Vous êtes sur la page 1sur 29

SOAL TOEFL DAN PEMBAHASAN JAWABAN

Tes TOEFL ITP terbagi atas 3 sesi: listening comprehension, structure and written expression,
dan reading comprehension.
Sesi structure and written epxression terdiri dari 40 soal dengan lama pengerjaan soal 25 menit.
Soal sesi ke dua ini terbagi atas dua jenis yaitu structure yang dimulai dari nomor 1 sampai 15
dan soal written expression yang dimulai dari nomor 16 sampai 40.
Terkhusus untuk bagian structure, untuk membantu Anda lebih mengenal bentuk soal yang
dipertanyakan, kami telah menyediakan Soal TOEFL dan Pembahasan Jawaban (Structure Test
3) di bawah ini yang bersumber dari buku Cliff -TOEFL Preparation Guide for the TOEFL Test.
Untuk melihat structure test bagian 1 dan 2 silahkan kunjungi link Soal Tes TOEFL dan
Pembahasan Kunci Jawaban (Structure Test 1) dan Soal TOEFL dan Pembahasan Jawaban
(Structure Test 2).

Soal TOEFL
1. After the funeral, the residents of the apartment building __________.
(a) sent faithfully flowers all weeks to the cemetery.
(b) sent to the cemetery each week flowers faithfully.
(c) sent flowers faithfully to the cemetery each week.
(d) sent each week faithfully to the cemetery flowers.

2. Because the first pair of pants did not fit properly, he asked for __________.
(a) another pants (c) the others one
(b) other pants (d) another pair.

3. The committee has met and __________.


(a) they have reached a decision.
(b) it has formulated themselves some opinions.
(c) its decision was reached at.
(d) it has reached a decision.
4. Alfred adams has not __________.
(a) lived lonelynessly in times previous.
(b) never before lived sole.
(c) ever lived alone before.
(d) before lived without the company of his friends.

5. John’s score on the test is the highest in the class; __________.


(a) he should study last night.
(b) he should have studied last night.
(c) he must have studied last night.
(d) he must had to study last night.

6. Henry will not be able to attend the meeting tonight because __________.
(a) he must to teach a class. (c) of he will teach a class.
(b) he will be teaching a class. (d) he will have teaching a class.

7. Having been served lunch, __________.


(a) the problem was discussed by the members of the committee.
(b) the committee members discussed the problem.
(c) it was discussed by the committee members the problem.
(d) a discussion of the problem was made by the members of the committee.

8. Florida has not yet ratified the equal rights amendment, and __________.
(a) several other states hasn’t either.
(b) neither has some of the others states.
(c) some other states also have not either.
(d) neither have several other states
9. The chairman request that __________.
(a) the member studied more carefully the problem.
(b) the problem was more carefulnessly studied.
(c) with more carefulness the problem could be studied.
(d) the members study the problem more carefully.

10. California relies heavily on income from fruit crops, and __________.
(a) florida also. (c) florida is as well
(b) florida too. (d) so does florida

11. The professor said that __________.


(a) the student can turn over their report on the monday.
(b) the report on monday could be received form the students by him.
(c) the students could hand in their reports on monday.
(d) the student will on monday the reports turn in.

12. This year will be difficult for this organization because __________.
(a)they have less money and volunteers than they had last year.
(b) it has less money and fewer volunteers than it had last year.
(c) the last year it did not have as few and little volunteers and money.
(d) there are fewer money and volunteers that in the last year there were.

13. The teacher have had some problem deciding __________.


(a)when to the students they shall return the final papers.
(b) when are they going to return to the students the final papers.
(c) when they should return to the final papers to the students.
(d) the time when the final papers they should return for the students.

14. She wanted to serve some coffee to her guests; however, __________.
(a) she hadn’t many sugar.
(b) there was not great amount of the sugar.
(c) she did not have much sugar.
(d) she was lacking in amount of the sugar.

15. There has not been a great response to the sale, __________?
(a) does there (b) hasn’t there (c) hasn’t it (d) has there

Kunci Jawaban Soal TOEFL (Structure 3)


1. C
2. D
3. D
4. C
5. C
6. B
7. B
8. D
9. D
10. D
11. C
12. B
13. C
14. C
15. D
Pembahasan Jawaban Soal TOEFL (Structure 3)
Untuk pembahasan jawaban Soal TOEFL (Structure 3), akan kami update di kemudian hari. Saat
ini kami fokus untuk meng-update soal-soal TOEFL beserta jawaban.

