Vous êtes sur la page 1sur 5

Cars Should Be Banned In The City

Cars should be banned in the city. As we all know, cars create pollution, and cause a lot of
road deaths and other accidents.

Firstly, cars, as we all know contribute the most of pollution in the world. Cars emit a deadly
gas causes illnesses such as bronchitis, lung cancer, and trigger of asthma. Some of these
illness are so bad that people can die from them.

Secondly, the city is very busy. Pedestrians wander every where and cars commonly hit
pedestrians in the city, which causes them to die. Cars today are our roads biggest killers.

Thirdly, cars are very noisy. If you live in the city, you may find it hard to sleep at night, or
concentrate in your homework, and especially talk to someone.

In conclusion, cars should be banned from the city for the reasons listed.

1. What type of the text above?

a. Narrative.

b. Report.

c. Analytical.

d. Explanation.

e. Description.

2. What one of the diseases caused by pollution?

a. HIV / AIDS

b. BRONCHITIS

c. LIVER

d. IMPOTENT

e. CHOLERA

3. What tense is mostly used in the text?

a. Past tense

b. Simple present tense

c. Simple perfect tense

d. Present continuous tense

e. Past continuous tense

4. We usually call the last paragraph as………

a. Resolution

b. Reiteration
c. Conclusion

d. Recommendation

e. Twist

5. What is the purpose of the text?

a. to persuade reader about the Cars Should Be Banned In The City

b. to explain the characteristics the Cars Should Be Banned In The City

c. to inform readers about Cars Should Be Banned In The City

d. to describe Cars Should Be Banned In The City

e. to entertain readers about Cars Should Be Banned In The City

6. The following sentences are true, except …

a. the cars contribute the most of pollution in the world.

b. the cars are very noisy.

c. the cars can also cause many deaths and other road accidents.

d. the car cans accelerate the transport.

e. the cars today are our roads biggest killers.

7. What the title text above?

a. Cars Should Be Banned In The City

b. Cars cause pollution.

c. Car giant killer street.

d. Car facilitate transportation.

e. Cars cause noise of the city.

8. Which paragraph is called arguments?

a. I and II.

b. IV

c. All paragraph

d. II, III, and III

e. I and IV

9. Is the car also cause pollution?

a. No.

b. No, he is.
c. Yes, it’s

d. Yes.

e. No, it’s not.

10. Is the car also cause noise?

a. Yes, it’s.

b. No, it’s

c. No.

d. Yes, he is.

e. No, it’s not.

Key:

1. C

2. B

3. B

4. B

5. A

6. D

7. A

8. D

9. C

10. A
Contoh Soal Bahasa Inggris kelas 12 dan Jawabannya
Ani : My Name is Ani. How are you?
Tina : My name is Tina Sulaeman. My address is Jalan Mangga 3, Sawangan Depok.
Ani : Wow.. My addres closed from your house. What are you doing here?
Tina : I want to work here.
Ani : What’s your latest education?
Tina : Graduated from the law faculty
1. What’s Tina graduated?
 Educational institusion
 Faculty of education
 Law institution
 Professional lawyer
 Faculty of law
Jawab : Faculty of law
2. Where does she lives?
 Jalan Mangga 3, Jakarta
 Jalan Mangga 3, Tangerang Selatan
 Jalan Mangga 3, Depok
 Jalan Mangga III No.3, Depok
 Jalan Mangga III No. 3, Jakarta
Jawab : Jalan Mangga 3, Depok
Read the text below for question 3 and 4.
Traffic was topped for more tahan five hours last night because af an accident. A car hiot a
motor cycle on the state street at about 6.30 p.m. The motor cycle driver and passenger were
taken in hospital. Police closed two blocks of State Street until 11.45 and direct traffic to
Main Street.
3. When did the accident happen?
 at 6.30 p.m
 at 6.30 a.m
 at 11.45 p.m
 at 11.45 a.m
 at 11.50 a.m
jawab : at 6.30 p.m
4. Who were victims there?
 the car driver
 the motor cycle driver
 the bus passangers
 the motor cycle passanger
 the motor cycle driver and passenger
Jawab : The motor cycle driver and passenger
The text below for question 5 – 8
Rainforest cicle the globe for twenty degreeof latitude on both side of the equator. In that
relatively narrow band of the planet, more than half of all the species of plants and animals in
the world make their home. Several huindred differentvarieties of trees may grow in a single
acre, and just one of those trees may be habitat for more than ten thousandkinds of spiders,
ants, and ather insects.
unfortunately, half of the world a rainforests have already been destroyed, andat the current
rate, another 25 percent will be lost by the year 2020.Every sixty seconds, one hundredacres
af rainforest is being cleared. By the time you finished this passage, two hundres acres will be
destroyed! When this happens, constan rain croede the former forest floor, and ecology of the
region is altered forever. Thousand of species of plantas and animals are condemnedto
extinction and since we are not able to predict ramifications of this losts to a delicate global
energy, we do not know what we may be doing to the future of the human species as well.
5. According to the text, more than half of all the species of plant and animals……..
 live in twenty rainforests
 live in several hundred different varieties of forests
 live in forty-degree band of latitude
 live in single acre where several hundred different varieties of trees may grow
 live in area where the rain forests has been cleared
Jawab : live in several hundred different varieties of forests
6. What is the current rate of destruction?
 one acre per minute
 one acre per second
 one hundred acre per minute
 a half acre per second
 two hundred acre per hour
Jawab : one hundred acre per minute (every sixty seconds)
7. ……… in the world make their home (paragraph 1)
 All the species of plants
 Narrow band of the plants
 The species of plants and animals
 More than half of all species of animals
 More than half of all species of plants and animals
Jawab : More than half ofall of plants and animals
8. How many of the world rainforest are the projecte be destroyed if the current
rated continunous?
 All of them will be gone by the year 2020
 Three-quarter of them will be gone by the year 2020
 One-quarter of them will be gone by the year 2020
 Half of them of them will be gone by the year 2020
 Two-quarter of them will be gone by the year 2020
Jawab : One-quarter of them will be gone by the year 2020
9. Beavers are known for their natural character or quality building on rivers and streams
and of buiding their home in the resulting pond
Who are known for their natural character or quality building?
 beavers
 natural character
 quality building
 buiding on rivers
 building on streams
Jawab : beavers
10. Orchid is one the most beautiful flowers on earth. Its trunk is thick and budding. The
leaves are long, stiff and thick. The colour of this plant can be various by using
crossing method. It can be white, purple, yellow, or others. People like to use as
decotaive plant. Orchid usually glows wll on a tree but it is not a parasite. It can only
produced flowers not fruit.
The sentence which not true in the paragraph is….
 Orchid is one the most beautiful flowers on earth
 The orchid’s leaves are long, stiff and thick
 The colour of orchid can be pink
 The colour of orchid can be purple
 The orchid can not produced fruit
Jawab : The colour of orchid can be pink