Vous êtes sur la page 1sur 6

PC No.

:- STUDENT CODE RANK:-


______________ :-________________ _______

ECIT
ELECTRONICS CORPORATION OF INDIA
LIMITED
( Computer Education Division )
ISO9001-2000
ECIT CENTRE – THANE
AUTOCAD QUESTION PAPER

NAME:-
_____________________________________________________________________

Batch Time:- _____am/pm to _____am/pm DATE :-


_____/_____/_________

Save Location:- Desktop \ ________________________ Exam Course:-


_______________

Theory Practic Total:-


:- al:-

(1 Hr) 50 (2 50 (3 100
Hrs) Hrs)

OBJECTIVE QUESTIONS:- (Duration: 20 min)


MARKS: /30

Choose Answer From:

1) AUTOCAD is developed by __________ . ANS.-


_________

a)PTC b) DS c) IBM d) Autodesk

2) AUTOCAD is a __________ software. ANS.-


_________

a)CAD b) CAM c) CAD/CAM/CAE d) CAE

3) The __________ command is used to draw CONTINUOUS Lines & Arcs.

ANS.-_________

a)Line b)Polyline c) Multiline d) Continuous Line

4) Which command is used to EXTRUDE the sketch. ANS.-


_________

Page 1 of 6
a)Box b) Extrude c) Cylinder d) All of these

5) Which of the following option in the startup dialog box is used to set
the initial drawing settings before actually starting a new drawing?
ANS.-_________

a)Start from Scratch b) Use a Template c) Use a


Wizard d)None

6) Syntax for line creation in Absolute method is __________ .


ANS.-_________

a)x,y b)@x,y c) y,x d) @y,x

7) __________ tool is used to join lines or polylines. ANS.-


_________

a)Trim b) Extend c) Join d) All

8) CAD stands for ____________________ . ANS.-


_________

a) Computer Aided Drafting b) Computer Added Drafting

c) Computer Aided Design d) Computer Added Design

9) When you choose Save from File menu or choose the Save Button in
the Standard Toolbar which of the following commands is invoked?
ANS.-_________

a)SAVE b) QSAVE c) LSAVE d) SAVEAS

10) Which of the following command is used to exit from AutoCAD


Program?
ANS.-_________

a)QUIT b) END c) CLOSE d) None of these

Page 2 of 6
11) Maximum number of sides of Polygon is __________ .
ANS.-_________

a)1023 b) 1025 c) 1024 d) 1027

12) Operations on a drawing can be done with the tools in __________


toolbar.
ANS.-_________

a)Draw b) Edit c) Modify d) View

13) Which of the following option is not available in circle command?


ANS.-_________

a) 3p b)Ttr c) ttt d) rtt

14) Hatching is of how many types?


ANS.-_________

a)Associative b)NonAssociative c) Both a & b d) None

15) __________ is used to convert Polyline to Line.


ANS.-_________

a) Explode b) Region

c) Union d) pedit

16) Z axis gives __________ in 3D Modelling. ANS.-


_________

a)Length b) Width c) Height d) Angle

17) To get common volume between two intersecting solids without


harming the original solids use __________ .
ANS.-_________

a)Intereference b) Intersect c) Intersection d) None of


these

Page 3 of 6
18) Imprinted objects can be removed by __________ .
ANS.-_________

a)Purge b) Clean c) Erase d) oops

19) __________ command can be used to dimension different points &


features of a part with reference to a fixed point.
ANS.-_________

a)dimangular b) dimradius c) dimbaseline d)


dimaligned

20) Leaders can be created by using __________ command?


ANS.-_________

a) Mlleader b)Qleader c) Leader d) Both b & c

21) __________ command can be used to add Geometric tolerance to the


current drawing?
ANS.-_________

a)TOL b) Tolerance c) Both a & b d) None

22) Blocks created by the __________ command can be used in any


drawing.
ANS.-_________

a) Block b) Wblock c) Mblock d) Both a & b

23) With the __________ command, you can Break or explode a


compound object into its component objects.
ANS.-_________

a)Explode b) Break c) Both a & b d) None

24) To create a new layer, press __________ . ANS.-


_________
Page 4 of 6
a)layer b) Ctrl + N c) layer + Alt + N d) Shift + N

25) The current layer cannot be __________ . ANS.-


_________

a)Deleted b) Frozen c) Both a & b d) None

26) __________ command can be used to control the display of the


objects in the viewports.
ANS.-_________

a)Mview b) -vports c) mspace d) Both a & b

27) Which of the following command is used to switch to the temporary


Model Space?
ANS.-_________

a) Mview b)Mspace c) Dview d) Layout

28) Which option of the MVIEW command in the Paper Space can be
used to hide the hidden lines of the solid models in printing?
ANS.-_________

a)Hide b)Shadesplot c) Create d) None

29) It is possible to remove faces in a __________ command.


ANS.-_________

a) Shell b) Union c) Imprint d) Offset

30) We can use __________ to extend / trim an object.


ANS.-_________

a)Trim b) Extend c) Both a & b d) None

THEORY QUESTIONS:- (Any 4) (Duration: 40 min)


MARKS: /20
Page 5 of 6
1) Explain the Absolute, Relative & Polar Coordinate System each with
example.

2) State why Layers are important? State advantages of Layers?

3) Define UCS. State & explain its importance while creating 3D solids?

4) State general rules for dimensioning?

5) State all object selection methods & explain any three with example.

PRACTICAL QUESTIONS:- (Duration: 2hrs)


MARKS: /50

A. 2D
DRAWING……………………………………………………………………………
……MARKS: /10

B. DIMENSIONING………………………………………………………………………
………MARKS: /10

C. HATCH &
ISOMETRIC………………………………………………………………………
MARKS: /10

D. 3D MODEL …………..
…………………………………………………………………………MARKS:
/10

E. DRAFTING (3D Model)


……………………………………………………………………MARKS: /
10

Page 6 of 6