Olehnya silahkan berlangganan di blog Pusat TOEFL ini atau bergabung di page facebook
Belajar Bahasa Inggris.
- See more at: http://jauharulmadiun.blogspot.com
Soal Toefl Reading Practice Section 3

The Reading Comprehension section contains reading passages and questions about the
passages. The questions are about information that is stated or implied in the passage and about
some of the specific words in the passages. Because many English words have more than one
meaning, it is important to remember that these questions concern the meaning of a word or
phrase within the context of the passage.

Answer all questions about the information in a passage on the basis of what is stated or implied
in that passage.

Read the following passage:


The railroad was not the first institution to impose regularity on
society, or to draw attention to the importance of precise
timekeeping. For as long as merchants have set out their wares at
Line daybreak and communal festivities have been celebrated, people
(5) have been in rough agreement with their neighbors as to the time of
day. The value of this tradition is today more apparent than ever.
Were it not for public acceptance of a single yardstick of time,
social life would be unbearably chaotic: the massive daily transfers
of goods, services, and information would proceed in fits and
(10) starts; the very fabric of modern society would begin to unravel.

Example I
What is the main idea of the passage?

A. In modern society we must make more time for our neighbors.


B. The traditions of society are timeless.
C. An accepted way of measuring time is essential for the smooth functioning of society.
D. Society judges people by the times at which they conduct certain activities.

The main idea of the passage is that societies need to agree about how time is measured in order
to function smoothly. Therefore, you should choose answer C.

Example II
In line 6, the phrase "this tradition" refers to

A. the practice of starting the business day at dawn


B. friendly relations between neighbors
C. the railroad's reliance on time schedules
D. people's agreement on the measurement of time

The phrase "this tradition" refers to the preceding clause, "people have been in rough agreement
with their neighbors as to the time of day." Therefore, you should choose answer D.

PRACTICE PASSAGE
The Alaska pipeline starts at the frozen edge of the Arctic Ocean.
It stretches southward across the largest and northernmost state in
the United States, ending at a remote ice-free seaport village nearly
Line 800 miles from where it begins. It is massive in size and extremely
(5) complicated to operate.
The steel pipe crosses windswept plains and endless miles of
delicate tundra that tops the frozen ground. It weaves through
crooked canyons, climbs sheer mountains, plunges over rocky
crags, makes its way through thick forests, and passes over or
(10) under hundreds of rivers and streams. The pipe is 4 feet in diameter,
and up to 2 million barrels (or 84 million gallons) of crude oil can
be pumped through it daily.
Resting on H-shaped steel racks called "bents," long sections of
the pipeline follow a zigzag course high above the frozen earth.
(15) Other long sections drop out of sight beneath spongy or rocky
ground and return to the surface later on. The pattern of the
pipeline's up-and-down route is determined by the often harsh
demands of the arctic and subarctic climate, the tortuous lay of the
land, and the varied compositions of soil, rock, or permafrost
(20) (permanently frozen ground). A little more than half of the pipeline
is elevated above the ground. The remainder is buried anywhere
from 3 to 12 feet, depending largely upon the type of terrain and
the properties of the soil.
One of the largest in the world, the pipeline cost approximately
(25) $8 billion and is by far the biggest and most expensive construction
project ever undertaken by private industry. In fact, no single
business could raise that much money, so 8 major oil companies
formed a consortium in order to share the costs. Each company
controlled oil rights to particular shares of land in the oil fields and
(30) paid into the pipeline-construction fund according to the size of its
holdings. Today, despite enormous problems of climate, supply
shortages, equipment breakdowns, labor disagreements, treacherous
terrain, a certain amount of mismanagement, and even theft, the
Alaska pipeline has been completed and is operating.

