Vous êtes sur la page 1sur 6

ENGLISH QUIZBEE 2016

PART 1: EASY ROUND

I. VOCABULARY WORDS
DIRECTIONS: Read each of the following sentences. Identify the meaning of the underlined unfamiliar
words. Choose the correct letter of the answer.
1. Namongan gives birth to Lam-ang, a baby of incredible strength and courage.
a. great b. much c. little d. vast

Answer: A.

2. I had watched her grow into a lovely, confident girl, unfazed by adolescence.
a. not frightened b. warned c. frightened d. not excited
Answer: A
3. My dreams took me to an unknown precipice and I watched helplessly as my body dropped over the
edge.
a. plaza b. graveyard c. cliff d. road
Answer: C
4. My brother’s chicken was peculiar because no one could tell whether it was a rooster or a hen.
a. ordinary b. not ordinary c. common d. not big

Answer: B

5. There was interminable work to be done.


a. much b. endless c. few d. limited

Answer: B

6. Some people claim that the nature of the universe is truly unfathomable, and that man can only
learn so much.
a. incomprehensible b. discombobulating c. esoteric c. comprehensible

Answer: A

7. The Koran has several verses that assail those who worship idols.
a. condemn b. ignore c. praise d. imprison

Answer: A

8. The guide we hired to take us to the mountain village was conversant with the tribes who lived in
the area.
a. antagonistic b. optimistic c. familiar d. unknown
Answer: C
9. If nations ignore the conversation of the environment, they are setting a perilous future for
themselves.
a. adventurous b. dangerous c. contemptuous d. harmless

Answer: B

10. The president was unambiguous in his declaration of war against corruption – he wanted to destroy
it.
a. vague b. belligerent c. clear d. unassuming

Answer: C
II. Literature
DIRECTIONS: Choose the correct letter of the answer for each of the following questions. Write the letter of
your choice.
1. The story Tvastri Creates Woman was retold by whom?
a. Edith Hamilton b. Kahlil Gibran c. Nick Joaquin
Answer: B
2. Where did the story How the World Was Created from a Drop of Milk originate?
a. Africa b. Philippines c. America
Answer: A
3. Who is the Sun Goddess in the Japanese Legend?
a. Susa-no-o b. Izanagi c. Amaterasu
Answer: C
4. “The father could not hold his tongue when his daughter told him about her plans. “ The underlined
phrase is an example of what kind of expression?
a. parenthetical expression b. facial expression c. idiomatic expression
Answer: C
5. It is a collection of Indian folktales and fables.
a. Panchatantra b. Arabian Nights c. Journals
Answer: A
6. Biag ni Lam-ang is an example of what genre of literature?
a. short story b. myth c. epic
Answer: C
7. It is an ancient story that explains the origin of the world and of mankind.
a. legend b. myth c. epic
Answer: B
8. Who is the main character in the story “The Trap” written by Kerima Polotan?
a. Elisa b. Dodong c. Salud
Answer. A
9. It is a short work of fiction or prose abut events and characters that are products of the author’s
imagination.
a. novel b. shot story c. parable
Answer: B
10. Which of the following stories shows a glimpse of how a teenager strives for excellence in all areas of his
life to impress his crush?
a. The Bread of Salt b. Footnote to Youth c. The Trap
Answer: A
PART 2 : AVERAGE ROUND

III. Grammar
A. DIRECTIONS: Choose the option that maintains parallel structure in the sentence.
1. When Delores realized that her father had made lima beans and rice for dinner, she __________, claimed
to feel nauseous, and excused herself from the table. The bag of stale popcorn in her room would tide her
over until breakfast.
A. clutched her stomach
B. was clutching her stomach
C. did clutch her stomach
Answer: C

2. Not only did Hank despise the way June chewed with her mouth open, _________ finding her wet towels
all over the bathroom floor.
A. but also disliked
B. but also disliking
C. but he also disliked
Answer: C

3. To protect her delicate hands, Fran will not rake the yard, do the dishes, or __________.
A. refuses to scrub the bathtub
B. won't scrub the bathtub
C. scrub the bathtub
Answer: C

4. When Diane takes her beagle for a walk, Santana enjoys sniffing for edible garbage, __________, and
lunging at squirrels.
A. howls at bicyclists
B. howling at bicyclists
C. she howls at bicyclists
Answer: B

5. After Amanda cashes her paycheck, the money goes to her savings account, cappuccino fund, and
__________.
A. paying her credit card bill
B. toward her credit card balance
C. credit card balance
Answer: C

