Vous êtes sur la page 1sur 5

Analogy and Logic

1. Iron: metal : granite: ___________

1. rock
2. sand
3. solid

ANSWER: (1) rock

2. Decibel: sound : volt: __________

1. watts
2. fire
3. electricity
4. lightning

ANSWER: (3) electricity

3. Coward: brave : philanthropist: ___________

1. selfish
2. kind
3. pessimist
4. optimist

ANSWER: (1) selfish

4. Logic: reasoning : ethics: ______________

1. character
2. behaviour
3. subject
4. traits

ANSWER: (2) behavior

5. Antenna: signal : net: _____________

1. web
2. catch
3. gross
4. fish

ANSWER: (4) fish


6. Stanza: poem : act: __________

1. movie
2. opera
3. song
4. lyric
ANSWER: (2) opera

7. Astrology: Astronomy : Alchemy: ____________

1. Chemistry
2. Biology
3. Physics
4. Science

ANSWER: (1) chemistry

8. Census: population: : inventory: _____________

1. accounting
2. merchandise
3. cost
4. list

ANSWER: (2) merchandise

9. Oath: promise : contract: _____________

1. license
2. contact
3. agreement
4. paper

ANSWER: (3) agreement

10. Glimmer: Flicker : murmur: ______________

1. whisper
2. shout
3. rumor
4. speak

ANSWER: (1) whisper

11. Bouquet: flowers : flock: ____________

1. dogs
2. sheep
3. ship
4. cats

ANSWER: (2) sheep


12. Rescind: law : withdraw: ______________

1. bank
2. candidacy
3. deposit
4. resume

ANSWER: (2) candidacy

13. Hoax: deceive : filibuster: _____________

1. delay
2. refuse
3. stop
4. none

ANSWER: (1) delay

14. Syllabus: course: :agenda: _

1. subject
2. platform
3. meeting
4. lesson

ANSWER: (3) meeting

15. Cat: kitten : horse: _____________

1. cab
2. puppy
3. stallion
4. pony

ANSWER: (4) pony

16. Evaporate: vapor : petrify: ____________

1. liquid
2. stone
3. magnify
4. cold

ANSWER: (2) stone

17. Canvas: painter : marble: _____________

1. sculptor
2. rock
3. statue
4. form

ANSWER: (1) sculptor


18. Hammer: anvil : pestle: ___________

1. ground
2. grinder
3. mortar
4. knife

ANSWER: (3) mortar

19. Librarian: books : curator: __________

1. atlas
2. encyclopedia
3. room
4. paintings

ANSWER: (4) paintings

20. Archive: manuscript : arsenal: ___________

1. soldier
2. weapon
3. castle
4. king

ANSWER: (2) weapon

21. Bodyguard: protection : mentor: __________

1. advice
2. counsel
3. teacher
4. leader

ANSWER: (2) counsel

22. Novelist: plot : Architect: ___________

1. building
2. design
3. blueprint
4. house

ANSWER: (3) blueprint

23. Molecule: atoms : tissue: __________

1. organ
2. cells
3. body
4. neutrons
ANSWER: (2) cells
24. Call: telephone : type: ___________

1. cellphone
2. ipad
3. keyboard
4. piano

ANSWER: (3) keyboard

25. Eavesdrop: conversation : trespass: _________

1. property
2. house
3. land
4. assets

ANSWER: (1) property