PRACTICE QUESTIONS (Soal Toefl Reading Practice dan Jawaban)

1. The passage primarily discusses the pipeline's


1. operating costs
2. employees
3. consumers
4. construction
2. The word "it" in line 4 refers to

1. pipeline
2. ocean
3. state
4. village
3. According to the passage, 84 million gallons of oil can travel through the pipeline each

1. day
2. week
3. month
4. year
4. The phrase "Resting on" in line 13 is closest in meaning to

1. Consisting of
2. Supported by
3. Passing under
4. Protected with
5. The author mentions all of the following as important in determining the pipeline's route
EXCEPT the

1. climate
2. lay of the land itself
3. local vegetation
4. kind of soil and rock
6. The word "undertaken" in line 26 is closest in meaning to

1. removed
2. selected
3. transported
4. attempted
7. How many companies shared the costs of constructing the pipeline?

1. 3
2. 4
3. 8
4. 12
8. The word "particular" in line 29 is closest in meaning to

1. peculiar
2. specific
3. exceptional
4. equal
9. Which of the following determined what percentage of the construction costs each
member of the consortium would pay?

1. How much oil field land each company owned


2. How long each company had owned land in the oil fields
3. How many people worked for each company
4. How many oil wells were located on the company's land
10. Where in the passage does the author provide a term for an earth covering that always
remains frozen?

1. Line 3
2. Line 13
3. Line 19
4. Line 32

(Sumber: ets.org)
Jawaban Soal Toefl Reading Practice
Penasaran dengan kemampuan anda, setelah mengerjakan soal di atas silahkan cek menggunakan
kunci jawaban yang sudah disediakan di bawah ini. Answer Key for Reading Comprehension ini
bisa anda gunakan untuk mengukur seberapa jauh kemampuan anda dalam reading.

Section 3 — Reading Comprehension

1. D
2. A
3. A
4. B
5. C
6. D
7. C
8. B
9. A
10. C

Jika anda merasa mengalami kesulitan dengan beberapa soal di atas itu berarti anda masih perlu
meningkatkan lagi waktu belajar anda. Anda bisa mulai dengan belajar Soal Toefl Reading
Practice dan Jawaban dengan berbagai soal yang ada disini, anda juga bisa - jika dirasa siap -
untuk belajar dengan mengikuti toefl online

SECTION 1 : LISTENING COMPREHENSION


Time : 30 Minutes
50 Questions

Part A
DIRECTIONS
For Each Problem in Part A, you will hear a short statement. The statement will be spoken just
one time. They will not be written out for you, and you must listen carefully in order to
understand what the speaker says.
When you hear a statement, read the four sentences in your test book and decide which one is
closest in meaning to the statement you have heard. Then, on your answer sheet, find the number
of the problem and mark your answer.

CLICK ON THIS ICON :

1. (A). Sally went to the wrong class


(B). Sally was late for class because she got lost
(C). Sally missed the class
(D). Sally had some trouble finding the class, but she arrived on time

2. (A). Jane is going on vacation


(B). Jane is leaving her job temporarily for health reason.
(C). During the summer, Jane often misses work because of illness
(D). Jane is sick of working all the time

3. (A). Henry arrived at work on time this morning


(B). Henry was two hours late this morning.
(C). Henry worked late today.
(D). Henry was an hour late for work this morning.

4. (A). I’m not sure which type of flowers Jane sent me


(B). Jane received many kind of flowers.
(C). I received many kind of flowers from Jane
(D). I appreciate Jane’s sending me flowers when I was ill.
5. (A). William slept all the way from Georgia to New York.
(B). George didn’t sleep at all on the trip.
(C). William was half asleep all the time that he was driving.
(D). William didn’t sleep at all on the trip.
6. (A). Too many people came to the meeting.
(B). There were not enough people at the meeting to inspect the document.
(C). We had expected more people to come to the meeting.
(D). There were not enough seats for all the people.
(Kumpulan Soal dan Pembahasan)
7. (A). The professor said he was sorry that he had not announced the test sooner
(B). The professor was sorry that he had forgotten to bring the test to class.
(C). The professor was sorry that he hadn’t given the test earlier.
(D). The professor said he was sorry that he had not given the result of the test sooner

8.(A). Mary is taking a leave of absence from her job because of her health.
(B). Mary is not going to return to her job.
(C). Mary is right to quit her job.
(D). Mary did very good work but now she is quitting her job.