B. DIRECTIONS: Choose only the word or phrase that correctly completes the sentence or dialogue. Write
the letter of your answer.
1. Marlon: Where did you spread the mat?
Fred: I _________ it on the floor.
a. sprode b. spread c. spreaded d. spreading
Answer: B
2. The guidance counsellor listened attentively to his problems, ___________ his unclear statements.
a. but b. and c. despite d. though
Answer: C
3. Gary went to the guidance office and _______ for a piece of advise.
a. seek b. seekened c. sought d. seeking
Answer: C
4. Mrs. Cruz, the guidance counsellor, was confident of ________ recommendation.
a. his b. her c. your d. their
Answer: B
5. When he went out of the room, he smiled, ___________ there was no resolution to his predicament.
a. rather b. conversely c. although d. meanwhile
Answer: C

PART 3: DIFFICULT ROUND

IV. IDENTIFICATION
A. DIRECTIONS: Identify the figures of speech of each of the following passages.
1. I have told you a million times not to lie! Answer: Hyperbole
2. Becky’s beagle barked and bayed, becoming bothersome for Billy.
Answer: Alliteration

3.
Answer: Anaphora

4.
Answer: Assonance

5. whoosh, passing breeze


flags flutter and flap
frog croaks, bird whistles
babbling bubbles from tap
Answer: Onomatopoeia

B. DIRECTIONS: Determine whether each of the following clauses is a noun clause, adjective clause, or
an adverb clause.
1. She kept her locket where people would most unlikely search.
Answer: adverb clause
2. Alvin was assigned to write a review of the theatrical production that was inspired by the
recent events.
Answer: adjective clause
3. It is imperative that children be given access to quality education.
Answer: noun clause
4. Please see to it that Maan washes her hands after she plays with Kaloy.
Answer: adverb clause
5. Elaine wanted to see how the experimental mobile device that was developed in Silicon Valley
works.
Answer: adjective clause
V. Reading Comprehension
DIRECTIONS: Read the following passage and answer the questions that follow. Write the letter of your
answer.

SONNET 18
Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance, or nature's changing course, untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou ow'st;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st;
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.
1. What is a sonnet?
A. A short nonfiction prose piece
B. A short poem with fourteen lines
C. A shortened version of a written text
D. A song that tells a story
Answer: B

2. What tribute does Shakespeare pay his beloved by using the “summer” comparison?
A. tribute to beauty
B. tribute to companionship
C. tribute to marriage
D. tribute to environment
Answer: A

3. “Sometimes too hot the eye of heaven shines” is a metaphor for


A. God C. summer
B. sky D. sun
Answer: D

4. What is the rhyme Scheme of the sonnet?


A. abab cdcd efef gg
B. abab cdcd efgefg
C. abba abba cdcdcd
D. abba cddc eff egg
Answer: A

5. "And every fair from fair sometime declines" means that


A. beauty fades away naturally
B. nothing lasts forever
C. beauty never dies
D. beauty is just fair to everyone
Answer: A

6 “Theme” in literature refers to


A. the choice of words used in a literary work
B. the central or main idea of a literary work
C. the atmosphere of a literary work
D. the elements of plot
Answer: B

7 “Rough winds do shake the darling buds of May” is an example of what figure of speech?
A. simile B. metaphor C. personification D. hyperbole
Answer: C

Whenever our souls are tired, we often put the blame on God whom we hold responsible for anything that concerns His
creation. It is inherent in a person to believe in the presence of a supernatural element in His existence, thus, his belief in
god. Nonetheless, despite the wondrous works of God in our lives, we don't trust Him completely as evidenced by our
filthiness during critical moments. We suffer not because God always wants us to be miserable. While the inspirational
message “we have to go through pains and sorrows in order for God to complete His work in us” is true, it is not fair to
claim His participation in every desperate condition we are into. Sometimes, our adversaries are caused by our flaws and
follies.

8. The paragraph tells us that


A. our God is not a cruel God.
B. God has a perfect plan for each of us.
C. things happen according to God's plan.
D. people complain when things go wrong.
Answer: A

9.What does the paragraph prove about God?


A. God performs miracles when the need arises.
B. God's glory can be seen in everything because He can do all things.
C. God may have unfathomable plans but He wants us to enjoy the gift of life.
D. God puts His children to series of tests so that we could be worthy of His kingdom.
Answer: D

10. Filthiness means _____________.


A. anything that separates us from the love of God
B. an act characterized by moral defilement
C. absence of divine will to move on
D. lack of spiritual strength
Answer: A