Vous êtes sur la page 1sur 3

CONSTITUTIONAL REVIEW COMMITTEE

PROPOSED PROGRAME
ORAL PRESENTATIONS
POSSIBLE REVIEW OF SECTION 25 OF THE CONSTITUTION
4-7 SEPTEMBER 2018
Date Time Item Presenter
&Venue
Tuesday, 4 10h00 Opening Remarks Chairpersons
Sept 2018 10h15 Agri Business (Agbiz) (10 mins) Mr Theo Boshoff
10h25 Deliberations (20 mins) All
10h45 Grain South Africa (10 mins) Mr Jannie de Villiers
Old
10h55 Deliberations (20 mins) All
Assembly 11h20 Alliance for Rural Development (10 mins) Ms Constance Mogale
Chamber 11h30 Deliberations (20 mins) All
11h50 Tea Break
12h05 Prof. Elmien du Plessis Prof. Elmien du Plessis
(Faculty of Law-University of North West)
(10 mins)
12h15 Deliberations (20 mins) All
12h35 Land Accountability and Research Centre Dr Aninka Claassens
(University of Cape Town)(10 mins)
12h55 Deliberations (20 mins)
13h20 Lunch Break
13h50 Department of Public Law (University of Prof. BV Slade
Stellenbosch)
14h05 Deliberations (20 mins)
14h25 Phuhlisani NPC Dr Richard Satge
14h35 Deliberations (20 mins)
14h55 Poverty, Land and Agrarian Studies (PLAAS)- Prof Ruth Hall
University of Western Cape (10 mins)
15h05 Deliberations (20 mins)
15h15 COSATU
15H25 Deliberations (20 mins) All

Wednesday 10h00 Opening Remarks Chairpersons


5 Sept
2018 10h15 Agri SA (10 mins) Dr Annelize Crosby
10h25 Deliberations (20 mins) All
10h45 National African Farmers Union (NAFU) (10 Mr Motsepe Matlala
mins)
10h55 Deliberations (20 mins) All
Old 11h15 Tea Break
Assembly 11h30 In Transformation Initiative (10 mins) Mr Roelf Meyer
Chamber 11h40 Deliberations (20 mins) All
12h00 South African Institute of Race Relations (10 TBC
mins)
12h10 Deliberations (20 mins) All
12h30 SA Institute of Black Property Practitioners
(SAIBPP) (10 mins)
12h40 Deliberations All
13h00 Black Lawyers Association (EC)(10 mins) Mr Bayethe Maswazi
13h10 Deliberations (20 mins) All
13h30 Lunch Break
14h00 National Association of Democratic Lawyers TBC
(NADEL) (10 mins)
14h10 Deliberations (20 mins) All
14h30 Apostolic Faith Mission (AFM) (10 mins) Dr Weideman
14h40 Deliberations (20 mins) All
15h00 Black First Land First (BLF) (10 mins) Mr Andile Mngxitama
15h10 Deliberations (20 mins) All
15h30 Orania Movement (10 mins) Mr Jaco Kleynhans
15h40 Deliberations (20 mins) All
16h00 Afrikanerbond (10 mins) Mr Jaco Bosman
16h10 Deliberations (20 mins) All
16h30 Dr Marc Wegerif(Human Economy
Programme-University of Pretoria) (10 mins)
16h40 Deliberations (20 mins) All

Thursday, 10h00 Opening Remarks Chairperson


6 10h15 Indigenous First Nation Advocacy South Mr Anthony Williams
September Africa (IFNASA) (10 mins)
2018 10h25 Deliberations (20 mins) All
10h45 Every Nation Churches (10 mins) Mr Denise Neville
E249 10h55 Deliberations (20 mins) All
11h15 Tea Break
11h30 Chidi Attorneys (10 mins) Mr Matome Chidi
11h40 Deliberations (20 mins) All
12h00 South African Human Rights Commission TBC
(SAHRC) (10 mins)
12H10 Deliberations (20 mins) All
12h30 Helen Suzman Foundation (HSF) (10 mins) TBC
12H40 Deliberations (20 mins) All
13h00 Lunch Break
13h30 National House of Traditional Leaders (10 TBC
mins)
13H40 Deliberations (20 mins) All
14h30 Foundation for Human Rights (10 mins) TBC
14h50 Deliberations (20 mins) All
15h10 Southern African Catholic Bishops Adv. Mike Pothier
Conference (10 mins)
15h20 Deliberations (20 mins) All
15h40 AFRIFORUM (10 mins) Mr Ernst Roets (Deputy
CEO)
15h50 Deliberations (20 mins) All

Friday, 7 9h00 Opening Remarks Chairpersons


September 9h15 Banking Association South Africa (BASA) (10 Mr Cas Coovadia
2018 mins)
9h25 Deliberations (20 mins) All
9h45 Business Unity South Africa (BUSA) (10 mins) Ms Tanya Cohen
E249 9h55 Deliberations (20 mins) All
10h20 Tea Break
10h35 NEDBANK (10 mins) Mr AW Patel (Ethnicore)
10h45 Deliberations (20 mins) All
11h05 John Langalibalele Dube Institute (JLD) (10 Dr T Ngcobo
mins)
11h15 Deliberations (20 mins) All
11h35 Legal Resource Centre
11h45 Deliberations All
12h05 Lunch Break

Centres d'intérêt liés