9. (A). John will be able to buy groceries.


(B). John doesn’t have enough money to buy groceries.
(C). John wouldn’t buy groceries even if he had enough money.
(D). John can’t find his grocery money.

10. (A). Hary sold no magazine


(B). Hary sold only one magazine
(C). Hary has never sold as many magazine as he sold today
(D). Hary sold five magazine at one house

11. (A). Eighty people came to the rally


(B). Forty people came to the rally.
(C). One hundred sixty people came to the rally.
(D). One hundred people came to the rally.
12. (A). We are going to meet Fred and Mary at the movies if we had time.
(B). We went to the movies with Fred and Mary, but the theatre was closed.
(C). We couldn’t meet Fred and Mary at the movies because we didn’t have any money.
(D). Fred and Mary were supposed to meet us at the movies, but their car broke down.

13. (A). Frank told the contractor to do the work in spite of the cost.
(B). Frank told the contractor that the price was too high.
(C). Frank cannot afford the work on his house.
(D). Frank repaired his own house.

14. (A). I studied last night because I had to


(B). I tried to study last night but the material was too hard.
(C). I couldn’t study last night because I was very tired.
(D). I studied last night because I was bored.

15. (A). John was supposed to give the awards at the banquet but he didn’t.
(B). John was given an award, but he refused it.
(C). John didn’t go to the banquet.
(D). John went to the awards banquet but he refused to give a speech.

16. (A). Edna goes to the movie every year.


(B). Edna hasn’t gone to the movie yet this year, but last year she did.
(C). Edna doesn’t go to the movie unless she has time.
(D). Edha hasn’t seen a movie for a long time.

17. (A). He is out of sugar


(B). He puts only sugar in his coffee.
(C). There isn’t enough sugar in his coffee.
(D). He likes sugar but the coffee he is drinking has too much.
18. (A). Arnold was embarrassed because his date wanted to pay for her own meal.
(B). Arnold had less than $15.
(C). Arnold didn’t want his date to know how much the food cost.
(D). Arnold didn’t want to pay for his date’s meal.

19. (A). George didn’t have $1000 for the man.


(B). George wanted more than $1000 for the car.
(C). George agreed to take $1000 for his car.
(D). George thought that $1000 was too much to pay for a used car.

20. (A). Harvey turned around to answer the teacher’s question.


(B). Harvey is an intelligent student.
(C). Harvey must have been embarrassed.
(D). Harvey looked in the red book for the answer to the question.

Soal Test Toefl Lengkap


Test toefl memang memiliki standard yang tinggi dalam mengukur penguasaan bahasa kita,
untuk itu tidak ada salahnya sedikit demi sedikit kita menyempatkan diri untuk terus berlatih test
toefl listening ini sebagai salah satu bagian dari test toefl. Dengan demikian kemampuan kita
akan lebih meningkat dan hasil dari test ini akan lebih memuaskan dari sebelumnya. (Kumpulan
Soal dan Pembahasan)

Contoh Soal Test Reading


Agar memiliki gambaran yang lebih jelas, sobat dapat melihat beberapa contoh soal test ini
melalui beberapa soal yang akan saya sajikan. Pembahasan lebih rinci mengenai soal reading
untuk toefl dapat sobat lihat berikut ini:

READING COMPREHENSION
Passage One (Questions 1-2)
Blood pressure measurement has two components: systolic and diastolic. Systolic pressure is
taken when the heart is contracting to pump blood; diastolic pressure is taken when the heart is
resting between beats. In the usual blood pressure reading, the systolic measurement is given first
and is the higher of the two. Normal blood pressure is a systolic measurement of 120—140, and
when the systolic pressure is 160 or higher, then hypertension exists. Systolic pressure between
140 and 160 indicates borderline hypertension.
1. Which of the following is NOT true about systolic blood pressure?
(A) It is taken during the contraction of the heart.
(B) It is usually given first in a blood pressure reading.
(C) A normal systolic measurement is 120 – 140.
(D) Hypertension exists when the systolic pressure is below 140.

2. Which of the following is NOT stated about diastolic pressure?


(A) It is one of the two components of blood pressure measurement.
(B) It is taken when the heart is resting.
(C) It is lower than systolic pressure.
(D) A diastolic measurement of 140 is normal.

