Vous êtes sur la page 1sur 8

I.

MATHEMATICAL ABILITY TEST

1. The formula to determine the volume of a cylinder is ___?

a. 2L + 2W
b. length x width x height
c. base x height
d. pi x radius² x height

2. If gasoline costs $4 per gallon, how much would 4 gallons cost?

a. $4.00
b. $1.00
c. $12.00
d. $16.00

3. Supplementary angles form an angle that measures ___ degrees.

a. 180
b. 90
c. 45
d. 360

4. The formula for the area of a triangle is ___?

a. 1/2 x base x height


b. side1 + side2 + side3

c. base x height

d. length x width

5. If 4/3 = 8/x then x = ?

a. 6
b. 4
c. 5
d. 7

6. The longest side of a right triangle is called the ___.


a. Hypotenuse
b. Radius
c. Tangent
d. Cosine

7. 72 ÷ 9 + 7 = ?

a. 24
b. 15

c. -15

d. 85

8. Convert 3/5 to a decimal

a. 1.66
b. 1.2

c. 0.6

d. 0.8

9. 96 – 15 – 42 – 29 = ?

a. 7
b. 9
c. 10
d. 11

10. Two city building lots are for sale. Lot B is twice as long in each rectangular dimension as Lot A.
How big is Lot B compared to Lot A?

a. 400%
b. 200%
c. 50%

d. 300%
II. COMPREHENSON TEST

Instruction:

In law, trespass can be: the criminal act of going into somebody else's land or property without
permission of the owner or lessee; it is also a civil law tort that may be a valid cause of action to
seek judicial relief and possibly damages through a lawsuit. In some jurisdictions trespassing is an
offence or misdemeanour covered by a criminal code. In other jurisdictions, it is not considered a
crime or penal in nature, property is protected from trespass under civil law and privacy acts. In
England and Wales, despite the prevalence of notices asserting that "trespassers will be
prosecuted", unless the trespass is aggravated in some way, it will only be a civil wrong.

Although criminal and civil trespass laws vary from jurisdiction to jurisdiction, most have the following
facets in common: Property owners and their agents (for example, security guards) may only use
reasonable force to protect their property. For example, setting booby traps on a property to hurt
trespassers or shooting at trespassers are usually strictly forbidden except in extreme
circumstances. Not all persons seeking access to property are trespassers. The law recognizes the
rights of persons given express permission to be on the property ("licensees") and persons who
have a legal right to be on the property ("invitees") not to be treated as trespassers. For example, a
meter reader on the property to read the meter is an invitee, as would be a travelling salesperson, or
a police officer seeking to execute a warrant.

1) Aggravated trespass is a civil wrong and offenders cannot be prosecuted.

A B C
true false` can't say Answer = B

2) Invitees are people who have been specifically invited onto the property by the owner.

A B C
true false` can't say Answer = B

3) In Texas it is legal to use deadly force against trespassers after dark.


A B C
true false` can't say Answer = C

4) Property is only ever protected from trespass under civil law and privacy acts.

A B C
true false` can't say Answer = B

5) It is very difficult to successfully prosecute someone for trespass.

A B C
true false` can't say Answer = C

In December 2006, Mars were fined by the Environment Agency for breaches of European carbon
trading rules. The agency failed to submit the correct permits for the carbon it emitted in 2005, the
first year of the scheme. Mars were fined Euro 78,000 for failing to obtain allowances for almost
2,000 tonnes of carbon. Under the European Union (EU) system, firms are given allowances for the
amount of carbon they can emit. If they exceed their allowance, they must buy additional permits
from other companies to cover the shortfall. According to the Environment Agency, Mars produced
1,952 tonnes of carbon. It did not submit permits to cover these emissions until nearly eight months
after the deadline. Mars said in their defence that they had "not been discharging excess
greenhouse gases into the atmosphere, and in fact its emissions at the Peterborough facility have
reduced."

Question #1: In 2005, Mars produced 2,000 tonnes of carbon.

A. TRUE

B. FALSE

C. CAN'T SAY

ANSWER: FALSE

2.) Cube is related to Square in the same way as Square is related to


A. Plane

B. Triangle

C. Line

D. Point

Answer : C. Cube comprises Square on all of its surfaces. In the same way square comprises Line
on all of its sides.

3.) Bank is related to Money in the same way as Transport is related to

A. Traffic

B. Goods

C. Speed

D. Road

Answer : B. Bank deals with transaction of Money. Likewise Transport deals with the movement of
Goods.

4.) Cricket : Pitch ::

A. Ship : Dock

B. Boat : Harbour

C. Boxing : Ring

D. Wrestling : Track

Answer : C. The game of cricket is played on a pitch similarly, the game of boxing is performed in a
ring.

5.) EXTORT : OBTAIN ::


A. Purify : Strain

B. Steal : Borrow

C. Explode : Ignite

D. Pilfer : Steal

Answer : D.

III. ABSTRACT REASONING ABILITY TEST

Which symbol completes the sequence in the problem?

1.

?
2.

3.

4.

5.
6.

7.

8.
9.

10.