
(d) square of inverse ratio of diameters
Network Theorems
(e) fourth power of ratio of diameters. Questions
Ans: b
Network Theorems
Answers
58. A hydraulic accumulator normally consists of Nozzles and Turbine
(a) two cylinders, two rams and a storage device Questions
(b) a cylinder and a ram Nuclear Power Engi
(c) two co-axial rams and two cylinders Questions and Answ
(d) a cylinder, a piston, storage tank and control valve Nuclear Power Engi
(e) special type of pump with storage device and a pressure regulator. Engineering Questio
Ans: b free Download
Nuclear Power Engi
choice Questions an
59. A hydraulic intensifier normally consists of
(a) two cylinders, two rams and a storage device nuclear power plan
and answers
(b) a cylinder and a ram
Nuclear Power Plan
(c) two co-axial rams and two cylinders Engineering Questio
(d) a cylinder, a piston, storage tank and control valve
Nuclear Power Plan
(e) special type of pump with storage device and a pressure regulator. questions and answ
Ans: c Nuclear Power Plan
Questions
60. Hydraulic accumulator is used for Objective Chemical
(a) accumulating oil and Answers pdf
(b) supplying large quantities of oil for very short duration Objective Mass Tran
(c) generally high pressures to operate hydraulic machines Answers pdf
(d) supplying energy when main supply fails Objective Mechanic
(e) accumulating hydraulic energy. Questions and Answ
Ans: d Objective Petroleum
Engineering Questio
61. Maximum impulse will be developed in hydraulic ram when Objective Polymer T
and Answers pdf
(a) waste valve closes suddenly
(b) supply pipe is long Objective Process C
Instrumentation Qu
(c) supply pipe is short pdf
(d) ram chamber is large Objective Process E
(e) supply pipe has critical diameter, Design Questions a
Ans: a Objective Questions
Combustion
Objective Questions
Construction
objective questions
Labels: Hydraulic Machines Objective type Questions and Answers Equipment And Pla
Objective Refractor
Questions and Answ

No comments: Objective Type Que


Environmental Eng
Objective Type Que
Post a Comment on Fertilizer Techno
Objective Type Que
Note: only a member of this blog may post a comment. Engineering Plant E
Online test for Diplo
Engineering Basics
Online test for Envi
Enter your comment...
Engineering
Online tests for inte
Petroleum Refinery
questions and answ
Polymer Technology
Comment as: Mech Zone (Go Sign out Engineering MCQs I
Questions and
Polymer Technology
Publish Preview Notify me Engineering Questio
Polymer Technology
Newer Post Home Older Post And Answers
Polymer Technology
Subscribe to: Post Comments (Atom) And Answers
Polymer Technology
Questions and Answ
Polyphase Induction
Questions
Polyphase Induction
Questions and Answ
Power Plant Engine
Questions
Power Plant Engine
and Answers
Process Control And
Skills Test Question

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 7/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
Process Equipment
Lab Viva Questions
Process Instrument
Quiz Questions
Process Instrument
Objective type Que
pdf
Production manage
Engineering Online
Production Technolo
Questions and Answ
Questions on Mass
choice Questions an
Questions on Mater
Construction Multip
and Answers pdf
Questions on Proce
Instrumentation Mu
Questions and Answ
Questions on Refra
Multiple choice Que
pdf
Quiz and MCQ on F
for Competitive Exa
Quiz and Multiple C
Mass Transfer
Railway Engineering
Questions
Railways - Civil Eng
and Answers
Realtime Chemical
Economics Objectiv
And Answers
Realtime Chemical
choice Questions an
Realtime Fertilizer T
Type Questions And
Realtime Heat Tran
Questions and Answ
Realtime Mass Tran
Questions and Answ
Realtime Materials
Multiple choice Que
pdf
Realtime Polymer T
choice Questions an
Realtime Process C
Instrumentation Mu
Questions and Answ
Realtime Refractory
Objective type Que
pdf
Recent questions a
Environmental Engg
Recently Asked Fer
Interview Question
Recently Asked Che
Basics Objective Ty
Answers
Recently Asked Che
Engineering Multipl
And Answers
Recently Asked Fue
questions and answ
Recently Asked Mat
Construction Multip
Recently Asked Mec
Multiple Choice Que
Recently Asked Pet
Engineering Object
and Answers pdf
Recently Asked Pro
Instrumentation qu
pdf
Recently Asked Pro
Plant Design Multip
ANd Answers
Rectifiers and Conv
Questions and Answ
Refractory Technolo
Engineering Questio
Refractory Technolo
Questions And Answ
Refregiration and a
Online Practice Test
Refrigeration and A
Objective type Que