PASSAGE TWO (Questions 3 - 4)


In the 1960s, as space travel was becoming a subject of much discussion, Pan American Airlines
began receiving some fairly unusual requests for flight information. People began making
requests to be on the first flight that Pan Am made to the Moon.On a whim, Pan Am started a
waiting list for the first flight to the Moon. Similar requests have come to Pan Am over the years,
and Pan Am has responded by adding the
names of the requesters to the list. Unfortunately for Pan Am, the original company is no longer
in business, and it never got to the Moon. However, when it went out of business, it had a
waiting list of more than 90,000 names for its first lunar flight. (Kumpulan Soal dan
Pembahasan)
3. All of the following are mentioned about Pan American Airlines, EXCEPT that
(A) it started business in the 1960s
(B) it received requests for its first flight to the Moon
(C) it kept some people on a long waiting list
(D) it went out of business
4. Which of the following is NOT true about Pan Am’s Moon flights?
(A) People asked Pan Am about its flights to the Moon.
(B) Pan Am kept a waiting list for its Moon flights.
(C) Pan Am never really made any Moon flights.
(D) Pan Am’s waiting list had only a few names on it.

Perlu diingat, soal diatas hanya merupakan sebuah contoh soal test yang digunakan untuk
menguji kemampuan membaca kita. pada test toefl sebenarnya terdapat berbagai macam tipe
soal yang tentunya berbeda-beda satu sama lain.

Pembahasan Test Toefl


Untuk pembahasan lainnya, sobat dapat melihat soal-soal contoh yang sebelumnya telah
diuraikan pada blog ini melalui beberapa pembahasan sebagai berikut:

1. Contoh Soal Test Toefl Grammar


2. Contoh Soal Test Toefl Listening
3. Download Program Toefl dan Jawaban
4. Soal Test Toefl Online

Dengan mempelajari secara intensif soal-soal diatas, saya berkeyakinan sobat akan mendapatkan
nilai test lebih baik jika dibandingkan sebelum belajar dengan contoh soal tersebut. Semoga
contoh-contoh yang saya uraikan diatas dapat bermanfaat bagi kita semua.
oal test berikut adalah contoh soal test untuk bidang tata bahasa atau grammar, jika rekan
membutuhkan silahkan gunakan soal – soalnya berikut ini untuk belajar.
Directions: The questions here test your knowledge of English grammar. Each question consists
of a short written conversation, part of which has been omitted. Four words or phrases, labeled 1,
2, 3, and 4, are given below the conversation. Choose the word or phrase that will correctly
complete the conversation.
Silakan coba kerjakan dan kirimkan jawabannya kalo ingin dikoreksi dan dinilai.

1. The subway station is _____ here.

1. near
2. near to
3. near from
4. nearing

2. When we woke up, everywhere was _____ snow.

1. covered
2. covered by
3. covered with
4. covering

3. Do earthquakes _____ often in North America?

1. break
2. break out
3. happen to
4. occur

4. We had better _____ before it begins to rain.

1. leave
2. leaving
3. to leave
4. to leaving
5. A large crowd _____ in front of the train station.

1. gathering
2. to gather
3. had gathered
4. had gathering

6. In winter, driving accidents occur quite _____ on the highways.

1. frequently
2. many
3. much
4. a few

7. Would you like to _____ to the United States?

1. trip
2. voyage
3. travel
4. went

8. Most people at some stage have a feeling _____.

1. responsible
2. responsibility
3. of responsibility
4. to be responsible

9. This stadium can hold _____.

1. much audience
2. a large audience
3. much audiences
4. many audiences
10. When the mountain forests _____, there can be large forest fires.

1. become dry
2. becoming dry
3. become drying
4. drying

Masih sanggup melanjutkan soal-soal ini? Kalau pusing silahkan istirahat dulu saja, nanti bisa
dilanjutkan lagi kok, soalnya tidak akan dihapus sampai rekan semua selesai mengerjakannya.
Kalau masih siap, silahkan lanjutkan mengerjakan 25 Soal Toefl Grammar sampai selesai.
Masih ada 15 soal lagi yang belum dikerjakan yaitu sebagai berikut.

11. “What kind of work are you doing for that company?”
“I’m _____ as an administrator.”

1. worked
2. occupied
3. hired
4. employed

12. “I don’t want to buy anything, do you?”


“Yes, I’d like to buy _____”

1. pencil
2. much pencils
3. any pencils
4. some pencils

13. We can _____ sports on Saturday if you’d like.

1. do
2. have
3. play
4. enjoy

14. _____ the hotel rooms are reserved throughout peak season.

1. Almost
2. Almost of
3. Almost all of
4. Most of all

15. “Where did you work before?”


“I worked only minutes _____ railroad track.”

1. from
2. from the
3. near
4. away

16. “I don’t think it will rain at all today, do you?”


“No, I _____ so.”

1. think not
2. not think
3. don’t think
4. do think not

17. We have only another five minutes. I think we _____.

1. hurry
2. be hurry
3. to hurry
4. should hurry
18. Many fans showed up at the stadium. They were _____ the big game.

1. anxious seeing
2. anxious to see
3. to anxiously see
4. to see anxiously

19. “Who did you meet at the community dinner dance?”


“I met many _____ people.”

1. grandly
2. celebration
3. fame
4. prominent

20. “John isn’t sure that the meeting will be held tomorrow.”
“But I _____.”

1. certain
2. certainly
3. am certain
4. am certainly

21. My brother loves to watch baseball; I _____ basketball.

1. prefer to watch
2. to prefer watching
3. watch preferring
4. preferring to watch

22. Many people are waiting for the news bulletin. It will _____ soon.

1. be circulate
2. circulate around
3. come near
4. come around

23. I think our guests will _____.

1. be here shortly
2. shortly be here
3. here be shortly
4. here shortly be

24. Who _____ when John is likely to turn up.

1. know
2. do know
3. is knowing
4. knows

25. The managers are _____ a new work schedule now.

1. arranging
2. arranging up
3. be arrange
4. to arranging

Demikianlah tadi edisi update soal pada blog soal dan jawaban kali ini. Mudah-mudahan soal-
soal di atas bisa bermanfaat. Terima kasih untuk rekan semua yang sudah menjadikan blog ini
sebagai blog referensi soal dan jawaban terpercaya serta selalu menyempatkan diri membagikan
soal yang ada di Facebook atau twitter rekan semua.

Itu saja, lain waktu akan ditambah lagi berbagai contoh lain selain 25 Soal Toefl Grammar
yang sudah diberikan. Sampai disini, selamat mengerjakan.
Directions : Question 1-15 are incomplete sentences. Beneath each sentence you will see for
words or phrases, marked (A), (B), (C) and (D). You are to choose one word or phrase that best
complete the sentence.

Example I
The swimming instructor came... if the apartment was still available.
A. to see
B. seeing
C. saw
D. for seeing

The sentence should be read "The swimming instructor came to see if the apartment was still
available." Therefore, you should choose A.

Now begin work on the questions.

1. The committee has met twice and ....


A. they reached a final decision
B. a final decision was reached
C. its decision was reached
D. it has reached a final decision

2. The manager won't be able to attend the shareholders' meeting tomorrow because....
A. he must to give a lecture
B. he will be giving a lecture
C. of he will give lecture
D. he will have giving a lecture

3. Brenda's score on the test is the highest in class.


A. She should study hard last night.
B. She should have studied hard last night.
C. She must have studied hard last night.
D. She had to study hard last night

4. To answer accurately is more important than...


A. to finish quickly
B. a quick finish
C. you finish it quickly
D. quick finish

5. Having been served lunch,....


A. the problems were discussed by the participants.
B. the participants discuss the problems.
C. it was discussed by the participants.
D. A discussion of the problems were made by the participants.

6. East Kalimantan relies heavily on income from oil and natural gas, and....
A. Aceh province also.
B. Aceh province too.
C. Aceh province is as well.
D. so does Aceh province.

7. The participants have had some problems deciding....


A. when they should announce the result of the meeting.
B. when are they sgoing to announce the result of the meeting.
C. when should they announce the result of the meeting.
D. the time when the result of the meeting to announce.

8. This year will be more difficult for our organization because....


A. we have less money and volunteers than last year.
B. there is a little money and volunteers than last year.
C. it has less money and fewer volunteers than it had last year.
D. it has fewer money and less volunteers than it had last year.