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 8/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
Sample multiple-ch
Process Equipment
Single Phase Induc
Questions and Answ
Soil Mechanics and
Engineering Object
Answers
Soil Mechanics and
Engineering Online
Steam Boilers
Steam Boilers and T
practice Questions
Steam Boilers and T
Questions
Strength of Materia
Questions and Answ
Strength of Materia
Questions
Strength of Materia
Answers
Strengths of Meteri
Questions
Structural Analysis
and Answers
Structural Analysis
Questions
Surveying Online Q
Surveying Problems
Switchgear Protecti
Questions
Switchgear Protecti
and Answers
Synchronous Motor
Questions
Synchronous Motor
Answers
The Fundamentals
Questions & Answe
Theory of Machines
Questions and Answ
Theory of Machines
Quesions
Theory of Machines
Questions
Thermodynamics M
Thermodynamics O
Questions and Answ
Thermodynamics O
- Mechanical Engine
Thermodynamics O
4 - Mechanical Eng
Thermodynamics O
Thermodynamics O
And Answers
Thermodynamics S
Top 10 nuclear Pow
interview questions
Top 10 Petroleum R
Interview Question
TOP Chemical Proce
Questions and Answ
TOP Civil Engineerin
Questions and Answ
TOP Heat Transfer M
Questions and Answ
TOP Materials And C
choice Questions an
TOP Nuclear Power
Engineering Multipl
And Answers
Transformers Onlin
Transformers Quiz Q
Answers
Transmission and D
Questions and Answ
Transmission and D
Questions
Tricky Chemical Eng
Economics Objectiv
And Answers
Tricky Chemical Pro
Questions and Answ
Tricky Electronics A
Enginnering Object
and Answers pdf

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 9/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…
Tricky Fertilizer Tec
Questions And Answ
Tricky Heat Transfe
Questions and Answ
Tricky Industrial En
Type Questions And
Tricky Marine Engin
Choice Questions A
Tricky Mass Transfe
Questions and Answ
Tricky Petroleum Re
Multiple choice Que
pdf
Tricky Process Cont
Instrumentation Mu
Questions and Answ
Tricky Process Equi
Design Interview Q
ANswers
Tricky Process Equi
Design Multiple cho
Answers pdf
Tunnel Engineering
Questions and Answ
Water Resources an
Engineering
Water Resources En
Hydrology Online Q

Popular Posts

250 TOP Fluid Mechanics - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List
Latest Fluid Mechanics Questions and Answers pdf free download 1. Fluid is a substance that (a) cannot be subjected to shear forces ...

Electrical Engineering Multiple Choice Questions and Answers


Here you can find objective type Electrical Engineering questions and answers for interview and entrance examination. Electrical Engineeri...

152 TOP Thermodynamics - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List
Thermodynamics Questions and Answers pdf free download 1. Which of the following variables controls the physical properties of a perfect...

135 TOP Transformers - Electrical Engineering Multiple Choice Questions and Answers
Latest Transformers Interview Questions and Answers List 1. Which of the following does not change in a transformer ? (a) Current (b...

Mechanical Engineering Multiple Choice Questions and Answers List


Mechanical Engineering questions and answers with explanation for interview, competitive examination and entrance test. Fully solved exampl...

109 TOP Measurement and Instrumentation - Electrical Engineering Multiple choice Questions and Answers
Latest Measurement and Instrumentation Questions and Answers List 1. The use of _____ instruments is merely confined within laboratories ...

250 TOP I.C. Engines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List
I.C. Engines Questions and Answers pdf free download 1. The working cycle in case of four stroke engine is completed in following number...

Civil Engineering Questions and Answers


Civil Engineering questions and answers with explanation for interview, competitive examination and entrance test. Fully solved examples wi...

150 TOP Soil Mechanics and Foundation Engineering - Civil Engineering Multiple choice Questions and Answers pdf
Latest Soil Mechanics and Foundation Engineering Questions and Answers 1. Residual soils are formed by a) glaciers b) wind c) water...

103 TOP Heat Transfer - Mechanical Engineering Multiple Choice Questions and Answers List
Latest Heat Transfer Questions and Answers pdf free download 1. Unit of thermal conductivity in M.K.S. units is (a) kcal/kg m2 °C (b) kc...

Powered by Blogger.

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 10/11
10/28/2017 61 TOP Hydraulic Machines - Mechanical Engineering Multiple choice Questions and Answers List | MCQs preparation for Engineering Compe…

https://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/61-top-hydraulic-machines-mechanical.html 11/11