9. Professor Baker told his students that...


A. they can turn over their reports on Mondays.
B. the reports can turn over on Monday.
C. they could hand in their reports on Monday.
D. the reports they can hand in on Monday.

10. The adder is a venomous snake ... bite may prove fatal to humans.
A. its
B. whom its
C. that
D. whose

Sepuluh Soal TOEFL dan Kunci Jawaban di atas bisa dijadikan pemanasan. Kalau sudah,
silahkan lanjutkan dengan 5 soal berikutnya di bawah ini.

11. .... a bee colony gets, the more the queen's egglaying capability diminishers.
A. It is more overcrowded.
B. The more overcrowded.
C. More overcrowded than.
D. More than overcrowded.

12. The chairwoman requested that ....


A. the participants studied more careful the problem.
B. the participants study the problem more carefully.
C. the participants studied the problem with more careful.
D. the problem be studied more carefully.

13. Unlike the earth, which rotates once every twenty-four hours ... once every ten hours.
A. the rotation of Jupiter
B. Jupiter rotates
C. Jupiter rotation
D. Jupiter rotate

14. Jackson,... capital of Mississippi, is the largest city in the state.


A. the
B. it is the
C. is the
D. where the

15. The various types of bacteria are classified according to...shapes.


A. whose
B. how they are
C. have
D. their

Kunci Jawaban Soal TOEFL

1. D 11. B
2. B 12. B
3. B 13. B
4. B 14. A
5. B 15. B
6. D
7. A
8. C
9. C
10.D

Untuk yang masih membutuhkan soal lebih banyak untuk latihan bisa mencari yang lainnya
dibagian bawah tulisan ini atau bisa melalui pencarian atau dari kategori soal. Saya harap Soal
TOEFL dan Kunci Jawaban yang dibagikan disini bisa meningkatkan kemampuan pengunjung
semua dalam mengikuti toefl test yang telah direncanakan.

Sebelum kita sampai pada contoh sekedar mengingatkan saja, anda semua bisa mencari referensi
berbagai soal latihan toefl lebih banyak lagi disini. Untuk mencari soal lain anda bisa melihat
dari kategori soal atau soal-soal terkait pada bagian bawah tulisan ini. Bisa juga anda langsung
mencari dari kolom penelusuran blog.

Supaya tidak terlalu lama silahkan langsung coba kerjakan Soal Toefl Tes Beasiswa dan Ujian
Komprehensif berikut ini.

1. The increase in the sales of new cars ....... Expected to make traffic jams worse
A. Is
B. Are
C. Be
D. Being
JAWAB: A

2. Little children are usually afraid of........ by their mother.


A. Lett
B. To leave
C. Leaving
D. Been left
JAWAB: C

3. " When did you realize you had lost your purse"" When I... ,one to pay the conductor"
A. Was needing
B. Had needed
C. Have needing
D. Am needing
JAWAB: B
4. Why didn't Did! wan to go home?'' His mother...... him for causing the car accident'
A. would blame
B. has blamed
C. is blaming
D. had blamed
JAWAB: D

5. The way professor Mattis teaches English not only keeps the student' interest.......
A. And also increases their motivation
B. But also increasing their motivation
C. And he also increases their motivation
D. But also increases their motivation
JAWAB: D

6. The thief......... into the room through this window because there are footprint near the door.
A. Was to get
B. My get
C. Would rather get
D. Must have got
JAWAB: D

7. He told me a lot about the Philippines. He ..... there for a long time.
A. Must have lived
B. Might be living
C. Ought to have lived
D. Should be living
JAWAB: A

8. Your son will be operated on tomorrow morning. He ... have a good rest tonight' the doctor
said.
A. Might
B. May
C. Can
D. Must
JAWAB: D

9. Having given the prescription to the patient...


A. The medicine was taken regularly by the patient
B. The doctor told the patient to take the medicine regularly
C. The medicine had to be taken regularly by the patient
D. The patient was told to take the medicine regularly
JAWAB: B

10. .......... A few million rupiahs, he went on a four to Europe.


A. Saved
B. Has saved
C. He has saved
D. Having saved